Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי רכב ידני בתחילת השנה (היה לא האמת שיקול לקנות קליאו 0.9 דור 4 כמו אצלך בסוף הלכתי על פלואנס דיזל).

לפני זה נהגתי באוטומט, פעם אחרונה שנהגתי על ידני לפני הפלואנס הייתה בטסט שלי לפני 7 שנים.

1. אין שום נזק בקפיצת הילוכים, אני אפילו קופץ מהילוך רביעי לשישי כשאני בירידה, כנל אם אני בעצירה שאין לי יותר מדי מרחק בלימה אני מדלג על הילוכים, אין בעיה עם זה

2. האמת שבחיים לא נסעתי על בנזין ידני אז אני לא יודע לומר לך בדיוק 100% אבל לי אישית במישור מספיק להחזיק קלטץ מעט לחוץ בכדי שהרכב יסע אחורה, כמובן שאם אני בירידה אני צריך לתת קצת גז (כמו מעין זינוק בעליה רק הפוך)

3. אני אישית צובר טיפה מרחק ביני לבין הרכב מקדימה ואז אני משחר חצי קלטץ (אצלך תצטרך לשלב גז כי אתה לא דיזל) ונותן לאוטו להתגלגל עד שאני משחר את הקלטץ האוטו יגיע לאזור ה10 קמש, במידה ואתה מתחיל להתקרב לרכב מלפנים (כלומר הפקק לא זז) שלב לניוטראל ותן לאוטו לגלוש רק כאשר אתה רואה שהאוטו לא יעצור עד לרכב מלפנים שלב ברקס. תנסה כמה שפחות לשחק עם הקלטץ ברקס וגז אתה תחסוך ברפידות דלק וחיי הקלטץ שלך יתארכו, הבעיה בשיטה שלי זה שאם אתה שומר יותר מדי מרחק תמיד יכנסו לך לתוך הנתיב, אז אל תגזים עם המרחק אתה לא נוסע עם סמי על 100 קמש, תהיה סביר עם המרחק.

4. כן, בעליה שלב הילוך ראשון ודומם מנוע, הירידה רוורס ודומם מנוע, שהמנוע ישען על ההילוך ולא יהיה מנותק על ניוטראל, כך שאם בלם הרגל יכשל הגיר יעצור את הרכב מדרדור. היה לי שכן לפני 20 שנה חנה בירידה על ניוטראל בבוקר התעורר שהרכב שלו הדרדר לתוך חניה של רכב אחר. במישור תכלס אפשר להחנות בהילוך ראשון גם, אבל אני מחנה בניוטרל.

בתאריך 26.10.2024 בשעה 16:38, NayDav2001 כתב:

תודה רבה על התשובה, אשמח לעוד שאלה, האם יש בעיה לנסוע על N ולבלום ? אסביר את עצמי, לדוגמא אני מגיע לרמזור על הילוך 4 ובמקום להוריד הילוכים ולבלום פשוט לשים N ולבלום עם הברקס ? האם נוצר נזק מזה ? יודע שבאוטומט זה הורס את הגיר אבל לגבי ידני אני לא יודע.... ההגיון אומר גם פחות שחיקה לקלאץ...

זה לא הורס שום גיר, זה פשוט מעביר את כול עומס הבלימה על הבלמים, במידה ויתחממו לך אתה תכנס בקיר\רכב ממול.

הסיבה שאתה משלב הילוך תוך כדי הבלימה אתה חוסך מהעומס על הבלמים ומעביר אותו למנו (שזה לא בעיה כלל), אתה גם חוסך ברפידות אז WIN-WIN

תשמע אם יש לך עכשיו איזה בלימת חירום ואתה לא מספיק מיומן להוריד הילוכים מהר, או שקרה משהו שאין לך זמן, אוקיי FAIR ENOUGH לעשות פעם פעמיים לא יגרום לנזק, אך להתרגל לבלימה על ניוטרל קבוע תצור אצל הרגל לא טוב ואם תיהיה בירידה תלולה ארוכה יש סיכוי שהבלמים שלך פשוט לא יעמדו בחום

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, xdmanxd99 כתב:

4. כן, בעליה שלב הילוך ראשון ודומם מנוע, הירידה רוורס ודומם מנוע, שהמנוע ישען על ההילוך ולא יהיה מנותק על ניוטראל, כך שאם בלם הרגל יכשל הגיר יעצור את הרכב מדרדור. היה לי שכן לפני 20 שנה חנה בירידה על ניוטראל בבוקר התעורר שהרכב שלו הדרדר לתוך חניה של רכב אחר. במישור תכלס אפשר להחנות בהילוך ראשון גם, אבל אני מחנה בניוטרל.

כמו שבוקי הסביר - צריך לעשות הפוך ממה שתיארת. בירידה - הילוך ראשון, בעליה - רוורס. קודם תשים בלם יד, ורק אחרי זה תשחרר את בלם הרגל - ממש מיותר שעומס החזקת הרכב יהיה על מכלולי הגיר והמנוע, הם שם רק הגיבוי לכשל בבלם יד.

פורסם
לפני 21 שעות, chrono כתב:

כמו שבוקי הסביר - צריך לעשות הפוך ממה שתיארת. בירידה - הילוך ראשון, בעליה - רוורס. קודם תשים בלם יד, ורק אחרי זה תשחרר את בלם הרגל - ממש מיותר שעומס החזקת הרכב יהיה על מכלולי הגיר והמנוע, הם שם רק הגיבוי לכשל בבלם יד.

כול מקור באינטרנט שאני קורא אומר להחנות הפוך (כלומר הילוך ראשון בעליה רוורס בירידה) כך גם לימדו אותי נהגים שנהגו 30-40 שנים ברובם על ידני.

בקשר לחניה על הילוך, האמת שכן קראתי עוד קצת וצריך לדומם על ניוטרל לא על ההילוך, לשלב את ההילוך כשהרכב כבר מדומם עכשיו אני יודע.

פורסם

מישהו אומר פעם אחת משהו לא נכון, ואנשים ממשיכים להדהד את זה בלי להבין את הנושא לעומק (גם אני חשבתי פעם כמוך, גם אני פעם הייתי משלב הילוך הפוך מכיוון ההידרדרות, והייתי גם כותב את זה באינטרנט וממליץ לאנשים בסביבתי).

בפועל - מבחינת ההתנגדות לסיבוב, למנוע ממש לא משנה לאיזה כיוון תנסה לסובב אותו. מה שמתנגד לסיבוב במנוע זה לא כיווניות מוסימת שהמנוע מעדיף (אין כזו), אלא המצערת הסגורה והיעדר השימון. כל עוד לא הפעלת אותו, ואתה רק מסובב אותו ידנית - המנוע הוא בסה"כ במשאבה ענקית שמנסה לשאוב אוויר מקדמת הרכב (דרך פילטר האוויר והמצערת הסגורה) ולדחוף אותו החוצה דרך הממיר הקטליטי והאגזוז.

ככל שיחס ההעברה יהיה קטן יותר, כך יהיה קל יותר לסובב את המנוע. לכן, טכנית, אם מה שמעניין אותך זה לייצר את ההתנגדות המירבית לסיבוב, אתה צריך לבדוק איזה מההילוכים (ראשון או רוורס) הוא בעל יחס העברה גבוה יותר, ולשלב אותו הן בירידה והן בעליה.

במציאות, יחסי ההעברה של הילוך ראשון ושל רוורס די דומים (ברמה שזה לא משנה איזה מהם תשלב כדי לייצר התנגדות לסיבוב). אבל מבחינת תקינות (ולא מבחינת התנגדות סיבובית), מסתבר שלמנוע דווקא כן משנה באיזה כיוון להסתובב (בגלל מותחנים של הטיימינג), מה שיכול להיגמר בקפיצת שן ויציאה מכיוונון טיימינג נכון - מה שנגמר בנזק קטסטרופי למנוע. לכן כשאתה משלב הילוך, אתה צריך לדאוג לכך שאם הרכב יתחיל לנוע בהילוך הזה - שהמנוע יסתובב בכיוון הרגיל עבורו (כלומר, ראשון בירידה ורוורס בעליה).

לגבי לדומם על ניוטרל או על הילוך - זה לא משנה. מה שמשנה זה שמהשלב שבו עצרת, הבלמים יחזיקו את הרכב באופן רציף (כלומר, שתמשוך את בלם היד לפני שאתה משחרר את בלם הרגל). כך כל העומס של מניעת הידרדרות הרכב יושב על הבלמים (כמו שצריך להיות), והסדר של דימום מנוע/שילוב הילוך/שחרור קלאץ' לא רלוונטי לחלוטין (כי אין על המכלולים האלה שום עומס). אלא אם אתה מחליט להתחכם ולדומם את המנוע ע"י זריקת מצמד בהילוך עם בלם יד מורם ;)...

ודעה לא פופולרית - אני הפסקתי לשלב הילוך כשאני חונה, מחשש שאם מישהו יכנס לי ברכב וידחוף אותו נגד הכיוון של סיבוב המנוע, אני אצטרך להחליף מנוע בנוסף לפגוש וכו'...

• רעיון טוב! 1
פורסם

אגב, גם ברכב אוטומטי להתחיל במשיכת בלם היד, להעביר ל-P ולדומם מנוע

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כנ"ל, חזרתי לידני אחרי 4 שנים באוטומט. ממש מרגיש בבית. למעשה לא הצלחתי להתרגל לאוטומטי. מדי פעם הייתי צריך לעצור את עצמי בכח מללחוץ על דוושת הבלם ברגל שמאל לקראת עצירה :) השתמשתי גם אז במצב ידני מדי פעם, אבל זה לא היה זה. שילוב בתזמון איטי שמוציא מזה את הפואנטה.
כמובן שמה שלא נלקח בחשבון זה הפקקים: מה שהיה אז הוא לא מה שהיום. 
הבדלים מרעננים זה שכיום לא ניתן להתניע כשהרכב בהילוך. גם לא עם קלאץ' לחוץ. hill holder מציק ביותר ולא ניתן לביטול, והפתעה בדמות טורים שהרכב מעלה לבד בזמן שילוב ראשון, שהמנוע לא יכבה...

פורסם
לפני שעה, chrono כתב:

מה שמתנגד לסיבוב במנוע זה לא כיווניות מוסימת שהמנוע מעדיף (אין כזו), אלא המצערת הסגורה והיעדר השימון.

כל ההודעה מאוד מדוייקת ונכונה למעט הקטע הזה. 

מה שבעיקר מתנגד לסיבוב המנוע זה הקומפרסיה בצילידרים שנמצאים בפעימת דחיסה ושני השסתומים סגורים. בשביל לסובב את המנוע צריך לדחוס את האוויר בצילינדר וזה מה שמייצר התנגדות.

למשל מנוע שפירקו ממנו את הפלגים ואין הקומפרסיה, מסתובב הרבה יותר קל.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

זה חשוב, הרבה אנשים מעבירים ל-p ואז בלם יד ובעצם מסתמכים על ה-p כעדיפות ראשונה. צריך להעביר לניו טרל, להרים בלם יד, ורק אז לשלב ל-p. כמשנה זהירות ולא כבולם ראשי

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

לא בדיוק, שמים על ניוטראל בלם יד פארק ואז דימום מנוע.

הרבה מדלגים על השלב של הניוטרל ואז יש עומס על התיבת הילוכים

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

כל ההודעה מאוד מדוייקת ונכונה למעט הקטע הזה. 

מה שבעיקר מתנגד לסיבוב המנוע זה הקומפרסיה בצילידרים שנמצאים בפעימת דחיסה ושני השסתומים סגורים. בשביל לסובב את המנוע צריך לדחוס את האוויר בצילינדר וזה מה שמייצר התנגדות.

למשל מנוע שפירקו ממנו את הפלגים ואין הקומפרסיה, מסתובב הרבה יותר קל.

כן, פספסתי את זה שכשיש דחיסה אין לאוויר לאן לצאת והשסתומים הם אלה שמפריעים, ולא רק הממיר הקטליטי.

לפני שעה, peck כתב:

זה חשוב, הרבה אנשים מעבירים ל-p ואז בלם יד ובעצם מסתמכים על ה-p כעדיפות ראשונה. צריך להעביר לניו טרל, להרים בלם יד, ורק אז לשלב ל-p. כמשנה זהירות ולא כבולם ראשי

לפני 48 דקות, xdmanxd99 כתב:

לא בדיוק, שמים על ניוטראל בלם יד פארק ואז דימום מנוע.

הרבה מדלגים על השלב של הניוטרל ואז יש עומס על התיבת הילוכים

אין שום קשר למעבר בניוטרל - אם עצרת בעזרת דוושת הבלם ולא שחררת אותה עד לשלב שבו כבר הרמת את בלם היד - מה שהחזיק (וממשיך להחזיק) את הרכב זה הבלמים. כמובן שאם העברת ל-P, שחררת את בלם הרגל, ורק אחרי זה הרמת את בלם היד - זה סיפור אחר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...