Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

קיה נירו עלתה על הכביש 02/2020.

כרגע מורכבים עליה צמיגי מישלין מברזיל עם קוד תאריך 0322. כלומר יש לפחות עוד חודשיים עד שימלאו שלוש שנים להתקנה.

קניתי את הרכב מהבעלים המקוריים בסוף ינואר 2023 עם קצת פחות מ-100 אלף ק"מ היום יש לו 141, אז סביר שהצמיגים עשו בין 60 ל-70.

אתמול הייתי במוסך קיה לטיפול. בין השאר הם מוכרים ומחליפים צמיגים, והציעו לי צמיגי קומו, תוצרת קוריאה. מחיר די טוב, בדקתי.

הם טענו שהצמיגים שחוקים, סדוקים וכן הלאה.

הסתכלתי על הצמיגים מאוחר יותר - בעין הלא מאד מקצועית שלי, הן נראים בסדר גמור, אפילו טוב. חריצי הגלגלים בוודאי הרבה יותר מ-2 מ"מ עומק, בצד אכן יש סדקים, אבל לפחות בעיני נראים מאד שטחיים (ראו תמונות).

מבחינת נהיגה, אני מרגיש שוב דבר חריג. הרכב יושב על הכביש בטון. שלשום נסעתי עליו מעל 500 ק"מ מצפון לדרום וחזרה כולל בתוך עיר, לא היתה ולי ולו צל של הרגשה שמשהו לא בסדר בהחזקת הכביש. מה שכן, עוד לא נסעתי בגשם רציני בחורף הזה.

שאלה ראשונה - האם להחליף או שאפשר בבטיחות לחכות עוד כמה חודשים?

שאלה שניה - האם הצמיג הקוריאני ראוי לרכב הקוריאני, או שעדיף משהו יותר נחשב (כמו מישלין?)?

2024-12-24 11.59.38.jpg

2024-12-24 15.40.09.jpg

KIA tyre.jpg

פורסם (נערך)

יובש די טיפוסי לצמיגי מישלין (ובכלל) בארץ. אגב, עוד מעט יחלפו 3 שנים מייצורם, לא התקנתם. מדובר בתאריך ייצור, הגעה לארץ במינימום כ-3 חודשים ועד כחצי שנה. לא מן הנמנע גם שלקראת המכירה, הבעלים הקודמים החליף אותם.

עומק חריצים עדין יש כאמור בשפע (אפשר לראות בתמונה השניה את סמן העומק).

האם כל ארבעת הצמיגים נראים כך?

לדעתי הלא מקצועית, לו אני אתה, לא הייתי לחוץ להחליף מיידית אבל כן הייתי שמח לעשות זאת בגדול.

מה הדגם של קומהו שהציעו לך (ישנם כאלו בסדר וכאלו פחות) ובאיזה מחיר? מה מגבלת התקציב מבחינתך? ברשיון קוד עומס ומהירות 92V או 92H?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

באיזה מחיר הציעו לך את Kumho במוסך?

בקצת מעל 400₪ יש את Hankook k425, עליו אני ממליץ מניסיון.  הם החזיקו בדיוק כמו Michelin Primacy 4 היקרים הרבה יותר, באותה המידה כמו שלך בדיוק.

https://tires4u.co.il/tire/24035/205-60r16h-hnk-kinergyeco-92v-tl

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 שעות, Tom_22 כתב:

יובש די טיפוסי לצמיגי מישלין (ובכלל) בארץ. אגב, עוד מעט יחלפו 3 שנים מייצורם, לא התקנתם. מדובר בתאריך ייצור, הגעה לארץ במינימום כ-3 חודשים ועד כחצי שנה. לא מן הנמנע גם שלקראת המכירה, הבעלים הקודמים החליף אותם.

עומק חריצים עדין יש כאמור בשפע (אפשר לראות בתמונה השניה את סמן העומק).

האם כל ארבעת הצמיגים נראים כך?

לדעתי הלא מקצועית, לו אני אתה, לא הייתי לחוץ להחליף מיידית אבל כן הייתי שמח לעשות זאת בגדול.

מה הדגם של קומהו שהציעו לך (ישנם כאלו בסדר וכאלו פחות) ובאיזה מחיר? מה מגבלת התקציב מבחינתך? ברשיון קוד עומס ומהירות 92V או 92H?

כשאתה כותב "יובש טיפוסי" אני אמור להבין מזה: "יובש טיפוסי ובלתי מדאיג" או "יובש טיפוסי, זה מה שקורה בתנאי הארץ, רצוי להחליף את הצמיג"?

לגבי הגיל - ברור לי שזה לא הותקן בשבוע השלישי של 22, אלא כמה חודשים מאוחר יותר. אני לא ממש זוכר מה אמר לי הבעלים הקודם לגבי כמה זמן לפני הוא החליף את הצמיגים, אבל ידעתי שמדובר בצמיגים חדשים למדי. אני יודע שהוא נסע כ-30 בשנה, אז אני מניח לחומרה שהצמיגים עשו בן 20 ל-30 לפני שהגיעו אלי, ובתוספת בערך 45 שעשו אצלי זה יוצא בין 60 ל-70. כל זה לא מדאיג אותי, כי תכל'ס זה מישלין - מה יותר מזה? הצמיגים לא ישנים מדי ולא שחוקים מדי. העניין היחיד שנראה לי מדאיג זה ה"יובש".

אם אנחנו כבר בעניין, התייעצתי עם GPT וגוגל בעניין תכשירי תיקון והגנה, והבנתי שיש מעט מאד שעושים טוב, ורוב החומרים אולי נראים טוב במיידי, אבל לטווח הארוך עושים יותר נזק מתועלת, וחלק ממש עשויים ליצור סכנה בטיחותית. מאידך כן המליצו פחות או יותר על שני חומרים, שמצד אחד עוזרים למצב הגומי, ומצד שני הם בעיקר "קרם הגנה" מהשמש לצמיגים, שמחזיק מעמד בין כמה שבועות לכמה חודשים (אחר-כך צריך למרוח\לרסס שוב). אלו החומרים:

303 Aerospace Protectant

Chemical Guys VRP Protectant

האם למישהו יש ניסיון עם החומרים האלו או חומרים מסוגם, או יודע לומר משהו אינטליגנטי אחר בעניין של הגנת צמיגים מפני יובש, בפרט בחניה בשמש בתנאי הארץ?

זה דרך אגב מה שהיה ל-ChatGPT לומר בעניין.

לפני 12 שעות, vladclar כתב:

באיזה מחיר הציעו לך את Kumho במוסך?

בקצת מעל 400₪ יש את Hankook k425, עליו אני ממליץ מניסיון.  הם החזיקו בדיוק כמו Michelin Primacy 4 היקרים הרבה יותר, באותה המידה כמו שלך בדיוק.

https://tires4u.co.il/tire/24035/205-60r16h-hnk-kinergyeco-92v-tl

הקומו הוצע ב-430 ש"ח לצמיג, כולל מע"מ. אמרו שזה מבצע עד סוף השנה.

בכל מקרה אני רוצה להדגיש שהשיקול המרכזי המנחה אותי הן בהחלפת צמיגים והן בבחירת הצמיגים אינו המחיר או הביצועים, אלא הבטיחות. אנחנו טוחנים את כביש 6 דרומה וצפונה עם ילדים ומוציאים על כלי הרכב שלנו אלפי ש"ח בחודש בממוצע, כך שהבדל של כמה מאות ש"ח בהחלפת צמיגים פעם ב-3-4 שנים הוא מבחינתנו זניח, ככל שהוא תורם לבטיחות. כמובן שזה לא אומר שאני רוצה לזרוק כסף סתם על כלום, אבל אני כן מוכן לשלם על בטיחות גבוהה.

פורסם (נערך)

אם סט צמיגים מספיקים לך ל 3-4 שנים, אתם ממש לא טוחנים שום דבר.

אני מחליף צמיגים כל שנתיים - שנתיים וחצי גג, אחרי 60-80 אלף קילומטרים.

לא מוצא לנכון לשלם 150₪ יותר על צמיג ( כפול 4),  כאשר אין הבדל בבטיחות. 

לא הצעתי לך צמיגים  נחותים אלא דגם מוצלח של חברה גדולה וידועה, הדגם הזה שנים הגיע בתור מקורי על ספורטאז'. 

לא רק זה - מישלין אצלכם יוחלפו לפני Hankook Kinergy Eco בגלל התייבשות ולא שחיקה (בדיוק כמו שקורה עכשיו, למעשה ), כי אתם נוסעים פחות ממני.

לגבי Kumho אין לי מה לכתוב, כי עדיין לא רשמת את הדגם.

צמיגים מקבילים למישלין "פרימסי 4 פלוס" זה Goodyear Efficient Grip Perfomance. 

במקרה שלכם הייתי מעדיף אותם  על מישלין, כי הם מתייבשים פחות מהר.

הדגם האחרון בתחתית העמוד:

https://itire.co.il/mobile/search.php?searchBy=tier&searchNow=1&width=205&height=60&koter=16

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

למיטב זיכרוני קיה נירו מהדור הזה הגיע עם צמיגי קומהו כחדש.
צמיג ירוק שאמור לספק חיסכון בדלק ואורך חיים.

אני הייתי מושך עוד טיפה, בלאו הכי יש לך טסט אוטוטו (למרות שלא הייתי מסתמך על מכוני רישוי שיפסלו בהכרח, כבר ראיתי אנשים עם צמיגים בני עשור שעוברים את המבחן השנתי ללא כל שימוש בצד ג').

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, vladclar כתב:

אם סט צמיגים מספיקים לך ל 3-4 שנים, אתם ממש לא טוחנים שום דבר.

אני מחליף צמיגים כל שנתיים - שנתיים וחצי גג, אחרי 60-80 אלף קילומטרים.

לא מוצא לנכון לשלם 150₪ יותר על צמיג ( כפול 4),  כאשר אין הבדל בבטיחות. 

לא הצעתי לך צמיגים  נחותים אלא דגם מוצלח של חברה גדולה וידועה, הדגם הזה שנים הגיע בתור מקורי על ספורטאז'. 

לא רק זה - מישלין אצלכם יוחלפו לפני Hankook Kinergy Eco בגלל התייבשות ולא שחיקה (בדיוק כמו שקורה עכשיו, למעשה ), כי אתם נוסעים פחות ממני.

לגבי Kumho אין לי מה לכתוב, כי עדיין לא רשמת את הדגם.

צמיגים מקבילים למישלין "פרימסי 4 פלוס" זה Goodyear Efficient Grip Perfomance. 

במקרה שלכם הייתי מעדיף אותם  על מישלין, כי הם מתייבשים פחות מהר.

הדגם האחרון בתחתית העמוד:

https://itire.co.il/mobile/search.php?searchBy=tier&searchNow=1&width=205&height=60&koter=16

הכוונה שלי ב"טוחנים" היא שרוב הנסיעות שלנו ארוכות. כשאני נוסע עם הילדים לבקר את סבתא שלהם, זו נסיעה של 500 ק"מ הלוך וחזור (250 לכל כיוון). זה לא קורה כל יום, רוב חיינו מתנהלים במרחקים קצרים עם איכות כבישים טובה ונטולת פקקים כמעט. אבל בממוצע פעם בשבוע אנחנו עושים נסיעה ארוכה, ולפעמים לא פשוטה (לילה, גשם, סערה, ערפל). שני הרכבים שלנו נרכשו תוך תשומת לב לעובדות האלו, וכמובן שבטיחות חשובה ומשמעותית מבחינתנו, בפרט כשמדובר בנסיעות עם ילדים. כמות הנסיעות בשנתיים האחרונות היתה עוד יותר נמוכה, כיוון שהיו חודשים רצופים שתכל'ס לא זזנו מהבית, בגלל המלחמה, עד כדי כך שחילקתי את הנסיעות הקצרות שכן היו (קניות וכאלו) בין הרכבים, כדי שלא יעמדו זמן רב. אני מאד מקווה שזה לא מייצג את העתיד של כולנו וצריך לתכנן על יותר קילומטראז'.

בכל מקרה, משתי ההמלצות שלך אני מבין שאתה מציע כרגע כן להחליף את הצמיגים, וממליץ על שתי אלטרנטיבות שרשמת, אחת צמיג קוריאני ידוע ואיכותי והשניה גודייר. אני גם מבין שלדעתך הקוראני סבבה ואין צורך לשלם יותר על גודייר.

לפני שעתיים, GTI33 כתב:

למיטב זיכרוני קיה נירו מהדור הזה הגיע עם צמיגי קומהו כחדש.
צמיג ירוק שאמור לספק חיסכון בדלק ואורך חיים.

אני הייתי מושך עוד טיפה, בלאו הכי יש לך טסט אוטוטו (למרות שלא הייתי מסתמך על מכוני רישוי שיפסלו בהכרח, כבר ראיתי אנשים עם צמיגים בני עשור שעוברים את המבחן השנתי ללא כל שימוש בצד ג').

תודה, אבל אני לא בטוח שהבנתי מה זה "עוד טיפה"?

הטסט לא מעניין אותי בעניין זה. אם יפסול, מה שאני מפקפק, אגש ואחליף צמיגים מיד.

מה שמעניין אותי זו הבטיחות של נוסעי הרכב. האם הצמיג נראה במצב בעייתי או שיכול להחזיק באופן בטיחותי עוד 10-15-20 אלף ועוד חצי שנה או שנה.
אולי אשאל את זה בצורה יותר בינארית - האם להחליף עכשיו או לקראת החורף הבא?

עריכה אחרונה על ידי rehud
פורסם
לפני 3 שעות, rehud כתב:

כשאתה כותב "יובש טיפוסי" אני אמור להבין מזה: "יובש טיפוסי ובלתי מדאיג" או "יובש טיפוסי, זה מה שקורה בתנאי הארץ, רצוי להחליף את הצמיג"?

לדעתי די עניתי על זה בתגובה לה הגבת. טיפוסי במובן של מה שקורה בתנאי הארץ, ושדעתי האישית היא שלא הייתי לחוץ להחליף מיידית, אבל כן שמח לעשות זאת.

לא נראה לי שזה הגיע לרמה של סכנת נפשות עדין.

image.thumb.png.fd3215343f499f2299a050baf13cca12.pngimage.thumb.png.5bae8c3537bb595b8ea122be3a2a3b74.png

לפני 3 שעות, rehud כתב:

הקומו הוצע ב-430 ש"ח לצמיג, כולל מע"מ. אמרו שזה מבצע עד סוף השנה.

עדין לא ברור הדגם וגם קוד עומס ומהירות נדרשים (ברשיון). ברשת ניתן למצוא אתר שמוכר קומהו במידה ב-400, אבל גם שם לא ברור איזה דגם.

@GTI33 לקומהו יש לפחות 6 דגמי קיץ במידה הזו שראיתי בגזרת אירופה, לארץ אולי מביאים רק את ה-PS71 ו-KH27 (ממה שהצלחתי למצוא).

לגבי צמיגים אלטרנטיבים, אלו שהציע וולאד סבבה. מבין השניים הייתי כנראה בוחר בגודייר, בתנאי שטרי ולא מטורקיה (אם במקרה עדין קיים כזה בשוק).

יש עוד כמה אפשרויות טובות. מה שמחזיר לשאלה, במידה ומחליט להחליף, מה התקציב ומה קוד העומס והמהירות ברשיון אצלך?

פורסם

אם הבטיחות חשובה לך ואתה מקפיד עליה, אז תחליף, אתה בעצמך אמרת שמדובר על צמיג שגמע בין 60-70 אלף ק''מ מאז עלייתו לכביש.
אני התכוונתי שאם יפסלו בטסט אז תחליף, אבל נשמע לי ש80 אלף ק''מ על צמיג הם די והותר במיוחד לאדם שבטיחות חשובה לו ומודע לחשיבות העניין.

אני לא בדיוק נמנה על האנשים שנוסעים המון על הצמיג.

לאבי בנירו שהייתה ברשותו, החלפנו את הקומהו בסט קומהו חדש זהה לאחר כ60,000 ק''מ של נסיעה שברובה הייתה אורבנית ורגועה

פורסם

נירו כזו לדעתי הגיעה מהמפעל עם מישלן אנרג'י.

הצמיגים עם יובש הגיוני ולא מטריד, כל עוד הרכב עוצר טוב ואוחז טוב, אין מה לרוץ להחליף בשנה הקרובה (אלא אם יכשילו בטסט). הנירו בנוי גרוע אז אם הצמיגים לא טובים אתה תרגיש את זה מהר.

בגדול אפשר למצוא במידה גם קלבר, אני עם זוג כזה מאחור והוא מתאים מצוין לרכב. אני לא סגור על איך הם מתמודדים עם יובש בתנאי הארץ כי אני נוסע לא מעט.

פורסם
בתאריך 24.12.2024 בשעה 16:30, rehud כתב:

בצד אכן יש סדקים, אבל לפחות בעיני נראים מאד שטחיים (ראו תמונות).

מבחינת נהיגה, אני מרגיש שוב דבר חריג. הרכב יושב על הכביש בטון. שלשום נסעתי עליו מעל 500 ק"מ מצפון לדרום וחזרה כולל בתוך עיר, לא היתה ולי ולו צל של הרגשה שמשהו לא בסדר בהחזקת הכביש.

הסדקים כשלעצמם לא מהווים סכנה, כי הם שטחיים כמו שהבחנת, אבל הם מעידים על גומי יבש,

בנהיגה רגילה אתה לא אמור להרגיש שום דבר, ההבדל יהיה בבלימות חירום או בסיבובים מהירים מידי, ובפרט בכביש רטוב.

צמיג איכותי וטרי יותר יתן לך מרחק בלימת חירום קצר יותר שלפעמים זה ההבדל בין חיים למוות (של יושבי הרכב או של הולכי רגל)

וכן בסיבובים מהירים מידי צמיג איכותי וטרי יסלח לך על טעות כזו במעט קמ"ש נוספים מעבר למה שיאפשר לך צמיג ישן ויבש.

ולעניין השאלה - האם להחליף או לדחות - אין בזה שחור או לבן, יש פרנואידים שיחליפו כל שנה כי צמיג טרי יותר בטיחותי מצמיג בן שנה, ויש שיסחבו את ההחלפה עד שיפסלו בטסט, הדרך הנכונה היא באמצע, אבל אין אמצע מוגדר, אלא כל אחד לפי ההרגשה שלו.

אני אישית - ברכב של העבודה שאני נוסע בד"כ לבד ובמהירות לא גבוהה - הייתי סוחב איתם עוד שנה, וברכב המשפחתי הייתי מבצע החלפה כבר עכשיו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

קודם כל תודה לכולם על התשובות - מועילים ויעילים כתמיד!

נראה לי שאוותר על הצעתו של המוסך, אחכה עוד קצת, ואז אחליף בהתאם להצעות שעלו כאן.

האם אני מבין נכון שלאף אחד אין ניסיון עם החומרים שציינתי קודם:

303 Aerospace Protectant

Chemical Guys VRP Protectant

אם למישהו בכל זאת יש מה לומר בנושא - נראה לי שיעניין לא רק אותי.

פורסם

בתת פורום אסטטי תוכל למצוא כמה התייחסויות (אם תחפש VRP/303 רק שם) לענין, נראה שבעיקר ל-VRP בהקשר של צמיגים. וכמובן אולי לגבי עוד חומרים.

אם תחפש ברשת באופן כללי, בטח גם תמצא דעות לכאן ולכאן וגם סרטונים מועילים עבורך אולי (למשל).

פורסם
לפני 3 שעות, rehud כתב:

אני משתמש קבוע במוצר הזה, אבל לשמירה על פנים הרכב. הוא מצוין וממש מעט שומני - אבל לא הייתי שם אותו על צמיג. משתמשים בהם לכיסוי גג בד, לאופנועי ים, יאכטות וסתם חלקי פלסטיק שיושבים כל היום בשמש.

אם אתה אוהב את משפחתך ויודע שאנחנו בעיצומו של חורף - אני במקומך מחליף עוד השבוע את ארבעת הצמיגים. 

לא מנסה לייפות את הצמיגים הישנים ולא לגרום להם יותר רעננים - את זה תשמור לסוחרי רכב. צמיגים חדשים מרגישים מעולה, בולמים טוב ופונים טוב יותר. ועל כביש רטוב פי כמה. על מה אתה מתלבט בדיוק? לא ראית מספיק צמיגי משאיות קרועים בכביש 6? חס וחלילה זה קורה לך ברכב, זה שווה לך?

נסיעה טובה, בצמיגים אל תשחק ואל תמרח עליהם חומר שרק ייראה טוב.

• רעיון טוב! 2

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

אני משתמש כבר כמה שנים ב VRP הזה בדיוק גם לפלסטיקים שחורים וגם לצמיגים.  אבל לא רק - פעם בחצי שנה אני עובר עם אפליקטור ( ועליו VRP,  כמובן )  גם על הגומיות בדלתות , כדי למנוע התייבשות של הגומיות. 

החומר מחזיק די הרבה זמן,  במיוחד רואים את השינוי בפלסטיקים ישנים ויבשים. 

המראה של הצמיגים משתפר,  קרני שמש לא מטגנים את הצמיגים כמו אחרי השימוש בספריי סקי שומניים למיניהם.

בכללי אני מוצא VRP מוצלח ושימושי.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...