Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המשפצים והמשופצים,

החלטנו לרענן את דירתנו בת ה13. קיבלנו הצעה ממעצב שעבד עבור השכנים.

פעם אחרונה שהעסקתי מעצבת היתה לפני הרבה שנים ואני לא מעודכן בתחום.

ההסכם הזה סביר? לא רק מבחינת המחיר הסופי, אלא מבחינת הסעיפים ימי בחירה ועלויות נוספות, מספר הביקורים בזמן השיפוץ וכו׳.

אשמח לתובנות.

image.thumb.png.f09b2f8f9c05d5a7206f5722e1efa1f8.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

כמה שאלות שעולות בראשי מניסיון עם שיפוץ לפני 12 שנה.

אני מבין שנעיקר השיפוץ הוא של חדרי רחצה, כי אני רואה התייחסות מיוחדת אליהם. מה עם שאר הדירה (ריצוף, חיפויים, תאורה?

מה קורה עם המטבח? מה עם החדרים? יש התיחסות להזזת קירות, אם זה קורה צריך לתכנן זאת.

לגבי חדר ארונות הייתי רוצה להציע משהו שלדעתי עדיף על נגרות.

מה לגבי תוכניות חשמל, תקשורת, אינסטלציה?

האם ביקורי מעקב בדירה מוגבלים לשניים-שלושה או שזה גמיש?

אם יש הזזת קירות - האם יש עניין של קונסטרוקטור? אם כן - מה לדבי תיאום בינו לבין האדריכל?

האם יש ליקויים שאתה רוצה לנצל את ההזדמנות ולתקנם? זה שייך יותר לקבלן, אבל כדאי שיהיה מתואם עם האדריכל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עיקר השיפוץ הוא אכן חדרי רחצה ושירותים. לא נוגעים במטבח.

אין הזזת קירות. אין שינויי חשמל, רק ריענון של גופי תאורה ואולי הזזה של מפסק אחד (רק הזזת החיווט ממפסק אחד למפסק אחר, בלי חציה של מפסק חדש).

לפני 27 דקות, sperial כתב:

גבי חדר ארונות הייתי רוצה להציע משהו שלדעתי עדיף על נגרות.

חדר הארונות מפריע לאשתי והיא רוצה לעצב אותי מחדש. סקרן לשמוע מה ההצעה שלך.

לפני 30 דקות, sperial כתב:

האם ביקורי מעקב בדירה מוגבלים לשניים-שלושה או שזה גמיש?

זה מה שמפריע לי. הייתי רוצה שיהיה מעורב כמה שיותר כי אני ואשתי לא ממש מתערבים בעבודה של בעלי מקצוע.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

חסר כל השלב של תכניות ראשוניות (סקיצות) עד קבלת אישור שלכם.

איך הולכים ישר לתכניות עבודה בלי שראיתת והסכמתם על מה הולכים לעשות?

שלבי התשלום לא מהמקובלים.

נסה להעביר משהו יותר סטנדרטי:

10% מקדמה

20% עם אישור תכניות ראשוניות

50% *לאחר* מסירת תכניות למכרז קבלנים

10% במהלך פיקוח עליון

10% בסיום הפרויקט

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

לנו יש מדפי רשת שהזמנו מהספק fixs הגיע מאיזור ירושלים לחפה למדידות ועיצוב.

המדפים קלים, אווריריים וגמישים. יש גם פתרונות כמו עגלת מגירות, מוטות תליה וכל מה שצריך, ואני מניח שמאז השיפוץ אצלי (12 שנה) נוספו רעיונות נוספים.

ומתוך הניסיון באותו שיפוץ:

1. חשוב שהאדריכל יהיה בראש שלכם האדריכלית שלנו הבינה את הסגנון שלנו מהר מאוד, מה שתרם להצלחת השיפוץ. בינתיים ״שידכנו״ אותה ללא מעט אנשים, כולל שני בנים שלנו.

2. לבדוק עם איזה חנויות קרמיקה, תאורה וכו׳ עובד האדריכל. אולי לעשות סיבוב מקדים כדי לקבל מושגים על מוצרים ומחירים. חוץ מזה - חומרים לחדרים רטובים צריכים לעמוד בתקני בטיחות, שימו לב לכך. יש כאן לפחות כמה מומחים בעלי ניסיון שיסבירו פי 100 טוב ממני. 

3. לא רוצים להתערב? לא יעזור לכם. תצטרכו להיות מעורבים עד הצוואר. כל הזמן תצטרכו להשגיח שעושים מה שמתאים לכם ולענות על שאלות בזמן אמת. תתארגנו לכך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כתב כמויות, היא מכינה?

חשמל לא צריל להזיז? הכל במיקום טוב? לא עושים כיריים אינדוקציה צלת פאזיות?

המעצבים האחה ממש לא מפקחים. אתה צריך להיות מעורב.

אני ממש הצטערתי שהבאתי קבלן ולא לקחתי את זה שהמליצה המעצבת. אכל לי את הראש והיתה תקשורת קשה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, natco כתב:

במהלך פיקוח עליון

מה זה פיקוח עליון?

לפני 10 דקות, KipodYam כתב:

חשמל לא צריל להזיז? הכל במיקום טוב? לא עושים כיריים אינדוקציה צלת פאזיות?

לא צריך להזיז חשמל ולא נוגעים במטבח (חוץ מתאורה על בסיס הנקודות הקיימות). תלת פאזי לאינדוקציה כבר עשיתי לפני שנה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 53 דקות, פינדר כתב:

מה זה פיקוח עליון?

ווידוא תקינות מזוזות או משהו כנראה.

או? לחילופין, שאשתך צמודה למעצבת...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סתם שנקל - תאורה - יש לד מרצדים ויש לדים לא מרצדים.

אם פעם היו המון מנורות שיש להם דרייבר שמוציא 12V , אז היום יש לא מעט מנורות שמקבלות 220 ישירות. זה מייצר ריצוד. יש לי 4 מטר לד במטבח, זה ממש קומפקטי וזה מוציא נדמה לי 40 אונ50w למטר, אחקטרוניקה שמיוצרת בישראל, לדים תוצרת סמסונג, על פניו איכותי. כמעט לא ניתן לצלם וידאו וגם בסטילס המצב לא טוב.

מעצבים לא טובים בפיקוח. אתה צריך פיקוח הדוק - תביא מפקח. לא צוחק. אתה כן צריך להבין מה עשומכל יום, יש החלטות שהן יהיו שלך.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

קיפודים, אהבתי. לא היה לי מושג. מעניין.

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

מה זה פיקוח עליון?

פיקוח עליון הוא מושג שמגיע מאדריכלות הבניין. שם זו ממש חובה חוקית בסעיף 91-92 לתת"ב:

ציטוט

91.     עורך הבקשה להיתר ועורכי המשנה ככל שמונו, יבצעו פיקוח עליון (להלן, כל אחד מאלה – מבצע פיקוח עליון), מתחילת ביצוע העבודות לפי ההיתר ועד קבלת תעודת גמר.

פירוט הפיקוח העליון

92.     מבצע פיקוח עליון יבצע פעולות אלה:

(1)  פיקוח עליון על התאמת ביצוע הבנייה באתר לתכניות העבודה המאושרות התואמות להיתר ולמפרטי הבנייה;

(2)  הנחיית בעלי התפקידים מטעם בעל ההיתר והקבלן;

(3)  מעקב אחר בדיקות המעבדה שיועברו אליו ומתן הנחיות בעקבות תוצאות בדיקה;

(4)  עדכון תכניות העבודה והמפרטים, על פי שינויי התכן, ככל שישנם, בזמן ביצוע הבנייה.

זה בשונה מפיקוח צמוד, שזה מפקח שמגיע כל בוקר לאתר (או לכל הפחות נמצא שם לאורך כל העבודה בתחנות מוגדרות מראש).

בהשאלה לעיצוב פנים - המעצבת אמורה להגיע לבניין בהנחת שורת בלוקים ראשונה ("סימון מחיצות") , כשמסמנים מיקום נק' אינסטלציה וחשמל, כשמתחילים לרצף ולחפות וכו'.

כלומר, בצמתים קריטיים, היא מגיעה לוודא שהעבודה אכן מבוצעת לפי התכניות וההנחיות שלה. הכל לפני שנוצר פער שעולה כסף ולוקח זמן לתקנו.

זה הופך לסעיף תשלום, כדי לדרבן את ביצוע הפיקוח בצורה מיטבית.

• אהבתי 3

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

השנקל שלי:

1. השיפוץ לא גדול, במחיר הזה זה צריך להיות מעצב ותיק ומנוסה ולא מישהו יחסית מתחיל.

2. תנאי תשלום כבר רשמו מעלי.

3. הצעות שרשום בהם מספרים (עד 6 שעות, 2/3 ביקורים) זה הצעתו שאם הכל חלק הם סבבה, ואם משהו לא זורם אז מתחילים לריב על "תשלם לי על עוד שעות". כיוון שבשיפוצים לרוב זה לא חלק, תראו שהטיפוס הוא אחד שלא מחפש לדחוף שעות, או לחילופין תגדילו את מרווח הפגישות/זמנים שלכם. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 30 דקות, natco כתב:

פיקוח עליון הוא מושג שמגיע מאדריכלות הבניין. שם זו ממש חובה חוקית בסעיף 91-92 לתת"ב:

מעניין שדורשים ממך פיקוח עליון; בביטוח, כח עליון לא מכוסה...

• מצחיק 1

פורסם

בשביל שיפוץ כזה לך לחנויות קרמיקה ותתייעץ. אין פה כלום מעבר לבחירת קרמיקה לטעמכם.

כנל לגבי חדר ארונות. היא תיקח אתכם לעסק שמתמחה בזה והוא כבר יציע לפי נסיונו.

בשיפוץ כזה (אלא אם אתם קלולס לחלוטין מה בא לכם) הייתי משקיע בקבלן יותר איכותי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 10 שעות, פינדר כתב:

image.thumb.png.f09b2f8f9c05d5a7206f5722e1efa1f8.png

כבר כתבו את זה אבל בא לי לחזור על זה.

כל דבר שרשום צריך להיות ברור לחלוטין מה קורה כאשר יידרש יותר במידת הצורך? מה זה 2/3?

כמה זמן כל ביקור? האם בחירת תאורה זה יום בפני עצמו? האם סיוע בבחירת צבעים וכו' מדובר באותו יום בחירה של הקרמיקה?

כבר כתבו אבל לציין בהסכם נקודות ביקורת בהם חובה שהיא תבקר ולא באופן שרירותי.

האם היא בוחרת את החנות או שאתם בוחרים את החנות? כנ"ל לכל בעלי המקצוע.

באופן כללי, אני לא מרגיש צורך לקחת מעצבת (כשיזדמן לי לשפץ) ומעדיף אולי למצוא איזה פרילנסר שיעשה את העבודה דרך פייבר אבל זה אני ולא אתה. אני לא מבקר על ההחלטה שלך ומקווה באמת שאתם תהיו מרוצים באמת מההחלטה לקחת מעצבת. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...