Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

חשקה נפשינו לצאת לאיזה קרוז פעם ראשונה בעוד המון זמן. ראינו איזה קרוז באוניית msc לעוד שנתיים, כן זה עוד המון זמן.... 

השאלה היא כזאת, האם כדאי לסגור ישירות באתר שלהם או עדיף דרך חברות תיירות ישראליות? 

האם זה לא מוקדם מדי? 

איזה חדר עדיף מנסיון? 

מה חשוב לדעת ולקחת בחשבון? 

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע / זוכר לענות לך על אף אחת מהשאלות, אבל כשהוציאו אותנו לקרוז מהעבודה אז מצאתי את הערוץ המאוד אינפורמטיבי הזה:

https://youtube.com/@cruisenewsisrael?si=avIkntL1XqotXKva

אני די בטוח שהוא עונה שם על כל השאלות האלה ואפילו שאלות שלא חשבת לשאול.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בעקרון, מחירי הקרוז נקובים בדולרים. הנציגים בארץ פשוט ממירים לשקלים. (לעיתים מוסיפים עמלה שלהם או מקבלים עמלת מכירה מחברת השיט עצמה). כלומר, מאחר ושער הדולר משתנה, המחיר בשקלים עשוי להשתנות כל יום.

מעבר לכך, ככל שהתפוסה באוניה עולה אז מחיר החדרים בדולרים עולה (עניין של היצע וביקוש).

מדובר בשיט לעוד שנתיים. בזמן זה אי אפשר לדעת מה יהיה מחיר הדולר. יתכן שיעלה. יתכן שירד. כך שקניה כיום זה בגדר הימור מבחינת מחיר.

לגבי איזה חדר להזמין, זה תלוי בכל מיני גורמים אישיים. למשל : רגישות למחלת ים (ככל שאתה בקומה יותר גבוהה, זה יותר מורגש).

במידה וקיימת קלאוסטרופוביה (האם יכול לשהות בחדר קטן וסגור או שיש צורך במרפסת בכדי "להתאוורר").

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

בדיוק חזרתי מקרוז של 5 ימים לפני יומיים. היה נחמד ולא יקר יחסית. הזמנו חודש וחצי מראש.

פעם שלישית שלי עם מנו ספנות, הפעם באוניה CROWN IRIS שלהם.

אתה נעול על הפלגות של חברות אחרות? למה להזמין כל כך מראש? זה מיותר לדעתי.

לכמה ימים אתה רוצה להפליג? ככל שההפלגה יותר ארוכה מומלץ חדר יותר מפנק כי החדרים הבסיסיים קטנים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 10 שעות, timur2008 כתב:

מה חשוב לדעת ולקחת בחשבון? 

במנו ספנות לא נהוגה האפשרות לרכוש חבילות שתיה מראש אלא רק כאשר אתה כבר בספינה, בחברות אחרות ניתן לרכוש מראש.

ממליץ לבחון את האופציות של חבילות שתייה וטיולים מראש.

הנה לינק לאתר של רויאל קריביאן 

https://www.royalcaribbean.com/booked/beverage-packages

החבילה עלתה לי בזמנו בערך 300 שקל אבל השביעי די הרס את החגיגה והשייט בוטל.

והדבר שהכי ישדרג לך את החוויה, ווקי טוקי. זה נוח כשחבילת הגלישה מצומצמת..

כשמדובר בנסיעה של משפחה קטנה זה אחלה.

ממליץ לקחת ווקיטוקי פתוח ולא מוגבל בתדרים (כן מוגבל לתחום שמותר להכניס לארץ).

לא לצאת עם הווקי טוקי מחוץ לספינה..

וכמובן לרכוש עם אופציה לביטול

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מדי כמה שנים אני חוכך בדעתי לנסות את סוג הטיולים הזה, ובכל פעם יורדת לי הזקפה ברגע שאני נכנס לאתר (לא משנה של איזו חברה) ומנסה לסמלץ הזמנה. עדיין לא פגשתי ענף תיירות או תחום מכירות באופן כללי שמבוסס בצורה כ"כ כבדה על הטעייה, שקר בפרסום, ונסיונות אינסופיים ל-upselling.

את האלמנט השני יש גם בחברות תעופה למשל, אבל לפחות כרטיס רגיל הוא כרטיס רגיל וה'מוצר' הוא להגיע מנקודה לנקודה, כך שגם אם שילמת מחיר בסיס עדיין תקבל את התמורה שלך. בקרוזים לעומת זאת ה'מוצר' הוא חופשה/פעילות פנאי, אבל מחיר הפתיחה הוא כמעט ולא מציאותי - כי מי רוצה לבלות שבוע בתוך חדר פנימי קטן ללא חלונות, בלי אינטרנט, ולהיות מוקף במסעדות שעולות פי שניים ושלושה מהרגיל (על היבשה) אם לא הזמנת מראש את החבילה הרלוונטית... אפילו על פאקינג קולה על שפת הבריכה תצטרך לשלם מחירי יום עצמאות, וגם אם כבר קנית חבילת משקאות אז יש הפרדה בין זו שכוללת אלכוהול לזו שלא.

בחברות מסויימות נסיונות ה-upselling ממשיכים במהלך הקרוז גם אם קנית את כל השדרוגים ואתה פשוט מנסה להנות מהחווייה. כל מלצר וכל איש צוות שתגיד לו שלום ישאל בתגובה אם אפשר להציע לך שדרוג, כי המשכורת שלהם תלויית עמלות. ואם תצטרך במהלך השבוע הזה משהו שלא כלול באף חבילה (כמו בית מרקחת), המחירים יהיו עוד יותר מופקעים כי אתה בפאקינג לב ים ובהצלחה למצוא שם אלטרנטיבה. אגב בעניין המשכורת של הצוות, יש מקום לשרשור נפרד על מי עובד שם, מאילו מדינות נחשלות מגייסים אותם, ובאילו תרגילים פיננסיים כל חברות הספנות האלה נוקטות ע"מ לא לשלם מיסים לממשלה או תנאים סוציאליים לעובדים. אפשר גם להוסיף כמה מילים על זיהום האוויר הפסיכי שהן גורמות ועל הנזק הכלכלי/חברתי למקומות בהם הן עוגנות. סיפור לא פשוט שרבים אינם מודעים לו.

בקיצור, גם אם נשים בצד את ההיבטים החוקיים/כלכליים של המודל, אני לא יודע מי יכול להנות מחוויית משתמש כזאת לפני שבכלל עלה לספינה. אותי אישית זה מרתיע פעם אחר פעם, במיוחד לאור שלל האופציות האחרות שקיימות היום בעולם החל מתקציב נמוך ועד להכל כלול. כנראה שאת הקרוז שלי אעשה מתישהו על נהר אירופאי ולא על אוקיינוס, כי בחברות הקטנות שמפעילות אותם תהליך ההזמנה הרבה יותר פשוט וכך גם כל הלוגיסטיקה הנלווית.

• מעניין 2
פורסם

אני פוסל את החוויה הזו על הסף מסיבה פשוטה - אם אני משתעמם למוות בטיסה של 4 שעות - מה יהיה בשייט כזה?

שייט שיגרום לי לתגובה חיובית יגרום לחשבון הבנק שלי לדלוף למוות, כי זה צריך להיות מעבר לחוג הקוטב הדרומי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני גם לא מתחבר לקונספט של להיות כלוא בלב ים. מעדיף לטוס.

וזה מעבר לעובדה שגם בספינה גגדולה שעוגנת באגם אני סובל ממחלת ים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

מוסיף מעט.

לפני שנה (או אולי זה היה לפני שנתיים ?) הייתי בקרוז של רויאל קריביאן.

פעילות פנאי הזמנתי מראש, אך עקב מיעוט נרשמים הם ביטלו את הפעילות הנ"ל ונתנו לי אופציה לבחור פעילות אחרת (לא הייתי מעוניין).

לכן, בסופו של דבר הם זיכו אותי בגין תשלום זה.

אינני יודע לגבי חברות אחרות אלא ספציפית לגבי רויאל -> אתה צריך לספק להם מספר כ.א., וביום ההפלגה הם נועלים לך סכום מסוים (אני חושב סדר גודל של מאות דולרים, איני זוכר) כערבון למניעת נזק.

את הסכום הנ"ל הם משחררים ובמידת הצורך מחזירים סכומים עודפים מספר שבועות לאחר תום ההפלגה.

דבר נוסף ברויאל - דבר שאני חושב שהוא בגדר לא חוקי - יש תשלום נוסף בגדר טיפ/ שרות לצוות. הסכום הוא כתלות בסוג החדר שהזמנת (הסוויטות מחוייבות בסכום יותר גבוה).

התשלום הנ"ל אינו חלק מהתשלום עבור ההפלגה אלא ניגבה בנוסף (אני בחרתי לשלם ביום ההזמנה ולא בתום ההפלגה - בגלל שינוי שער דולר, יצא שבחרתי נכון).

לגבי הזמנת חבילות - נכון, מדי פעם שולחים אימייל עם הצעת שידרוג.

במהלך השיט עצמו, לא נתקלתי בהצעות נוספות.

שעמום במהלך השיט - במהלך השיט היה צוות בידור. ההצלחה שלהם תלויה גם בטעם/בהעדפות של הנוסע האינדיווידואלי. נכון, אי אפשר לקלוע לטעם של כולם.

לא בדקתי לעומק, אך למיטב זכרוני כרגע רק מנו ספנות מפעילה קרוזים מישראל. בגלל המצב הבטחוני, שאר חברות הספנות/ הקרוזים "מדלגות" על ישראל (לפחות נכון לגבי רויל קריביאן. אינני יודע בוודאות לגבי MSC).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

הודיעו לך מראש על ה״טיפ״?

שאלת החוקיות מעניינת, אבל תלויה בסמכות החוק והשיפוט שחלה על האוניה ונוסעיה. מן הסתם מנצלים פירצה בסמכות המשפטית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, sperial כתב:

- אם אני משתעמם למוות בטיסה של 4 שעות - מה יהיה בשייט כזה?

מה הקשר בין טיסה לשייט?

ברוב המסלולים, למעט יום אחד, אתה יורד כל יום ליבשה ביעד חדש וההפלגה מתבצעת כשאתה אוכל וישן. ברור שגם זה לא מתאים לכל אחד, אבל זה בטח לא דומה לישיבה סטטית בכסא במטוס.

אישית מעולם לא הייתי בשייט.

יש לי חברת צוות בעבודה שהיא ובעלה מאוד אוהבים שייט (לא מנו ספנות). היא מאוד אוהבת לחפור לנו על הטיולים שלה והיא גם מאוד מחושבת על השקל. מי שמכיר את הניואנסים והחוקים הרשמיים והלא רשמיים של חברות השייט, לא קונה חבילות יקרות. מי בדיוק צורך אלכוהול בשווי 80$ היום? למה לרכוש חבילה כזו?

למי ששט הרבה עדיף להזמין ישירות מהחברה ולצבור הטבות של לקוחות חוזרים.

היא הרבה פעמים מזמינה את השייט הבא, כבר על הספינה בשייט הנוכחי, כי זה בדרך כלל מקנה הנחה משמעותית. לא צריך אפילו להזמין שייט ספציפי, אלא אפשר פשוט לשלם סכום קטן ולשריין הנחה וגם זה ניתן לביטול והחזר מלא.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, guya72 כתב:

דבר נוסף ברויאל - דבר שאני חושב שהוא בגדר לא חוקי - יש תשלום נוסף בגדר טיפ/ שרות לצוות. הסכום הוא כתלות בסוג החדר שהזמנת (הסוויטות מחוייבות בסכום יותר גבוה

במנו , אני יכול להגיד שיש גבייה מסוימת פר יום, אם אני לא טועה 5 דולר ליום. בנוסף יש מעטפות שהמנקים שמים ביום האחרון בשביל שתשים להם. אני העדפתי לתת ביד את הטיפ.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ההורים שלי נסעו כמה פעמים בMSC, אבל תמיד עם הסוכן בארץ, בפעם האחרונה שהזמינו רציתי לראות אם אפשר לקבל הנחות מועדון, אז רשמתי אותם במועדון שלחנו לסוכן וכן נתנו להם את ההנחות, למרות שזה היה תמיד דרך סוכן ישראלי.
בסוף הנסיעה לא יצאה לפועל בגלל המלחמה, יציאה הייתה מחיפה אז ביטלו את העצירה שם והחזירו את כל הכסף.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אם זה הקרוז הראשון בחייך, לך על חברה איכותית יותר. אני הייתי עם NCL הנורווגית והיה מעולה. השאלה מהיכן להיכן אתם רוצים להפליג, כמה אתם ומה הגילאים של כולם. גם רויאל קאריביין וקרניבל קרוז נחשבים טובים.

מנו ספנות זה סיטרואן לעומת רכב יוקרה גרמני. תן עוד פרטים ונעזור לך. בינתיים תצפה בסרטוני יוטיוב של נופשים שמסקרים בעצמם את החוויה - לא סרטוני תדמית. מחירים תראה כאן, אני לא בעד להזמין שנתיים מראש, יש אפילו דילים של הרגע האחרון. תן עוד פרטים ונמשיך משם.

מחירים תבדוק כאן Expedia Travel: Vacation Homes, Hotels, Car Rentals, Flights & More

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

@פינדר אמנם לא יצאתי לקרוזים, אבל כבן של רב חובל חלק גדול מהילדות שלי עבר על גשר הפיקוד של אוניות, כך שאני יודע מה זה להפליג.

ה״הכל כלול״ לא לטעמי (גם במלונות. יציאה עם הילדים לפארק מים היתה גורמת לי לפרכס), והיציאה היומית הזו לאיזה סיור מאורגן לא מתחברת לסגנון שלי, שהוא לנסוע לעיר או איזור ולטייל בהם ביסודיות. מבחינתי הדוגמה הקלאסית היא הקרוזים לישראל שמגיעים לחיפה, מתארגנים (שעה - שעתיים לפחות. הרי יש ביקורת גבולות למאות אם לא אלפי נוסעים) עולים לאוטובוס, נוסעים לירושלים וחוזרים לאוניה בערב. מה אתה יכול להספיק ב-8 שעות ברוטו שהן, במקרה הטוב, 5 שעות נטו, בעיר כמו ירושלים שהעושר שלה מתחרה בזה של רומא?

• תוכן חדש...