Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנתונים הרשמיים על התווית, פר ייבוש.

גם הדירוג האנרגטי מאוד דומה בין ה"רגיל" ל"קונדנסור".

ב HEATPUMP זה A++ וגם נתוני צריכת החשמל (פר ייבוש *וגם* פר שעת עבודה של המכשיר) עוזרים להבין איפה הדברים נמצאים.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם למייבש משאבת חום לוקח יותר זמן לייבש מכונת כביסה, במה מתבטא החיסכון? למרות הזמן הארוך יותר, הוא חסכוני יותר? אם כן, הקונדנסור עף השנה

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

בזמנו קראתי מאמר שהשווה והגיע לכשליש חסכון. הסיבה לחסכון הוא שבקונדנסר גוף החימום מחמם אויר בחלל סגור ואילו בשיטת צינור הפליטה האויר מוחלף כל הזמן באויר קר מבחוץ. ולכן גוף החימום בקונדנסר פועל באחוז קטן יותר מהזמן.

:turn-l:
פורסם
לפני 7 דקות, מלטבשי כתב:

אם למייבש משאבת חום לוקח יותר זמן לייבש מכונת כביסה, במה מתבטא החיסכון? למרות הזמן הארוך יותר, הוא חסכוני יותר? אם כן, הקונדנסור עף השנה

צריכת החשמל של מייבש רגיל, בסביבות 2600-2800W לשעה.
צריכת החשמל של HEAT PUMP זה בין 700 ל 800W בממוצע לשעה (עבור הדגמים של 7-8-10 ק"ג לערך).

אם המייבש עובד שעה וחצי ומייבש מכונה, אתה יכול להגיע לצריכה של בין 4 ל 4.5KW ובמקרים חריגים גם ל 5KW לכל ייבוש (תכפיל ב 0.62 ש"ח לכל KW וזה העלות שלך).

HEAT PUMP יותר איטית (על התווית רשום זמן הייבוש למכונה ואת צריכת החשמל שלה) אבל גם אם לוקח לה פי 2 זמן (3 שעות מול 1.5 שעות), אתה עדיין ברווח (800W כפול 3 = 2.4KW -> אז תשווה 2.0-2.4KW של HEATPUMP מול מייבש רגיל 4-5KW).

היום המחירים של ה HEATPUMP כבר ירדו ויש יותר תחרות (יותר מותגים) אז יש מה לשקול את זה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 8 שעות, איציק נ. כתב:

HEAT PUMP יותר איטית (על התווית רשום זמן הייבוש למכונה ואת צריכת החשמל שלה) אבל גם אם לוקח לה פי 2 זמן (3 שעות מול 1.5 שעות), אתה עדיין ברווח (800W כפול 3 = 2.4KW -> אז תשווה 2.0-2.4KW של HEATPUMP מול מייבש רגיל 4-5KW).

לפי זה ההפרש הוא כ-1.5 ש"ח להפעלה.

לא שאני מחפש מייבשים כרגע - אבל ממבט חטוף על מכונות של בוש, ההפרש בין מייבש ללא משאבת חום לאחד עם כזה הוא כ-500 ש"ח - מה שאומר שההפרש יוחזר רק לאחר קצת יותר מ-300 הפעלות. אם מפעילים מייבש מלא, 3 פעמים בשבוע, ההפרש יוחזר רק אחרי שנתיים...

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

איזה מכשיר יש לך ?
ועוד שאלה שרק אתה יכול לענות עליה (בעל ניסיון) - כמה זמן לוקח ייבוש של מכונה מלאה ?

לי יש אלקטרה 7 קילו (מוצר מדבקה שלהם) בן כ 4 או 5 שנים. עובבד יפה עם אפס תקלות וזמן ייבוש בפועל כשעתיים וחצי למכונה (תכנית EXTRA DRY. הוא טוען ל 4.5 שעות בהתחלה אבל מקצר משמעותית לפי החיישנים).

הספק 850W

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש לי מייבש כביסה פשוט עם צינור וגלגלת זמן. בלי חיישנים ובלי כלום. 

הוא צורך כ2000w ומסיים יבוש 9 ק"ג כביסה שנסחטה ב1000 סל"ד סביב 50-60 דקות.

למגבות לוקח 80 דקות.

עודף החיישנים דווקא הורס לדעתי.

יצא לי לייבש כמה פעמים במייבש חדש עם מעבה של בוש שיש אצל חמותי. 

לוקח לזה הרבה יותר לייבש. משהו כמו שעתיים+ 

בכמויות קטנות של כביסה הוא לא מצליח לייבש

החיישנים עוצרים אותו לפני שהכביסה יבשה.

היתרון שלו זה שאפשר לשים אותו גם לא ליד חלון.

חוץ מזה? אני לא חושב שיש הבדל משמעותי בצריכת החשמל או בטיב היבוש

.

פורסם
לפני 3 דקות, om2 כתב:

יש לי מייבש כביסה פשוט עם צינור וגלגלת זמן. בלי חיישנים ובלי כלום. 

הוא צורך כ2000w ומסיים יבוש 9 ק"ג כביסה שנסחטה ב1000 סל"ד סביב 50-60 דקות.

למגבות לוקח 80 דקות.

עודף החיישנים דווקא הורס לדעתי.

יצא לי לייבש כמה פעמים במייבש חדש עם מעבה של בוש שיש אצל חמותי. 

לוקח לזה הרבה יותר לייבש. משהו כמו שעתיים+ 

בכמויות קטנות של כביסה הוא לא מצליח לייבש

החיישנים עוצרים אותו לפני שהכביסה יבשה.

היתרון שלו זה שאפשר לשים אותו גם לא ליד חלון.

חוץ מזה? אני לא חושב שיש הבדל משמעותי בצריכת החשמל או בטיב היבוש

או שחסר לך אפס בעוצמה שלו, או שהשעון שלך מקולקל או שהמשקל שלך מקולקל.

אין שום מצב ש 9 קילו ב 2000W מתייבשים תוך שעה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זאת המציאות.

מוזמן אליי הביתה.

כתוב עליו במוצהר שיש לו 2600w

בפועל הוא יושב על מאמ"ת של 10A ואף פעם לא הקפיץ אותו. במרוצת השנים המאמ"ת (וכל הלוח) הוחלף כך שאי אפשר להגיד שהמאמ"ת תקול.

בזמנו עשיתי עליו ניסויים (כדי לדעת אם אני יכול לחבר לו חברים על המאמ"ת - הכוונה על אותו שקע שפוצל)

צריכת החשמל שלו יצאה כ2000w

אולי אולי 2100-2200 אבל זכור לי שפחות.

אבל כרגע הוא יושב עם עוד חברים על הקו חשמל של 10A לא נרשמו תלונות מצד אף אחד (הכוונה שהמאמ"ת לא קופץ)

.

פורסם

עוד יתרון של משאבת חום (יש אצל ההורים שלי, לפני זה היה להם מייבש צינור) - הבגדים יוצאים הרבה יותר רכים ונעימים מאשר במייבש רגיל. לא ממש יודע להסביר למה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

סוף דבר - המייבש הנוכחי תוקן ב 300₪ ( עלות ביקור טכנאי + בדיקה כללית+ החזרת טרמוסטט למצב הנכון,  כולל הסבר איך אני עושה זאת בפעם הבאה בעצמי).

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 3

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...