Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

@Michazzz לא העלתי על דעתי למרוח חומר על הצמיגים כדי ליפות אותם. יופיים של הצמיגים מעניין אותי כקליפת השום, ואם הם צריכים ללכת, הם ילכו. לי יש באופן אישי גם כן טיפה ניסיון עם גומי, לא מתחום הצמיגים, ואני יודע שלפעמים טיפול בחומר כזה או אחר יכול לשפר את מצב הגומי. בזמנו התעסקתי הרבה עם מדפסות והיתה בעיה עם מדפסות ישנות שהגומי של גלגלי משיכת הנייר שלהן התייבש והן לא משכו דפים. יום אחד התייעצתי עם מוסכניק והוא הציע לי נוזל בלמים ונתן לי חצי בקבוק מתנה. החברה שלי השתמשו אחר-כך בחצי בקבוק הזה במשך שנים לטפל בעשרות רבות של מדפסות בהצלחה רבה מאוד. החומר פשוט חידש את התפקוד של גלגלי משיכת הנייר, כמו קסם.

@Tom_22 נתן לינק לסרט השוואה באמת מרשים ביותר, שצפיתי בו מקצה לקצה. הבעיה היחידה היא שהוא התייחס למצב באיזור שלו, ופחות רלוונטי לישראל, שכאן מה שמדאיג אותנו מבחינת שמירת דופן הצמיג זה בראש ובראשונה השמש. חיפשתי ומצאתי סרטון שלו מלפני 4 שנים, ששם הוא כן מבצע השוואה דומה לגבי המידה שבה החומרים האלו עוצרים UV - הקישור כאן מוביל למיקום המתאים בסרטון. ומה שהוא מראה בעצם, זה שאף אחד מהם לא עוצר UV בצורה משמעותית. לא בחנתי את שיטות המדידה שלו, אבל העניין הזה די מפליא אותי. הסיבה היא שאנחנו יודעים שבהחלט יש חומרים כימיים שכן עוצרים UV בצורה יעילה למדי. דוגמא ברורה לכך היא קרם הגנה שמשתמשים כשהולכים לחוף הים. לא רק שאנחנו יודעים מהניסיון שזה באמת עובד, בדקתי את העניין הזה גם בעזרת מערכות מדידה אופטיות (בגלל עניין מקצועי כלשהו שלא קשור לרכב וגם לא לחוף הים), וקרם ההגנה השכיח אכן עוצר UV בצורה יעילה למדי. ולכן שאלתי את עצמי באיזו מידה מישהו כאן בסביבה בדק את הנושא לעומקו, הן מבחינת עצירת UV והן מבחינת חידוש החיוניות של הגומי.

אני מבין ממה שכתב @vladclar שהניסיון שלו אומר שלפחות בהיבט של מצב הגומי יש שיפור ושמירה על מצב טוב לאורך זמן, על-ידי תכשיר VRP. שזו לצורך העניין בשורה מצויינת. לפי הבדיקה של אותו ערוץ, VRP לא ממש עוצר UV, אבל כאמור אני לא ממש סומך את ידי על שיטת הבדיקה שלו. הסיבה המרכזית לכך היא שהוא בודק על-ידי מריחה של החומר על זכוכית, ומן הסתם החומר לא מגיב עם הזכוכית - הוא סתם מרוח עליה. בהחלט ייתכן שכאשר מורחים את החומר על הגומי והוא נספג בו, הוא כן נותן הגנה יעילה נגד UV, אבל בשביל לבדוק את זה צריך להשתמש בשיטות הרבה יותר מורכבות לביצוע. דרך אגב, כאשר מורחים קרם הגנה על הגוף ההוראות הן לרוב למרוח אותו כמה וכמה דקות לפני החשיפה לשמש, ולמיטב הבנתי זו בדיוק הסיבה (צריך זמן לספיגה ובניית ההגנה).

כמו-כן, ביום שישי הייתי בטמבוריה החביבה עלי ושם מצאתי במחיר של 85 ש"ח ספריי קצף הגנה לצמיגים של חברת וירט הגרמנית (Wurth). גם הם טוענים להגנה מ-UV, אבל בלי נתונים. פרט לכך, רשום שהחומר מכיל סיליקון, וקראתי במקום אחר שהסיליקון אולי נראה טוב על הגומי אבל הוא מתחמם מאד בשמש ובסופו של דבר מזיק לגומי לאורך זמן. אז כרגע לא קניתי - לא יודע איך לבחון אם זה טוב או לא.

שורה תחתונה כרגע, אני עדיין שואל את עצמי וגם אתכם אם נראה לכם מעניין, אם קיימים באמת חומרים שגם שומרים ומחדשים את הגומי וגם מגינים מנזקי UV לאורך זמן. ההיגיון והניסיון שלי אומר שאמורים להיות חומרים כאלו שכן יעבדו היטב, אבל אותו ניסיון גם אומר שסביבם יש הרבה מאד חומרים חסרי כל ערך ואף מזיקים. אני חושב שזו שאלה שראוי לבחון, כי אם יש חומרים כאלו זה עשוי לחסוך להרבה מאד ישראלים הרבה מאד כסף לאורך הזמן. אני מתאר לעצמי שבכל שנה מוחלפים בישראל מאות אלפי צמיגים לא בגלל שחיקת הסוליה אלא בגלל התייבשות והסדקות הדופן שבחלק החיצוני של הרכב, בגלל השמש, וייתכן שניתן להאיט מאד את התהליך הזה.

עריכה אחרונה על ידי rehud
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני רק יודע שבימים האחרונים יורד הרבה גשם, צמיג יבש וישן צריך להחליף. אתה משקיע אנרגיה בפוסטים במקום במציאת צמיגים מומלצים וטריים. בהצלחה במה שתבחר. מאחל לך נסיעה ובלימה טובה.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 9 שעות, Michazzz כתב:

אני רק יודע שבימים האחרונים יורד הרבה גשם, צמיג יבש וישן צריך להחליף. אתה משקיע אנרגיה בפוסטים במקום במציאת צמיגים מומלצים וטריים. בהצלחה במה שתבחר. מאחל לך נסיעה ובלימה טובה.

קצת אבסורדי שאדם שהצטרף לפורום ב-2013 וכתב מאז 1600 פוסטים, צוחק על אדם שהצטרף לפורום ב-2004 וכתב מאז 267 פוסטים, שהוא מבזבז את הזמן על פוסטים. אבל יאללה, תרוויח :-)

• מצחיק 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...