Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מייבש אלקטרולוקס 7 קילוגרם בן 10 סיים את תפקידו.

חשבתי שזה יהיה פשוט :

מייבש צינור פליטה ( יציאה מצד שמאל), עם חיישני לחות ובעוצמה נורמלית ( הקודם היה 2600W).

ואני לא מוצא שום דבר.

לא מעוניין בקונדנסר, משאבת חום ועוד כל מיני חידושים באלפי שקלים.

מיקום המייבש צמוד לחלון של מרפסת שירות.

א. בקושי יש את הסוג הזה של מייבשים

ב. מה שיש,  עם 2000-2100W, מה שכנראה יגרום ל 5-6 שעות ייבוש של מכונה מלאה.

ג. לא ברור מיקום צינור פליטה .

בכמה אתרים עדיין מפורסם  דגם המייבש הישן כמו שהיה לי , אבל או שאין במלאי בפועל, או שהביקורות לאתרים האלה ממש גרועות, ואני מפחד להזמין אצלם.

מצאתי מייבש פושטי של יונדאי

https://www.lastprice.co.il/p/96276681?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwsJO4BhDoARIsADDv4vADUkcNz4N2jELd3KLUBb1r4WOB4f1G0OaLm6_wmlWJqRWGwAGzN3YaAjsYEALw_wcB

אין עליו שום מידע ברשת, נראה לי סתם מותג מדבקה, הוא עדיין חלש 2350W, אבל אין משהו בעוצמה יותר נורמלית.

גם כאן לא ברור מיקום יציאה של צינור פליטה.

המלצות?

תודה !

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ככל שאני זוכר וגם אצלי (מילה) , חיבור צינור פליטת אדים אפשרי גם מימין וגם משמאל, ישנו כיסוי על פתחי היציאה, מן הסתם יש יציאת אדים דרך מפצל .

ההספק כפי שנוכחת נמוך ממה שהיה לך. מצד שני יש אפשרויות שונות לייבוש על פי זמן. מן הסתם ככל שתבחר ייבוש קצר יותר המייבש יפעיל את גוף החימום  בעוצמה גבוהה יותר.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מה היתרונות של קונדנסר, כאשר המייבש צמוד לחלון?

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין,

החיסרון, לזכור לרוקן את מגירת העיבוי .

במכשיר דור ראשון שהיה לאימי , לא היה מצוף מונע גלישה של המים וקצר חשמלי השבית אותו לחלוטין .

אבל יש עצות ברשת:

איך מתחזקים נכון את מייבש הכביסה?
ניקוי הקונדנסר: הקונדנסר ממוקם בחלק התחתון של מייבש הכביסה, ממש בחזית. יש לפתוח את מכסה הקונדנס שמגן עליו, לשלוף אותו ולשטוף תחת מים זורמים בלחץ יחסית גבוה. את הקונדנסר יש להחזיר למקומו רק לאחר ייבוש. מומלץ לחזור על הפעולה הזו אחת לחודש.

ניקוי פילטר: את הפילטר של מייבש הכביסה את הפילטר מומלץ לנקות לאחר כל הפעלה, הוא נמצא בתושבת של דלת המייבש. ניתן לשלוף אותו, להסיר את הסיבים הרבים, לשטוף במים זורמים, לייבש ולהחזיר למקום.

ריקון מיכל המים: את מיכל המים של מייבש הכביסה יש לרוקן לאחר כל הפעלה. המלצה שלנו, הקפידו לעשות זאת גם אם מיכל המים לא מלא עד הסוף, אחרת מייבש הכביסה יעצור את עבודתו כמיכל המים יתמלא.

התקנת צינור ניקוז: אם אתם רוצים לעשות לעצמכם חיים קצת יותר קלים, הטיפ הזה הוא בדיוק עבורכם. במקום לרוקן את מיכל המים של מייבש הכביסה לאחר כל הפעלה, תוכלו להתקין צינור ניקוז ייעודי שדומה מאוד לזה של מכונת הכביסה. הצינור הזה מגיע גם מייבש הכביסה, אותו מחברים לגב המייבש ושולחים ליציאת הביוב של מכונת הכביסה. כך מייבש הכביסה ינקז את המים בצורה שוטפת לניקוז של הביוב ואתם לא תצטרכו להתעסק בכלל עם מיכל המים.

אל תעמיסו: הטיפ הזה נכון לכל מייבש כביסה, אך במיוחד לקונדנסר. במצב כזה מייבש הכביסה יתקשה לייבש את הבגדים בזמן המוגדר של התכנית ואתם מסכנים את תקינות גוף החימום שלו.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מה התקלה שלו ?

זה מכשיר HEAVY DUTY ואם זה כרטיס ב 250 שקל עדיף לך לתקן (אני החלפתי לפני כמה שנים 2-3 רכיבים על הלוח ומאז עובד - יש קיטים לתיקון באיביי).

לפני כמה חודשים החלפתי רצועה. מכשיר בן 10 אם לא יותר, מדהים היה לראות שהמצב של המותחן\מייסבים\גלגלות כמו חדש - וזה מכשיר שעובד אצלנו *כל השנה*.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

Error e60, אין חימום.

כבר היה תיקון אחד במהלך השנים .

אני לא הטיפוס שמתקן לבדי מכשירי חשמל. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

זה יכול להיות טרמוסוייץ' קטן ופשוט וזה גם יכול להיות גוף חימום או תקלה בכרטיס (ממסר).

מה התקציב ?

משומש בא בחשבון ? (יש לפעמים מציאות...מכשירים צעירים בפחות מחצי מחיר של חדש)

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

התקציב משהו סביב 1500-2000₪ . מעדיף פחות, אבל לא קריטי.

פחות בקטע של מכשיר משומש. אולי באמת אנסה תיקון, כי לא מוצא תחליף ראוי. 

פורסם
לפני 4 דקות, vladclar כתב:

התקציב משהו סביב 1500-2000₪ . מעדיף פחות, אבל לא קריטי.

פחות בקטע של מכשיר משומש. אולי באמת אנסה תיקון, כי לא מוצא תחליף ראוי. 

נסה לבדוק:

אלקטרולוקס 7 ק"ג בן שנה וחצי (900 ש"ח) קונדנסור.
https://market.yad2.co.il/products/מייבש-7-קג-עם-מעבה-2

AEG בן שנה 8 ק"ג עם 3 חודשי אחריות (900 ש"ח) כנראה קונדנסור.
https://market.yad2.co.il/products/מייבש-aeg-8-קג-כמו-חדש

ובכל זאת אם אתם עובדים הרבה עם המייבש - אולי כדאי HEAT PUMP ?
אופציה מעניינת:
אלקטרה ב 2200 שח עם אפשרות להרחבת אחריות ל 5 שנים ב 199 שח.
https://www.payngo.co.il/330523.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwsJO4BhDoARIsADDv4vDDmHbSFSlSoug_6jtYnv8iIpeGW9HiHndaV5wC8sqHBMWRXIcMiPoaAlIlEALw_wcB

אצלנו בגלל השימוש האינטנסיבי אני בהחלט שוקל ברצינות לעבור ל HEAT PUMP כי החיסכון בחשמל יהיה מאוד משמעותי (משהו באיזור 2/3 פחות בחשבון) אבל עוד לא עשיתי את הצעד.

לפני 31 דקות, Nemesis כתב:

לדעתי אני כבר מזמן החזרתי את עלות מייבש משאבת החום שלי בחיסכון בחשמל.

איזה מכשיר יש לך ?
ועוד שאלה שרק אתה יכול לענות עליה (בעל ניסיון) - כמה זמן לוקח ייבוש של מכונה מלאה ?

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני כמה חודשים קניתי AEG 7.5 קג צינור ב1500. לא יודע מה ההספק המוצהר שלו, אבל הוא מייבש מכונה בשעתיים וחצי.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 43 דקות, איציק נ. כתב:

מכשיר יש לך ?
ועוד שאלה שרק אתה יכול לענות עליה (בעל ניסיון) - כמה זמן לוקח ייבוש של מכונה מלאה

יש לי aeg T7DBE832M בן כחמש וחצי.

אחרי סחיטה ב 1400 סלד מעריך שלוקח כשעתיים. הוא מציג בהתחלה קרוב לשלוש שעות, אבל הוא כל הזמן קצר בזמנים כך שהוא מסיים בערך כמו תוכנית easy care של שעתיים במכונת הכביסה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, vladclar כתב:

מה היתרונות של קונדנסר, כאשר המייבש צמוד לחלון?

חסכון בחשמל, כשליש מול מייבש צינור. המחיר והמורכבות הטכנית דומים. משאבת חום חוסכת יותר בחשמל אבל באה עם מחיר ומורכבות טכנית אחרים.

:turn-l:
פורסם
לפני 37 דקות, yuvk כתב:

חסכון בחשמל, כשליש מול מייבש צינור. המחיר והמורכבות הטכנית דומים. משאבת חום חוסכת יותר בחשמל אבל באה עם מחיר ומורכבות טכנית אחרים.

לפי הנתונים, קונדנסור מול מייבש צינור רגיל - הפערים מאוד קטנים, כמעט זניחים, בצריכת החשמל פר ייבוש.

רק ל HEAT PUMP יש פער מאוד משמעותי (חיסכון על הנייר של 60-70%, בפועל כנראה 50%) אבל זה כמובן הודות ליעילות האנרגטית של מדחס (COP של בד"כ בין 3 ל 4) שמצליח לספק את רמות החום בשליש עד רבע מכמות האנרגיה שצריך להשקיע. 

יש לזה מחיר (משקל גבוה מאוד של המוצר עצמו - וכמובן רכיבים נוספים [זה בעצם מזגן קטן בתוך מייבש...] ).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...