Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
ציטוט

אם אין אחוזי סוללה אז איך ניתן לסמוך על הטווח חוץ מלהכיר את האוטו ולא ללחוץ?

אחוז סוללה או מד קמ זה לא משנה, הם לא מדוייקים כמו המחשב ברכבי בנזין, וזה משתנה לפי הנסיעות, אם היא תסע לאט המד יכול להגיע ל 140 או 100 קמ בתאוצות, וגם זה לא מדוייק כי גם כשהרכב על 0 נשאר קצת סוללה, וגם כשהסוללה חמה או קרה הטווח משתנה.

חשמליים יכולים להיטען בירידות, לא בצורה משמעותית.

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קצת הסבר.

הרכב מציג את הטווח הצפוי בק"מ ולא את אחוזי הסוללה מסיבה פשוטה, ברכב חשמלי הטווח המאופשר הוא הפרמטר החשוב ולא אחוזי הטעינה. ד"א, אצלי עם רכב בנזין ישנה אופציה להציג את הטווח הצפוי המתבססת על כמות הדלק במיכל והצריכה הממוצעת. הטווח הצפוי מחושב לפי אופן הנהיגה ברכב. ולדוגמה, בזמן הרכישה הטווח המוצג היה כ 140 ק"מ כי הרכב היה תמיד בעיר ולא עבר את ה 50 קמ"ש אך אחרי שהילדה התחילה בנסיעות בין עירוניות במהירות כפולה הטווח הצפוי התקצר ל 100 ק"מ בלבד.

בתאריך 15.10.2024 בשעה 23:29, iEminem כתב:

1. היא יצאה מהבית והיה כתוב 101 קמ. 

2. מצומת נחשון עד גבעת רם - בפועל זה 38קמ, והמחשב ״גבה״ 60 קמ?

עליה של 800 מטר במהירות הנפוצה בכביש 1 בלי פקקים, הצריכה כמעט כפולה.

3. יצאה מגבעת רם כשהיה כתוב טווח 36 קמ, והגיעה לצומת נחשון כשכתוב שהטווח הוא 40 קמ?

חלק גדול מהדרך הוא בירידה ולדבריה הרכב מאיט ל 70-80 בלי לחיצה על הגז, הווה אומר שהוא טוען את הסוללה. בכל מקרה המרחק הלוך חזור הוא כ 75 ק"מ כך שהתחזית דיי קרובה למציאות 

ד"א, בעיית טעינה מוזרה.

המטען יושב על קו נפרד של 16 אמפר וכרגע נטען ב 10 אמפר ללא בעייה, כאשר מנסים לטעון ב 16 אמפר הפיוז קופץ לאחר מספר דקות... מה כדאי לבדוק?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
הוספה
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Haim_gds כתב:

כאשר מנסים לטעון ב 16 אמפר הפיוז קופץ לאחר מספר דקות... מה כדאי לבדוק?

מאמ"ת=פיוז, מורכב משני סוגי הגנות. (בנוסף למפסק הפחת שמהווה הגנה כללית של כל מערך החשמל הבייתי)

למאמ"ת יש הגנה תרמית והגנה אלקטרו-מגנטית. במקרה של קצר הפיוז האלקטרומגנטי קופץ מיד.

במקרה של צריכת יתר מעל הערך הנקוב, הפיוז הטרמי קופץ וזה יכול לקחת כמה דקות.

גם אני ממליץ לעבוד בפחות מהזרם הנקוב, 10 אמפר די והותר.

רוצה לעבוד עם כל ה16 אמפר?

תשקיע בחשמלאי מוסמך שיבדוק חוטים/חיבורים/ארון.

רצוי גם שיתקין שקע/תקע תעשייתי, שזה משהו מומלץ בכל מקרה שאתה טוען רכב מהקיר בחוץ.

זו המלצה בלי קשר ל 10A או 16A או כל זרם באמצע .

(*) קצת הפך להיות אופטופיק חשמל, במקום רכב .

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם
בתאריך 18.10.2024 בשעה 18:28, IsraCar כתב:

במקרה של צריכת יתר מעל הערך הנקוב, הפיוז הטרמי קופץ וזה יכול לקחת כמה דקות.

לפי מה שמוצג ע"י המטען הזרם הוא 16 אמפר, כלומר זו אינה צריכת יתר מעל הערך הנקוב.

גם אני ממליץ לעבוד בפחות מהזרם הנקוב, 10 אמפר די והותר.

רוצה לעבוד עם כל ה16 אמפר?

זה מה שהיא עושה בדרך כלל, כאן הייתה בעייה בה היא הייתה צריכה לצאת מהר ככל האפשר.

בתאריך 18.10.2024 בשעה 13:25, avargel כתב:

הקו הוא לא 16 על כל רכיביו. רק המאמ"ת 16.

אל תעבור את ה10.

לא מובן, אם הקו אינו 16 אמפר אז מדוע להשתמש במאמ"ת 16 אמפר?

רצוי גם שיתקין שקע/תקע תעשייתי, שזה משהו מומלץ בכל מקרה שאתה טוען רכב מהקיר בחוץ.

הרכב נטען מהשקע הפנימי במחסן.

פורסם

נחזור לענייני רכב, כדי להדגים את מה שאתה עושה לחשמל הבייתי שלך.

נניח והרכב שלך מסוגל להגיע ל 230 קמ"ש אמיתיים על הכביש.

האם תיסע 230 קמ"ש בשיוט קבוע כל הזמן?

רוצה 16A קבוע? 

תשקיע בחוטים עבים ושקע תעשייתי.

השקע / תקע זה המקום הכי קריטי.

המגעים  יכולים להתחמם ולהתפחם, בחלוף הזמן בצריכת זרם גבוהה קבועה, מספיק קצת

ליכלוך/אבק על המגעים.

כל זה מוביל לצורך בשידרוג של חשמלאי, שיבדוק בהזדמנות גם את המאמ"ת 16A והסיבה שהוא קופץ.

לפני 4 שעות, Haim_gds כתב:

לפי מה שמוצג ע"י המטען הזרם הוא 16 אמפר, כלומר זו אינה צריכת יתר מעל הערך הנקוב.

אומנם 16A זה לא מעל הערך הנקוב אבל זה גבולי.

האם ניתן לרדת בזרם הטעינה במטען בצורה הדרגתית?

למשל לטעינה בזרם 15A או 14A ואז לראות אם זה לא מקפיץ את המאמ"ת.

אבל זה רק פיתרון בייניים. לדעתי עדיין צריך שדרוג חשמל מיקצועי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 20.10.2024 בשעה 12:26, IsraCar כתב:

האם ניתן לרדת בזרם הטעינה במטען בצורה הדרגתית?

אאל"ט, 16,13,10 אמפר.

למשל לטעינה בזרם 15A או 14A ואז לראות אם זה לא מקפיץ את המאמ"ת.

רעיון, אבדוק את ה 13 (אם קיים)

אבל זה רק פיתרון בייניים. לדעתי עדיין צריך שדרוג חשמל מיקצועי.

לא בטוח שזה יהיה ממש נדרש, חלק גדול מהזמן ניתן לטעון כל הלילה בזרם נמוך ועד עכשיו הייתה רק פעם אחת שזה ממש נדרש. אמרתי לה שבפעם הבאה  שתטעין בתחנת הטענה (יש בדרך הביתה) אם היא ממש חייבת. אני מניח כי הטעינות ה"יקרות" האלה מפעם לפעם בארבע שנים הקרובות יעלו פחות משדרוג.

לפני 23 שעות, avargel כתב:

האם החיווט שלך לכל אורכו הוא בחתך 2.5 או 1.5?

אבדוק בסופ"ש.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם

מנסיון - שקע 16 רץ לי אחלה ב13A גם בטעינה של 30+ שעות בלי התחממות של השקע/תקע/מאמת. בשקע אחר עם מרחק די גדול מהלוח החזיק רק 10A, מעבר היה מקפיץ אחרי זמן קצר ומתחמם. יש מצב שגם המוליכים היו 1.5 ולא 2.5 לא התעמקתי.

אגב המטען שברשותך מאפשר טעינה ב 16/13/10/8.

ואני מסכים עם האמירה שאכן אם נדרשת טעינה זריזה יותר רק אחת לתקופה, אין טעם בהשקעה בעמדת טעינה ושדרוג החשמל ולגמרי הייתי מסתפק בעמדת טעינה ציבורית יקרה כשזה נדרש. במקרה של הזואי עם סוללת 22 קוט"ש לגמרי אפשר לחיות על מטען נייד כזה בשימוש היום יומי.

אגב בלי קשר - שקול לרכוש מטען נייד נוסף כזה לגיבוי במקרה של תקלה במטען. הוא כלכך זול שאני לא יודע כמה אמין הוא יהיה לאורך זמן בשימוש קבוע וגם תמיד טוב שיש אחד כזה ל"חירום" באוטו. נראה לי שיהיה לא כיף להתקע עם מטען תקול ולהאלץ לרכוש ביוקר בארץ כשאפשר לרכוש כזה בפחות מ50 דולר בדוד עלי בתקופות של מבצעים. יש גם כאלו שמגיעים עם כבל של 10 מטר שיכולים להיות מאוד נוחים לשימוש קבוע מול שקע קצת רחוק. (דבר איתי אם צריך עזרה בחיפוש בעלי).

• מעניין 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

רעיון טוב, אפשר המלצה למוצר מעלי?

אני בכלל צריך לצייד את הרכב שלה, אפילו גלגל רזרווי אין לו.

בוסטר היא לא צריכה ויש לי קומפקסור ספייר, יש המלצה לחומר אוטם צמיגים לבחורה? (לפני שאתם קופצים עלי, אני לא חושב שהיא תוכל לשים תולעת בפנצ'ר אלא למלא עם המיכל ספרי ותו לא)

פורסם (נערך)

אני עוד ממתין להיתקל באדם הראשון שאי פעם מילא צמיג עם ספריי והצליח... בניגוד לאופניים, משום מה במכוניות זה מוצר שלא עובד.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 5 שעות, dalet11 כתב:

...

אגב בלי קשר - שקול לרכוש מטען נייד נוסף כזה לגיבוי במקרה של תקלה במטען. הוא כלכך זול שאני לא יודע כמה אמין הוא יהיה לאורך זמן בשימוש קבוע וגם תמיד טוב שיש אחד כזה ל"חירום" באוטו. נראה לי שיהיה לא כיף להתקע עם מטען תקול ולהאלץ לרכוש ביוקר בארץ כשאפשר לרכוש כזה בפחות מ50 דולר בדוד עלי בתקופות של מבצעים. יש גם כאלו שמגיעים עם כבל של 10 מטר שיכולים להיות מאוד נוחים לשימוש קבוע מול שקע קצת רחוק. (דבר איתי אם צריך עזרה בחיפוש בעלי).

אם אפשר תשתף כאן בבקשה משהו בעלי.

פורסם

יש לי בדיוק את המטען שיש לפות"ש, נרכש בעלי לפני חצי שנה~ באחד המבצעים עם קופון ומחיר סופי בקופה היה 48.5 דולר כולל משלוח חינם, כשמחיר נוכחי כרגע 66-69 דולר בלינק הזה או הזה או הזה (ויש עוד רבים) עם כבל סטנדרטי של 3.5 מטר.

בתקופות של מבצעים לא בטוח שהקישורים שרשמתי יהיו האטרקטיבים ביותר, צריך לחפש באותו רגע מי המוכר שדרכו יוצא הכי זול יחד עם קופונים. (מילת מפתח type 2 portable charger).

לגבי מטענים עם כבל ארוך של 10 מטר יש אחד שכולל גם חיבור WIFI/BT ואפליקציה בקישור הזה או הזה מאותו המוכר ב134-137$ (או 5 מטר ב 113-117$) ויש עוד כמה נוספים בלי יותר מידי ביקורות או מחירים גבוהים משמעותי.

יש גם דגמים תלת פאזים או חד פאזים של 7KW (32A) ששם כבר הייתי הולך על יצרן סיני קצת מוכר וותיק כמו Feyree שיש לי בעצמי עמדת טעינה קבועה שלהם של 22KW והיא נהדרת (ונבדקה לעמידה בהגנות על ידי חשמלאי), יש להם הרבה דגמים עם אפליקציה/בלי אפליקציה וכו' אפשר להסתכל בחנות הרשמית שלהם כאן.

רובם המוחלט של המטענים הניידים התלת פאזים יודעים לעבוד גם במוד חד פאזי עם מתאם משקע שוקו לשקע ביתי (וחלקם גם מגיעים איתו בערכה), אבל אם הצורך הוא שימוש בשקע ביתי באופן קבוע לא הייתי קונה כזה בדיוק בגלל הצורך במתאמים שיכולים להיות מתכון לצרות לאורך זמן, וגם העלות מיותרת. למי שיש שקע תלת פאזי בחניה או רוצה לפרוש שקע כזה לחניה במקום התקנה של עמדת טעינה קבועה - המטענים הניידים האלו יתנו מענה בדיוק כמו של עמדת טעינה בהרבה פחות כסף וראיתי כבר כמה אנשים שעושים שימוש בכאלו כדרך קבע בחניות פרטיות (פחות יתאים לחניונים משותפים).

לשים לב שכל המטענים שנרכשים בעלי חשוב לוודא שבוחרים בחיבור Type2, וחובה לרכוש מתאם אירופאי לישראלי בכדי שתיהיה הארקה תקינה.

• אהבתי 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני 17 שעות, Haim_gds כתב:

(לפני שאתם קופצים עלי, אני לא חושב שהיא תוכל לשים תולעת בפנצ'ר אלא למלא עם המיכל ספרי ותו לא)

לשים תולעת זה יחסית מורכב, אבל בורג סיליקון הרבה יותר פשוט. תקנה מעלי כמה ותשים לה ברכב עם מברג פשוט.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...