Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, קיבלתי (ועוד כמוני) קנס היום על חניה לפי הסעיף הבאה:

"העמדת/החנית את רכבך במקום בו אסורה על פי תקנות התעבורה או על פי תמרור שהוצב כדין"

ורציתי להבין האם עשיתי משהו לא בסדר או שיש לי סיכוי לבטל את העניין. אני דיי בטוח שלא ראיתי תמרור שאומר משהו על חניה באזור אבל אני אנסה לחפש ביסודיות בפעם הבאה שאהיה באזור.

לכן השאלה שלי היא האם חניתי בניגוד לתקנות תעבורה כלשהן?

מצרף מטה תמונה להמחשה (תמונה ישנה אבל המקום לא נראה יותר מידיי שונה לפי דעתי).

אני חניתי באזור המסומן באדום (ובכללי כל מי שחנה בשול בצד שמאל קיבל דוח), האם זה נוגד תקנה כלשהיא?

image.thumb.png.1db579d7740e9f557ec27d31fcae9278.png

פורסם (נערך)

חנית בכיוון התנועה או הפוך?

תקנה 72
(א)
לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד, כולו או חלק ממנו, באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה מהוראות תקנות אלה או אם סומן בתמרור אחרת; ואלה המקומות:
(1)
בצד שמאל של הדרך אלא אם הכביש הוא חד־סטרי או בניגוד לכיוון הנסיעה;
עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

מהצילום אין לדעת האם יש תמרור איסור חניה או עצירה (432 או 43 ), או קרבה לצומת או איזה איסור אחר. 

כיוון שהעלית צילום ממפות גוגל אולי תוכל לקשר נ.צ. כדי שיהיה אפשר לבדוק את השילוט שהיה בעת הצילום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

מהצילום אין לדעת האם יש תמרור איסור חניה או עצירה (432 או 43 ), או קרבה לצומת או איזה איסור אחר. 

כיוון שהעלית צילום ממפות גוגל אולי תוכל לקשר נ.צ. כדי שיהיה אפשר לבדוק את השילוט שהיה בעת הצילום.

ממה שראיתי לא היה תמרור. הצילומים בגוגל הם מלפני 13 שנים, לכן אני לא יכול לסמוך עליהם ואני אצטרך לבדוק בעצמי כפי שרשמתי.

הכניסה או היציאה מהרחוב שחניתי היו לפחות 50 מטר מאותו מקום אז אני לא בטוח מה נחשב כ"קרבה".

לפני 8 שעות, אלעדית כתב:

חנית בכיוון התנועה או הפוך?

תקנה 72
(א)
לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד, כולו או חלק ממנו, באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה מהוראות תקנות אלה או אם סומן בתמרור אחרת; ואלה המקומות:
(1)
בצד שמאל של הדרך אלא אם הכביש הוא חד־סטרי או בניגוד לכיוון הנסיעה;

חניתי כמו הרכב שבתמונה, כלומר בניגוד לכיוון הנסיעה. לכן אני אשם? וכל מה שהיה עליי לעשות זה להחנות בצד ימין ואז זה חוקי? (בהנחה ואין שילוט שמונע זאת)

פורסם

קרבה לצומת זה 12 מ׳, אלא אם תמרור מורה אחרת.

חניה כמו הרכב בצילום אסורה ומזמינה דו״ח, אלא שאמור להיות סעיף אישום מתאים (יכול להיות מחוק העזר העירוני).

אחזור על מה שכתבתי לפני זמן קצר בשרשור אחר - בתקנה 72 יש כמה איסורים לא מוכרים, וכדאי ללמוד אותם.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, sperial כתב:

קרבה לצומת זה 12 מ׳, אלא אם תמרור מורה אחרת.

חניה כמו הרכב בצילום אסורה ומזמינה דו״ח, אלא שאמור להיות סעיף אישום מתאים (יכול להיות מחוק העזר העירוני).

"אמור להיות סעיף אישום מתאים (יכול להיות מחוק העזר העירוני)" זה הסעיף שלפיו נרשם הדוח:

"העמדת/החנית את רכבך במקום בו אסורה על פי תקנות התעבורה או על פי תמרור שהוצב כדין" - סימון עבירה 16 מתוך "חוק העזר לבנימינה גבעת-עדה העמדת רכבת וחנייתו, התשס"ו - 2005

תודה. אשלם את הדוח.

עריכה אחרונה על ידי adidtnt
פורסם

החניה בצד שמאל בדרך דו סטרית היא מקום אסור לחניה פי הסעיף שהביא @אלעדית.

שלם ולמד את תרנה 72, כלל הסעיפים הפחות מוכרים, כמו גדר להולכי רגל.

• רעיון טוב! 1

פורסם

לפני 14 שעות, sperial כתב:

או קרבה לצומת או איזה איסור אחר. 

לפני 14 שעות, sperial כתב:

או קרבה לצומת או איזה איסור אחר.

לא הבנתי את הקשר, הוא לא קיבל דוח על חניה בצד שמאל (שלדעתי כלל לא בסמכותה של רשות מקומית) או קרבה לצומת או איסור אחר מהתקנות.

הדוח הוא על חניה בניגוד לתמרור, כך שהדבר היחיד שמשנה הוא התמרור. אם קיים והוצב נכון. אם פות״שׁ רוצה לוודא, עליו לחזור למקום ולראות שיש תמרור שמוצב ברור, ולהשיג את פרוטוקול ועדת התמרור שאישרה את הצבתו.

פורסם

אם מדובר בדרך שאינה עירונית, כנראה בוצעה עבירה על סמך תקנה 69.

בכל מקרה בצידו האחורי של הדוח אמור להיות פירוט של התקנה/חוק עזר. 

מה רשום במלל חופשי בדוח?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

צד שמאל הוא מקום אסור לחניה על פי תקנה 72.

פורסם

מילת המפתח בתקנה 72 היא "דרך". על פי התיאור של פות"ש הוא חנה לא על הדרך (כביש) אלא על שול, או אף בשטח שאינו מוגדר כאחד כזה.

פורסם

שוב ניסוח עמום: ״בצד שמאל של הדרך״ זה רק על הכביש או גם משמאלו?

השול הוא חלק מהדרך. 

פורסם

השול הוא חלק מהדרך, אבל בכביש עירוני לא תראה שול. שול קיים בדרכים שאינן עירוניות או מהירות. ולפחות על פי התמונה, מדובר בדרך שאינה עירונית. לכן תקנה 69 רלוונטית יותר

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...