Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שחם על כסאות בקיץ, אני ממליץ לקנות כיסוי עם איוורור למושב בסכום לא יקר (+-200ש"ח), לי זה פתר את הבעיה עם זיעה בגב על כסאות "עור" בקיץ. מבין שלחלק מהאנשים כל תוספת לא מקורית היא טאבו אבל למי שבגישה שכל עוד זה משרת את בנאדם, נראה סביר וזול, לבריאות. 

פורסם (נערך)

למי איכפת מנוחות כשהרכב מקולקל עוד בתכנון שלו?

גם בסיניות הכי גרועות אין את המרורים שסטלנטיס מאכילים אותנו - רצועה טבולה / שרשרת דקה מדי / אוריאה ושות׳. שלא לדבר על המצמדים החד-פעמיים תוצרת גרמניה.

הנדסת אנוש וכיול מתלים זה משהו שאפשר להמשיך לשפר בהדרגה עד שמגיעים לשלמות.

תכנון תקול מהסוג שמנוע לא מחזיק 100,000 אי אפשר - צריך לזרוק את התכנון לפח ולהתחיל מחדש.

לדעתי האישית והבלתי מחייבת בעליל סיטרואן הפגינו זלזול אירופי אופייני כששיחררו את הברלינגו החשמלית -

״אנחנו יודעים יותר טוב מהצרכן מה הוא צריך״. אילו היו תיאורטית מחכים 3 שנים ומתכננים גרסה נורמלית

ומשחררים אותה עכשיו, זה היה מהלך פורץ דרך. אבל לא. לא הצליחו למצוא מרחב במכונית שגובהה 1.90 לסוללות נורמליות של צרכנים שפויים. 

למרוט את השיערות.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 7.1.2026 בשעה 10:05, איציק נ. כתב:

גם זה - וגם השירות בסוכנות בפתח תקווה היה טוב מאוד. הנציג שטיפל בנו (כמדומני דניאל אוזון) היה מצויין, לא הבטיח דברים באויר ולמעשה למרות שציפינו לקבל את הרכב במהלך אמצע ינואר עם אפשרות לסוף ינואר, הוא אמר שרישוי 2026 לא יהיה לפני 4/1/2026 ובאמת היינו ברביעיה הפותחת (תוך יומיים) של הרכבים שעלו לכביש מהדגם הזה כבר ב 5/1/2026.

נצל"ש, כמי שנמצא במצב דומה מול יבואן אחר ויחס אחר. האם ישנה דרך להאיץ הקבלה או שזה נטו עניין של מזל? יחס/רצון נציג?

פורסם
לפני 13 שעות, elielectric כתב:

באיון v זה כבר ליגה אחרת! טונה של מרווח לרגליים במושב האחורי, אני לא כבר מסוגל לרדת לפחות מזה ברכב למשפחה כן! 😅

מה שתמוה לי הוא שדווקא בדיפאל s05 שהוא בעל בסיס גלגלים ענק והכי ארוך מבין הקרוסאוברים הללו, מרווח הפנים  רק דומה לקרוסאוברים הנ"ל, ואני חושב שאפילו קטן יותר! וגם ברוחב הפנימי הוא די צר! למרות רוחב חיצוני גדול מאד. 

מבחינת קטגוריה (כשמשווים מרווח פנים) אין מה להשוות - ה ATTO 2 היא SUV-B וכל היתר שציינת הן SUV-C (ועוד בחלק העליון שלו).

מדובר בהפרש כללי של 30 ס"מ (!) באורך הרכב ובעוד 15-20 ס"מ בבסיס גלגלים, זה משמעותי.

ההשוואה למחיר עם ה AION V קצת רחוקה (יש פער של כ 20K שח), עם הדיפאל יש מה להשוות כי המחיר שלהן אותו הדבר.

ולמרות זאת, לא כולם צריכים את הגודל הזה.

משפחה שרוצה רכב VFM (כמה שיותר פח לשקל) - תקנה את הדיפאל S05 (פרו) אם זה מתאים לצרכים שלה ולטעם שלה.

בסופו של דבר אצל הסינים כל המכוניות מיינסטרים כבר מציעות איבזור יוקרה ואיבזור בטיחותי ברמה גבוהה, רק הקטנות מאוד והסופר זולות עדיין מציאות איכות לא גבוהה עם מעט מאוד איבזור בטיחותי.

לפני שעתיים, דור-- כתב:

הרכבים הסיניים סוגרים פערים מהר מאוד, אז אולי זה לא סיטרואן c5 איירקרוס מבחינת נוחות, או מאזדה cx5 מבחינת דינמיות והתנהגות, אבל זה לגמרי מוצר שמכוון למרכז השוק, בצורה הרבה יותר משכנעת ללקוח הממוצע: יותר מרווח, אבזור, עיצוב, ביצועי מנוע, מושבים נוחים, ונוחות מתלים ממוצעת.

אני אוהב לצפות מידי פעם ב moose test שעושים בערוץ km77 אם אתה מכיר.

המבחנים שהם עושים נותנים זווית מסויימת ומאוד ספציפית מבחינת איכות כיול המתלים והיכולת של הרכב על האספלט.

במקרה ראיתי שיש מבחן ל jaecoo 7 טורבו בנזין.

הפתעה: הוא עוד יצא עם מחמאה נדירה  ("אחת מ-5 המכוניות שהיה לי הכי קל לעבור איתן את ההתחמקות").
זה לא עניין *רק* של צמיג רחב, אלא "קצת" יותר מזה.

ברוב המכוניות של היצרנים המערביים המוכרים, תראה שמדובר בכלים עם יכולות ברמה גבוהה (תראה קודיאק, 3008, גולף, טסלה וכו') מה שמרמז על השקעה וחשיבה מאחורי כל פרט (כיול, מידת צמיגים וכו').

אין ספק שיש כאן סגירת פערים מהירה.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נושא תפעול המזגן מעניין. 

עם זאת, נותרה לי שאלה פתוחה. 

כיוון טמפ' ועצמת מפוח, סבבה. הגיוני ואפילו נשמע נוח, רחמנה ליצלן. 

מה לגבי כיוון יציאת האוויר? לשמשות\רגליים\שילוב כלשהו? איך ניגשים לזה? 

אני מוצא את עצמי בחורף משחק לא מעט עם הכפתורים הפיזיים שלי כדי לשנות ממצב שמשות למצב פנים ורגליים או רק פנים או רק רגליים או כל שילוב אחר. 

אני מעדיף שזה יישאר על שמשות אבל אדים... ולפרצוף זה לא נעים לי. 

בקיץ אין לי בעייה. נטו על הפרצוף, כל הזמן :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

252 ק"מ כבר עברו ונשאר עוד 42% בסוללה (המחשב מעריך באיזור 180 ק"מ נותרים).

צריכה החשמל נעה בין 12.7 ל 14.3 KW (המחשב עושה סטטיסטיקה של 50 קמ אחרונים וסטטיסטיקה כללית).

הרוב כמובן נסיעות עירוניות, חלקן קצרות מאוד (קילומטרים בודדים) וחלקן מעט יותר (10-15 קמ לכל כיוון).

ברור שמדובר בנסיעה רגועה מאוד. רגנרציה על מצב HIGH ונסיעה במצב NORMAL.

לפי תחשיב קר - עד 0% אפשר לסחוט מהסוללה 430 ק"מ. עד 20% אפשר לסחוט ממנה 350 ק"מ.

כמה הבדל יש בין חורף לקיץ, עירוני ובין עירוני וכו' וכו' - עוד אין לי מושג ולא בטוח שעל הכל יהיה לי תשובה.

יש פרמטרים שבשביל לבדוק אותם צריך לעשות נסיעות בשביל לקבל נתונים, ומאחר ואני לא הבעלים הישיר של הרכב זה לא מתאפשר.

נקודת זכות: השירות הטלפוני של BYD עושה לי שקט ואמא מרוצה עד הגג. היא מתקשרת לחפור להם בכל מיני שאלות והם מרוצים עד הגג שהיא מתקשרת - וגם כשהיא לא יכולה להמשיך שיחה הם חוזרים אליה במועד שהיא רוצה (על הדקה) ועונים על כל השאלות.

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

סקירה מעולה,

חברה קנתה לפני בערך חצי שנה דולפין סרף, גם שם לא ממש הבנתי את התפעול של המזגן

שבאופן מאוד מוזר לא מראה טמפרטורה אלא רק קווים של חום וקור ודרך המסך 

מבחינת איכות חומרים איך האטו 2 לעומת הסרף (השוואה קצת מוזרה אני יודע)

פורסם
בתאריך 8.1.2026 בשעה 12:23, viper83 כתב:

למי שחם על כסאות בקיץ, אני ממליץ לקנות כיסוי עם איוורור למושב בסכום לא יקר (+-200ש"ח), לי זה פתר את הבעיה עם זיעה בגב על כסאות "עור" בקיץ. מבין שלחלק מהאנשים כל תוספת לא מקורית היא טאבו אבל למי שבגישה שכל עוד זה משרת את בנאדם, נראה סביר וזול, לבריאות. 

גם אני קניתי, 16 מאווררים זעירים, אבל זה לא ממש זה. כשקריר באוטו מהמזגן זה עוזר להסיע אוויר קריר לאן שצריך. אבל אם חם ברכב התועלת שולית ביותר אם בכלל וחצי מהזמן אני בודק אם זה כלל עובד (יש המהום קל).

אני מבין שאתה כותב איך להתמודד עם מושבי "עור" שם יתכן שהתועלת רבה יותר, אצלי זה בד.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

בד"כ אביזר מקורי טוב יותר ממוצר אפטרמארקט, נושא החום ברכב אפשר גם לפתור (חלקית) עם הצללות שונות.

אני כמובן מדבר מנסיון אישי ופרטי על מה שעובד אצלי, מדובר בטסלה עם גג זכוכית שהופך את הרכב לחממה באקלים הישראלי, עם השחרת חלונות אחוריים+הצללה של הגג ויש לי את האפשרות של להפעיל את המיזוג בדרך לרכב, ואני בהחלט מנצל את זה, לי זה עוזר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...