Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא צטלה ולא צטעלה

צעטלה!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מאוד חשוב - כתב כמויות זה משהו שהמעצב צריך להוציא.

המצב היום שכל קבלן נורמלי מעדיף כתב כמויות, זה נותן לו אפשרות לתמחר ולהבין את העבודה יותר טוב. 

כמה מטרז רצפה יש. כמה קירות. וכו.

איזה הכנה נדרשת של הרצפה. למשל אצלי הוא היה צריך לפלס את הרצפה והוא עשה עבןדה מחפירה בזה. לא סגר מרצפות חסרות עם משומשות. התעקש לשים טיט, בהתחלה היה שם שקע, ואז מילא יותר מדי ויצר דבשות וגלים. הטמטום שאם מישהו היה עובר בזמן עם כף שפכטל ומיישר את זה, או עםמאיזה קרש ישר/פלס ממש גדול, הכל היה טוב או 90% בסדר. אבל זה התקשה. נאלצתי להביא קבלן אחר שעבד חצי יום עם מכונת ליטוש כדי להוציא את החומר העודף. ואז עשה שם מדה מתפלסת מקומית, במקומות שעל פניו בכלל לא היה צריך את זה אם לא היו עושים בלאגן.

לא רואה ציון של הדבר הזה, מי מסדר את הרצפה. זה מממש חשוב.

אם רוב העסק זה שירותים, זה קצת פחות קריטי. גם הכתב כמויות.

אצלנו בסוף השיפוץ קלטתי שלקבלן לא היתה תוכנית אינסטלציה. כלומר, היה קובץ כזה, שלחתי אותו לקבלן. אבל הוא לא הייה מןדפס אצלי ומה שלא היה מןדפס לא קיים. הדפסתי גם על A3. גם אני פספסצי את זה.

לגבי ביקורי המעצבת - היה מאוד קריטי שהמעצבת היתה בזמן שסיימנו לפרק את החדרי שירותים, וככה סימנה הכל עם הקבלן. לא יודע איך הם לא עלו על העובדה שיש תוכנית אינסטלציה ולקבלן אין אותה. 

זה כן גרם לבעיה בתכנון ניקוז באחד החדרים והקבלן נאלץ לפרק ולשים מחדש.

בנוסף, כתב כמויות גם מגדיר מה עלות נוספת. נניח 20 נקודות חשמל. מחיר נקודה נוספת.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, sperial כתב:

לא צטלה ולא צטעלה

צעטלה!

לא צטלה ולא צטעלה ולא צעטלה

צעטלע

עריכה אחרונה על ידי borsood
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 14.11.2025 בשעה 12:33, borsood כתב:

לא צטלה ולא צטעלה ולא צעטלה

אני מציע פשרה. 

תכתבו את החוזה במחשב ותגמרו עם זה כבר...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כבר לא יכול לערוך. 

על מחשב זה עדיף, בימינו זה נגיש מכל שח-רחוק מודרני.

פורסם

או דפס רחוק (בעברית: טלפרינטר)

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 12.11.2025 בשעה 11:37, sperial כתב:

מה לגבי תוכניות חשמל, תקשורת, אינסטלציה?

זה הקטע הקריטי. זה יכול לשנות הרבה מאוד בהעמדת אביזרים. ודורש תכנון מוקדם, לפני חיפויים. 

בתאריך 13.11.2025 בשעה 18:10, Night Driver כתב:

אני אסייאת. מותר לי.

אזיעט 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אין בהצעת המחיר תמחור לשעות ועבודות נוספות.

@DareDevil לא לקחת אדריכל או מעצב זו טעות פטאלית, בערך כמו להסתמך על העו״ד של הקבלן ברכישת דירה. בתכנון יש מיליון פרטים שאם אינך מקצועי תטעה בהם. מרוחב וזויות של מעברים ועד זויות של צינורות מים וביוב. תיקון הטעויות האלה יעלה פי כמה מעבודת מעצב.

• רעיון טוב! 1

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, התקדמנו. שאלת המשך:

קיבלנו הצעת מחיר מקבלן. נראה הגיוני?

את השם של הקבלן קיבלנו מהמלצה של מישהי שהוא שיפץ אצלה (כך היא אומרת). הקבלן אמר לי שיש לו רשיון, אבל בחיפוש בפנקס הקבלנים לא מצאתי את השם שלו ולמעשה יש רק תוצאה אחת בגוגל שמובילה לאיזה פרסומון קטן.

אני אבקש את מספר הרשיון, אבל בינתיים יש סיבה להיות חשדניסט?

image.thumb.png.98e3c9472413ab7574a75d73c9134b2c.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני לא בקיא בשיט במחירים, מעולם לא שיפצתי משהו. 

אבל קפץ לי לעין שיש לך רק פינוי לדוד קיים- מה לגבי התקנת חדש? 

זה לא משהו שעדיף לתת לחנות שמוכרת דוודים? 

בזמנו התקנתי (=רכשתי עם התקנה) אחד חדש, כולל קולטים, וגם דאגו לפנות את הישן למטה (חוק הטכנאים).

פורסם

איך משתמשים באסלה סמויה? 🥵

אתה עובר לחימום מים בגז - מה עם הנחת תשתית גז?

בדוק רכישת ביטוח קבלנים אצל סוכן הביטוח שלך.

מה לגבי לוחות זמנים - כך שתמיד יהיה חדר אמבטיה פעיל.

איזה חומרים כלולים בהצעת המחיר ואיזה עליך לרכוש?

• תוכן חדש...