Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה סיויק (רכבי "ערסים")

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כשאני הייתי צעיר [ואני עדיין צעיר] הרכב של הארסים היה הונדה סיויק,

רואים עדיין שאריות של כאלו [מדבקות ספוילר וכיוצ"ב] 

ולכן שמתי לב שכשאני מדבר אם חברים בני גילי, בפרט כאלו שלא מבינים ברכב, אצלהם הונדה סיויק נועד לארס המצוי 

לאומת זאות כשאני מדבר אם חברים 5 שנים מתחתי הם לא מבינים מה יש לך מהונדה סיויק, מה סיויק וארס, מה הקשר?

מבחינתם רכב הארס הוא סיאט, סקודה וכיוצ"ב סיויק אצלהם זה כמו קרולה וכיוצ"ב

עריכה אחרונה על ידי פשטות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

אוקי.

ו... מה אתה מנסה לאמר?

רכבים "ערסים" הם כאלו שמזוהים עם סגנון מסויים של בני אדם, שמתייחסים לרכב כסמל סטטוס של שבא עם נטייה לסמל סטטוס של עבריין, לפעמים עם קישוטים שונים ומשונים.

מין הסתם, התדמית עדיין קיימת, רק הרכבים משתנים. 

• רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא רק שאין ערסים שנוסעים בהונדה, אף אחד לא נוסע בהונדה.

רוב ההונדות שרואים על הכביש הן מימי הזוהר הישנים סביב 2010-2018 שאחריהן הם השיקו את דגמי הטורבו במחיר מופקע עם שלל בעיות.

ממה שמצאתי, הונדה מכרה מאז הקורונה פחות מ2000 רכבים. התמחור גרוע, היבוא גרוע, מחיר החלפים יקר אז אין לקוחות ופרט לא לקוחות מאותו מגזר שאתה מתאר.

• רעיון גרוע 1
פורסם

בתור אחד שמתמצא בתחום (אל תדאגו אני לא כזה), הערסים/אנשי השופוני וכיו״ב עברו מזמן לסקודה אוקטביה/סופרב ומאזדה 3.

לגבי הסקודה, המצב חמור יותר ממה שאתם חושבים.

הונדה כבר לא רלוונטית לשום מגזר. 

אולי הסיוויק 06-12 שהתיישנו, הפכו להיות רכבי ערסים

אין האמור מתכוון לפגוע בבעלי הרכבים או לשייך עדה כזו או אחרת לשבט ״הערסים״

פורסם

ZEN ואמנות אחזקת האופנוע: 

אל תשפוט את הערס לפי הרכב שהוא יושב בו. 

רק השבוע ראיתי 2 יציאות מעניינות. 

הראשונה, לאנסר צורה קודמת, כולל הסבויילר, ג'אנטים, חלונות מושחרים, צביעה קוסטום (כולל בג'אנטים). רכב בן 20 כמעט... 

השני, רנו כלשהי. לא שמתי לב לדגם, הפסי מרוץ משכו לי את העין, והעובדה שהם נראו כאילו צבעו אותם עם רולר. לפחות יצא מדוייק וסימטרי. 

לדעתי אבל כן, כיום הערסמוביל נהיה סיאט וסקודה, ממה שאני רואה בעירי המעורבת.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לאישתי בת דודה שנהגה בסיוויק 1992. באיזה ביקור קיטרה על אמינות הרכב, תיקון תיבת ההילוכים בכמה אלפי ש״ח. שאלתי מה הקילומטרז׳. ענתה 350,000 ק״מ. קצת פרופורציות.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 20.11.2025 בשעה 00:23, פשטות כתב:

כשאני הייתי צעיר [ואני עדיין צעיר] הרכב של הארסים היה הונדה סיויק,

מסכים, גם טייפ R, וערסים שרוצים יותר מרחב הונדה אקורד

בתאריך 20.11.2025 בשעה 00:23, פשטות כתב:

לאומת זאות כשאני מדבר אם חברים 5 שנים מתחתי הם לא מבינים מה יש לך מהונדה סיויק, מה סיויק וארס, מה הקשר?

מבחינתם רכב הארס הוא סיאט, סקודה וכיוצ"ב סיויק אצלהם זה כמו קרולה וכיוצ"ב

מה שקרה, להבנתי, זה שבערך ב 2004 הסקודות הלבנות, אוקטביה, היו שייכות הרבה פעמים לבילוש ולכן מי שהיה ערס רצה שלא יחשדו בו שהוא ערס או עבריין והתחילו גם לקנות אוקטביות לבנות,

ואז הבינו שזה אחלה רכב כנראה, ולאט לאט נתפסו על הסיאט בגלל הצורה שלה ובגלל שזה היה של VW, ועוד סיבות כנראה, ועברו לזה באמת.

אני בטוח, אגב, שהיבואן חגג משמחה על זה שבלשים ומשטרה קנו אוקטביות בשנים האלה בכמויות. זה סחף ערסים/עבריינים לקנות את זה בקצב. VW מכרו פה כל כך הרבה ב-20 השנה האחרונות, פשוט מטורף.

גם סביב 2003-2004 לערסים היה פאסאט 1.9T מדי פעם זכור לי

פורד פוקוס למשל היה נחשב לרכב של חנונים

היה פורד מונדאו לדעתי שהיה נחשב ליותר רציני

וכמובן שתמיד היו גם ערסים שחולים על טויוטות

היו גם פג'ו 205 וגם פיאט טיפו של ערסים אבל יותר נדיר

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

ב-2010, כשמכרתי את הקורולה 98׳ שלי לאיזה ערס, הוא היה מודאג מאוד מהאמינות, כי זו היתה הטויוטה הראשונה שלו, עד אז נהג רק בסיוויק. (קוריוז: הרכב עבר טסט ב-2024, ב-2015 לא חידש רישיון אם כי גם לא ירד מהכביש).

• מצחיק 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...