Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מייבש כביסה חדש?

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שוקל לקנות מייבש כביסה חדש לקראת החורף.

בגדול כרגע יש לנו מכונת כביסה של 9 ק"ג ומייבש של 7 ק"ג (קונדנסר בסיסי של לנקו, מותג מדבקה בתכלס, מיוצר בטורקיה).

מאז שנולד לנו ילד, כמות הכביסות מן הסתם עלתה משמעותית.

בעיקר מגבות, אנחנו צוברים כמות שממלאת מכונה מלאה תוך יומיים.

אני הולך 5 ימים בשבוע למשרד אז יש יותר בגדים שצריך לכבס ולייבש (בעיקר ג'ינסים, בחורף אני לא מכניס למייבש סריגים ופריטי צמר),

גם אנחנו מחליפים בגדים בתדירות גבוהה יותר בגלל פליטות וכדומה.

ג'ינסים אנחנו כן מכניסים בחורף למייבש. 

מצעים גם, אבל זה לא מגיע ל-9 ק"ג לדעתי ככה שזה לא שיקול.

אני מתלבט האם לשדרג את המייבש ל-9-10 ק"ג לקראת החורף.

חשוב לציין שהמייבש אצלנו בעיקר משמש בחורף, בקיץ אין לו ממש שימוש, רק אם יש איזו כביסה שדחוף לייבש.

כרגע מה שעשינו לפני שנולד הילד, זה לשים את רוב המגבות במייבש ולתלות כמות קטנה על מתקן הכביסה שתתייבש די לאט.

זה פתרון פחות רצוי בגדול.

אני גם פחות אוהב את התוצאות שלו, המגבות יוצאות די רכות (למרות שאנחנו עושים שני סבבי ייבוש) וסופגות הרבה פחות טוב מאשר מגבות שעברו ייבוש בשמש. לא יודע אם זה ככה בכל מייבש או שרק שלנו ככה.

האם שווה להחליף לדעתכם? 

אם כן, אשמח להמלצה לדגם מתאים, בגדול המטרה היא לקנות משהו לטווח ארוך אז לא אכפת לי להשקיע יותר לטובת מוצר איכותי יותר (אבל מצד שני גם לא להגזים כי זה לא מוצר שיהיה בשימוש יום יומי).

הכיוון הוא כמובן קונדנסר ואולי אפילו משהו עם משאבת חום (אשמח לדעת אם זה משהו ששווה להתעקש עליו).

תודה לעוזרים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש שרשור שפתחתי לפני 3 ימים שהתפתח לדיון נרחב. תתחיל בו.

הייתי מתחיל בבדיקה של כמות הכביסה האמיתית שלך. אם מטען של מכונה יכול להתייבש במחזור אחד של המייבש לא הייתי רץ להחליף מייבש תקין. בסופו של דבר ה-9 (וגם ה-7) ק״ג תיאורטיים ומתאימים לסוג כביסה מסויים, ברוב מחזורי הכביסה תכבס הרבה פחות מ-9 ק״ג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברגע שתעבור ל HEAT PUMP לא תתלה יותר.

עכשיו תחליט מה אתה רוצה, להמשיך לתלות לסרוגין או להעביר הכל למייבש ?

העלות החודשית אצלנו (בין 24KWH ל 30KWH בממוצע) נעה בין 15 ל 19 ש"ח בחודש.

כביסה שתולים בחוץ - עדינה בלבד (מעט מאוד).
כל היתר זה בגדי עבודה ובית ספר (4 נפשות) שנלבשים רק פעם אחת ועפים לכביסה.

איציק

WhatsApp Image 2025-09-15 at 14.46.25_0839537c.jpg

WhatsApp Image 2025-09-15 at 14.46.26_3e19079a.jpg

WhatsApp Image 2025-09-15 at 14.46.26_6ef1f191.jpg

WhatsApp Image 2025-09-15 at 14.46.26_b0b85011.jpg

• אהבתי 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הכי פרקטי.

אם הכביסה במייבש ממלאת עד שני שליש תוף, זה יתייבש. יקח קצת יותר זמן אבל יתייבש.

איך אני יודע?

ירשתי (לא באמת ירשתי. אלא עמד בבית של סבתא שנפטרה ואימצתי אותו) מייבש תקין ישן (בן 25 שנה בערך) עם צינור פליטה. המשקל שכתוב עליו הוא 5 ק"ג

לי יש מכונה של 9 ק"ג ולסבתא ז"ל היתה מכונה של 8 ק"ג לזכרוני (אולי 7) 

והוא תמיד מצליח לייבש הכל.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 13 שעות, איציק נ. כתב:

ברגע שתעבור ל HEAT PUMP לא תתלה יותר.

עכשיו תחליט מה אתה רוצה, להמשיך לתלות לסרוגין או להעביר הכל למייבש ?

וזה לא שוחק את הבגדים או מכווץ ג'ינסים?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אישית לא נתקל בשחיקת יתר של בגדים - ואצלי 100% מייבוש בגדים זה במייבש.

לגבי התכווצות ג׳ינס - תלוי בסוג. תתכן בעייתיות באלה העשויים כותנה טהורה, העשויים לייקרה אינם מתכווצים.

אגב, אין לייבש במייבש בגדי תינוקות עד גיל שנה. הסיבה אינה ברורה לי, אבל זו טענת ההורים הצעירים. יש גם בגדים שבסימון בתווית שלהם מצויין לא לייבש במייבש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 47 דקות, sperial כתב:

אגב, אין לייבש במייבש בגדי תינוקות עד גיל שנה. הסיבה אינה ברורה לי, אבל זו טענת ההורים הצעירים. יש גם בגדים שבסימון בתווית שלהם מצויין לא לייבש במייבש.

אצלנו נהפוך הוא

דווקא שנולדה הבת הראשונה השימוש במייבש הפך להיות אינטנסיבי יותר, במכונה של בגדי תינוקת יש עשרות פרטים, לתלות אותם זה עבודה הרבה יותר מתישה מאשר 3-4 גינסים וכמה חולצות של מבוגר.

כל בגדי הילדים אצלנו יבשו במייבש מגיל 0

כולל כיסוי סלקל, עגלה וכו'

מקסימום אם זה בגדים עדינים מפעילים תוכנית עדינה, בדרך כלל לא צריך

לא זכור לי שמשהו נפגע בהם

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

• תוכן חדש...