Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עידכון קצר. אשתי חיפשה בקבוצת FB של הישוב ומישהו השאיל לנו מטען, אחרי החיבור הרכב נטען כהלכה. ההבדל הניכר לעין הוא שלמטען הזה יש מתאם אירופי/ישראלי וכנראה משם נובעת הבעיה.

לפני שעתיים, dalet11 כתב:

אגב, איך טענת את הרכב עד כה?

נקנה בהתחלת ההשבוע וכמעט לא היה בשימוש, הילדה טענה אותו בעמדות טעינה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אפשר בבקשה פרטים נוספים על הרכב?

אין הרבה מידע על רכבים חשמליים משומשים.

איזה מודל ?

הרכבים ששווקו בארץ היו למיטב ידיעתי עם סוללה של 22 קוט"ש וטווח רשמי של 240 ק"מ, 150 ק"מ במבחני רכב.

כמה הצלחתם לעשות איתו עכשיו?

.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני שעה, Haim_gds כתב:

עידכון קצר. אשתי חיפשה בקבוצת FB של הישוב ומישהו השאיל לנו מטען, אחרי החיבור הרכב נטען כהלכה. ההבדל הניכר לעין הוא שלמטען הזה יש מתאם אירופי/ישראלי וכנראה משם נובעת הבעיה.

נקנה בהתחלת ההשבוע וכמעט לא היה בשימוש, הילדה טענה אותו בעמדות טעינה.

מעולה, שמח שזה מסתדר לכם

אשמח שתעדכן כמה זמן לוקחת טעינה מ0 ל100 בשקע חד פאזי מוגבל ל10 אמפר

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 23 שעות, Haim_gds כתב:

כבל סבתא זה כבל שבקצה אחד יש לו תקע חשמל (חד פאזי), בקצה השני שקע טעינה ובאמצע בקר/ממיר טעינה.

חבל שלא התחלת עם זה. אני דובר עברית מעל שלושים שנה, וגם אחרי שכבר פגשתי את כל ז'רגון חוטבי העצים ושואבי המים ועובדי המוסכים, לא היה לי מושג על מה לעזאזל אתה מדבר. אגב, נראה שמדובר במונח בינלאומי הנובע מכך שניתן להשתמש בכבל כדי להטעין את הרכב מכל שקע סטנדרטי, לדוגמה כשבאים לבקר את סבתא.

יתכן שהיית מקבל תשובה עניינית לסוגיה שלך מהר יותר אילו היית נמנע משפה 'של מבינים' בכותרת ואז חוזר עליה בכל משפט שני.

פורסם

אפילו בור כמוני הכיר את המושג מהפורום, אם כי ההבסר שלך מחדש לי (ואולי יש הסבר אחר. כבר 60 שנה אני מכיר ״קשר סבתא״ ובזכותך עכשיו הבנתי מה מקור שמו).

אגב, הפורום הזה מלא ביטויים שמצריכים הבהרה. למשל, היה כאן דיון שלם על ״דלת פנדל״ שמתברר שהיא הסירוס המקומי של pendulum door חידה שעדיין לא פתרתי היא מהיכן הגיע כבל פנדל.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, Derish כתב:

גם אחרי שכבר פגשתי את כל ז'רגון חוטבי העצים ושואבי המים ועובדי המוסכים, לא היה לי מושג על מה לעזאזל אתה מדבר.

כי כבל סבתא זה מעולם האינסטלציה/שיפוצים/חשמלטורים... המצב שם הרבה יותר חמור ולא יעזרו גם חמישים שנות עברית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא יודע מה המקור, אבל זה מוגדר בעולם הרכב החשמלי

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 שעות, Derish כתב:

יתכן שהיית מקבל תשובה עניינית לסוגיה שלך מהר יותר אילו היית נמנע משפה 'של מבינים' בכותרת ואז חוזר עליה בכל משפט שני.

😂🤣

שמעתי על "כבל סבתא" כאן...

לפני 15 שעות, IsraCar כתב:

אז מה שנשאר לך זה לקנות את זה ולראות אם המטען תקין ?

נשמח להתעדכן.

כן, המתאם הפשוט הזה היה כל מה שצריך.

אולי כדאי לשנות את כותרת השירשור ל"כבל סבתא לא עובד, סוף סוף נמצא פיתרון" כדי שיופיע בהתחלה במנוע חיפוש

• אהבתי 2
פורסם

מעניין שביטול ההארקה במטען לא עבד. יש לי את אותו המטען בדיוק ובדקתי אותו פעם אחת כשהגיע ללא מתאם וללא הארקה ודווקא הטעין..

אני רכשתי אותו מדוד עלי, אולי היבואן נדרש כחלק מדרישות של תקנות החשמל בישראל לא לאפשר שימוש ללא הארקה ו"ניטרל" את אופציית ביטול הצורך בהארקה איכשהו.. למרות שאם הוא מכר את המטען בלי שקע ישראלי \ מתאם לשקע ישראלי זה כבר סותר את התקינה הישראלית ממילא. אז אני בספק.

בכל מקרה, הארקה זה חשוב, וטוב שעובד רק איתה 😊

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

זה מה שקורה כאשר קונים ביד 2 "חדש באריזה", בחורצ'יק שהביא סטוק מעלי ומגלגל לכיס את ההפרש במחיר. אם לא היינו בלחץ זמן אז גם אנחנו היינו מזמינים משם... בכל מקרה, אוריד את התקע, אלחים חוט הארכה (כדי להתחבר לשקע 16 אמפר) ואסגור עם שרינקים. אם הייתי בטוח כי זו בעיית תקע בלבד הייתי עושה כבר בשבוע שעבר.

תודה לכל מי שעזר

פורסם

הרכב נוסה היום "מבצעית"...  הילדה סיפרה שהוא היה מאוד מהנה (בהשוואה לרכב הקודם בו היא נסעה שהיה הונדאי i10) אז היא נסעה עם מזגן ולחצה בעליות. הזואי מציגה את ההספק הנותר בסוללה לא באחוזים אלא במספר הקילומטרים שנותרו לנסיעה. בזמן הקנייה ראינו כי טעינה מלאה מצביעה על 140 ק"מ, מה שהיה הגיוני כי הרכב נסע רוב הזמן בעיר ובמהירויות עירוניות אך מהרגע שהגיע למופרעת הקטנה טעינה מלאה הצביעה על כ 100 ק"מ.

-ביציאה מצומת נחשון 101 ק"מ.

-בהגעה לגבעת רם 36 ק"מ נותרו, סה"כ הנסועה הייתה 38 ק"מ

-לאחר החזרה מגבעת רם בחזרה לצומת נחשון נותרו 40 ק"מ.

לפני 18 שעות, yosilogen כתב:

מקווה שידעת על הבדלי הטווח בין 2017 ל 2018 ולא תתחרט.

כן.

בגדול, זה מתאים למה שציפיתי. 2/3 סוללה לנסיעה יומית ממוצעת שזה כ 14 קילווואט (שזה כ 9 ש"ח ליום לפי תעריף של 0.6145 ₪ לקילווואט). אמנם זה הדגם היותר זול והמוגבל, אבל לרכב עם נסועה של 50 אלף ק"מ במחיר של 40 אש"ח זה נשמע כמו עיסקה לא רעה בכלל. אפשר להניח כי אם לא יופיעו תקלות רציניות ב 3-4 שנים הקרובות (שזה כ 30-40 אלף ק"מ) והוא ימכר במחיר שחיטה אז העלות השנתית הכוללת תהיה כ 8-9 אש"ח שזה משהו שגם סטודנט יכול לעמוד בו😊

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אולי בגלל השעה או שפספסתי משהו בהסבר:

1. היא יצאה מהבית והיה כתוב 101 קמ. 

2. מצומת נחשון עד גבעת רם - בפועל זה 38קמ, והמחשב ״גבה״ 60 קמ?

3. יצאה מגבעת רם כשהיה כתוב טווח 36 קמ, והגיעה לצומת נחשון כשכתוב שהטווח הוא 40 קמ?

איך הטווח עלה לו ככה מנסיעה של 40 קמ?

אני יכול להבין אם יש עליות בהלוך אז ירד הטווח. 

אבל בחזור - שיעלה הטווח? בגלל הירידות כאילו?

אם אין אחוזי סוללה אז איך ניתן לסמוך על הטווח חוץ מלהכיר את האוטו ולא ללחוץ?

אה וכמובן תתחדשו :) 

Ford Fiesta 2014 Manual

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...