Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

פות"ש, קרא פרק מהספר של הממשלה: "חוק לחוד ומציאות לחוד". 

מה אומר החוק? לא רלוונטי, מול אנשים קשים. אם קיימת האפשרות, בצורה ריאלית, להחליף דירה- זה הצעד הרצוי יותר. לא להיכנס לפינות. הרי במועד הפינוי (אוגוסט) יכולים להערים עליכם קשיים הזויים. 

אם אפשר להימנע מכל הבאגים האלו, אולי זה עדיף- כל עוד אין משהו סופר מיוחד בדירה הנוכחית. 

אני הייתי עובר דירה בשלב הזה, מניסיון מר. נשמע שהוא נעול על הסכום שהוא יכול לגבות מההשכרה, ומנסה לגרש את הדיירים. אם לא יסכימו, זה רק יחמיר. חבל על העצבים. 

למיטב ידיעתי, החוק אומר שכאשר מתחלף בעל הבית, ומסכימים להשאיר את ההסכם הקודם, הוא נשמר כולו ללא שינויים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עזוב חוק בצד.

תוך 8 חודשים ממילא הם עוברים אז שווה להעביר אותם במערבקים ואולי אפילו בתביעות?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם מתאים להם לעבור והם לא מפסידים משהו מהותי, סבבה. אם זה איזור שכמו אצלי, בשכונה של 18 אלף תושבים יש רק שתי דירות להשכרה בתקופה הזו, ולא בטוח שהן רלוונטיות, לא הייתי מתחייב לצאת לפני הזמן.

רוב האנשים לא מתלהבים להגיע לבית משפט, בטח כאשר עורך דין יסביר לו שהוא אינו צודק 

פורסם

אתה יודע איך זה. כל אידיוט בטוח שהוא יאיים והכל יסתדר אז הוא מוציא מכתב מעו"ד, השוכר נלחץ ולוקח גם עו"ד ומתחיל מעגל של הוצאות מיותרות על שטויות.

בסוף כשמגיעים לבית משפט השופט מבזבז כמה שעות ובסוף שלוח אותם החוצה להסתדר.

אנ במקרה כזה הייתי מתחיל לרחרח במקביל למו"מ מולו ואם מוצא משהו ראוי אומר לו יפה שלום.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

עזוב חוק בצד.

קראת רק את השורה האחרונה שכתבתי? :LOL:

הראשונה, יותר מעניינת.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, Nemesis כתב:

@zaf

תקף ועוד איך. סעיף 21ב בחוק השכירות והשאילה.

הבעלים החדש מחוייב לחוזה השכירות כלשונו.

מנסיוני, אין ״יורשים״ דיירים בשכירות, למעט אולי דיירים בדמי מפתח שזה סיפור שונה ואני לא מכיר.

בחוזה המכר הסעיף שאני הכנסתי מאז ומתמיד : הדירה תימסר כשהיא פנויה מכל חפץ, דייר או כל שאינו כלול בהסכם ואין לאיש כל זכויות החזקה בדירה.

זה לא המקרה כאן, כח המוכר לא ״פינה״ לקונה את הדירה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בטח שכן. הקונה מחוייב להמשיך את החוזה הקיים.
סיפור טרי של חברה רק ממחיש את זה כאשר בעל הדירה רוצה למכור את הדירה אותה היא שוכרת, רק שהקונים הפוטנציאלים רוצים לרכוש אותה למגורים. מכיוון שכמו בסיפור של פות״ש, נותר לה כמעט שנה שלמה לחוזה, אין להם שום דרך להוציא אותה עד כדי כך שזה הגיע למצב שהקונים הציעו לה כסף בשביל שתצא לפני תום החוזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 27 דקות, zaf כתב:

מנסיוני, אין ״יורשים״ דיירים בשכירות, למעט אולי דיירים בדמי מפתח שזה סיפור שונה ואני לא מכיר.

בחוזה המכר הסעיף שאני הכנסתי מאז ומתמיד : הדירה תימסר כשהיא פנויה מכל חפץ, דייר או כל שאינו כלול בהסכם ואין לאיש כל זכויות החזקה בדירה.

זה לא המקרה כאן, כח המוכר לא ״פינה״ לקונה את הדירה. 

בוודאי שיורשים דיירים בשכירות, החוק אומר זאת מפורשות. מה עניין הניסיון לחוק ברור מאוד?

החוק אומר שגם אם הרוכש לא ידע מכך, הוא מחוייב לקיים את החוזה מול השוכר.

אם הרוכש הופתע מכך והמוכר לא גילה את הפרט שהדירה מושכרת - למרות שזה די מופרך, יכול לבוא בדין וחשבון עם המוכר ולא עם השוכר.

פורסם

הבעלים החדש בדירה רוצה למצוא דיירים שמתאימים לו, שהוא ראיין אותם והתרשם מהם. הוא לא סומך על בעל הדירה הקודם. במצב כזה לא הייתי נשאר בנכס בכח, הייתי מחפש דירה חדשה ויוצא מהדירה. יש בעלי דירה שלא נכוו עד היום ולא יודעים להעריך שוכרים טובים. הם יילמדו מתישהו.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

קראת רק את השורה האחרונה שכתבתי? :LOL:

הראשונה, יותר מעניינת.

תשמע, אני שילוב של קשיש ומופרע קשב וריכוז. גם מדלג בקריאה וגם עד שמגיע לסוף שוכח את ההתחלה.

• מצחיק 2

פורסם
לפני 21 שעות, ניקו פ. כתב:

...

כעת בעל הדירה החדש החליט שהוא רוצה חוזה חדש, עם מספר סעיפים חדשים (אבל באותו מחיר, כמוסכם). 

השוכרים הנוכחיים לא מעוניינים בחוזה החדש כמובן ורוצים להמשיך עם החוזה הישן. 

...

אולי פספסתי, אבל האם רשמת מה הסעיפים שבעל הדירה החדש רוצה להכניס?

עד כמה בכלל שווה לריב על הסעיפים הנ"ל?

פורסם
לפני כשעה, YoJ כתב:

בטח שכן. הקונה מחוייב להמשיך את החוזה הקיים.
סיפור טרי של חברה רק ממחיש את זה כאשר בעל הדירה רוצה למכור את הדירה אותה היא שוכרת, רק שהקונים הפוטנציאלים רוצים לרכוש אותה למגורים. מכיוון שכמו בסיפור של פות״ש, נותר לה כמעט שנה שלמה לחוזה, אין להם שום דרך להוציא אותה עד כדי כך שזה הגיע למצב שהקונים הציעו לה כסף בשביל שתצא לפני תום החוזה.

אתה שוכר או משכיר?

שוכר - כן, המשכיר לא.

שהמוכר לא פינה את הדירה מכל אדם וחפץ, המוכר עומד בפני אותו סעיף בחוק.

אבל, שים לב לקטץ׳ - אם בחוזה המקורי יש סעיף הודעה מראש 60 או 90 יום. אני מיד נותן הודעה כזו לשוכר שירשתי.  ולא תוכל לטעון אחרת. אתה עומד בפני חוזה שאתה השוכר חתמת.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...