Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בשרשור של אדי, לאודיופיל המתחיל, קפוץ לעמוד השני שם וקרא על "עקומת הבית" בהודעה הראשונה שם ועד 2 הודעות נוספות לאחר מכן (הכרת הספקטרום ו-איך לפרש את המדידות).

אפשר אח"כ לחזור להודעות בעמוד לפני לגבי EQ.

לדעתי, בדומה למה שרשם שם, אתה יכול להריץ swipe של תדרים כדי להבין מה הכי "מכאיב" לך. ואז לטפל נקודתית שם.

לדעתי אתה תמצא שאולי הטווח הבעייתי יותר עבורך הוא יותר באמצע של ה-EQ אצלך, באזור המסומן כ-Treble (ולא אולטרה) ואולי קצת סביב לו.

ובכל מקרה, נראה שאפשר לעשות עוד עם המכשיר שלך.

בין אם חיתוך תדרים אקטיבי בין הסאב לקומפוננט ובין אם תיקוני זמנים ואיזוני כוח.

(גם מוסברים בשרשור לעיל)

לגבי מיקום הטוויטרים, צד ימין כנראה כן יותר און-אקסיס כלפיך, לפי איך שצד שמאל נראה.

כמו כן נראה שלפחות צד שמאל קצת פונה לתוך הדשבורד. תראה אם אתה שם חתיכת שטיח או משהו דומה על האזור שם ובצד השני גם, אם זה עוזר.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

הורדתי וזה באמת משפיע קצת. אבל הצרימה עדיין קיימת ועל הדרך מורגש שמאבדים אלמנטים בצליל

תודה טום

אעבור שום על החלקים האלה במדריך ואיישם עכשיו כשאני קצת יותר בקיא בפרטים

בנוסף אבדוק את הטריק עם השטיחון

עריכה אחרונה על ידי Pin2o
פורסם

הרבה פעמים בעבר קרה לי שאנשים התלוננו על צרימה מהטוויטר ובסוף היא התגלתה כצרימה מהתדרים העליונים שהמידבאס מנגן - אתה יכול לנסות דווקא להנמיך תדרים של האזור הצהוב גם וגם טיפה מאלו שבאזור הירוק העליון? 

תנמיך אותם כקבוצה עד שיפסיק לצרום - תנמיך אחד אחד. אבל הצרימה עלולה להגיע דווקא מתדר שאתה מייחס לטוויטר אבל גם המידבאס מנגן אותו או אפילו רק המידבאס מנגן אותו ואתה חושב שהוא תדר גבוה. 

בדיקה מהכוון ההפוך - נתק את הטוויטר - עדיין שומע את אותם צלילים צורמים? אז הם בוודאות מגיעים מהמידבאס. 

אתה גם יכול לנתק את המידבאסים ולראות אם הטוויטרים עדיין צורמים. 

זה סוג של "בדיקות שפיות" שמאוד מומלץ לעשות כשרוצים להבין איפה באמת נגרמת תופעה. 

אחרי שבודדת בוודאות את אזור הבעיה - תנסה לנתק רק את אחד הרמקולים ולא את שניהם - לסירוגין - לפעמים הכל נגרם, מרמקול אחד. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

כיוון מעולה נתת פה! והספקתי לעשות את הבדיקה ונראה שאתה צודק. 

מהטוויטרים בלבד היה נדמה לי שיש צרימה מאוד קלה או שזה קצת פסיכולוגי

אבל מהמידבאסים תוך חצי דקה התחלתי להרגיש גם את הכאב באוזניים. 

אעשה הפסקה קלה כדי לתת לאוזניים לנוח ואבדוק כל כיוון לסירוגין 

עריכה אחרונה על ידי Pin2o
פורסם
לפני שעתיים, Pin2o כתב:

אבל מהמידבאסים תוך חצי דקה התחלתי להרגיש גם את הכאב באוזניים. 

אוקיי - זה סממנים קלאסיים לכמה דברים וזה מה שאני חושב שאתה הולך לגלות - 

1. המידבאסים שלך לא מותקנים כראוי! - הם אמורים להיות מותקנים על טבעת הגבהה מעץ או מאלומיניום ואלו אמורים להיות מהודקים היטב! אל פח הדלת.  ואין את זה...

2. בין המידבאסים לטבעת העגינה צריך להיות אטם כלשהו - פס ספוג, משהו שלא יאפשר למידבאס לזמזם על הטבעות ולטבעת לזמזם על הפח של הדלת.  - ואין את זה...

3. שום דבר לא מבודד - לא הדופן החיצונית של הדלת, לא הדופן הפנימית של הדלת, לא צמות, לא קונקטורים, לא מהדקי ניילון של הדיפון, לא הדיפון - גם מחיצות טכניות בדופן הפנימית לא נאטמו. ואין את זה...

המשך לשיפור

4. תדר החיתוך שלך אם קלטתי נכון הוא 125 הרץ? - תוריד אותו לאזור ה80 הרץ בשביל המידבאסים - שינגנו גם תדרי באס - זה יאזן את הצרחות של כל שאר תחום המיד והתחום הגבוה. 

5. אם הבנתי נכון עדיין לא הוספת סאב וופר - תוסיף... תחתוך אותו נמוך בתדר ככל האפשר - 60 או אפילו 50, תכוון את הגיין שלו כח שישתלב עם הסט הקידמי וגם בבקשה תנסה להפוך לו את הקטבים (פלוס מינוס בטרמינל של התיבה) ותראה מתי הבאס נשמע לך יותר מלפנים הרכב ולא מהרצפה. 

האם אני צודק בכל הסעיפים? 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

1. צודק בהחלט. המידבאס מותקנים על הגבהות פלסטיק אוניברסליות שמהודקות היטב עם ברגים לפח. האם החלפה לטבעות עץ באמת תגרום לשיפור משמעותי בצליל הצורם? 

2. צודק. אני יכול לבדוק אם היה על הרמקול המקורי ולהשתמש בהם - אבדוק את זה

3. אין בשלב זה בידוד נוסף

4. אשנה את התדר :)

5. רכשתי והתקנתי אתמול סאב audiobahn tq12df

דרך אגב אשמח לדעת אם יש מקור לרכישת טבעות עץ כאלה (גבוהות יחסית) וספוגים בארץ? עדיף באיזור הדרום

פורסם

לא יודע אם רדיו באג'ה עדיין קיים אם לא יש אצל caraudio.co.il וגם אצל ecaudio.co.il טבעות תיאום מוכנות מראש. אבל שניהם במרכז.

אם טבעת הפלסטיק מהודקת היטב ולא מזמזת אז כרגע תניח לזה.

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 7 שעות, Pin2o כתב:

1. צודק בהחלט. המידבאס מותקנים על הגבהות פלסטיק אוניברסליות שמהודקות היטב עם ברגים לפח. האם החלפה לטבעות עץ באמת תגרום לשיפור משמעותי בצליל הצורם? 

2. צודק. אני יכול לבדוק אם היה על הרמקול המקורי ולהשתמש בהם - אבדוק את זה

3. אין בשלב זה בידוד נוסף

4. אשנה את התדר :)

5. רכשתי והתקנתי אתמול סאב audiobahn tq12df

דרך אגב אשמח לדעת אם יש מקור לרכישת טבעות עץ כאלה (גבוהות יחסית) וספוגים בארץ? עדיף באיזור הדרום

אם זה הגבהות תואמות מקור אין שום בעיה זה לא ישנה לו ,  כל עוד הרמקול אטום במסביב 

הגוון קול של מורל פשוט לא טוב שוב לדעתי

הגיע אלי לקוח להתקיי מצלמת דרך. והיה לו מגבר רמקולים של מורל אמרתי לו בןא נשמע. שמעתי 15 שניות והנמכתי ישר כי פשוט הגוון צורם ולא נעים. 

תנסה מה שהציעו כאן. לנתק פעם טויטר פעם וופר ולראות אם זה משפיע

אם זה טויטר. תשים מה שהצעתי לך עם הרבה יותר נעים

• לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 1

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 22.12.2024 בשעה 21:21, Pin2o כתב:

האמת שאתה לא הראשון שאומר לי את זה היום לגבי מורל. קצת מאוכזב שהלכתי כל עיוור בגלל זכרון טוב של לפני 15 שנה מהחברה

עצוב וכואב מאוד לקרוא תגובות כאלה כשמדובר במוראל ובמיוחד בפורום ישראלי,

ואף כואב כפליים כשלא בצדק!

נכון, לא מדובר בסט מהסדרות הגבוהות ואפילו לא בינוניות, ויש בו מן הסתם הרבה אלמנטים ש״חסכו״ עליהם, בדיוק כמו לכל הסטים ברמות המחירים האלה, מהסיבה הפשוטה, להיות תחרותיים.

זו הסיבה למה פותח השרשור שילם על הסט כמה מאות ולא כמה אלפים.

לדעתי, המרחק בין להבין את הנקודות החלשות ולדעת לטפל בהן,

לבין פשוט לכתוב שטויות כגון ״מוראל צורם״, ״מוראל פשוט לא נשמע טוב״, 

נמדד בשנות אור, אך עדיין יש כאן חברים שמצליחים לעבור את המרחק הזה בצעד אחד של  אשליה.

חברים  כמו ״היי אני עוסק בתחום״,

(אחרי העבודה, לפני העבודה או בהפסקת צהריים)

שאתמול לקחו מברג ליד שמאל והיום ביד ימין כותבים איך הם משגרים חלליות לחלל, ופוסלים כל דבר שלא משרת את האינטרסים הכלכליים שלכם, להזכירכם:

״אתם מוכרים את מה שמכרו לכם״

(אם לא מובן, אפשר לקרוא עוד פעם)

לפותח השרשור,

סטים ברמה כזאת בדרך כלל מגיעים עם קרוסים מאוד פשוטים, חשוב לזכור כי זה לא בהכרח מעיד על רמקולים לא איכותיים,

יש סטים שמגיעים רק עם קבל לטויטר, או עם קרוס מסדר ראשון לוופר, 

ואז קורה מצב שהוופר ״מנגן״ את מה שהוא לא צריך ולא יודע בקצה העליון, זה בדיוק מה @lanosforce מנסה להסביר במילים אחרות.

בכל אופן, אני מציע לך להפוך קוטביות של הטויטרים, ובכך ליצור סוג של ביטולים בתדר החיבור, נראה שהבעיה בדיוק שם.

ואם זה לא יעזור,

אתה מוזמן להגיע אלינו לסדנה, לבדיקה ולטיפול הבעיה,

ללא תשלום!

מבטיח שנחזיר לך את האמונה במותג האהוב והמעולה MOREL.

חברים שלקחו אישית את מה שכתבתי מעלה,

אולי הייתי גס, אבל בצדק, תבחנו את עצמכם.

בברכה,

סמיון.

• אהבתי 4
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

משווק רשמי בישראל של המותגים:

Brax, Helix, Match

STP - Standartplast

Audio System Germany

נציג רשמי של קהילת EMMA בישראל.

חנות און-ליין: www.CarAudio.co.il

פורסם

תודה רבה על ההתייחסות סמיון. 

אני באמת מודה בלב שלם שהלכתי על מורל טמפו כי באמת זכרתי אותם כסט מאוד מוצלח ופןפלארי בזמנו.. לפני יותר מעשור 

ותיארתי לעצמי שאם הם ממשיכים לייצר ולשפר אז אין מה להתלבט ולעשות עכשיו שיעורי בית. ואני אחד שיושב ימים שלמים עד שמבין מה הסט הנכון והטוב. 

התגובה שלך מעלה בי קצת אופטימיות שאולי אחרי הכל זו לא היתה טעות ואפשר יהיה להתעלות על הבעיות הללו. 

מה שכן - גם מסט של 600-700 שקל שזה עדיין לא מעט כסף, לא הייתי מצפה לצלילים צורמים ברמה שכואב לשמוע. 

אולי לא שיא האיכות בניגון הצלילים אבל לא צרימה. 

אנסה את הטיפ שנתת ואעדכן :)

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, CarAudio Workshop כתב:

עצוב וכואב מאוד לקרוא תגובות כאלה כשמדובר במוראל ובמיוחד בפורום ישראלי,

ואף כואב כפליים כשלא בצדק!

מהחלק ה"גס" אתעלם ברשותך אפילו אם היה במקומו ובכל השאר לא יכלתי לכתוב את זה טוב יותר. 

מעבר להיותי שבוי של מוראל גם מעצם היותם מותג ישראלי, הם מותג שבמשך עשרות שנים מייצר חדשנות אמיתית ברמקולים ברמה שאף חברה עד היום לא מסוגלת לה בכלל. 

סדרות הNANO שלהם זה לא רק פתרון בלתי נתפס - זה כמעט להמציא את הרמקול מחדש - וזה דבר שלדעתי לא קרה אולי מאז BEWITH שהצליחו לייצר ממברנה אה-סיממטרית. 

ויותר מהכל מוראל זה אחד המותגים שחתימת הקול שלו היא ייחודית לו - ודווקא הם מתמחים בחום, בצליל שמרגיש אנושי-טבעי - לא מוגזם. 

סוג הרמקול היחיד במוראל שאני לא מתחבר אליו - בגלל טעם אישי נטו - הם הטוויטרים שלהם. עדיין מדובר במוצרים פשוט משובחים כבר מסדרות הכניסה - מוראל מכניסים את כל מה שיש להם לתוך הרמקול וכן - הם נותנים בסדרות הכניסה קרוסים מאוד פשוטים הודות לכך. לטוב וגם לרע. 

אין להם סאונד צורם אם כבר בהרבה מסטי שני החלקים שלהם יש בור בתחום המיד - עם מוראל, צריך לדעת לעבוד לפי התנאים שלהם.

מגנט כפול, סליל מאוורר וענק - זה מפלצות שדורשות הרבה מאוד כוח בכדי להשמע ולזוז נכון ולכן גם דורשים התקנה רהוטה ובלתי מתפשרת - וידיים שיודעות לכוון ומוח שמבין את התיאוריה מאחורי הפרקטיקה. 

ואני מזכיר כאן לכולם - שעל מה שאתם דורכים היום, אולי תיאלצו למכור מחר ויזכרו לכם את זה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

Pioneer TS-X150

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני רוצה להודות באופן אישי לסמיון @CarAudio Workshop

שבאמת נתן מעצמו ומזמנו הפרטי ללא שום רצון בתמורה אלא רק לעזור ולגרום להכל לעבוד כמו שצריך החל מהרגע הראשון ועד שבאמת הייתי מסופק מהתוצאה. 

לא מובן מאליו בכלל שאדם בזמן עבודה יתן מענה למישהו שבכלל לא לקוח שלו ולא רכש אצלו את הציוד. 

אז סמיון באמת ירד לעומק הפרטים, הסביר כל דבר ודבר שמצא ונתן את כל הדרכים האפשריות שיגרמו למערכת לעבוד כמו שצריך. 

היום המוראל עובדים נפלא. הסאונד מצוין ואפילו קצת מפתיע לרמקולים בסדר גודל של מחיר כזה! 

אז בלב שלם אני ממליץ על סמיון כמקצוען ואדם שבאמת שם כדי לעזור וכדי לגרום לדברים לעבוד בהרמוניה. 

בהחלט אחזור כלקוח! וממליץ לכל מי שעוד לא הכיר. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

איש יקר ללא ספק! 

ומוראל - נותנים לך כבר מהרמקול הכי בסיסי שלהם - מוצר נפלא. 

זה שצריך לדעת לעבוד עם מוצר בסיס ולהבין מה אתה עושה זה לא חדש וכאן מגיע ההבדל - באנשים, בגישות - בתוצאה. 

חווית את זה על בשרך כאן מקצה לקצה. 

Pioneer TS-X150

פורסם
בתאריך 24.12.2024 בשעה 04:25, CarAudio Workshop כתב:

עצוב וכואב מאוד לקרוא תגובות כאלה כשמדובר ב

לדעתי, המרחק בין להבין את הנקודות החלשות ולדעת לטפל בהן,

לבין פשוט לכתוב שטויות כגון ״מוראל צורם״, ״מוראל פשוט לא נשמע טוב״, 

חברים שלקחו אישית את מה שכתבתי מעלה,

אולי הייתי גס, אבל בצדק, תבחנו את עצמכם.

בברכה,

סמיון.

חייב לחזק את התגובה כאן 

אני מרפרף בפורום פעם בכמה חודשים ראיתי את התגובה של הבחור למעלה והייתי חייב להגיב גם אבל סמיון כאן די עשה לי את העבודה.

בעיקרון מורל חברה אגדית יש סדרות טובות יותר וטובות פחות, יש להם קטע של ריסון אלמנטים מלמעלה ולמטה אבל הם האחרונים שאפשר להגיד עליהם צורמים, אלמנטים נטרליים מקסימום

יש חברות אחרות שלא אזכיר את שמן שמייצרות טוויטרים עם Q גבוהה שזה כן יכול לגרום לחוסר נטרליות.

אבל בכללי מורל וכל חברה אחרת, קודם כל זה התקנה, אחכ כיוון, מכל אלמנט כמעט אפשר להוציא דבש.

לכל אלמנט גם יש את החוזקות שלו ואיפה הוא מעוות יותר ופחות, זה סכום כל השיקולים, אבל שמעתי מורל לא אהבתי כי הוא צורם זה קצת מצחיק, כי מורל זה מותג הכי נטרלי והכי "laid back" שאני מכיר.

מעבר לזה שרכב זה תורת הכאוס - המזל יכול לשחק לכם והפאזות יהיו אתכם עם סט קומפוננט ב-300 שקל והמערכת תשמע אלוהית, או שתוכלו לקנות ציוד ב-30 אלף, התקנה חצי והפאזות לא יהיו בצד שלכם, אתם תתגעגעו לימים שהיה לכם רדיו מקורי.

בתור אחד שלדעתי בטופ הארצי בבזבוז על אודיו לרכב בארץ, ניסיתי הכל ואם בא לי רכב התקנה פשוטה - מורל הייברד הייבריד אינטגרה אחורה וקדימה מגבר 4 ערוצים, פרפקט.

• אהבתי 3

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם
לפני שעה, kalmangar כתב:

חייב לחזק את התגובה כאן 

אני מרפרף בפורום פעם בכמה חודשים ראיתי את התגובה של הבחור למעלה והייתי חייב להגיב גם אבל סמיון כאן די עשה לי את העבודה.

בעיקרון מורל חברה אגדית יש סדרות טובות יותר וטובות פחות, יש להם קטע של ריסון אלמנטים מלמעלה ולמטה אבל הם האחרונים שאפשר להגיד עליהם צורמים, אלמנטים נטרליים מקסימום

יש חברות אחרות שלא אזכיר את שמן שמייצרות טוויטרים עם Q גבוהה שזה כן יכול לגרום לחוסר נטרליות.

אבל בכללי מורל וכל חברה אחרת, קודם כל זה התקנה, אחכ כיוון, מכל אלמנט כמעט אפשר להוציא דבש.

לכל אלמנט גם יש את החוזקות שלו ואיפה הוא מעוות יותר ופחות, זה סכום כל השיקולים, אבל שמעתי מורל לא אהבתי כי הוא צורם זה קצת מצחיק, כי מורל זה מותג הכי נטרלי והכי "laid back" שאני מכיר.

מעבר לזה שרכב זה תורת הכאוס - המזל יכול לשחק לכם והפאזות יהיו אתכם עם סט קומפוננט ב-300 שקל והמערכת תשמע אלוהית, או שתוכלו לקנות ציוד ב-30 אלף, התקנה חצי והפאזות לא יהיו בצד שלכם, אתם תתגעגעו לימים שהיה לכם רדיו מקורי.

בתור אחד שלדעתי בטופ הארצי בבזבוז על אודיו לרכב בארץ, ניסיתי הכל ואם בא לי רכב התקנה פשוטה - מורל הייברד הייבריד אינטגרה אחורה וקדימה מגבר 4 ערוצים, פרפקט.

בוא נגיד שמסתובבת לה פה בארץ איזו suv מסויימת עם זוג בראקס GL6 בדשבורד וזוג בראקס 8 בדלתות...

אם לא תבזבז עוד, יעקפו אותך קדימה! קדימה!

ובנימה רצינית, כל מילה בסלע!

• מצחיק 2

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...