Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשבות על מחליפה לסניק

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי כמעט 9.5 שנים, ו 100K ק"מ, התחילו אצלי הרהורי כפירה, שאולי הגיע הזמן לחשוב על מחליפה. לא כי הסניק לא טובה, היא כן, פשוט כי אחרי עשור בא לי להתחדש.

וכאן נעוצה הבעיה: אני לא יודע מה.

בסה"כ אני מאוד אוהב את הסניק, מהרגע הראשון ועד היום היא יושבת בול על הדרישות שלי: לא גבוהה מדי (לא אוהב לשבת גבוה), מספיק גדולה לכל השימושים שלי אבל לא מגושמת, נוחה לנסיעה, דיזלית (לא מחויב המציאות, אבל בונוס נחמד), המון מקום לנוסעים, המון אור מהחלונות הגדולים, נסיעה שקטה ונעימה, ובסה"כ אוטו שבאמת יושב פיקס על הצרכים שלי.

אז התחלתי לדסקס את הנושא עם זו שלא מבינה למה צריך להחזיק רכב כל כך הרבה (ובעצמה נוסעת בגולף 2015). המחשבה שלי היתה לקנות משהו מאזורי החיוג של ברלינגו בגרסת אופל, שהיא גדולה, מרווחת, מאובזרת יחסית, ותהיה רכב משפחתי טוב, אבל ההיא שקובעת הטילה וטו כי היא "ממש לא רוצה לסוע ברכב של אינסטלטורים" (למרות שהבטחתי לה שהוא לא יהיה לבן). ג'יפוני 7 מושבים סטייל אאוטלנדר/5008 לסוגיהם פשוט לא מדברים אלי, ורכבים סטייל קיה נירו קטנים מדי לטענתה של זו שהטילה וטו על רכב האינסטלטורים.

חשבתי אולי על איזשהו סטיישן, אבל הדבר היחיד שבאמת אהבתי היא הוולוו V60, שגם כמשומשת בת 4 בערך עדיין מאוד יקרה, ומעבר לזה לא מצאתי המון אופציות.

בקיצור, לא נראה לי שאני אמכור מחר, אבל ההתלבטות החלה.

פורסם

@IsraCar צודק, שכחתי.

כרגע יש לי 7 מושבים, אבל הילדים שלי וחבריהם כבר גדולים מכדי להיכנס לשורה השלישית, כך שגם הסניק מבחינתי היא 5 מושבים, אז אומנם הייתי שמח ל 7 מושבים כדי להוביל אחיינים מפעם לפעם, אבל זה כל כך נדיר שזה לא מה שישנה את ההחלטה לכאן או לכאן.

לגבי תקציב, ובכן... הייתי שמח להוציא 100K אבל זה לא ריאלי, עוד לא גיבשתי גבולות תקציב מסודר, אבל אני מעריך שאיפשהו בין 150-200, ואני מעדיף רכב חדש, אבל אתפשר על עד שנתיים-שלוש, לא יותר ישן מזה (כי אחרת למה אני מחליף).

פורסם

ואני חושב שאם אתה כבר מגיע ל150-200 הייתי שוקל צ'רי טיגו 8 פלאג-אין (גם אם אין לך איפה לטעון - צריכת הדלק תהיה טובה מאד)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

rav 4 משומשת מעט,

נסעתי לא מזמן כמה שעות טובות על הטויוטה ו וואלה היא נעימה לנסיעה, לא מרגישה גדולה מידי אבל מרווחת, יחסית שקיטה חסכונית

ובונוס כנראה תהיה אמינה מאוד וסחירה מאוד.

פורסם

גיפונים 7 מקומות רקסטון, סורנטו דיזל או הייבריד, סקודיק דיזל 

סקודה סופרב דיזל תא מטען כמעט סטיישן כעין זהhttps://www.yad2.co.il/vehicles/item/bzwazwol?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=15&pagination=1

ויש סופרב סטיישן פלאג אין ביד 2  https://www.yad2.co.il/vehicles/item/wobzem8w?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=2&pagination=1

אבל במחשבה שניה זה מחיר של הוולוו....

במחשבה נוספת זה הסניק השניה שלך אז אולי תקנה סניק בת כמה שנים?

ואז יהיה לך חוויה מתקנת שהרי כשקניתה את שלך טענתה שזה ירידת רמה, 

הסניק מ2020 ברמת גימור הגבוה ודאי שיהיה לך עלית רמה [בפרט אם מנוע של מרצדס 😂]

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

אחרי שנסעתי ב 5008 בת שנה של קולגה, חזרתי לסניק שלי והרגשתי שאני ממש לא רוצה להחליף אותה, כיון שהיא מתאימה בדיוק לצרכים שלי, ואני עדיין מאוד אוהב אותה.

ואז נכנסתי ליד 2, והסתכלתי עוד קצת, כיון שיש משהו כיפי בלהתחדש. שמתי לעצמי מסגרת תקציב של 150-170, מצאתי שם כמה גרסאות של ה V60, כולל אחת עם 390 כ"ס (שזה פאקינג כמעט 400 כ"ס.... 🙄), אבל הן ישנות יחסית (בנות 4-5), רנו ארקנה וקופרה פורמנטור מאזור 2023, ועוד דברים בסגנון כאופציה משומשת חדשה יותר.

צריך לחשוב על זה קצת יותר.

פורסם
לפני 4 שעות, Fazer כתב:

עדכון:

אחרי שנסעתי ב 5008 בת שנה של קולגה, חזרתי לסניק שלי והרגשתי שאני ממש לא רוצה להחליף אותה, כיון שהיא מתאימה בדיוק לצרכים שלי, ואני עדיין מאוד אוהב אותה.

ואז נכנסתי ליד 2, והסתכלתי עוד קצת, כיון שיש משהו כיפי בלהתחדש. שמתי לעצמי מסגרת תקציב של 150-170, מצאתי שם כמה גרסאות של ה V60, כולל אחת עם 390 כ"ס (שזה פאקינג כמעט 400 כ"ס.... 🙄), אבל הן ישנות יחסית (בנות 4-5), רנו ארקנה וקופרה פורמנטור מאזור 2023, ועוד דברים בסגנון כאופציה משומשת חדשה יותר.

צריך לחשוב על זה קצת יותר.

לגבי הוולוו היה תקופה קצרה שהגיע בגרסת ה450 כ"ס

ובכללי אומרים שעדיף לגעת בגרסת ה250 כ"ס א בגלל שזה טורבו 1 פחות ובגרסה החזקה המנוע הבנזין מגיע אם 2 טורבוים ו320 כ"ס למנוע [בלי עזרת המנוע החשמלי]

ב אומרים שהמערכת הפלאג אין בוולוו פחות אמין 

ג זה כבר העדפה אישית שלי לגרסה המוגבהת [קרוס קאנטרי]שזה רק בגרסת ה250 כ"ס

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...