Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת צמיגים בקיה פיקנטו

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

פורסם

ענין צמיגים חדשים/עדיפים קדימה או אחורה הוא ויכוח ישן נושן.

מצד אחד, הגורסים שחדש/עדיף אחורה, כי ציר אחורי לא נשלט ולכן פיצוץ של צמיג (חלילה) יהיה יותר קשה לשליטה וגם כי תצורה כזו תגדיל תת-היגוי, שהוא קל יותר להתמודדות ע"י הנהג הממוצע.

מצד שני, הגורסים שחדש/עדיף קדימה, בעיקר כי הציר הקדמי מבצע את המאמץ העיקרי בכל מובן - מניע, מנהג, בולם.

ובכלל, בכל "משחק" כזה, יש ענין של איזון ומגבלות שהנהג צריך להכיר.

הטוב מכל העולמות זה 4 צמיגים זהים בכל פינות הרכב.

וצריך גם לחשוב על ענין רוטציית צמיגים פעם ב-, אם רוצים לשמור על שחיקה אחידה.

אז מה עושים עם הקיים? אלא אם ממש בא לך להתאמץ במיוחד למצוא צמיגים קצת יותר טובים ולרכוש 4 כאלו כולל ההוצאה הנוספת, ומהחדשים הנוכחיים להיפטר איכשהו (למכור לצמיגיה/פרטי כמשומש), אז חיים עם זה את הסיבוב הזה של ההחלפה ולומדים את המגבלות שלהם. אישית, ובהתאם לענין קדימה-אחורה, הייתי במקרה כזה שם אותם (מינרווה) מקדימה כנראה.

תמונות יכולות לעזור, אבל למעט צ'ופצ'יק שתייגתי קודם, אף אחד אחר פה (למיטב ידיעתי) איננו בעל מקצוע בתחום. וגם זה לא ערובה בימינו. קח בחשבון.

ומצד שני, די. 8 שנים לצמיג. גם אם נראה טוב, לא אומר שמתפקד ויתפקד בשעת צורך כראוי. ואפילו המינרווה יהיו בסבירות עדיפים אל מול זה.

אבא שלי גם סוחב כל פעם עם צמיגים 6-8 שנים (נסיעה מועטה וחניה מקורה), וכל פעם בין אם אני מחליף לו או משכנע אותו בסוף להחליף בעצמו, הוא מודה שיש שיפור מוחשי.

הפיקנטו אכן נפוצה, אבל המידה הזו, ובדגש שוב על קוד העומס ההזוי קיימת במקור רק בגרסה הבכירה (לא GT Line) לפי מה שמוצא.

אני לא זוכר ולא מצליח למצוא כרגע אם היו שרשורים שעסקו בשינוי של זה ברכב המדובר.

אבל אפשר לבדוק מול צמיגיות או מכוני רישוי (האחרון אמור להיות כולם) בעלי תוכנת קארדאטא או עם מחלקה טכנית של היבואן אם ניתן לבצע שינוי מאושר לקוד 82. זה יפתח עוד אפשרויות.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פות״ש, אתה בטוח שהצמיגים מקוריים? מה כתןב באליפסה של תאריך הייצור (בכל ארבעת הצמיגים)?

בכל מקרה, צמיגים הם אבזר בטיחות קריטי, לא המקום לקמצנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, sperial כתב:

פות״ש, אתה בטוח שהצמיגים מקוריים

ב100% כי זה רכב של בן משפחה שעבר אליי אז אני יודע בדיוק מה ההסטוריה שלו

@Tom_22 הדגם ששמו לי הוא 185/55R15 86V XL RADIAL 209 של minerva. כלומר נראה שנתונים שלו אפילו יותר טובים מהצמיגים המקוריים, אמרת גם שקשה להשיג ובפנצ'ריה ההיא כן שמו משהו מתאים ואפילו טוב יותר. למה לא לקנות עוד זוג לקדמיים משם? האם אתה בטוח שכדאי ללכת בקדמיים על דגם שונה? עד כמה זה קריטי מבחינה בטיחותית בפיקנטו? (הרכב לא נוסע מעבר ל5000 ק"מ בשנה, וגם זו הגזמה)

לגביי תמונות של הצמיגים הנוכחיים מקדימה, הם מ3017, בנוסף, האם אפשר להסיק מספיק מהתמונות האלו? אם לא צילמתי טוב, תגיד ואצלם שוב. תודה שוב על הכל! :)
ימני:
image.thumb.jpeg.5ad46b8a5e98e304ca647bf2e1ad362c.jpeg
שמאלי:
image.thumb.jpeg.0a38850a62481a5368fafebfb79c9096.jpeg

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם

למראית עין הקונטי נראים מצוין. אבל מראית עין זה לא הכל. 

אם תוכל, תוסיף תמונות של הסוליה עצמה, לראות אם יש סדקים בתעלות. 

"נתונים שאפילו יותר טובים מהמקוריים", למה אתה מתכוון? איזה נתונים? 

לגבי זוג נוסף של מינרווה, אפשרי. לא אמרתי שלא (אם כי לעצמי הייתי מעדיף פתרון אחר), רק הצעתי להכיר את המגבלות של הביצועים שלהם. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, Tom_22 כתב:

אין בעיה, יותר מאוחר היום אם אוכל או מחר

"נתונים שאפילו יותר טובים מהמקוריים", למה אתה מתכוון? איזה נתונים? 

86V XL - המשקל המקס' והמהירות גבוהים יותר ממה שהרישיון דורש ומהצמיגים שבאו עם הרכב שיש להם בדיוק מה שהרישיון דורש

לגבי זוג נוסף של מינרווה, אפשרי. לא אמרתי שלא (אם כי לעצמי הייתי מעדיף פתרון אחר), רק הצעתי להכיר את המגבלות של הביצועים שלהם. 

חשוב לי רק הבטיחות, אם הם עושים את העבודה, זה מספיק מבחינתי, השאלה אם זה נכון? והאם 300 שח לצמיג כזה נחשב יקר? (זה המחיר שנתנו לי ועוד אחרי מיקוח)

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם (נערך)

כתבת שהקודים ברשיון 86H, אז 86V זה רק שינוי בקוד המהירות. וזה לא משהו שהוא "יותר טוב", פשוט נתון טכני לעמידות הצמיג במהירות גבוהה (H שווה ערך ל-210 קמ"ש ו-V ל-240 קמ"ש). לעיתים זה יכול להוות גם חסרון משום שהמשמעות היא שלד קשיח יותר או תרכובת גומי מעט שונה שנשחקת מהר יותר, אבל השוואה בין צמיגים שונים לחלוטין היא לא הדבר הנכון לעשות בהקשר זה. 

מה זה עושים את העבודה? 

99% מהאנשים כנראה לא ישימו לב להבדלים משמעותיים בנסיעה מנהלתית ולא מאתגרת בשום צורה.

אולי חלק ירגישו שהצמיגים רועשים/שקטים יותר, אולי חלק ירגישו שהצמיגים קשים/רכים יותר (אגב, חשוב לבדוק לחץ אוויר נכון לאחר ההתקנה ולא לסמוך על הצמיגיה בהקשר זה). וככל שהתנאים יהיו מאתגרים יותר (כביש רטוב, דרישת ניהוג מהצמיגים בתמרון חריף מהרגיל, בלימה חזקה) כך היתרונות/חסרונות יורגשו יותר. 

תסתכל לדוגמה במבחן שצורף באתר שנתתי קישור אליו קודם. אומנם אין שם את הקונטי אקו-קונטקט (אלא דגמים גבוהים יותר), אבל תשווה את המינרווה למשל לפאלקן ZE310 בכל הפרמטרים. 

המחיר סביר לצמיג מחברה "תקציבית". 

אתה יכול לראות מחירים לצמיגים אחרים, חלקם הזכרתי, למשל פה (אבל זה לא מבטיח תמחור מדויק או מלאי).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אחראי פורום
פורסם
לפני 21 שעות, wzo4 כתב:

נסעתי עם צמיגים סיניים לא מזוהים והכל היה בסדר

כי לא הגעת למצב חירום.

ביום שחלילה תגיע, חצי מטר הבדל מרחק בלימה בין פגיעה לבין לצאת בזול - זה מה שצריך להנחות אותך בבחירת צמיגים.

לפני 22 שעות, shlomiko כתב:

שאם הוא יחליף הבטיחות והביצועים יהיו זהים אז מה הקטע להחליף?

זה באמת מופרך.

כל חומר מאבד תכונות, בטח בתנאי חוץ ושימוש משמעותי כמו צמיג.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 17 שעות, Tom_22 כתב:

86H

לא, ברישיון זה 85H

לפני 13 שעות, itaysamurai כתב:

כי לא הגעת למצב חירום.

ביום שחלילה תגיע, חצי מטר הבדל מרחק בלימה בין פגיעה לבין לצאת בזול - זה מה שצריך להנחות אותך בבחירת צמיגים.

אז מהם צמיגים שנחשבים בטוחים מהבחינה הזאת? אם אקנה עוד זוג של פאלקן ZE310 אשים אותו מאחורה, ואעביר את המינרווה לקדימה זה יעשה את העבודה?

לפני 18 שעות, Tom_22 כתב:

מה דעתך?

WhatsAppImage2026-01-14at02_50.53(1).thumb.jpeg.95219daefbc5013c84a482069462f8bf.jpeg

פורסם

85H זה חסר משמעות (וכנראה טעות דפוס בכל מקרה), 82 זה הקוד עומס הנמוך יותר האפשרי, שפותח עוד אפשרויות.

התמונה של הסוליה (שמאוד מאוד ממוקדת לאזור קטן בצמיג) מראה שוב צמיג ללא סימני יובש משמעותיים בכלל. עדין הייתי נוטה להחליפם בשל גילם.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

@Tom_22
מה דעתך על הפתרון הזה?
אם אקנה עוד זוג של פאלקן ZE310 אשים אותו מאחורה, ואעביר את המינרווה לקדימה זה יעשה את העבודה מבחינת בטיחות טובה?
על הצמיגים הישנים באמת רשום 86H, אז לא אקח סיכון עם 82

עריכה אחרונה על ידי wzo4
  • פיתרון
פורסם

זה פחות ענין של סיכון עם קוד 82 (*), אלא ענין חוקי.

אתה לא יכול לעשות זאת חוקית ללא אישור מתאים. התייחסתי קודם בסוף ההודעה כאן.

* לדעתי הלא מקצועית, לא אמור להוות באמת בעיה ואני לא לגמרי מבין מדוע קיה הכתיבו כך. מידה קטנה יותר ומאושרת מגיעה למשל עם קוד עומס 79 ומידה גדולה יותר עם קוד 84.

ברכישת זוג צמיגים שונה מהאחר, אתה משנה את ה"איזון הטבעי" של הרכב.

האם זה בהכרח בעייתי? לא. אבל כפי שאני חוזר על עצמי (באותה הודעה הנ"ל), זה משהו שצריך להכיר בו ולנהוג בהתאם.

האם זה משהו שתרגיש ביומיום שגרתי? פחות סביר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 12.1.2026 בשעה 23:59, Tom_22 כתב:

Prime 3 K125

האם זה דגם שונה מזה?
https://tires4u.co.il/tire/185-55r15-hnk-prime3-86v-tl?id=24168
אם הוא שונה, האם אפשר לסמוך על הדירוגים באתר? (מניח שהפרמטר החשוב הוא אחיזת כביש כשמה שמעניין אותי הוא הבטיחות) האם הדגם בלינק גם טוב?

תודה על הכל

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם

אותו הדגם, ודגם טוב. אחרת לא הייתי ממליץ 😉. לא בטוח שיש מלאי (מרבית האתרים הקשורים בארץ לא מבטיחים זאת, גם אלו של היבואנים עצמם ככה-ככה)

הדירוג שמוזכר באתר הינו ה-EU Label, של הצמיג.

לטעמי דירוג שמאוד מוגבל במידע לצרכן (אגב, נעשו כמה שינויים קטנים בו. האם באתר מעודכן או לא? אין לדעת. גם צמיגים עוברים שינויים לאורך החיים שלהם ולעיתים יש מספר תתי דגמים עם דירוגים שונים) וכבר הגבתי לגביו מספר פעמים בפורום. כדי להבין מה ואיך נמדד, ראה למשל כאן.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...