Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, רכשתי רנו קליאו ידנית 0.9 2014. אומנם עברו כמה ימים אבל בכללי אני מאוד מרוצה מהרכב. 

עבר יחסית הרבה זמן מאז שנהגתי ברכב ידני ואני מרכז כמה שאלות כדאי לבדוק שאני לא עושה נזק... 

1. האם נוצר נזק אם "קופצים" על הילוך ? לדוגמא, להוריד מ-4 ל-2. 

2. סביר שברוב הפעמים אני צריך ללחוץ גז ב-הילוך R ? אני זוכר שזה דווקא הילוך חזק שעובר רוב הזמן עם הקלאץ...

3. מה הצורה הנכונה לנהוג בפקק ? לגלוש על הילוך ראשון ? 

4. בחנייה, ירידה משלבים R עלייה משלבים הילוך 1 ? 

אני יודע שחלק מהשאלות כנראה מטומטמות, אני עדיין מסתגל בחזרה לגיר וסהכ לא רוצה ליצור נזק לקלאץ. בכללי, אם יש לכם עוד טיפים לנהיגה "חלקה" אשמח לשמוע :)

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1- לא כול עובד הסל״ד תואם להילוך.

2-כן.

3-אתה יכול לשלב הילוך ראשון ובלי גז להתקדם אם מדובר במישור או ירידה או עם מעט גז בעליה.

4- כן.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רק לחדד את 3, כשהרכב כבר בתנועה בהילוך ראשון אם תוריד את הרגל מהגז הוא ימשיך להתקדם בלי בעיה ואז אתה לא שוחק את הקלאץ׳ (במישור, כמובן).

כשמחנים בשיפוע, המהדרין מחנים כשהגלגלים מסובבים כך שאם הרכב ידרדר, הוא יסתובב לכיוון המדרכה. לא קשור לידני אבל סתם פרקטיקה טובה.

פורסם

1. אין בעיה, אבל תצטרך להכיר את הרכב ואולי להרים את הקלאץ׳ בצורה יותר מדורגת כדי לסנכרן בין סיבובי המנוע לסיבוב הגלגלים.

2. כנראה שלמדת לנהוג על רכב דיזל או רכב עם מומנט גבוה. כעקרון צריך לתת גז במידה מתאימה לתאוצה הנדרשת ולשיפוע. תצטרך להתרגל לתחושה של הרכב האישי שלך.

3. לגלוש עם גז עדין, ולהמנע ככל האפשר מחצי קלאץ׳.

4. אתה משלב את ההילוך המתאים לכיוון הנסיעה הדרוש.

@stx כיוון הגלגלים אינו ״למהדרין״ אלא דרישה בתקנות, ויש גם חובה לשלב הילוך בכיוון העליה;

תקנה 74(ג):

ציטוט

נוהג רכב לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד בדרך בעלת שיפוע אלא לאחר שבלם את גלגליו כראוי; היה רכב מנועי במורד - יטה הנוהג את הגלגלים הקדמיים לאבן השפה או לשפת הכביש הקרובה אליו וישלב אותו בהילוך אחורי, ואם היה בעליה - יטה את הגלגלים הקדמיים לעבר הכביש כשיש בו אבני שפה, או לשפת הכביש אם אין בו אבני שפה, וישלב אותו בהילוך קדמי; ברכב בעל הילוכים אוטומטיים, ישלב הנוהג את הילוך החניה.

:

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

עריכה

התבלבלו לי הכיוונים 🤦🏻‍♂️

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בעליה משלבים להילוך ראשון, בירידה לרוורס.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לאיזה הילוך אתה משולב בחניה חסר משמעות. המטרה היא לא להיות בניוטרל. ברגע שהמנוע כבוי זה לא משנה אם אתה מחובר ברוורס, ראשון או שלישי לעניינינו. 

גלגלים פונים למדרכה. 

הכי חשוב לא לרכב על הקלאץ ולא להיות בחצי קלאץ. 

ההתרגלות די מהירה למי שנהג קצת בעברו. לא לפחד להשתמש בגז. 

קלאץ בהתחלה ממליץ תשחרר הדרגתית אך נחוש ועקבי. יש בהתחלה נטייה של להשתמש בקלאץ כבלם. משחרר, מתקדם ואז לוחץ על הקלאץ כדי להאט. לא כדאי. 

אם שחררת אז לשחרר כד הסוף ולהשתמש בבלמים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עדיין זה מומלץ במקרה שבלם היד חלש.

פורסם
לפני שעתיים, NayDav2001 כתב:

אהלן, רכשתי רנו קליאו ידנית 0.9 2014. אומנם עברו כמה ימים אבל בכללי אני מאוד מרוצה מהרכב. 

עבר יחסית הרבה זמן מאז שנהגתי ברכב ידני ואני מרכז כמה שאלות כדאי לבדוק שאני לא עושה נזק... 

1. האם נוצר נזק אם "קופצים" על הילוך ? לדוגמא, להוריד מ-4 ל-2. 

2. סביר שברוב הפעמים אני צריך ללחוץ גז ב-הילוך R ? אני זוכר שזה דווקא הילוך חזק שעובר רוב הזמן עם הקלאץ...

3. מה הצורה הנכונה לנהוג בפקק ? לגלוש על הילוך ראשון ? 

4. בחנייה, ירידה משלבים R עלייה משלבים הילוך 1 ? 

אני יודע שחלק מהשאלות כנראה מטומטמות, אני עדיין מסתגל בחזרה לגיר וסהכ לא רוצה ליצור נזק לקלאץ. בכללי, אם יש לכם עוד טיפים לנהיגה "חלקה" אשמח לשמוע :)

1 לא. 

2. תמיד.

3. להתגלגל בשני כל עוד מהירות הנסיעה לא מורידה את המנוע לאיזור ממנו הוא לא יכול להאיץ כבר (איזור 1200-1300 סל"ד). אם נוסע לאט יותר - הילוך ראשון.

4. הפוך. בעלה רוורס, בירידה הילוך ראשון. זאת אומרת הילוך באותו כיוון אליו האוטו "רוצה" לנסוע. 

שילוב בצורה הפוכה יכול לגרום לסיבוב מנוע בכיוון הפוך ובמצב הזה מותחן טיימניג לא פעול (תחשוב שרשרת אופניים שהמתיחה שלה פועלת רק בכיוון וסיבוב אחד) ואם המנוע הסתובב הפוך זה יכול לגרום לקפיצת טיימניג (סיכוי נמוך אבל עדיין). 

מבחינת בלימת הרכב על ידי המנוע אין הבדל בין ראשון לרוורס.  יש רק את ההיבט הטכני הנ"ל. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

ספריאל ובוקי- עשיתם לי סלט, אבל הפעם, לא התבלבלו לי הכיוונים, והייתי חייב להוציא לי את זה מהסיסטם 😁

מבחינה בטיחותית  (בוקי צודק מבחינה מיכנית), כשהאוטו חונה עם הפנים למטה (בירידה), ההילוך המשולב יהיה נגד הכיוון, ז"א רברס, כביכול כדי לא "להקל" על האוטו להתקדם קדימה לירידה, והגה יהיה לכיוון המדרכה, ז"א ימינה, כדי שאם יתדרדר בטעות, המדרכה תעצור אותו.

כשהאוטו עם הפנים למעלה (עלייה), ההילוך המשולב יהיה קדמי , וההגה יופנה שמאלה.

לקח לי קצת זמן לסדר את זה בראש, ולחזור 26 שנה אחורה, אבל זאת התשובה הנכונה במבחן התיאוריה. 

עריכה- בדיוק כמו שיוליאן כתב

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 2 דקות, שביט כתב:

מבחינה בטיחותית (בוקי אולי צודק מבחינה מיכנית), כשהאוטו חונה עם הפנים למטה (בירידה), ההילוך המשולב יהיה נגד הכיוון, ז"א רברס, כביכול כדי לא "להקל" על האוטו להתקדם קדימה לירידה

יחס העברה בגיר בהילוך ראשון וברוורס דומה. 

זאת אומרת שניהם יבלמו את האוטו באותה עוצמה בכל כיוון. 

אז נשאר רק ההיבט הטכני. 

העף של האוטו כלפי מטה, האוטו "רוצה" לנסוע קדימה - שים את ההילוך לנסיעה קדימה - ראשון.

העף של האוטו כלפי מעלה, האוטו "רוצה" לנסוע אחורה - שים את בהילוך המתאים לנסיעה לאחור - רוורס. 

לגבי הפניית הגה - נכון. 

פורסם

@שביט מה שכתבת הוא מה שהבאתי מהתקנות. זה מה שמחוייב בחוק.

בישראל אין אכיפה בנושא. התקנות בהרבה מקומות בעולם דומות, יש מקומות שבהם פקח חניה יכבד אותך בדו״ח אם לא תקיים את התקנה, לפחות מבחינת הפניית הגלגלים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Just now, sperial כתב:

מה שכתבת הוא מה שהבאתי מהתקנות. זה מה שמחוייב בחוק.

מי שכתב את החוק הזה לפני 60-70  שנה, לא לקח בחשבון את המנועים העדינים של היום עם שרשרת טיימניג רגישה. 

מאוד לא מומלץ לסובב את המנוע בכיוון ההפוך, יש יצרנים שאוסרים זאת בפירוש. 

אם אתה בהילוך ראשון בעליה, הורדת בלם יד, האוטו גלש אחור כמה ס"מ - אתה כן מסובב את המנוע בכיוון ההפוך. 

סה"כ מה שרשמתי זה עוד משהו שיכול למנוע הפתעות בגזרת הטיימניג, מבחינת כוח הבלימה גם ראשון וגם רוורס יאבטחו את האוטו במקום במידה דומה מאוד  עד שווה, תלוי ביחס העברה בכל הילוך. שברוב המכוניות דומה מאוד בראשון וברוורס.

פורסם

חלפו 5 שנים (פחות שבוע) מאז הפעם האחרונה בה נהגתי בידני, ואני לאה רואה את הפעם הבאה באופק. אולי אם יגיע יום ואשכור רכב במזרח אירופה. חוץ מזה, אני מורגל בזינוק עם בלם יד כך שלפחות מהניסיונות האחרונים אין לי בעיית גליזה לאחור.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...