Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 7.5.2025 בשעה 21:53, om2 כתב:

פעם בחצי שנה אתה מפרסם איזה סקירה על לימודים/קורס או משהו.

חייב לשאול משהו

אתה נרשם ללימודים בשביל הכיף?

יש מטרה אחרי כל הקורסים שאתה עושה?

אני בכלל שואל את עצמי מאיפה הכסף?

פורסם

לא ממש הבנתי את השאלה. 

כל אחד שכותב פה שקנה אוטו חדש אתה שואל אותו מאיפה הכסף?

בן אדם מבוגר שעובד יכול להרשות לעצמו כל מיני דברים בהתאם לרמת ההכנסות וההעדפות שלו. 

לא מדובר פה בוצאות של מיליונים, סכומים צנועים יחסית בסופו של דבר.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

פורסם

שאלה באמת קצת "חודרנית"...

אבל התעדוף הוא בדיוק העניין.

באותו תקציב/זמן  פנוי, יש מי שיעדיף לשדרג את האייפון, או לשחק קנדי קראש, ויש מי שיעדיף ללמוד משהו חדש.

אני יודע מה אני אעדיף, אבל לא שופט מי שיבחר אחרת

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 23 שעות, Buki כתב:

חסר עוד מכופף צינורות

תקנה את הסט מכופפי צנרת בשיטת "סטלבנד" (מושחל פנימית).  יש באליאקספרס ויש גם בארץ (משהו באיזור 180 שקלים כולל מעמ למידות 1/4 עד 5/8". מידה 3/4 היתה בנפרד).

תודה לי אחכ (לדעתי מדובר בלא פחות מהמצאת המאה בתחום המיזוג - ואני לא צוחק).

(שם לב שלפני שמשחילים צריך לנקות את הגרדים בכניסה לצינור לאחר חיתוך - או - לאחר הפשלה. לא חייבים אבל מומלץ למרוח מעט שמן טרם השימוש).

https://www.dubin.co.il/product/סט-מכופף-סטלבנד-pvc-14-38-12-58

יש באליאקספרס בפחות מחצי מחר:

https://www.aliexpress.com/item/1005007677898109.html

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 9 דקות, איציק נ. כתב:

תודה לי אחכ (לדעתי מדובר בלא פחות מהמצאת המאה בתחום המיזוג - ואני לא צוחק)

זה כבר קניתי מזמן.

IMG_20250510_165112.thumb.jpg.5372c45ac1c3068ef4716a5d9cc1170b.jpg

IMG_20250510_165202.thumb.jpg.a6c8fae6c5f785e4e64116bfef5c35d3.jpg

נסיתי לכופף איתו וזה אחלה עד בערך מטר מקצה הצינור. יותר מזה כבר קשה מאוד למשוך אותו החוצה אם יש כופוף חד. 

צריך לנסות לשמן אותו עם שמן מדחסים.

פורסם
בתאריך 9.5.2025 בשעה 17:19, Buki כתב:

קניתי כמה כלים בסיסיים להתחלה, חלקם מעליאקספרס. 

אם אפשר להמליץ..זה כלי עבודה של Ridgid.. ובאמאזון יש קטגוריה שלמה של כלים HVAC. למשל של Malco. 

יש כלים של imperial או אי אילו פירמות ידועות אחרות. אבל זה למיטיבי לכת.. והמלצה שרלוונטית אולי לפני 30 שנה..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• חודשיים מאוחר יותר...
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לא יודע אם התנסית כבר בקריואות בתחום, בכל מקרה כמה שאלות:

בתור מוסמך טרי, אתה מרגיש שאתה יכול להתמודד עם תקלה/התקנה אצל לקוח? משהו מעבר לסטנדרטי של ״בוא נחליף כבל או נמלא גז״?

איך אתה מתמודד עם המשקולות של התחום, הרי להרים או לפרק מזגן זה לא ממש מטיב עם הגיל (וסליחה אם קראתי לך זקן אבל להרגשתי עברת את ה20 שלך אולי גם את ה30).

הרכב הנוכחי מספיק לך בשביל הציוד החדש או אולי גם להביא מזגנים חדשים לאנשים?

פורסם
לפני כשעה, gollu כתב:

לא יודע אם התנסית כבר בקריואות בתחום, בכל מקרה כמה שאלות:

בתור מוסמך טרי, אתה מרגיש שאתה יכול להתמודד עם תקלה/התקנה אצל לקוח? משהו מעבר לסטנדרטי של ״בוא נחליף כבל או נמלא גז״?

איך אתה מתמודד עם המשקולות של התחום, הרי להרים או לפרק מזגן זה לא ממש מטיב עם הגיל (וסליחה אם קראתי לך זקן אבל להרגשתי עברת את ה20 שלך אולי גם את ה30).

הרכב הנוכחי מספיק לך בשביל הציוד החדש או אולי גם להביא מזגנים חדשים לאנשים?

אני עובד כבר מעל 20 שנה בתחום אחר לגמרי שהוא תחום צר למדי. בגלל התפתחות  טכנולוגית כמות העבודה בתחום הנ"ל הולכת ומצטמצמת עם הזמן. אבל כל עוד יש לי מה לעשות שם, אני נשאר. 

לא פתחתי עסק למיזוג אוויר ולא יצאתי לקריאות. 

כן רכשתי ציוד בסיסי ואולי קצת מעבר וכן עשיתי כבר די הרבה התקנות בבית שלי ואצל המשפחה בשביל להתנסות ו"לנתגלח".

משקל מעבה מזגן 1 - 1.25 כ"ס היום זה משהו כמו 22-25 קילו. לא סופר כבד, עם זה אני עוד יכול להסתדר למרות שעברתי את גיל ה 20 וגם את ה 30 ואת ה 40 😁

מזגנים גדולים וכבדים לא נסיתי עדיין, שם בדרך כלל עובד צוות של שני אנשים ונעזרים באביזרי הרמה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 57 דקות, gollu כתב:

אתה יכול להתמודד עם תקלה/התקנה אצל לקוח? משהו מעבר לסטנדרטי של ״בוא נחליף כבל או נמלא גז״?

הקטע של נמלא גז קפץ לי.. בדיוק אתמול אחי (עובד בתחום) הגיע לדירה בשביל לפתור אחת ולתמיד תקלה שכל שנה שנתיים בורח גז, וכל פעם מילאו גז... (8 שנים)  הוא הביא כבר את כל האביזרים לביצוע העבודה כולל הפרדת יחידות קווים וכו' והתקנת וונטילים.. לפני כל הבלאגן עשה וואקום ומילא חנקן העלה לחץ ומצא דווקא די מהר ובלי כל הבלאגן פלייר דפוק.   

מי שעובד בתחום חוץ מהנסיון יש לו גם קשרים עם אחרים ועוזרים אחד לשני, יש גם שירותי ייעוץ מטעם החברות למתקינים.

תמו0e.jpg

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

נוזל רק כשעבד על חימום כי בחימום הלחצים ביחידה הפנימית הרבה יותר גבוהים.

במחזור חימום יחידה פנימית משמשת כמעבה ומקבלת לחץ גבוה ישר מהמדחס ורק אחר כך מתבצעת הפלת לחץ בשסתום התפשטות או קפילר. 

זה בניגוד למחזור קירור בו היחידה הפנימית משמשמת מאייד ומקבלת כבר את הלחץ הנמוך אחרי שסתום ההתפשטות/קפילר. 

• אהבתי 2

פורסם
לפני 53 דקות, ELI001 כתב:

מי שעובד בתחום חוץ מהנסיון יש לו גם קשרים עם אחרים ועוזרים אחד לשני

בדיוק.

כמו גם בתחומים מקצועיים אחרים, יש קבוצות What's App עם מאות ואפילו אלפי חברים ורמת הסיוע שם יפה מאוד, כמובן דואגים שרק בעלי מקצוע יצורפו לשם ולא לקחות. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...