Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחליפה ליונדאי סונטה 2021

gadik6

פוסטים מומלצים

בעלים של סונטה 2021 היברידי. הרכב מפנק, חסכוני וכדומה, אבל לא מרוצה מהאמינות ומהשירות של היבואן.

לכך אפשר להוסיף מחירי ביטוח גבוהים (8.5 למקיף וחובה לנהג יחיד מעל 35 עם היסטוריה נקיה).

מחפש ג'יפון או רכב גבוה, היברידי, יחסית מאובזר, חסכוני ואמין (הן הרכב והן היבואן). 

עד שנתיים על הכביש, בטווח של 130-170 אלף. לא חשמלי.

על פניו האופציה הכי שפויה זה קורולה קרוס או ראב 4 בת שנתיים. האם יש אלטרנטיבות?

בנוסף, האם יש תכנית ליסינג פרטי/מימון שמצדיקה את עצמה?

לצורך העניין, נניח שמעדיף לשלם כל חודש 2-3 אלף עם ריבית, ולהשקיע את הכסף, במקום לשלם הכל במכה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תחפש סיטרואן סי 5 איירקרוס 2021 עם מנוע 1.6 טורבו ברמת גימור שיין פק. עדיין באחריות (יש 5 שנים) - נוחה חזקה ואמינה (כן לא מילה גסה) - יש לי אחת מעל 4 שנים וחוץ מטיפול שנתי לא יקר, כלום. אה, והמקיף והחובה שלי חצי ממה שהציעו לך ... גם המחיר לא יאתגר את התקציב שלך בכלל. בשנתונים אחרי זה אני לא בטוח שהביאו כבר 1.6 אלא רק 1.2 טורבו שיש להן בעיות של רצועת תזמון (בעיה שלא קיימת בכלל ב-1.6).

• רעיון טוב! 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אופציה מעניינת. איך האמינות באמת?

מעולם לא החזקתי ברכב צרפתי, אז זה עולם חדש מה שנקרא.

עוד אופציה שעלתה זה סוזוקי ויטארה.

לא הכי מאובזר אבל עושה את העבודה.

בנוסף, יש לי חוויה מאוד חיובית מ-5 שנים עם סוויפט, שהייתה מאוד אמינה וזולה לתחזוקה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכספא חברת הליסינג של מכשירי תנועה יש אחלה עסקאות לויטרה.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אופציה מעניינת. איך האמינות באמת?

כתבתי פוסט ארוך ונמחק אז בקצרה - הוצאתי מהחברה לפני 4 שנים וכמה חודשים ובינתיים רק טיפולים שנתיים והחלפת צמיגים, אבל זה נכון רק לדגם הזה עם המנוע 1.6 טורבו - לא הדיזל ולא הבנזין 1.2. תחפש כי אין הרבה כאלו - הרוב המוחלט (3/4) הם דיזל בגימור הנמוך (פיל).

עריכה אחרונה על ידי G. P. Magnus
תוספת
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקורולה קרוס תהיה לך קונה הרבה יותר. המורה די צפופה מרחוק ולא מאובזרת בכלל. לעבור מהסונטה זו ירידה משמעותית. 

יש לי ליסינג פרטי דרך אחת מחברות הגדולות. לא יבואן. משלם בערך 3k בחודש על נירו היברידית כולל ביטוח לטיפולים. 

אצל היבואנים זה ליסינג מימוני. הרכב רשום על שמך וכאילו לקחת הלוואה. בליסינג פרטי זה תשלום חודשי ללא הלוואה. 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.12.2024 בשעה 12:42, zvit כתב:

לכספא חברת הליסינג של מכשירי תנועה יש אחלה עסקאות לויטרה.

תודה. מחכה שיחזרו אליי.

ידוע לך איך האמינות של הויטרה החדשה?

מצד אחד זה סוזוקי, אבל מצד שני זה רכב עם טורבו ומערכת היברידית קטנה.

בתאריך 13.12.2024 בשעה 13:51, avhyh כתב:

הקורולה קרוס תהיה לך קונה הרבה יותר. המורה די צפופה מרחוק ולא מאובזרת בכלל. לעבור מהסונטה זו ירידה משמעותית. 

נכון, אבל מבחינת מרווח זה לא בעיה, שכן אני נוסע רוב הזמן לבד ברכב.

אבזור אכן תהיה ירידה, אבל הגעתי למסקנה שאני מעדיף רכב משעמם ואמין, גם אם הוא יהיה ללא סאנרוף או מערכת של בוס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סוף שנה מתקרבת והיבואנים חוגגים.

קפצתי לסוזוקי - נשארו 4 יחידות של ויטארה סך הכל, בצבע כחול וברמת אבזור נמוכה.

בטויוטה - קורולה קרוס נשאר רק הדגם ה"מפואר" בצבע לבן פנינה, כך שעם מע"מ 18 אחוז (כי זה רישוי 2025 לטענתם) זה מביא את מחיר הרכב על הכביש ל-190 אלף. הזייה.

ראב 4 גם נשאר רק הדגם המפואר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

בטויוטה - קורולה קרוס נשאר רק הדגם ה"מפואר" בצבע לבן פנינה, כך שעם מע"מ 18 אחוז (כי זה רישוי 2025 לטענתם) זה מביא את מחיר הרכב על הכביש ל-190 אלף. הזייה.

ראב 4 גם נשאר רק הדגם המפואר.

מניח שהסיטרואן שנתון 2021 תעלה לך 80 אלף פחות מהקורולה קרוס, שנוחות הנסיעה בה היא אוקסימורון.

היבואנים שוחטים את כ-ו-ל-ם. נראה איך תהיה 2025 - עם כל הגזירות אני חושד שתהיה להם שנה הרבה פחות טובה (כמו ליתר המשק).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר לשאול איזה תקלות יש בסונטה 2021? 

זכרי שרק בשנתונים 17-18 היו תקלות

היום: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

הקודם: אאוטלנדר פרימיום 20' (ליסינג זמני) / הונדה סיוויק האצ'בק 16'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לעבור מסונטה לסוזוקי, זה כמו לחזור הזמן 30 שנה. אין מה להשוות. אתה תתחרט על הצעד אחרי יומיים. הסונטה שיש לך, היא דגם אמין, בלי בעיות מיוחדות. אני לא הייתי עושה צעד פזיז כזה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אמינות ושירות של יבואן מדאיגים אותך, לא הייתי מהמר על תוצרת psa גם לא בדגם שנחשב באופן יחסי אמין.

ירידה מסונטה לסוזוקי ואפילו לקורולה קרוס, זו ירידה. מהתרשמותי איכות החומרים לא דומה וגם לא הנדסת האנוש. בכל הקשור לחלקים האלו הסיטרואן מצטיינת הרבה יותר. חבל שההיפנים והצרפתים לא עושים קורסים אחד אצל השני בנקודות החולשה של כל אחד.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, daniel204 כתב:

אפשר לשאול איזה תקלות יש בסונטה 2021? 

זכרי שרק בשנתונים 17-18 היו תקלות

כל מה שאני כותב זה מהניסיון וההתרשמות שלי בלבד. רכב בן 3 שנים, אצלי שנתיים.

עבר פחות מ-60 אלף, כשגם אני וגם הבעלים הקודם רוסים פדנטים.

סוללת 12 וולט תקולה (סוללת עזר לסוללה ההיברידית). תסמינים כמו מצבר מת.

הוחלפה לפני כחודש באחריות, אחרי שחיכיתי 3 חודשים ורדפתי אחרי היבואן. סוללה כזאת חדשה עולה כמה אלפים, אם זה לא תחת אחריות.

הבנתי שזה תקלה יחסית נפוצה.

הפלסטיק על גלגל ההגה נסדק (אזור כפתורי הסאונד), וכמה חלקים קטנים התפוררו/נפלו.

תא המטען נסגר רק בסגירה חזקה יחסית (לא כשסוגרים בעדינות). עניין של כיוונון, במוסך הציעו לא לגעת כל עוד נסגר. 

כיסוי בית הגלגל האחורי התנתק חלקית (כנראה נשבר פין). 

משענת היד לא ישבה טובה בסגירה ועשתה רעשים. נפתר על ידי הוספת ריפוד ליד התופסן.

זה אולי ישמע כמו קטנוניות, אבל מרכב חדש שעולה 200 אלף אני מצפה לאמינות יותר טובה, בטח כשאני משווה לסוזוקי סוויפט שהייתה לי לפני כן, ועלתה פחות מחצי מהסונטה - 5 שנים, אפס תקלות או בעיות.

לפני 12 שעות, G. P. Magnus כתב:

מניח שהסיטרואן שנתון 2021 תעלה לך 80 אלף פחות מהקורולה קרוס, שנוחות הנסיעה בה היא אוקסימורון.

נכון, מצד שני סביר להניח שירידת הערך תהיה נמוכה יותר בקורולה. בגלל שהסיטרואן זולה יותר ייתכן שהעלות האבסולוטית תהיה דומה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...