Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היו לי מספר קופות תגמולים/פיצויים/קופות גמל/קופת גמל להשקעה (שמונה קופות), את כולן ריכזתי לפני כשלוש שנים תחת המטרייה של ”כלל”, כל אחת בתנאים שלה מכיון שחלקן היו שלי, חלקן ממש ותיקות, חלקן של מעסיקים שונים.

בחודש שעבר בהגיעי לגיל של זכאות לפנסיה, ניידתי את כל הקופות לקופת פנסייה אחת בכלל, ובשעה טובה החודש הוא החודש הראשון שעליו אקבל פנסיה.

עכשיו קיבלתי מכתב שבו מפורט הקצבה הצפויה לי, ודמי הניהול אותם אשלם, להבהרה אני לא שייך ולא הייתי שייך לשום ארגון גדול שדואג לי לתנאים.

דמי הניהול שרשומים לי הם 0.3%, האם אלה דמי הניהול המקובלים?

ראיתי שמבחינת המדינה אפשר לגבות דמי ניהול עד 0.5%.

למקבלי פנסייה כמה אתם משלמים דמי ניהול?

עשיתי חיפוש בפורום, יש כמה וכמה שרשורים על דמי ניהול, אך הם כאלה של קופות שעדיין פעילות להפקדה של חברה בגילי עבודה, ראיתי שם גם שברירי אחוז של דמי ניהול, לא יודע עד כמה קשור לקופת פנסייה.

או בקיצור, יש טעם לפנות לסוכן שלי (דרך אגב סוכן של כלל) כדאי לבקש איזה הטבת אחוזים בדמי ניהול... כמובן שיש מה לפנות, השאלה מה הסיכוי ומה בכלל מקובל, ועד כמה להתעקש.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעה, Ron Poh כתב:

או בקיצור, יש טעם לפנות לסוכן שלי (דרך אגב סוכן של כלל) כדאי לבקש איזה הטבת אחוזים בדמי ניהול... כמובן שיש מה לפנות, השאלה מה הסיכוי ומה בכלל מקובל, ועד כמה להתעקש.

לדעתי יש טעם לפנות.  יש דמי ניהול, יש דמי ניהול ממה שצברת. ויש דמי ניהול מהפקדה. ובשנים האחרונות יש עוד סעיף שמתחבא. 

מומלץ להיוועץ ביועץ פנסיוני. בכל מקרה, עם או בלי ארגון עובדים. 

מאחל לך המון אושר והצלחה בהמשך. תהנה!

להגיע לפנסיה זה לא מובטח בימינו. ובטח לא בבריאות טובה. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

@יובל .מ. 'צטערת, לא יכול לעזור. את הפנסיה שלי אני מקבל מקרן ותיקה, שזו חיה שונה. בינתיים שאר החסכונות שלי מתנהלים כקודם. כל קופה ותנאיה. אני בחופשה, כך שהמספרים אינם לפני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, Ron Poh כתב:

יש טעם לפנות לסוכן שלי (דרך אגב סוכן של כלל)

יש טעם לפנות ליועץ פנסיוני בלתי תלוי, שאינו סוכן! 

האינטרס של הסוכן והאינטרס שלך, לרוב מנוגדים. 

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

למיטב ידיעתי, מרגע שהפכת למקבל קצבה (ולא מפקיד) - אינך יכול לנייד את החסכון. הוא עובר לרשות חברת הפנסיה, והיא אחראית לשלם לך מעכשיו והלאה מקופתה שלה (גם אם שילמה לך יותר ממה שהרווחת).

במידה ויתברר שאני טועה - אשמח שיתקנו אותי

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, guya72 כתב:

למיטב ידיעתי, מרגע שהפכת למקבל קצבה (ולא מפקיד) - אינך יכול לנייד את החסכון

לא חושב שזה עובד ככה, בספק רב

מגיל 67 עד גיל 85 (ממוצע) נותרו הרבה שנים, זה משאיר הרבה זמן לחברות להילחם עליך

בנוסף, מה שקורה אחרי גיל 60 זה שהמסלול הופך מבעיקר מניות לבעיקר אג"חים, כדי להוריד סיכון, לא נראה לי הגיוני שחברות הפנסיה מוותרות על כל הכסף הזה בשביל רשות חברת הפנסיה. לא הגיוני.

לפי מה שאני מבין, יש רק 2 תשלומים לקרן - דמי ניהול מהפקדה (חודשי), ודמי צבירה (פעם בשנה), ויש אפשרות להפסיד סכום כסף נמוך או להרוויח סכום נמוך (דרך איזון אקטוארי) שזה זניח בחברות הפנסיה המצליחות. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

פות"ש - אל תזוז אפילו צעד בלי ייעוץ מקצועי, אתה עלול להפסיד סכומים גדולים מאוד, שש ספרתיים. במיוחד שים לב ל"קיבוע זכויות" שהוא הליך רגיש שאין אפשרות לתקן.

@גולדן191 - אתה מדבר על ברירת המחדל של "השיטה הצ'יליאנית". אתה יכול לשנות את המסלולים. אבל, שוב, חשוב מאוד ייעוץ מקצועי.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

@גולדן191 - אתה מדבר על ברירת המחדל של "השיטה הצ'יליאנית". אתה יכול לשנות את המסלולים. אבל, שוב, חשוב מאוד ייעוץ מקצועי.

בדיוק, אצל רוב האנשים זה ככה. עד גיל 50 בעיקר מניות, מגיל 50 עד 60 חצי חצי כזה כנראה, ומגיל 60 בעיקר אג"ח - להקטין סיכון.

כשאתה אומר ייעוץ מקצועי, הכוונה שהוא ישלם ליועץ חיצוני או מישהו מטעם מגדל/כלל/מנורה/הראל?

פורסם

אני עובד עם יועצת עצמאית שעובדת.עם כל בתי ההשקעות. את שכרה היא מקבלת מהם, אבל החסכונות שלי מפוזרים בין לפחות 6 בתי השקעות.

פורסם

לדעתך -  דמי ניהול טובים הם מצבירה שנתית סביב 0.2%, אולי קצת פחות, ומהפקדה סביב 0.9% או קצת פחות?

אני חושב שיש 2 חברות שהתנאים בהם פחות טובים כי הם לא חברות ביטוח אמיתיות, אלא סוג של גורם מקשר - אלטשולר שחם ואינפיניטי, הם שונות ממגדל/מנורה/הראל/כלל/יש עוד חברה נראה לי AIG

פורסם
לפני 43 דקות, sperial כתב:

את שכרה היא מקבלת מהם,

יועץ עצמאי אמיתי מקבל כסף ממך

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אני עובד עם יועצת עצמאית שעובדת.עם כל בתי ההשקעות. את שכרה היא מקבלת מהם, אבל החסכונות שלי מפוזרים בין לפחות 6 בתי השקעות.

אם אתה לא משלם עבור המוצר, אתה המוצר.

פורסם

מכיר את העניין. העניין במקרה זה הוא שהיא מקבלת שכר מכל החברות, כך שמצטייר שהעניין שלה הרבה פחות מוטה.

אגב, כמה גובה ממך היועץ.הלכאורה אובייקטיבי?

• תוכן חדש...