Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הרכבים הראשונים שלי היו יד שניה ומטה, מה שהשיגה היד.

אחרי האלפאסוד החלטתי לעשות מאמץ ורכשתי אוסטין מטרו חדש.

איזה כיף.  שקט ל-3 שנים....  

הגיע הגשם הראשון, השני, השלי...  ופתאום  הופיעה רטיבות בשטיח של תא המטען. בדיקה של הגומיות בדלת האחורית לא גילתה בעיה, אז יאללה, למוסך המרכזי - למומחים.

התיזו מים מבחוץ (הייתי בתא המטען) ותוך שניה נראה זרזיף מים חודר מהחלון הימני, מסתבר שפס האטימה(U) היה קצר בחצי ס"מ.

סרבו לתקן את התקלה !   ונאלצתי לסדר בעצמי עם מעט חומר אטימה, לא מסובך מידי.

מיותר לציין שלא חזרתי אליהם מאז.

------------

היה רכב מרווח יחסית לגודלו ומהנה לנהיגה בזכות ההיגוי והשליטה, מנוע - ככה(ז"א, גרוע :) ).

• אהבתי 1
  • מבאס 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)

-------

איזה כיף.  שקט ל-3 שנים....  המשך.

באחת הנסיעות מופיע גמגום קל, מה גמגום, עיטוש קטן ואחריו הרכב ממשיך לנסוע, כאילו כלום,

מאיץ, סל"ד סרק, הכל תקין.

אחרי שבוע בערך, שוב, עיטוש קטן וזהו.   הפעם החלטתי לבדוק, מה זה יכול להיות ? סתימת דלק,  המממ, כנראה שלא.

תקלת חשמל ? סביר יותר.  בדקתי את הכבלאז', הכל מחובר תקין. מפלג ? נפתח, הכבל מחובר, נראה בסדר, משכתי קצת, והופ תנועה קלה של הנעל כבל. פרקתי את הבורג והתגלה שהנעל כבל שבורה. הולחמה אחר כבוד, ומאז נעלמה הבעיה.

עד כאן המטרו.

-----------

לפני 19 דקות, גולדן191 כתב:

עבד איתי מישהו שאני לא מגדיר כחרטטן, סיפר שחבר שלו קיבל רכב חדש ואחת הדלתות נפלה כשהוא פתח אותה.

קיבלנו רכב חדש לעבודה (קסארה) ואחרי כמה חודשים התפרקו ציר הדלת והידית משיכה של מושב הנהג.

וזה מופיע איפהשהו בשרשור של הצרפתיות ממוצא מכונית. :) 

עריכה אחרונה על ידי רוןS
  • מבאס 2

פורסם

שנות ה-80-90 העליזות

ב-1992 קניתי לראשונה רכב חדש - סקודה פייבוריט. אפילו שילמתי תוספת של כמה מאות שקלים על ״טיפול מיוחד נגד חלודה״.

כעבור כשנה וחצי הרחתי ריח עז של דלק. התברר שצינורית דלק התבקעה ודלק טפטף על המנוע.

• מבאס 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברגע שvag לקחו בעלות סקודה נהייתה כמה רמות מעל.

מישהי בעבודה עם מזדה cx5 דור קודם, בורג במושב הנהג נשבר או משהו כזה, והמושב היה זז בנסיעה- הוחלף באחריות.

c3 2026 משאבת וישרים התחילה לדלוף אחרי 3 חודשים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מתקדמים.  פיאט אונו, אחת ויחידה.

שבוע ראשון הרצה, כל יום 50-100ק"מ , רק לעבור את ה-1000 הראשונים. אחרי כל נסיעה מכסה המנוע נפתח, לראות מתכת מבריקה, להסניף ריח של גומי טרי, תענוג  :).

עד שיום אחד, די מוקדם, נשמע צליל מאעפן של רשרוש זרימת מים, ז"א חסרים מים במערכת, סעמק.

אמנם היו חסרים מעט מים במיכל,  אבל לא נראתה נזילה באזור המנוע.  הוספתי קצת פאראפלו והמשכתי בנסיעה, הבעיה חלפה.

למחרת שוב בנסיעה, פתאום חזר הרשרוש, ס--ק, בדקתי, אין נזילה, לא בתא המנוע ולא באזור הרדיאטור הפנימי, אוטו חדש, לא חרם ?.    יאללה למומחים.

מתקבל במוסך המרכזי  "שב חכה כבר בודקים".  יושב בחדר הלקוחות ובנתיים מכניסים את הרכב לעמדה, מטר מהחלון.

יופי, כמו שאני אוהב, קרוב לאוטו - לראות מה עושים. המכונאי מביא את הארגז כלים, כזה גדול, רציני, ממתכת, ומניח אותו, לאאאא, חצי על המכסה מנוע וחצי על השמשה, (מאוזן, שיהיה לו נוח) והלך להביא.

הקיצר, לא מצא בעיה, הוסיף קצת מים,  סע לשלום.

--- אז מה נשאר לבדוק ? רדיאטור חימום והצנרת שלו. פרקתי אותו, נמצא יבש. צנרת? אחד מהצינורות בצורת L (פינה) נפגם ביציקה (היה בו סדק קטן), ומשם התחילו הצרות.

הוחלף בצנור ישר שתפקד בנאמנות יותר מ-10 שנים.

פורסם

מאי 1974 אמא שלי מקבלת פורד אסקורט שהורכבה בתע"ר נצרת עילית.

בבוקר הראשון מושכת את הצ'וק, והוא נשאר לה ביד.

ינואר 1988 - אני מקבל אופל אומגה חדשה, ברמזור הראשון אחרי שיצאתי מאתר המסירה - המנוע רתח. חוזר חזרה למוסך מסתבר שהמצמד של המווארר לא מפעיל אותו - הוחלף.

זאת היתה יריית הפתיחה להרבה תקלות שהיו לרכב הזה ב-11 שנים שהיה אצלנו עד שנפגע בתאונה והוכרז כאובדן להלכה.

• מבאס 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

הפוך על הפוך....

ב- 94' קניתי לראשונה אופנוע חדש. סינגל בנפח 650 .

הייתי רגיל למנועים קטנים שמתנהלים בסל"ד גבוה, אז את החדש לא משכתי לגבוהים בהרצה.

עברו האלף ק"מ הרצה, נכנסתי לטיפול, ומיד תיכננתי טיול ארוך שבו כבר אשתמש בכל הכוח של המנוע.

לא הייתי צריך הרבה ק"מ כדי להבין ש... אין יותר.

סינגל גדול מקורר אוויר נותן את כל מה שיש לו עד 5-6K טורים, ומעבר לזה יש רק רעש וויברציות,

ככה יצא שבעצם בכלל לא עשיתי לו הרצה, אלא סחטתי מאפס ק"מ את כל מה שהיה למנוע הזה לתת.

אבל הונדה כמו הונדה, זה בכלל לא הזיז לו, והוא שירת אותי נאמנה שלוש שנים עם אפס תקלות,

ובאופי רכיבה אגרסיבי עד מתעלל, כמו שבחור צעיר ורעב לשטח רוכב.

מאז ועד היום הרוב המוחלט של האופנועים שלי הם הונדה.

*למעשה זה האופנוע שמופיע בתמונת הפרופיל שלי, יחד עם המספר 11 שצירפתי ליוזר...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...