Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התמיכה בווינדוס 10 מסתיימת בשנה הבאה

ArikB

פוסטים מומלצים

אז באוקטובר 2025 צפויה להסתיים התמיכה בווינדוס 10. התוכנה תעבוד אבל לא יהיו עדכוני אבטחה, עידכונים בכלל או פיצ'רים חדשים.

אני לא יכול לשדרג בגלל שאחת מדרישות המערכת של ווינדוס 11 היא רכיב TPM שאין במחשב שלי (רייזן 7 שקניתי ב- 2019), ואני ממש לא רואה סיבה להחליף מחשב תקין וטוב כרגע.

אז מה שנותר לי זה להישאר עם מה שיש? לעבור ללינוקס? להחליף לוח אם במחשב?

מה אתם מתכוונים לעשות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מתכוון לוותר על העדכונים.

יש לי לפטופ (hp elitbook 840 g7) שאני מת עליו. (יש לו פיצ'רים שמשרתים אותי ואין אותם בלפטופים אחרים, למשל- קורא כרטיס חכם).

התוכנות שמותקנות שם, הן אותן תוכנות מ-2019, שהיו בו כשהוא היה חדש.

אין לי שום צורך לשדרג שום דבר. הכל עובד מצויין. 

זו כנראה בדיוק הבעיה של אינטל ושל מיקרוסופט. הם יצרו מוצר טוב, שאין לאנשים צורך לשדרג אותו במשך תקופה משמעותית, וזה דופק להם את הביזנס.

היו לנו ב-2010  כמה מחשבים עם ווינדוס xp במשרד (בשל מחויבות לתוכנת שרטוט מיושנת מאד שהיתה צריכה להיות שמישה בגלל חוק שימור ארכיון ל-7 שנים).

אף אחד לא מת, לא הותקפנו מעולם דרך חולשות במחשבים האלה, והם עבדו מצויין כתחנות עבודה משניות, עד שיכולתי לגנוז את החומר של תוכנת ה- arc+ בגלל התישנות.

אגב- אם אתה חושש- אפשר להמשיך לקבל עדכונים ממיקרוסופט תמורת תשלום.

לאור העובדה שהעדכון האחרון שלהם עלה לי ב-4 שעות תמיכה מרחוק במערכות שלנו (ווינדוס 11, דווקא), נראה לי שאני אוותר...

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קראתי על העדכון בתשלום. 30 דולר לשנה. מעניין. נראה לי שזה מה שאעשה. 

טרנטה, לפי הקישור ששלחת, גם אם אני מתקין ווינדוס 11 על מחשב לא מותאם (ובמאמר ששלחת לא ממליצים לעשות את זה), עדיין לא אקבל עדכונים אז כבר עדיף להישאר עם מה שיש.  

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רייזן 5 נייד מ2019, התקנתי ב2021 חלונות 11 ללא כל בעיה (חזרתי אחרי כמה חודשים ל10 כי הרגיש קליל יותר ולא היה פיצר משמעותי ב11)

כזכור לי הייתה דרישה לTPM 2.0, ולפעמים בהרבה מחשבים צריך להפעיל את האופציה הזו בביוס, וגם כנראה גם uefi boot במקום legacy שמשום מה בטעות מגדירים.

תחפש את הדגם המדוייק של הCPU ותראה איזה TPM יש לך, מניח שהוא תומך וזה עניין של קונפיגורציה קטנה

עריכה אחרונה על ידי windows
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, ArikB כתב:

בדקתי כבר בעבר. אין TPM 2 בביוס.

הלוח של אסוס: B450M-PLUS TUF GAMING

המעבד רייזן 7 2700

הזמן רץ כשנהנים.

יש עדכון ביוס שמאפשר WIN11. תהנה.

https://www.asus.com/motherboards-components/motherboards/tuf-gaming/tuf-b450m-plus-gaming/helpdesk_bios?model2Name=TUF-B450M-PLUS-GAMING

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 שעות, om2 כתב:

עוד שנה זה הרבה זמן

זה בעוד 9-10 חודשים. יהיה אפשר להאריך את העדכונים בשנה נוספת, המחיר הצפוי 30 דולר.

אם המחשב מספק את צרכיך תמתין עד אוקטובר, אולי תהיה הארכה ואולי תעדיף להתחדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה אנשים פה מתייחסים למערכת הפעלה שאין לה עדכונים כאילו זו מערכת שלא עובדת?

לאבא שלי היה מחשב עם win xp עד לפני כמה שבועות שעבד נהדר. 

כמובן שזו הגזמה פראית, אבל הנקודה היא שהפסקת עידכונים זה לא קבורה. הדבר הכי גרוע שיכול להיות זה שיגלו איזה באג zero day במערכת. אם המשתמש הוא לא איזה עסק שתלוי במחשוב שלו, מדובר בשימוש בייתי, והמידע שלו מגובה, אני לא רואה סיבה שלא להמשיך להשתמש במחשב כרגיל.

לדעתי זה עדיף, מאשר לעשות שמיניות באוויר ולהתקין win11 על חומרה שלא תוכננה לכך.

• אהבתי 2

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להתקין על חומרה לא מתאימה זה בטוח לא. 

אבל אני גם לא רואה סיבה להישען על גיבויים ולקוות שמישהו לא ילחץ על קישור בעייתי, בעיקר במחשב של ההורים שלי. אני מעדיף שהמערכת תהיה מעודכנת.

כרגע הכיוון הוא לעדכן ביוס כפי שהציע הטרנטה, אם זה לא יעזור אז באוק׳ 25 אשלם 30 דולר ואחרי שנה נראה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...