Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מפספס את הפואנטה כי טיסה אפשר להקביל לנסיעה באוטובוס, שכן המטרה היא להגיע מנקודה לנקודה. קרוז זו לא סתם הפלגה וזו לא המטרה מן הסתם, זה יותר כמו חופשת הכל כלול, בים. אם אתה מתחבר לסוג חופשה כזו או לא זה אינדיבידואלי, אבל אין שום קשר בין הדברים.

בקרוז היחיד שיצא לי להיות בו היה דווקא נחמד, אבל נראה לי שלא מייצג בכלל - התפוסה היתה משהו כמו רבע (קורונה), בלי ילדים, ואה, זה היה בחינם. אין סיכוי שהייתי הולך אחרת. אבל ואללה, ציפיתי שיהיה מעפן והיה חביב. אמרו לנו שבממוצע מעלים 3-4 ק"ג לשבוע (נראה לי די מדוייק).

פורסם
לפני 15 שעות, Derish כתב:

מדי כמה שנים אני חוכך בדעתי לנסות את סוג הטיולים הזה, ובכל פעם יורדת לי הזקפה ברגע שאני נכנס לאתר (לא משנה של איזו חברה) ומנסה לסמלץ הזמנה

1. קרוז זה סוג נופש שכנראה לא מתאים לך. בטוח לא מתאים לי, למשל.

2. נכנסתי בעקבות ה-rant שלך לאתר של מנו ספנות (כי זה השם שמצלצל מהפרסומות) ותוך כמה דקות איתרתי את הרשימה השלמה שמפרטת מה כלול ומה לא כלול. בפנסיון מלא האוכל כלול, כמובן בלי שתייה חריפה, וזה משהו שיקלע בול לקהל מסוים - אני שקשה להאמין אבל יש פלח אדיר באוכלוסייה שלא נוגע בשתייה חריפה כי זה לא טעים לו.

3. בפעם הבאה תנסה לדמיין את קהל היעד. הכול כלול עם סיורים עצלים רק למי שרוצה... אני מדמיין דודה מבוגרת כזאת שמבלה את הזמן בקריאת ספר על שפת הבריכה בפאן של החיים שלה עם בקבוק מים בצד. 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, sperial כתב:

שאלת החוקיות מעניינת, אבל תלויה בסמכות החוק והשיפוט שחלה על האוניה ונוסעיה. מן הסתם מנצלים פירצה בסמכות המשפטית.

כמובן. בהצלחה עם הנסיון לתבוע אותם בפנמה, ליבריה, או פאקינג איי מרשל... כמה מהמקומות החביבים על חברות הספנות לרישום הכלים שלהם.

לסקרנים בנושא: https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_convenience

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

מי שמכיר את הניואנסים והחוקים הרשמיים והלא רשמיים של חברות השייט, לא קונה חבילות יקרות. מי בדיוק צורך אלכוהול בשווי 80$ היום? למה לרכוש חבילה כזו?

כאשר יין או וויסקי מתומחרים בין 15-25 דולר לכוס אם אין לך חבילה, פתאום 80 ליום לא נראה כזה הרבה... וכמו שכתבת, צריך להכיר את הניואנסים אחרת יזיינו אותך בשדרוגים האינסופיים האלה. אישית, לא הייתי רוצה לתת את הכסף שלי לחברה שמתייחסת ככה ללקוחות (בעיקר חדשים).

לפני 28 דקות, hans כתב:

נכנסתי בעקבות ה-rant שלך לאתר של מנו ספנות (כי זה השם שמצלצל מהפרסומות) ותוך כמה דקות איתרתי את הרשימה השלמה שמפרטת מה כלול ומה לא כלול. בפנסיון מלא האוכל כלול, כמובן בלי שתייה חריפה, וזה משהו שיקלע בול לקהל מסוים - אני שקשה להאמין אבל יש פלח אדיר באוכלוסייה שלא נוגע בשתייה חריפה כי זה לא טעים לו.

בפעם הבאה תנסה לדמיין את קהל היעד. הכול כלול עם סיורים עצלים רק למי שרוצה... אני מדמיין דודה מבוגרת כזאת שמבלה את הזמן בקריאת ספר על שפת הבריכה בפאן של החיים שלה עם בקבוק מים בצד. 

אני לא מכיר את מנו ספנות והשחקנים המקומיים, אבל מניח שבתור חברות קטנות יחסית שצריכות לשמור על מוניטין בשוק מוגבל, הם פחות נוטים להתנהגות המתוארת. נסה את אתרי השחקנים הגדולים - MSC, Carnival, Norwegian וכו' ותראה על מה אני מדבר.

את קהל היעד אני לא צריך לדמיין, מכיר כמה אנשים שעושים זאת באופן קבוע וגם מנוי לכמה ערוצי יוטיוב בתחום. אגב, הערה חשובה זה שיש פה ושם קרוזים למבוגרים בלבד או לקבוצות גיל/עניין מסויימות, ואולי אחד כזה דווקא כן היה מתאים לי.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

אני מדמיין דודה מבוגרת כזאת שמבלה את הזמן בקריאת ספר על שפת הבריכה בפאן של החיים שלה עם בקבוק מים בצד. 

אני נכה, רציתי חופשה הכל כלול כשהייתי בארהב אבל מה הטעם סתם להיות סגור במלון במיאמי או משהו לשבוע? 

במקום זה לקחתי קרוז של שבוע לקריביים בMSC, בyacht club (קומה נפרדת עם מסעדה, בריכה והכל נפרד משלה. 4000 דולר לשבוע), ואת כל השבוע ביליתי על כסא ליד הבריכה עם ספר, בירה וסיגריה. 

לא עניין אותי האוכל המפונפן במסעדה אז ירדתי למזנון ה"כללי" ואכלתי ג'אנק פוד. 

אה ויצאתי בפלוס 200 דולר מהקזינו בלי לשחק. 

פעם אחת ירדתי לחוף אבל הכל אותו הדבר - מלכודות תיירים ועולם שלישי.

באופן כללי החוויה היא של מגורים בתוך קניון, כשהמטרה הכללית היא להוציא ממך עוד כסף - קניות, טיולים, טיולי קניות, קזינו, מופעים, ספא ועוד ועוד

למי שבאמת רוצה להבין איך זה קרוז, לפחות עם האוכלוסייה הכללית - קריאה מומלצת

זו באמת חוויה יוצאת דופן שכנראה לא אעשה שוב בחיים. אבל יש קהל מאוד ספציפי והם מתים על זה 

פורסם
לפני 5 שעות, hans כתב:

אתר של מנו ספנות (כי זה השם שמצלצל מהפרסומות) ותוך כמה דקות איתרתי את הרשימה השלמה שמפרטת מה כלול ומה לא כלול. בפנסיון מלא האוכל כלול, כמובן בלי שתייה חריפה, וזה משהו שיקלע בול לקהל מסוים - אני שקשה להאמין אבל יש פלח אדיר באוכלוסייה שלא נוגע בשתייה חריפה כי זה לא טעים לו.

נכנסת דווקא לאתר הכי נוח (ביחס לשאר חברות השייט) מבחינת חיפוש המידע והנגשה שלו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ואוו כמה מים מלוכים נשפכו פה😀

אז ככה אנו בני 44 ורוצים לעשות קרוז עם אחי ואישתו לרגל יום נישואים 25 שלהם. 

באוניית msc world Europe 

בעוד ממש המון זמן, כמעט שנתיים. 

מעולם לא עשיתי קרוב אבל מהתרשמות של אחרים וצפיה בכל מני סרטונים זה לא כזה סבל כפי שמתואר פה. מכיר הרבה אנשים מכורים לזה. 

אני הולך על זה כחוויה שצריך לנסות, מתכוון להזמין חדר עם מרפסת וכם חבלית שתיה. יציאה מברצלונה וחזרה 7 לילות. 

מאז פתיחת השרשור למדתי די הרבה על האוניה הספיציפית ומה היא מציע. 

שום פעם מעולם לא עשינו קרוז, ואין צורך להציע הצעות אחרות כי אני מכיר ועשיתי חופשות אחרות כמעט בכל סגנון. 

מה שמפתיע קצת זה שהמחירים כמעט אותו דבר בכל מקום כמו באתר הרשמי של msc. וכן יש תשלום של דמי שירות וטיפים כחלק מההזמנה, אני לא נכנס לזה כי זה חלק מהתשלום. 

בהתחלה חשבנו לקחת חדר זול אבל ירדתי מזה, כי מבחינתי זה חלק מהחוויה, בכלל לא זולה הנל. 

המסלול והאוניה נבחרה עלידי אחי, ואם אני מבין נכון מדובר באוניה מכובדת שחברים שלו היו בה ונהנו מאוד. 

ברור לי שבכל מקום שאפשר מנסים למצוץ ממך כסף כמו בכל מקום תיירותי, כולל בירידה מהספינה במדינות שאתה יורד בהם. אנחנו לא ילדים ויודעים להתמודד עם זה. בכל מקרה אשמח לשמוע כל דבר/טיפ/ חוות דעת על אנשים שמכירים ועשו שייט, ולשמוע על החוויות שלהם מהטיול. 

אשמח לשמוע לגבי עניין החדרים, עד כמה באמת משפיע חדר עם מרפסת או חלון או פנימי. 

ואם זה לא קר מדי לעשות שייט כזה בספטמבר? 

תודה מראש לעונים 

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

קרוז מברצלונה - לאן?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעניין אותי מבחינה פלילית - אילו חוקים חלים על הנוסעים בלב ים? עבירות אלימות לדוגמא

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 5 שעות, tinoki כתב:

מעניין אותי מבחינה פלילית - אילו חוקים חלים על הנוסעים בלב ים? עבירות אלימות לדוגמא

בעקרון חלים חוקי המשפט הימי.

מעבר לכך, לרב החובל יש סמכות כמעט בלתי מוגבלת. בעקרון, הוא רשאי לכלוא אדם המסכן את הספינה ו/או את הנוכחים עד להגעה לנמל.

חישפתי בגוגל לגבי נושא הכליאה בספינה, וראיתי כתבה על הנושא.

https://www.mako.co.il/travel-world/magazine/Article-bf957d417ebc081027.htm

פורסם

קחו חדר אחד לפחות עם מרפסת וחדר שני מרפסת או עם חלון. חדר פנימי זה קלסטרופובי כמו ממ"ד. MSC נחשבת לא משהו. בהפרש לא יקר תמצא חברות טובות יותר. לחכות שנתיים מעכשיו זה "ים" זמן. לפעמים נמל ההתחלה יכול לחסוך הרבה כסף. חוויה שווה מאוד, האוכל איכותי ברמות והאפשרויות אינסופיות. זה לא הכל כלול של טורקיה - יש מסעדות שף ומסעדות רגילות כלולות במחיר, יש ארוחות 24 שעות ביממה. מה התקציב שלך?

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 11 שעות, timur2008 כתב:

BCN_MRS_GOA_NAP_QME_VLT_BCN-vODY-637066602720000000.jpg

מ valletta לברצלונה זה יומיים של ים?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

כנראה קצת פחות.

בחישוב גב מעטפה המרחק ממלטה לברצלונה במעגל גדול כ-670 מייל ימי. מהירות סבירה לאוניה 20 קשר, מה שנותן 33.5 שעות. הוסף לכך הפלגה בנתיב שאינו הקצר ביותר, קטעים איטיים וזמן כניסה ויציאה מהנמל ותגיע ל-36-40 שעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המסלולים מתוכננים כך שכמעט בכל הפלגה של שבוע יהיה יום ים אחד (יום שבו לא יורדים לחוף).

בהפלגות יותר ארוכות יכולים להיות יומיים כאלו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...