Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

חבר שאינו בפורום התייעץ ולא היה לי מושג. 

גר עם זוגתו ביבנה. בניין בן 7 בערך.

יש חוזה מול בעל הדירה היוצא, יחסים טובים, שוכרים טובים כבר 4 שנים וכולם מרוצים מכולם. 

היוצא מוכר את הדירה ובחוזה עמו כתוב שאם הוא מוכר, אז כל התנאים חלים על בעל הדירה החדש וזה הסיכום ביניהם (בכתב בוואצפ). 

בעל הדירה החדש התקשר להגיד שהוא רוצה לעלות את המחיר. 

השוכרים הסבו את תשומת ליבו שהם בחוזה עם בעל הדירה היוצא וגם הוא מחוייב אליו עד סוף החוזה (סוף אוגוסט 25). 

אמר בסדר, אבל בספטמבר הבא אני מעלה לכם. אמרו מקובל, זכותך.

כעת בעל הדירה החדש החליט שהוא רוצה חוזה חדש, עם מספר סעיפים חדשים (אבל באותו מחיר, כמוסכם). 

השוכרים הנוכחיים לא מעוניינים בחוזה החדש כמובן ורוצים להמשיך עם החוזה הישן. 

בעל הדירה היוצא מנסה לגשר בנחמדותו. 

אבל הנכנס לא גמיש במאומה ולשכורים יש איזה 2-3 סעיפים שהם הרעה של החוזה ומבחינתם בל יעבור. על השאר מוכנים להתגמש ולחתום על חוזה חדש. אך בעל הדירה הנכנס לא זז מילימטר. 

האם בחוק יש התייחסות למצב? 

האם ניתן לחייב אותם לחתום על חוזה חדש? 

הסברתי להם שאם ילכו ראש בראש במקרה הטוב בעל הדירה הנכנס יגיד להם שהוא מחוייב לחוזה הישן ואז לפי אותו חוזה יסיים איתם את ההתקשרות תוך 90 יום (זה מה שכתוב בישן). 

מבחינתם האופציה המושלמת היא לסיים את החוזה שלהם עד אוגוסט ואז לעבור דירה בנחת בעוד כמעט שנה מהיום. לא רואה את זה קורה כרגע. 

אודה לעצות. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אישית לא הייתי רוצה לחיות תחת עננה כזו של בעל דירה עוין

שבכל הזדמנות יחפש הפרות של סעיפים קטנים בחוזה, ו"יחפש" אותי.

'מושלם' זה לרוב בפנטזיה, ו-90 יום זה פרק זמן סביר למצוא דירה אחרת.

מה גם שאוגוסט זה החודש החם של מחפשי דירות וכל מה שסביב לזה,

ודווקא בעונה הנוכחית השוק יותר רגוע ואולי עדיף ככה למרות אי הנוחות.

פורסם
לפני 41 דקות, ניקו פ. כתב:

לפי אותו חוזה יסיים איתם את ההתקשרות תוך 90 יום (זה מה שכתוב בישן). 

אם יש סעיף כזה אין משמעות לשאר החוזה (אוגוסט 25).

שיחליטו אם הם רוצים לחתום על חוזה חדש או לקבל סיום כפוי תוך 90 יום.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 דקות, פינדר כתב:

אם יש סעיף כזה אין משמעות לשאר החוזה (אוגוסט 25).

שיחליטו אם הם רוצים לחתום על חוזה חדש או לקבל סיום כפוי תוך 90 יום.

בידיוק. זה החוזה. בכלל, בעל הדירה הקודם לא צריך להיות מעורב. סתם להיות תקוע באמצע.

פורסם
לפני 5 דקות, garicho כתב:

בידיוק. זה החוזה. בכלל, בעל הדירה הקודם לא צריך להיות מעורב. סתם להיות תקוע באמצע.

בהנחה שהיחסים איתו טובים הוא יכול להמליץ למשכיר החדש שכדאי לו להשאיר אותם. בסוף משכיר רוצה שקט מהשוכרים.

פורסם
לפני 14 דקות, taranta כתב:

בהנחה שהיחסים איתו טובים הוא יכול להמליץ למשכיר החדש שכדאי לו להשאיר אותם. בסוף משכיר רוצה שקט מהשוכרים.

כמובן, אבל בעקבות מה שמתואר לא נראה שהמשכיר החדש מעוניין בזה. לפעמים אנשים לא מבינים ששוכרים טובים הם זהב. 🤷‍♂️

• אהבתי 2
פורסם
לפני 26 דקות, Nemesis כתב:

חשוב להבין בדיוק כיצד הסעיף הזה מנוסח, והאם יש אפשרות מקבילה לשוכר. אם אין, ניתן לטעון כי אין תוקף לסעיף.

אכן:
"על פי החוק ניתן לסיים חוזה מוקדם מהמוסכם במידה וקיים סעיף מפורש בהסכם המאפשר זאת, ובלבד שהזכות לסיום החוזה ניתנת הן לבעל הדירה והן לדייר באופן שווה. במידה ויש סעיף שיוויוני שכזה בחוזה, מוטלת חובת הודעה מוקדמת של 90 יום על בעל הדירה וחובת הודעה מוקדמת של 60 יום על הדייר."

https://blog.wecheck.co.il/נוסח-סיום-חוזה-שכירות-לפני-הזמן/

פורסם

אם זו לא דירה מיוחדת או מחיר נמוך במיוחד חבל על המאבק.

הם צריכים להחליט אם הסעיפים החדשים הם דיל ברייקר או לא. אם לא שיחתמו ואם כן שיתחילו לחפש דירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לדעתי שווה להתחיל חפש דירה כך או כך, כדי להשתחרר מבעל בית כזה כמה שיותר מוקדם.

גם אם אסור לו לפנות אותם, אז יהיה להם יותר זמן לחפש משהו הולם ולהתפנות מוקדם אם ימצאו, ולאחל לבעל הבית החדש דיירים שהולמים אותו.

• רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 31 דקות, Nemesis כתב:

למה לחפש דירה אחרת אם ייתכן וסעיף הפינוי תוך 90 יום אינו תקף?

כי בעל בית יכול למרר לך את החיים אז בשביל מה להיכנס למלחמה ולסבול עד אוגוסט?

אל תשכח שלו אין חוזה מולם ואם בעל הבית הקודם לא הכניס סעיף שהחוזה תקף אני לא בטוח שהבעיה היא בינם לבין הקודם ולחדש אין שום מחויבות כלפיהם (כמובן שזה דורש בירור עם בעל מקצוע).

• רעיון טוב! 1

פורסם

סעיף 21ב לחוק השכירות והשאילה. בעל הדירה החדש נכנס בנעלי המשכיר ועליו לכבד את זכויות השוכר בהתאם לחוזה השכירות.

אם יש משהו מתאים אחר, אחלה - אבל גם אז עם משכיר כזה הייתי מחתים אותו על מועד פינוי חדש ולא מסתפק במשהו בעל פה - פן יתהפך עליו שוב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הסעיף הזה בחור אומר למעשה שההסכם תקף כלשונו כולל זכות הפינוי.

זה אומר שכדאי לצדדים או להסתדר או להיפרד ושלאף אחד אין יכולת לכפות שינויים.

• תוכן חדש...