Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת צמיגים בקיה פיקנטו

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ברשותי קיה פיקנטו בת 8 שנים שנסעה כ6000 ק"מ (נקנתה מבעלים קודמים שלא נסע עליה כמעט)
הצמיגים הם המקוריים שהגיעו עם הרכב (קונטיננטל) - האם צריך להחליף אותם למרות הקילומטרז הנמוך? האם יש בדיקות לבצע כדי לדעת? או שבגלל שעברו 8 שנים אז כדאי להחליף דחוף בלי לבדוק כלום?

תודה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

להחליף בלי לבדוק כלום

ההמלצה היא לעולם לא לנהוג על צמיג בן יותר מ-5.

כנראה למעט צמיג רזרבי שהיה רק בבגאז', אבל גם על זה יש ויכוח.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם

רצוי בחום להחליף.

לא צריך לרוץ מחר על הבוקר להחליף בלחץ, אבל כן בהקדם. בצע סקר שוק כמו שצריך ואל תתפתה מכל מיני הצעות שלא בדקת בעצמך או העברת דרכנו להתייעצות. 

ובכלל, אם תציין מידה מלאה כולל קוד עומס ומהירות כפי שמופיע ברשיון ותקציב, תקבל כמה המלצות (אם כי חיפוש בוודאי יניב תשובות גם). 

האם עכשיו הרכב יסע יותר? כמה בשנה? 

חונה בשמש או מקורה? 

יהיה נחמד לראות תמונות ברורות של מצב הצמיגים כעת. דופן וסוליה. 

• אהבתי 1
פורסם

לא לעשות שום דבר בלחץ.

לחפש רביעייה טובה ואיכותית במחיר שפוי ולהזמין.

וחשוב למלא אוויר בצמיג שבתא המטען, אני מנחש שהוא כמעט ריק.

סתם סיפור,

בדיוק עכשיו הוחלפו לנו, לצערי, ברכב מהעבודה רביעיית גודייר אפיגריפ פרפורמנס שחוקים למדי ברביעייה חדשה של רייקן - והייתה ירידה משמעותית ביותר באחיזה. ממתינים שיגיע צמיג אחר כדי לסלק את התועבה. הבטיחו מישלן. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, wzo4 כתב:

בלי לבדוק כלום

צריך לבדוק איך הצמיג נראה. אפשר ורצוי לצלם לתיעוד. בעתיד, תוכל תמיד להיעזר בתמונה כזו כדי לדעת איך נראים צמיגים שנשחקו מגיל ולא מקילומטרז'.

• אהבתי 2
פורסם

למרות שיש המלצה להחליף צמיגים כל חמש שנים, ההמלצה מתייחסת למשתמש הקלאסי ולא ככל גורף

אני מכיר אישית את מנהל מוסך באחד ממוסכי היבואן הגדולים והמעורכים בארץ, שהצמיגים שמותקנים ברכב שלו חגגו בר מצווה - למרות שהוא סופר פדנט בכל מה שנוגע לרכב שלו, ראיתי לפני חצי שנה רכב 2014 עם הצמיגים שהוא יצא מהחברה, והצמיגים היו טריים ולא שחוקים בכלל.

אני מאמין שפות"ש לא שונה מהסטנדרט והוא חונה בשמש ועם נסועה ממוצעת, אבל להמליץ ככלל בלי לראות כל דבר לגופו זה נראה לי דבר לא נכון

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, shlomiko כתב:

שהצמיגים שמותקנים ברכב שלו חגגו בר מצווה

לא יכול להיות מנסיון.

רק אם זה רכב שלא ראה שמש מימיו, וגם לא בטוח.

אני לא הבנתי כלום בתחום של הצמיגים ובכללי בטיפולים עד קיץ 2024, הצמיגים היו בני 11, היה להם בשר והדופן לא הייתה זוועה אבל היה יובש על הבשר. יובש רציני מאד.

הדופן אפילו נראתה טוב.

עבר טסט ב2022 ו2023 עם הצמיגים האלה.

מ2014 עד 2024 הרכב עבר רק כ 25K ק"מ.

הרכב ראה שמש רק שנתיים במקרה שלי. מ2014 עד 2022 היה כמעט 100% מהזמן בחניון מקורה.

הוא צחק איתך כנראה מנהל המוסך הזה.

פורסם
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

ואל תתפתה מכל מיני הצעות שלא בדקת בעצמך או העברת דרכנו להתייעצות.

לצערי בדיוק היה לי פנצ'ר בגלגל האחורי והייתי חייב להחליף אז החלפתי בפנצ'ריה גנרית כלשהי לזוג של minerva מאחורה (ושם גם אמרו לי שכדאי להחליף את כולם, בגלל זה שאלתי כאן לפני שאני עושה את זה)

מה כדאי לעשות עכשיו? והאם minerva האלו צמיגים סבירים? (הרכב לא יסע יותר מ5000 לשנה וגם זו הגזמה).
כמו כן, בדיוק אני צריך לעשות טסט ממש בימים הקרובים, האם כדאי לראות אם הרכב יעבור טסט בתור אינדקציה אם להחליף או לא?

לפני כשעה, Tom_22 כתב:

ובכלל, אם תציין מידה מלאה כולל קוד עומס ומהירות כפי שמופיע ברשיון ותקציב, תקבל כמה המלצות (אם כי חיפוש בוודאי יניב תשובות גם). 

אלו הנתונים מהרישיון רכב 185/55R15 86 H, אשמח להמלצות (אם יש חנות פיזית באזור בני ברק-רמת גן הכי טוב)

לפני כשעה, Tom_22 כתב:

האם עכשיו הרכב יסע יותר? כמה בשנה? 

כן יותר, אבל פחות מ5000 ק"מ בשנה

לפני כשעה, Tom_22 כתב:

חונה בשמש או מקורה? 

אפשר לומר שמתחת לצל של בניין אבל זה לא מקורה

לפני 15 דקות, chrono כתב:

צריך לבדוק איך הצמיג נראה. אפשר ורצוי לצלם לתיעוד. בעתיד, תוכל תמיד להיעזר בתמונה כזו כדי לדעת איך נראים צמיגים שנשחקו מגיל ולא מקילומטרז'.

מחר אשלח תמונות של הצמיג, רק לוודא איתכם אם באמת יש צורך להחליף

לפני 53 דקות, פריג'י כתב:

וחשוב למלא אוויר בצמיג שבתא המטען, אני מנחש שהוא כמעט ריק.

האם יש פתרונות אחרים חוץ מהחלפה לרזרבי כשיש פנצ'ר? נסעתי כ10 דק' לפנצ'ריה כדי להחליף צמיגים מבלי להחליף קודם לרזרבי כי גיליתי את זה באמצע הנסיעה (זה היה טפשי אני יודע, לא יקרה שנית) האם גרמתי נזק לרכב? בפנ'צריה לא אמרו כלום לגביי ג'אנט שהתעקם או משהו, פשוט החליפו

לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

הצמיגים היו בני 11, היה להם בשר והדופן לא הייתה זוועה אבל היה יובש על הבשר. יובש רציני מאד.

אבל זה לא ממש מסוכן? הבנתי שהם יכולים להתפוצץ במהלך הנסיעה...בגלל זה שוקל להחליף

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, גולדן191 כתב:

הוא צחק איתך כנראה מנהל המוסך הזה.

ראיתי את הרכב מדובר ברכב מודל 2013 שנסע 33K ק"מ משמש כרכב שני וחונה כל ימיו בחניות מקורות, הבנאדם פדנט ברמה מפחידה על הרכב שלו אבל שכששאלתי אותו על למה הוא לא מחליף צמיג הוא אמר שאם הוא יחליף הבטיחות והביצועים יהיו זהים אז מה הקטע להחליף?

מה שאני אוהב אצל אנשים כאלה זה שהם חיים ונושמים רכבים כל יום, ולא חיים ומתנהלים על סטורי שאיזה מישהו העלה

אני לא בא לפגוע או להוריד ממישהו, אבל נתתי בכוונה מקרה קיצוני בסקאלה, כדי להראות שכמו בכל כלל - יש יוצא מן הכלל

עריכה אחרונה על ידי shlomiko
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

ומטופל עם חומר כלשהו? מרסס על הצמיגים משהו לשמר?

הוא לא בקטע של לחסוך על הרכב אז קשה לי להאמין - אא"כ יש עניין בריסוס חוץ מלשמר שאז יכול ליהות,

אבל לא שאלתי אותו, ואין לי מושג איך הוא שמר על הצמיגים ככה אבל זה מה שראיתי

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, wzo4 כתב:

אבל זה לא ממש מסוכן? הבנתי שהם יכולים להתפוצץ במהלך הנסיעה...בגלל זה שוקל להחליף

אני לא הבנתי כלום לגבי צמיגים ב2024 למעט איך לקרוא תאריך, וברגע שהתחלתי להבין עברו כמה ימים והחלפתי. גם לא ידעתי שלא מומלץ רייקן. הרייקן עשו 20K ק"מ בלי כל בעיה והכל טוב, אבל גם נהגתי מעט יחסית בגשם. מעט מאד. נהגתי מקיץ 2024 כ 20K ק"מ עם הרייקן מתוך הרוב המוחלט בינעירוני.

הסיכון לפיצוץ עולה ככל שהדופן נראת זוועה יותר. שלי נראתה סבבה. אבל לא לוקחים סיכונים כמובן, החלפתי מהר.

פורסם
לפני 16 דקות, shlomiko כתב:

הבנאדם פדנט ברמה מפחידה על הרכב שלו אבל שכששאלתי אותו על למה הוא לא מחליף צמיג הוא אמר שאם הוא יחליף הבטיחות והביצועים יהיו זהים אז מה הקטע להחליף?

הבנאדם אידיוט חסר אחריות. 

הביצועים של צמיגים חדשים יהיו משמעותית טובים יותר, על אחת כמה וכמה במצב חירום/קצה. הסוליה יכוצה פשוט להתפרק תו"כ נסיעה וכו'.

התעשייה (יצרנים וארגונים קשורים) באופן גורף מגדירה צמיג בן 10 ככזה שסיים את חייו.

צמיג שחצה את 5 שנות השימוש (אם זוכר נכון) צריך להיבדק שנתית אצל בעל מקצוע ולהיות מוחלף אם ימצאו בו פגמים.

ההמלצה הממוצעת בפורום עומדת על החלפה לאחר 4 שנים בתנאי עבודה טיפוסיים בארץ.

לפני 27 דקות, wzo4 כתב:

והאם minerva האלו צמיגים סבירים

בהכללה, לא ממש. איזה דגם הותקן? דגם 209? תוכל לראות סיכומי מבחנים פה למשל. תתעלם מה-3 ביקורות משתמשים. תבדוק אגב שהם תואמים מבחינת קוד העומס והמהירות (גבוה יותר מותר). 

אל תסתמך על הטסט כדי לקבוע את מצב הצמיגים האחרים.

לפני 27 דקות, wzo4 כתב:

185/55R15 86 H, אשמח להמלצות (אם יש חנות פיזית באזור בני ברק-רמת גן הכי טוב)

ה-go to באזור הזה צמיגי שואף בתחנת דלק פז ליד מגדלי התאומים בז'בוטינסקי. אבל גם אליהם צריך להגיע עם ידיעה מה אתה רוצה להתקין.

הבעיה היא, שהמידה הזו, בשילוב קוד העומס בעייתית וההיצע מצומצם מאוד. אולי אולי יש פאלקן ZE310 או נקסן N'Blue HD plus. אולי3x יש הנקוק Prime 3 K125. הייתי נמנע ממותגים מוכרים שמוכרים דגם פחות מוצלח כמו קונטיננטל אקו-קונטקט 6 או מישלין אנרג'י. במסגרת הזולים והפחות מומלצים בדר"כ, אולי אפשר לבדוק לגבי Maxxis Premitra HP5. 

@צ'ופצ'יק יש ישועה? 😉 

לפני 52 דקות, wzo4 כתב:

האם יש פתרונות אחרים חוץ מהחלפה לרזרבי כשיש פנצ'ר? נסעתי כ10 דק' לפנצ'ריה כדי להחליף צמיגים מבלי להחליף קודם לרזרבי כי גיליתי את זה באמצע הנסיעה (זה היה טפשי אני יודע, לא יקרה שנית) האם גרמתי נזק לרכב? 

אם מדובר בתקר קטן, יש חומר שאפשר להכניס לגלגל. בדר"כ יהיה צורך גם במשאבת אוויר לנפח חזרה את הלחץ החסר. כמובן מדובר בפתרון זמני להביא אותך לצמיגיה.

אם נסעת לאט ואין פגיעה פיזית בחישוק, כנראה שאין נזק נוסף (חוץ מלצמיג). 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, Tom_22 כתב:

בהכללה, לא ממש.

באסה, הייתה לי הרגשה כזאת, אז מה עכשיו? אפשר לחיות עם 2 כאלו מאחורה ו2 טובים יותר מקדימה? (הבנתי שהצמיגים הקדמיים יותר חשובים מבחינה בטיחותית מהאחורית לא?)

דגם 209?

אתן תשובה מחר יחד עם תמונות של הקדמיים הישנים

אל תסתמך על הטסט כדי לקבוע את מצב הצמיגים האחרים.

מניח שתמונה כאן תוכל לתת הערכה ברורה מספיק?

הבעיה היא, שהמידה הזו, בשילוב קוד העומס בעייתית וההיצע מצומצם מאוד

איזה מוזר, אבל זה הרכב הכי נפוץ בארץ בערך לא? איך יכול להיות שנדיר למצוא צמיגים מתאימים? אני לא מחפש גם משהו יקר מדיי, סה"כ צריך שיהיה בטיחותי...ברכב הקודם שלי נסעתי עם צמיגים סיניים לא מזוהים והכל היה בסדר, אבל אם באמת הבטיחות משמעותית טובה יותר בצמיגים טיפה יותר טובים אז זה עדיף

עריכה אחרונה על ידי wzo4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...