Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיבוב מנוע בכיוון ההפוך לא יכול להתבצע בזינוק כשהמנוע פועל, זאת לא הבעיה.

כן יכול להתבצע כשהרכב בשיפוע, המנוע כבוי הנהג הוריד בלם יד והגיר משולב להילוך מנוגד לכיוון השיפוע. 

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולכן יש סדר פעולות בהדממה - הרמת בלם יד מלאה, הרמת בלם הרגל, שילוב הילוך והדממה. הסדר הזה מבטיח שהרכב ״נשען״ על בלם היד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

כיוון הגלגלים אינו ״למהדרין״ אלא דרישה בתקנות, ויש גם חובה לשלב הילוך בכיוון העליה;

בימינו אלה, מי שמכיר את התקנות וגם נוהג לפיהן, לגמרי ראוי להיקרא מהדרין.

• אהבתי 1
פורסם

@NayDav2001 עזוב שטויות ושים ניוטרל, הם סתם מסבכים אותך ראשון רברס.. אתה צריך לסמוך מספיק על האמברקס. נסה לכבות מנוע בעליה לשים ראשון ולהוריד חצי אמברקס, אם הוא נעצר מההילוך אני אהיה מאוד מופתע

• לא הבנתי... 1
פורסם

המלצה לא הכי נכונה שלא לאמר לא נכונה לגמרי.

משלבים הילוך כגיבוי לבלם יד. 

למקרה ולא מחזיק מספיק, כבל נקרע, לא הרמת אותו מספיק קליקים. אז יש עוד אמצעי גיבוי שימנע מהאוטו להיתדרדר. זה חשוב. 

במישור אין בעיה להחנות בניוטרל.

• אהבתי 1

פורסם

יש להם פחות התנגדות מאשר להילוך ראשון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1. נזק? רק אם אתה משלב להילוך מאד רחוק מזה שמתאים למהירות הרכב. בהרבה רכבים ידניים אתה יכול להרגיש במגע מוט ההילוכים אם אתה משולב בהילוך לא מתאים. תמיד עדיף להיות בהילוך הנכון מאשר לקפוץ שני  הילוכים.

2. לרוב כן. יש רכבים עם מומנט גבוהה בהילוכים הראשון והאחורי שדורשים לחיצה קלה מאד על דוושת הגז.

3. זה מאד תלוי במהירות הפקק. אני נוסע על שני ללא קלאץ' עם ליטוף הגז כשצריך והמנעות מלחיצה על הבלמים ככל האפשר. זה סגנון אחר מ "אני חייב להיות 10 ס״מ אחרי הרכב שלפני"

4. כמו שכתבו, אתה חייב לחנות ככה לפי החוק. סדר הפעולות בחניה להתחיל בהרמת בלם היד לפני שמשלבים את ההילוך הנכון בחניה ושיחרור הבלם בצעד האחרון לפני התחלת הנסיעה, צריך לדעתי להיות מוטמע בנהג. זה נכון גם להילוכים אוטומטים. אז תימנע ממה ש buki מזהיר מפניו.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 24.10.2024 בשעה 19:53, Buki כתב:

1 לא. 

2. תמיד.

3. להתגלגל בשני כל עוד מהירות הנסיעה לא מורידה את המנוע לאיזור ממנו הוא לא יכול להאיץ כבר (איזור 1200-1300 סל"ד). אם נוסע לאט יותר - הילוך ראשון.

4. הפוך. בעלה רוורס, בירידה הילוך ראשון. זאת אומרת הילוך באותו כיוון אליו האוטו "רוצה" לנסוע. 

שילוב בצורה הפוכה יכול לגרום לסיבוב מנוע בכיוון הפוך ובמצב הזה מותחן טיימניג לא פעול (תחשוב שרשרת אופניים שהמתיחה שלה פועלת רק בכיוון וסיבוב אחד) ואם המנוע הסתובב הפוך זה יכול לגרום לקפיצת טיימניג (סיכוי נמוך אבל עדיין). 

מבחינת בלימת הרכב על ידי המנוע אין הבדל בין ראשון לרוורס.  יש רק את ההיבט הטכני הנ"ל. 

תודה רבה על התשובה, אשמח לעוד שאלה, האם יש בעיה לנסוע על N ולבלום ? אסביר את עצמי, לדוגמא אני מגיע לרמזור על הילוך 4 ובמקום להוריד הילוכים ולבלום פשוט לשים N ולבלום עם הברקס ? האם נוצר נזק מזה ? יודע שבאוטומט זה הורס את הגיר אבל לגבי ידני אני לא יודע.... ההגיון אומר גם פחות שחיקה לקלאץ...

פורסם

אין שום בעיה לקראת עצירה לבלום בהילוך 4 עד איזור 1000 סל"ד ואז להוציא לניוטרל ולהמשיך לבלום עד לעצירה בלי לעבור בהילוכים 3-2-1. 

תכלס אף אחד לא מוריד ככה הילוכים לקראת עצירה, כולם מעבירים לניוטרל. 

יש טעם להוריד הילוכים רק אם אתה רואה שהתנועה מתחילה להתקדם ואתה לא הולך לעצור אלא הולך להמשיך לנסוע במהירות נמוכה יותר ממה שהיית. 

פורסם (נערך)
בתאריך 24.10.2024 בשעה 19:53, Buki כתב:

4. הפוך. בעלה רוורס, בירידה הילוך ראשון. זאת אומרת הילוך באותו כיוון אליו האוטו "רוצה" לנסוע. 

בזמן חניית רכב בעליה/ ירידה, יש לשלב הילוך לכיוון המנוגד לכיוון שיפוע הכביש.

הסיבה היא שאם בלם היד לא מחזיק והרכב מידרדר, אז שילוב הילוך עם כיוון התנועה עלול לגרום להתנעת מנוע הרכב.

זכור לי מקרה מהעבר (אולי שנות ה-90) שקרה דבר כזה במשאית שחנתה בשיפוע (למיטב זכרוני, האירוע התרחש בשכונת שפרינצק בחיפה, אך אינני בטוח בכך ב-100%). במזל, הסתיים ללא נפגעים.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 6 דקות, guya72 כתב:

אז שילוב הילוך עם כיוון התנועה עלול לגרום להתנעת מנוע הרכב.

נכון אבל רק אם הנהג  השאיר מפתח בסוויץ' וסוויץ' פתוח.

פורסם
בתאריך 24.10.2024 בשעה 23:15, peck כתב:

@NayDav2001 עזוב שטויות ושים ניוטרל, הם סתם מסבכים אותך ראשון רברס.. אתה צריך לסמוך מספיק על האמברקס. נסה לכבות מנוע בעליה לשים ראשון ולהוריד חצי אמברקס, אם הוא נעצר מההילוך אני אהיה מאוד מופתע

חוזר בי מדברי השטות שנכתבו פה...

היום עצרתי בעליה וכיביתי מנוע. אמרתי נבדוק באמת את מה שרשמתי. תוצאות: 

הכנסתי ראשון והורדתי אמברקס והרכב נבלם מההילוך באופן מפתיע במיוחד, הופתעתי והחלטתי לנסות גם רוורס. גם ברוורס האוטו נבלם האופן מפתיע (בעליה). שלישי או כל הילוך אחר לא בלם כמו הראשון והרוורס. בקיצור - חשוב להכניס הילוך בחניה בשיפוע כי זה עוזר. וכמובן לסובב את הגלגלים במצב שלא ידרדרו לכיוון הכביש - זה מניסיון..(אבל הייתי ברכב אז לא היה סיכון ב"ה). אז סליחה על דברי השטות שנכתבו, חשוב להכניס ראשון/רוורס, תלוי איפה אתה חונה. שלא נדע הידרדריות למיניהם כמובן.

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 24.10.2024 בשעה 23:15, peck כתב:

אם תעשה בדיקה בהחלט צפויה לך הפתעה.

מעבר לכך הרעיון של לגבות את בלם היד עם עוד מנגנון זה בדיוק הגישה הבטיחותית של להתמודד לא רק אם הצפוי אלא להבין שלעיתים יקרה הלא צפוי.

אנחנו חונים אלפי פעמים. הבלתי סביר יקרה מתישהו.

זה כמו מצנח ספייר.

לצנוח פעם אחת בלי ספייר הסיכון מאוד נמוך. נניח אחד ל 1000. (כמובן שזו החלטה טפשית מאוד)

מי שצונח כל יום בלי ספייר לא יגיע רחוק

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...