Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במעצב ממין זכר.. 😄

לפני שעה, DareDevil כתב:

באופן כללי, אני לא מרגיש צורך לקחת מעצבת

להכין כתב כמויות וכו׳ זה משהו שגדול עלי ואין לי רצון ללמוד.

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

בשביל שיפוץ כזה לך לחנויות קרמיקה ותתייעץ. אין פה כלום מעבר לבחירת קרמיקה לטעמכם.

אנחנו רוצים לשנות לגמרי את חדר האמבטיה הראשי. להפוך אמבטיה למקלחון גדול, להזיז שירותים ולשנות את מיקום וגודל הארונות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

מדובר במעצב ממין זכר.. 😄

הם תמיד יותר יקרים :)

אני חושב שלמה שאתה מתאר אתה צריך אחד שיוצא תוכניות, כתב כמויות, מיקומים נכונים וכו'. 

בשביל פעם אחת לא שווה להתחיל עם זה.

פורסם
לפני 1 דקה, GTאי כתב:

אני חושב שלמה שאתה מתאר אתה צריך אחד שיוצא תוכניות, כתב כמויות, מיקומים נכונים וכו'. 

זה הרעיון. הוא אמור להכין סקיצות ואח״כ תוכניות מפורטות, כולל מיקומים, מידות וכמויות ולהיות בקשר עם הקבלן.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

זה לא נראה כמו חוזה אלא כמו הצעת מחיר. בחוזה אמורים להופיע (בין היתר) זמנים לביצוע כל שלב וגובה הקנס על אי-עמידה בהם. 

לא ברור גם אם המעצב נוהג לעבוד עם צוות בינוי קבוע או מצפה ממך לפתוח מכרז קבלנים - יש לזה השלכות רציניות על מספר הביקורים הנחוץ ותדירותם. 

לא אעיר על שאר הסעיפים, כי אין לי נסיון בשיפוצים בארץ וכבר ניתנו פה שלל עצות מועילות. אבל אישית, הייתי פונה לעוד מעצב או שניים ומבקש הצעת מחיר דומה, ולו רק כדי לקבל מושג על מה נהוג בשוק ואיך בעלי מקצוע שונים ניגשים למשימה. 

פורסם
לפני 19 דקות, Derish כתב:

זה לא נראה כמו חוזה אלא כמו הצעת מחיר. בחוזה אמורים להופיע (בין היתר) זמנים לביצוע כל שלב וגובה הקנס על אי-עמידה בהם. 

לא ברור גם אם המעצב נוהג לעבוד עם צוות בינוי קבוע או מצפה ממך לפתוח מכרז קבלנים - יש לזה השלכות רציניות על מספר הביקורים הנחוץ ותדירותם. 

לא אעיר על שאר הסעיפים, כי אין לי נסיון בשיפוצים בארץ וכבר ניתנו פה שלל עצות מועילות. אבל אישית, הייתי פונה לעוד מעצב או שניים ומבקש הצעת מחיר דומה, ולו רק כדי לקבל מושג על מה נהוג בשוק ואיך בעלי מקצוע שונים ניגשים למשימה. 

ככה נראים הסכמים בתחום הזה בישראל, על עבודה בסכומים האלו לאדם פרטי אין הסכמים משפטיים ארוכים. נותנים הצעת מחיר ופשוט חותמים עליה.

יש פרויקטים שאתה לוקח מעצב שמביא לך "מפתח" ואחראי על הקבלן. זה לא המקרה (לפי ההצעה והסכום). 

בפרקטיקה אתה יכול לעבוד עם קבלן שלו או שלך.

ב-2 שיפוצים גדולים עבדתי בסוף עם ספקים שהמעצב הביא לרוב הדברים, גם אם הפער היה כמו אחוזים יותר כי הוא "אחראי" עליהם ואז הם רוצים לרצות אותו בשביל הפרויקט הבא. זה כדאי ומומלץ מאוד. בכל מקרה תמיד לקחתי עוד הצעות לראות שהם במחירי שוק.

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

להכין כתב כמויות וכו׳ זה משהו שגדול עלי ואין לי רצון ללמוד.

זו לא היתה ביקורת כלפייך, אם זה נראה ככה אז סליחה 🙏🙏🙏

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 14 שעות, פינדר כתב:

שלום לכל המשפצים והמשופצים,

החלטנו לרענן את דירתנו בת ה13. קיבלנו הצעה ממעצב שעבד עבור השכנים.

פעם אחרונה שהעסקתי מעצבת היתה לפני הרבה שנים ואני לא מעודכן בתחום.

ההסכם הזה סביר? לא רק מבחינת המחיר הסופי, אלא מבחינת הסעיפים ימי בחירה ועלויות נוספות, מספר הביקורים בזמן השיפוץ וכו׳.

אשמח לתובנות.

image.thumb.png.f09b2f8f9c05d5a7206f5722e1efa1f8.png

בלת״ק

בתור מי שמכיר את הדבר הזה מבפנים, הן כי אשתי אדריכלית ועסקה בזה והן כי תחת המעטפת של העסק שלי ביצענו עשרות שיפוצים בעבר -

הרעה החולה בתחום הזה הוא המקרה בו הלקוח חותם, ואז חושב שיש לו גישה לאינסוף זמן. לאו דווקא באשמת הלקוח, זה עניין של תיאום ציפיות.

מה שאני לא אוהב בהסכם ששיתפת זה ״או אם ידרש יותר במידת הצורך״, זה מאוד open ended, וככזה עלול לייצר חוסר תיאום ציפיות בין הלקוח ונותן השירות.

הייתי חותר להגדרה קונקרטית - הנה סך השעות שאנחנו מדברים עליו, וחריגה ממנו תעלה x/h. כך לא משאירים את האירוע זה לפרשנות.

אשתי, שתחיה, מעצבת חריפה מאוד ואשת עסקים... בוא נגיד ״לא משהו״. ככזו, כל פעם מחדש היתה מכניסה את עצמה לברוך שעות שנגמר בשכר מגוחך. אז היא היתה מדלברת פרויקטים מדהימים והשכר שלה היה בדיחה, עד שיום אחד לקחתי אותה לשיחה ואמרתי היא נהנית מהתחביב שלה אז שתהנה, אבל אם זה מקצוע אז זו לא דרך להתנהל.

משתף את זה איתך, כי אתה עלול להיות בצד השני של המשוואה - חושב שאתה מקבל ליווי אינסופי ומתאכזב. או לחלופין, משלם לנותן השירות שלך penny on the dollar, מה שמאוד לא מתאים לאישיות שלך כפי שאני מכיר אותה (וירטואלית).

שפר את זה ותחסוך את עגמת הנפש לכולכם

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אם היית רואה איך נראה החוזה שלי עם המעצבת והקבלן היית מתגלגל מצחוק. איכשהו נבנה אמון שהיה שווה יותר מכל חוזה. אבל נראה שזה החריג בעולם הזה.

פות״ש, הערה קטנה לגבי התוכנית שהזכרת: אם אתה רואה את עצמך מארח נכדים בדירה הזו אל תוותר על האמבטיה, גם אם מדובר בטווח 10 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

אם היית רואה איך נראה החוזה שלי עם המעצבת והקבלן היית מתגלגל מצחוק. איכשהו נבנה אמון שהיה שווה יותר מכל חוזה. אבל נראה שזה החריג בעולם הזה.

חוזה עושים למקרה שלא מסתדרים.

כשהכל בסדר זורמים ולא מסתכלים על מה שכתוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הייתי מודע לכך. אבל לגבי האדריכלית, שאותה ״ירשתי״ ממכירים עם ניסיון טוב, לא היו ספקות. עם הקבלן כל התהליך היה הזוי, אבל סמכנו על האדריכלית שחיברה אותנו. הצעת מחיר שקיבלנו מקבלן אחר, מוכר בחיפה, היתה פתוחה לגמרי כי השאירה לו הרבה יותר מידי שפיל.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואם קבלנים אז דבר חשוב שחסך לי המון כסף זה להכניס סעיף שכל חריג יסוכם מראש ובכתב. זה מונע מצבים של עשיתי עם XYZ וזה עולה עוד 100,000 שקל לפני מע"מ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

השאירה לו הרבה יותר מידי שפיל.

והיום בפינתו: זהה באמצעות מילה אחת את הקשיש שבחבורה ;-)

איציק

• אהבתי 1
  • מצחיק 5

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה שנקרא, אתה רוצה לדבר על ה(ש)פיל שבחדר.

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 39 דקות, איציק נ. כתב:

איציק

השפיל של הגיל.

פורסם
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

איציק

אני מקווה שהחוזה לא נכתב על צטלה.

• תוכן חדש...