Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, לב טוב כתב:

כתבתי 2700 לסט טיפולים גדול + קטן, במקרה זה גם כל מה שיצא לי כי קיבלתי 2 חינם. 

לגבי שאר מה שכתבת - אתה צודק, אבל עדיין החשבון פר זמן טיפול (שנה / ק"מ) זה פחות מרכב רגיל במוסך - בגלל מרווח הטיפולים הגדול.

כשקפצתי מזמן למוסכניק שטיפל לי בטויוטה להראות לו את ה'רכב החדש' הוא אמר לי שאין לו רישיון לטפל ברכב חשמלי, ז"א גם אם היה רוצה, הוא לא יכול. 

מצבר ומגבים כן החלפתי אצלו, אבל את שאר הדברים הוא לא רוצה לעשות.

המוסך שבו טיפלתי בכל הרכבים שלי (רכבי בנזין) עם 2 ליפטים עמוד וליפט מספריים, ז"א יכולת של טיפול ב5-6 רכבים באותו זמן, היה מוסמך לטפל ברכבים היברידיים/מכונאות/מיזוג אוויר/חשמל והיו מגיעים אליו רכבים מכל השנים והמינים, לרוב הוא ידע לטפל או התייעץ עם אנשים, בקיצור מה שאני מנסה להגיד שיש מוסכים יותר או פחות מתקדמים שרוצים/לא רוצים להחזיק בידע הכי חדש בתחום הרכב.

פורסם
בתאריך 17.7.2025 בשעה 13:07, Buki כתב:

מרווח במידה מספקת, תא מטען גדול.

אין פגוש אחורי, שים לב שלהרבה מכוניות כאלה יש פגיעות קטנות במכסה תא מטען.

תאוצה נחמדה, שקט.

פעולת תיקון סטייה מנתיב גסה מידי.

ריפודים דמויי עוד לא נעימים אחרי חניה בשמש, הרכב לוהט וקשה להכנס אליו. 

ממשק משתמש לא מוצלח, במסך לוח שעונים הפטנט קטן מידי ובקושי רואים מה כתוב, במסך המרכזי סביר. 

מבחינת הדאגה שלך לאחריות אז כאמור ברכב בספציפי הזה לא נדרש עד כה שום תיקון ושום התעסקות. 

לגבי הדברים האחרים תחליט לבד כמה זה חשוב בשבילך. 

נסעתי על הרכב כמה וכמה פעמים אני די מסכים.

למרות שאני אישית אוהב את התיקון סטייה, הוא פחות אגרסיבי מרכבים אחרים ומתריע באלגנטיות במכות עדינות שתופסות את הצומת לב.

פורסם
לפני 6 שעות, itaysamurai כתב:

- זה ממש נראה שיש יצרני חשמליות שמייצרים הכרח להחליף חלפים מסויימים בזמן שאחרים לא.

- עלות העבודה מופרכת, אפילו במוסך יבואן במוו זה לא כזה גבוה. שוב עלויות שנראות מלאכותיות כדי להחזיר על הכנסות שלא קיימות מרכבים חשמליים.

ממש ככה.
מעניין אם מדובר בהוראות יצרן אמיתיות או בהמלצות יבואן מקומי.
החלפת נוזל בלמים ברכב חשמלי בתדירות כזו? אפילו ברכבי בנזין לא עושים את זה ושם הבלמים באמת עובדים...
החישוב לשעת עבודה מופרך...

אם מישהו היה מראה לי חשבונית לטיפול 100 שעות לטלויזיה זה לא היה נראה לי יותר מופרך מהחשבוניות הללו.

• רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• אחראי פורום
פורסם
לפני 20 דקות, farkash7 כתב:

החלפת נוזל בלמים ברכב חשמלי בתדירות כזו?

וזה בו בזמן שהם מתהדרים ברגנרציה שמקלה על מערכת הבלימה ומייצרת הרבה פחות בלאי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 49 דקות, farkash7 כתב:

.
החלפת נוזל בלמים ברכב חשמלי בתדירות כזו?

אם תשים לב בכל המכוניות יש הוראת יצרן להחליף נוזל בלמים כל שנתיים או שלוש בלי קשר לקילומורז'. לא כל 30 אלף ק"מ ולא כל 60.

נוזל בלמים לא ממש מתבלה כשמשתמשים בבלמים, הוא סופח לחות וזה מוריד את טמפרטורת הרחיחה שלו. 

התהליך הזה לא קשור לשימוש בבלמים, רק לזמן. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

אוקיי מקבל. אם מדובר באינטרבל של כל שנתיים, ועדיין בטסלה למשל זה לא נדרש רק אומר...
מה לגבי נוזל קירור? האינטרבלים שאני מכיר הם 5-10 שנים... אוקיי נוזל קירור עולה רק 145 שקל אבל בלעדיו קשה להצדיק שעתיים עבודה... האמת שגם איתו וזה מביא אותי לסעיף הבא...
מחיר הטיפול די מקומם... כמעט 400 שקלים לפני מע"מ לשעת עבודה, ושעתיים עבודה על החלפת נוזל בלמים, נוזל קירור ופילטר מזגן? נו שווין...

אצל טסלה הטיפול שאני מכיר הוא שבאים אליך הביתה ומחליפים את פילטר המזגן וזה עולה סדר גודל של 200 שקלים... 

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 6 שעות, farkash7 כתב:

ושעתיים עבודה על החלפת נוזל בלמים, נוזל קירור ופילטר מזגן? נו שווין...

לא הגבתי בכלל לכל העניין הזה וגם לא אגיב עד שיהיה לי יותר ידע בנושא.

כשמשיהו כותב שחייבו אותו על שלוש שעות עבודה על החלפת נוזל קירור ביונדאי אקסנט אז אני יכול לכתוב שזה חיוב יתר כי בפועל הפעולה הזו לא לוקחת שלוש שעות. 

ב BYD ובכל רכב חשמלי אחר אין לי שמץ של מושג איך מחליפים נוזל קירור או נוזל בלמים או נוזל ממסרה וכמה זמן הפעולה הזו לוקחת. 

אז פשוט אין לי מה לאמור בנושא. 

פורסם
לפני 10 שעות, מחליף רכבים כתב:

אשמח אם תפרט יותר מה היו הבעיות

הרכב 3 וחצי שנים אצלי וכבר הוחלף מסרק הגה, ניקוי מערכת מי קירור למנוע (כי חדר שמן למיכל מים), שיפוץ ממיר קטליטי, תרמוסטט ועוד...
בממוצע מוציא על הרכב כל שנה בערך 10K תיקונים ותחזוקה.

• מבאס 2
  • מעניין 1
פורסם
בתאריך 17.7.2025 בשעה 23:21, לב טוב כתב:

טוב, להלן סיכום כפי מה שאני מוצא בניירת אצלי:

טיפול 20 אלף ו-40 אלף קיבלתי בחינם בגלל שהרכב נמסר לי באיחור של חודש, אין לי פירוט של מה בוצע בטיפול, יש לי רק נייר שמעיד שהטיפול בוצע. 

טיפול 60 אלף עלה לי 600 ש"ח, ליכלכתי כשאמרתי שעלה 800... 

רצ"ב פירוט: 

image.thumb.jpeg.bd87096d835c776b4c1b47c178519f19.jpeg

טיפול 90 אלף עלה לי 1680, בטלפון נאמר לי שעולה בסביבות ה-1800, קיבלתי "הנחת לקוח ותיק"... של 5% והגענו ל-1680. רצ"ב פירוט. 

image.thumb.jpeg.5e97040b03aba0f19fb368adeecdb26c.jpeg

על הסכומים בצילומים המצ"ב יש להוסיף מע"מ.

בבקשה - אל תגידו  "יקררררררר כל מוסך מתחת לבית לוקח פחות", כי לא ידוע לי על מוסכים "רגילים" שמטפלים ברכבים חשמליים.

אם כבר - מעניין אותי השוואה למוסכי יבואן אחרים. 

מה כן? 

כשביצעתי את הטיפול הקטן, גבו לי עליו 600 ואמרו לי שטיפול גדול זה בערך 1300, כשבאתי עכשיו לעשות טיפול 90K (במקום 80K, מרווח הטיפולים התרחב) אמרו לי בטלפון שהמחירים עלו וזה יעלה בסביבות ה-1800. 

אם נכפיל את המחיר לטיפול קטן ב-1.5 (כמו יחס ההתייקרות בטיפול הגדול) נגיע לבערך 900 ש"ח לטיפול קטן. 

לסיכום - טיפול קטן + גדול = 2,700 ש"ח וזה מתפרס ע"פ 60K ק"מ או 4 שנים, כל כמה זמן עושים טיפול ברכבי ICE? 

בטויוטה הישנה שלי עלה לי טיפול כל 10K ק"מ - 400 ש"ח (לא במוסך טויוטה) 400*6 =2,400. הבדל של 300 ש"ח.

מה לא החלפתי ברכב עד היום? 

1. קלאצ', כי אין - כל כמה ק"מ מחליפים בוואגיות וכמה עולה? 

2. טיימינג, כי אין - כנ"ל? 

3. איזה עוד בלאי טבעי יש ברכבים שאני חסכתי?

4. בלמים, כן, בלמים מקוריים ב-90K ק"מ והם לא מראים סימני עייפות, כמה עולה להחליף ברכב סטנדרטי וכל כמה ק"מ מחליפים? 

בשביל המידע - אבא שלי עם MG ZS החליף עכשיו בלמים פעם ראשונה אחרי 140K ק"מ.

מה כן החלפתי ברכב עד היום? 

1. צמיגים - רביעייה בעלות של 2,600 ש"ח, (פלקן - 650 לצמיג). 

2. מצבר - 450 ש"ח (אין צורך במצבר סטארט-סטופ יקר...). 

3. מגבים - 100 ש"ח.

הטיפול הקטן ממש חרטא, הם לא באמת עושים משהו, יותר כמו מחפשים מה לעשות.
אחרי האחריות הייתי קונה מסנן לבד(בטח יש בעלי אקספרס כי זה גם ככה סיני)

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, FoxLight כתב:

אחרי האחריות הייתי קונה מסנן לבד(בטח יש בעלי אקספרס כי זה גם ככה סיני

רק ש"אחרי האחריות" זה אחרי 6 שנים או אחרי 8 שנים אם זה כולל אחריות מורחבת על הסוללה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...