Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התמיכה בווינדוס 10 מסתיימת בשנה הבאה

ArikB

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון

אני עם מחשב "מפלצת"  שקניתי בשנת 2013, רכיבים שנקנו אחרי מחשבה וקריאה ברשת על כל רכיב בנפרד.

זוג כונני SSD בנפח 250GB בתצורת RAID0 מהתקופה שכל אחד מהם עלה 900 ש"ח.

אני עם WIN 10 שהותקן בינואר 2016 ומאז זו אותה התקנה.

רוב הזמן עובד בסדר, אבל כבר מרגיש את המגבלות שלו יותר ויותר.

כבר אפשר להשתדרג.

מתכלה מתחת לכיסוי:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

המחליפה: Alfa 159 TB

עם חלונות חשמל ונעילה מרכזית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה החמורה היא לא חומרה שלא תומכת בwin11, אלא ש11 הרבה יותר גרועה מ10 שבתורה פחות טובה מ7.

איפה חיפוש הקבצים והתמיכה ברשת מקומית שהיו ב7 ואיפה 11, שתוקעת לך עזרים שמפריעים בכל מקום.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 7.12.2024 בשעה 10:47, ArikB כתב:

להתקין על חומרה לא מתאימה זה בטוח לא. 

אבל אני גם לא רואה סיבה להישען על גיבויים ולקוות שמישהו לא ילחץ על קישור בעייתי, בעיקר במחשב של ההורים שלי. אני מעדיף שהמערכת תהיה מעודכנת.

כרגע הכיוון הוא לעדכן ביוס כפי שהציע הטרנטה, אם זה לא יעזור אז באוק׳ 25 אשלם 30 דולר ואחרי שנה נראה. 

אם החשש הוא אבטחה אז יש אופציה נוספת - אתה יכול להתקין עוד מערכת הפעלה בנוסף ולהגיד להורים שליום יום ממשיכים רגיל ולבנק וכו' מתחברים רק משם.

אם תתקין ubuntu על הארד דיסק נפרד אז כבר בכלל עלית שתי דרגות מבחינת אבטחה.

בכל מקרה לבנק צריך רק דפדפן אז זה לא משנה שהם על לינוקס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, amosbmw כתב:

תמיכה ברשת מקומית

בנושא הזה, הם הולכים ומקשים ומסבכים בכל גרסה של המערכת, ולפעמים גם בעידכונים פתאום משהו נחסם ומפסיק לעבוד.

ב-XP הייתי מקים רשתות מרובות משתשמשים, עם הרשאות גישה שונות לכל אחד, תוך חצי שעה.

עכשיו ב-10, אני בקושי מצליח שכולם יראו את כולם ברשת הביתית. וגם זה אחרי כל מיני פתיחות של אפשרויות ב -windows components  שמשום מה נעולות בדיפולט, וכל מיני שינויים ברג'סטרי וDLL'ים.

ואני שואל- למה??  

תן לי צ'ק-בוקס שאני לוקח על עצמי את ה"סיכון הנוראי" של דליפת המידע הסודי מהטיול המשפחתי האחרון למרחצאות בבודפשט, ושחרר לי את הרשת!

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 7.12.2024 בשעה 06:57, Igalz כתב:

הדבר הכי גרוע שיכול להיות זה שיגלו איזה באג zero day במערכת

לכאורה משפט מאוד תמים, אבל טומן בתוכו המון נזק פוטנציאלי. גם אם הכל מגובה וכו', אני לא רואה שום הצדקה סבירה להיחשף בצורה הזו, גם כשהמחשב הוא (ואולי בעיקר) משמש לגלישה בדפדפן. שהרי גם הדפדפן מפסיק לקבל עדכונים בנקודה מסוימת, אמנם בד"כ יש כמה שנים הבדל (ווינדוס 7 הפסיקה לקבל עדכונים בינואר 20, וכרום הפסיק לתמוך בה בינואר 23).

--

2 הסנט שלי (וגם מה שאני מתכנן לעשות)- לא משתמש במחשב/תוכנות ללא עדכוני תוכנה/אבטחה בתוקף. ולכן, ככל הנראה אעביר את המחשב לאובונטו בשנה הבאה או אשלם 30 דולר ואשדרג מחשב ב26'.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תעבור לאובונטו, באמת, לא צוחק.

קניתי מחשב נייח לפני שנתיים לבית (לא רוצה להתקין דברים אישיים על הלפטופ של העבודה), התקנתי אובונטו.

קשה לי לגעת בווינדוס מאז.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Shaike.Zam כתב:

תעבור לאובונטו, באמת, לא צוחק.

קניתי מחשב נייח לפני שנתיים לבית (לא רוצה להתקין דברים אישיים על הלפטופ של העבודה), התקנתי אובונטו.

קשה לי לגעת בווינדוס מאז.

ניסיתי בעבר על לפטופ ספייר. נחמד אבל אני לא יודע מה התאימות של אובונטו עם תוכנות סוליד שאני עובד איתן.

לפני 21 שעות, stx כתב:

אם החשש הוא אבטחה אז יש אופציה נוספת - אתה יכול להתקין עוד מערכת הפעלה בנוסף ולהגיד להורים שליום יום ממשיכים רגיל ולבנק וכו' מתחברים רק משם.

אם תתקין ubuntu על הארד דיסק נפרד אז כבר בכלל עלית שתי דרגות מבחינת אבטחה.

בכל מקרה לבנק צריך רק דפדפן אז זה לא משנה שהם על לינוקס.

אובונטו אצל ההורים שלי? אין סיכוי... הם צריכים את הממשק המוכר שלהם, את הווטסאפ, את האופיס. אני גם תומך במחשב מרחוק אז נראה לי שכדאי שתהיה התאמה. אצלהם בכלל אין סיכוי שיש TPM בלוח ישן יחסית של ASROCK.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגלל זה אמרתי בנוסף, לא במקום.

אתה לא חייב אובונטו, גם ווינדוס על מחיצה נפרדת ייתן לך עוד רמה של אבטחה.

דרך אגב, אם תצליח לשכנע אותם שיש מערכת הפעלה אחת שכל מה שעושים בה זה להיכנס לכרום לאתר של הבנק, אז זה לא מעניין אותם אם זה אובונטו או ווינדוס - שים את אותו רקע ואת האייקון של כרום על הדסקטופ והם לא ישימו לב אפילו.

לפחות עד שהם ייכנסו למייל שלהם, ילחצו על מצגת פאוארפוינט שמישהו שלח להם ויתקשרו אליך לשאול למה זה לא עובד.

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 5.12.2024 בשעה 20:56, taranta כתב:

יש עדכון ביוס שמאפשר WIN11. תהנה.

בתאריך 7.12.2024 בשעה 14:24, shake כתב:

זה ZEN+ יש FTPM מובנה,רק צריך לעדכן ביוס

תודה לשניכם! עשיתי עידכון ביוס ורואים שיש TPM. חסכתי 30$ במחשב אחד מתוך שניים 😅

במחשב של ההורים שלי יש לוח ASrock ישן. אשלם 30$ ואח"כ כנראה נשדרג לאמא את המחשב.

image.png.0f7aef843fe1e0dd5e67654cf4ddfaf0.png

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ידיעה שבה נתקלתי כעת (ולא התעמקתי)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 44 דקות, sperial כתב:

ידיעה שבה נתקלתי כעת (ולא התעמקתי)

ראיתי וקראתי. בהודעה כתוב שמיקרוסופט מאפשרים לשדרג ל- 11 במחשב לא נתמך ובאותה נשימה לא ממליצים לעשות זאת: may result in compatibility issues

לפחות נותנים עשרה ימים לחזור ל-10 אם יש בעיה.

ואני זורק רעיון לחברים בסין שגולשים פה: רכיב TPM2.0 שמתחבר למחשב ב- USB 😉

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עבדתי לפני הרבה שנים בנטויז'ן. ערב אחד לפתע יש 200 ממתינים על הקו. סימן שיש תקלה ארצית בשירות. אחראי משמרת לא מוצא שום תקלה. מה מסתבר שמתפשט וירוס לוינדוס איכס פי שגורם לכולם לעשות ריסטרט שוב ושוב. למה? כי הלקוחות לא עדכנו באופן קבוע את המחשב. מאז בתסריט שיחה שלנו הנחינו תמיד לוודא מול הלקוח שמעדכן את המחשב. לכן, נראה לי שבלית ברירה אעדכן את החומרה. אוהד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...