Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 דקות, איציק נ. כתב:

כן, המחיר בטווח הנכון.

תודה!

לפני 17 דקות, sperial כתב:

אתה עובר לחימום מים בגז - מה עם הנחת תשתית גז?

כבר בוצע לפני כמה חודשים. עכשיו הדוד סתם תקוע לי בחדר שירות.

לפני 17 דקות, sperial כתב:

מה לגבי לוחות זמנים - כך שתמיד יהיה חדר אמבטיה פעיל.

דיברנו על זה בעל פה. או שיהיה חדר אמבטיה פעיל וזה יאריך את זמן השיפוץ ביומיים, או שנמצא דירת בינבי לכמה ימים.

לפני 19 דקות, sperial כתב:

איזה חומרים כלולים בהצעת המחיר ואיזה עליך לרכוש?

אני צריך לרכוש את הקרמיקה, הכלים הסניטרים, אינטרפוצים וכו׳.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

כלומר החומרים ה״שחורים״ כלולים בהצעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

הקבלן אמר לי שיש לו רשיון, אבל בחיפוש בפנקס הקבלנים לא מצאתי את השם שלו

לעיתים קרובות מאד קבלני טנדר עובדים על מספר הרשיון של האבא/דוד/יזיז.

החוזה צריך להיות מול בעל רישיון הקבלן, כך שאם תהיה בעיה תהיה משמעות לרישיון.

שים לב גם, שישנם סיווגים שונים לרישיונות קבלן. 

אם יש לו (לדוגמה) סיווג "תשתיות", הוא לא מוסמך לבצע שיפוצים בבתים.

• אהבתי 3

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם משווה לשיפוץ שעשיתי ב2020, המחיר לעבודות שקיבלת סביר מאד. 

תוודא שהוא מפנה את כל פסולת הבניין למקום נורמלי ולא זורק את זה מחוץ לעיר באיזה שטח ריק.

אם אתה מחפש המלצה על חנות לאריחים/כיורים/אסלות וכו' - משיח בראשלצ.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

נקודה חשובה. פינוי הפסולת לאתר מורשה לפינוי פסולת בניין, ולציין זאת בהסכם. פינוי פיראטי עלול לעלות ביוקר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, natco כתב:

שים לב גם, שישנם סיווגים שונים לרישיונות קבלן. 

אם יש לו (לדוגמה) סיווג "תשתיות", הוא לא מוסמך לבצע שיפוצים בבתים.

נכון מאוד.

למרות זאת יש כאלה שלא מחפשים את הרישיון אלא לסמוך על בעל העסק והמוניטין - אני לא אומר מה טוב או מה לא טוב, אבל כל אחד שיעשה בהתאם לראות עיניו... יש הרבה שעובדים ללא שום רישיון קבלן ויש כאלה שעובדים עם רישיון קבלן אבל עובדים כמו התחת שלי (למשל: לא עושים בכלל איטום, כי ככה אם יש בעיה מתחילה נזילה לשכן ואז חוזרים לתקן את הרובה או הסיליקון...).

שורה תחתונה מי שרוצה לכבד את עצמו צריך להתכבד לפחות ברישיון קבלן רשום בענף השיפוצים (ק/131), זה לא בשמיים למי שיש קצת שכל בין האוזניים.
שלא תחשבו שלמי שמחזיק רישיון קבלן יש איזשהו תואר של דוקטור בשיפוצים, הוא לא יותר מ"יודע ממש טוב" את כללי הבטיחות באתר + קצת על העבודה.

מי שסומכים עליו צריך להיות בן אדם עם ניסיון + בן אדם שיודע להתקדם ולעבוד עם חומרים חדשים ומודרניים שמצד אחד נותנים עבודה מצויינת ומצד שני מייעלים לו את התהליכים (גם אם הם יותר יקרים).
בונוס: בעל מקצוע שלוקח מרווחי ביטחון (ולא מסתמך רק על סוג אחד של איטום - כדוגמא).

בנוגע לביטוח קבלנים - מדובר בפוליסה דיי גנרית עם מספר דגשים חשובים: עיקר התוכנית היא הגנה לצד ג' בפני נזקים לרכוש המשותף (בניין) או לאדם (שחלילה החליק או נפצע כתוצאה מאירוע שקשור לשיפוץ) + חבות מעבידים (!).

זה ממש לא עולה הרבה כסף וכדאי לעשות גם אם הקבלן מתעקש לא לעשות (שבוע שעבר הפעלתי את הפוליסה דרך הסוכן שלי בעבור פרוייקט של 250K ש"ח - וסה"כ העלות יצאה באיזור 1500~ ש"ח). זה שקט נפשי ממדרגה ראשונה.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...