Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, natco כתב:

בניגוד לאחרים כאן, כל מה שאני אומר מבוסס על החוק.
אסור לו להתקין עמוד בפינת החניה, על חשבון תא החניה.
עמודים בחניון מותקנים 50 ס"מ פנימה מקו קצה תא החניה.

ובכל מקרה - הם לא על חשבון מידות תא החניה, להיפך - כשיש עמוד, תא החניה שלצידו צריך להיות רחב בכ-40 ס"מ נוספים (תלוי בנסיבות, אני לא פותח כאן עכשיו קורס תחיקת הבניה).

zz.jpg.1ebfd2fe272c562ba86ca6ccaf616811.jpg

הוא הולך לשים עמוד בפינת תא קיים, (שלא ברורה מידת תקניותו גם כך). האיזור בין תאים סמוכים שתוככנו ללא הפרעות מיועד בין השאר לתמרון של הרכב בתא ליד.

aa.jpg.3e25b8aa7ad041264d0c22f6b092f6aa.jpg

מניעת האפשרות לתמרון כזה פוגעת בשימושיות של התא, ובמקרה שהבחור בתא ליד יפגע עם האוטו שלו במפגע הזה, את התיקון של הרכב שלו ישלם מתקין העמוד.

בזה סיימתי את ההרצאה על תכנון חניונים.

פעם היו סנקציות נגד מי שמייעצים בפורום הזה יעוץ לא מקצועי.

חבל שהמשמעת הזו התרופפה.

מישהו יכול אשכרה לקחת מפה עצה לא טובה, ולספוג נזק רציני.

מה החוק הספציפי שאוסר התקנת עמוד מתכת בחניה? סעיף מסויים? התקנות שמובאות מדברות על עמודי בטון ותכנון גודל תא חניה. 

אם אכן אסור להתקין עמוד מתכת בתוך חניה שלך, אזי כל מפעלי  ומתקיני סככות לרכב הינם עבריינים בעצם?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה? מה הקשר של סככות, מתקינים? עבריינים?? מה ההתלהמות הזו?

אתה אשכרה מתמקח איתי? 

אני לא כתבתי את החוק.

מה לא ברור? החוק מדבר על כל הפרעה. הוא לא ספציפי לגבי חומרי הבניה.

אתה רוצה, אשלח לך את החוברת.

זה 150 עמודים של כל הלוגיקה שמאחורי הדברים (שאת הלוגיקה הספציפית העמודים הסברתי כאן. תקרא שוב, תבין. אני בטוח.)

לעניין סככות החניה- הן מיועדות לבתים פרטיים.

ראשית, הדין בחניה בבית צמוד-קרקע שונה מעט.

שנית, החניות בבתים צמודי קרקע מתוכננות כך (מבחינת רוחב) שהן מיועדות לקבל סככת חניה, גם אם זו לא הותקנה ע"י הקבלן.

שלישית- אם העמוד של הסככה הותקן בקו קצה החניה האחורי - אז כ,ן  זהו ליקוי בניה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

חוח לא מתמקח ולא מתלהם. רק מנסה להבין לעומק את הסוגיה.

ספציפית לסככות ,מדובר על סככות כמו של צל סאן. מותקנות בחניונים של בניינים, לרוב לפחות 4 עמודי מתכת בפינות תא חניה. 

אשמח לחוברת שהזכרת. האם מדובר בתקנות או חוקים? למי מיועדים? לפני גמר בנייה או אחרי?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

Screenshot_2024-08-22-20-37-36-98_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.thumb.jpg.4f500d304d38e3186c9ff8e89d3ef022.jpgאז עשיתי גוגל על צל-סאן...

הם מחרטטים שם באתר על "התקנים"

Screenshot_2024-08-22-20-37-36-98_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.thumb.jpg.4f500d304d38e3186c9ff8e89d3ef022.jpg

אגב, הם מכוונים (לפי המספרים שהם רשמו) לחניון רמה 3, שזה מזמן לא עומד בדרישות של העיריות בחניונים פרטיים.

בכל מקרה, בתמונות רואים שהעמודים לא בקצה התא, אלא פנימיים יותר.

בראשון אהיה במשרד, ואעלה לכאן את החוברת.

היא נקראת "הוראות לתכנון חניונים", והמעמד שלה הוא של תקנה (יש הפניה בחת"ב בפרק "תכנון מקומות חניה")

• אהבתי 1

פורסם

@natco האם כוונתך לקובץ הזה? לזכות משרד התחבורה שהוא מפרסם הרבה מאוד הנחיות תכנון במרשתת. תמרורים דרכים, רמזורים, הנה חניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נהג צריך לדעת לחנות כולל ברוורס. אחת האפשרויות היא לפנות בכתב לבעלי הדירה, לומר להם שהשכנה לא יודעת לחנות, ושאתה דורש, למשל, שכל חניה תהיה תמיד ברוורס (שיחנה בעלה תמיד אם הוא יודע, זה לא צריך לעניין אותך מי יחנה). דרישה אחרת יכולה להיות שההסכם עם השוכרת יבוטל תוך X ימים. אם לא יפעלו כפי שאתה מעוניין, אתה יכול לכתוב באותה הודעה שתאלץ לתבוע אותם אצל המפקח על רישום מקרקעין בבקשה שיבטלו איתה את ההסכם. לא כל דירה מתאימה לכל דייר, בעל דירה לא צריך להשכיר אותה לכל אחד, וזה נראה המקרה.

• מצחיק 5
  • מעניין 1
פורסם
לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

נהג צריך לדעת לחנות כולל ברוורס. אחת האפשרויות היא לפנות בכתב לבעלי הדירה, לומר להם שהשכנה לא יודעת לחנות, ושאתה דורש, למשל, שכל חניה תהיה תמיד ברוורס (שיחנה בעלה תמיד אם הוא יודע, זה לא צריך לעניין אותך מי יחנה). דרישה אחרת יכולה להיות שההסכם עם השוכרת יבוטל תוך X ימים. אם לא יפעלו כפי שאתה מעוניין, אתה יכול לכתוב באותה הודעה שתאלץ לתבוע אותם אצל המפקח על רישום מקרקעין בבקשה שיבטלו איתה את ההסכם. לא כל דירה מתאימה לכל דייר, בעל דירה לא צריך להשכיר אותה לכל אחד, וזה נראה המקרה.

לא חושב שיש דרך להשפיע על סגנון נהיגה של אנשים.

אי אפשר להכריח מישהו לחנות רק ברוורס, בשום מקום בעולם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

@natco האם כוונתך לקובץ הזה

אני מתכוון לקובץ הpdf באמצע הקישור שלך: "הנחיות לתכנון חניה פרק ד'- תכנון חניונים".

כן, הם מפרסמים הרבה הנחיות, כי הם הגוף הסטטוטורי לעניין תנועה וחניה.

החוק ברוב הסעיפים רק מפנה לתקנות, והם הגוף המקצועי שיודע לתקן תקנות בנושא.

פורסם

תראה - יש לי שכנה כזו שחונה צמוד אלי. היא כנראה פחות דופקת לי את הרכב אבל בפועל לוקחת איזה 70% משטח החניות שלנו כי היא פשוט לא יודעת ולא כל כך טורחת לחנות כמו שצריך.

אם זה היה תלוי בי - מזמן הייתי חונה עקום ומכריח אותה כמה פעמים להתקשר אלי כדי שאזיז את הרכב שתוכל להכנס. כוח עליון אוסרת עלי בטענה של שלום בין שכנים.

• מצחיק 3
פורסם
בתאריך 22.8.2024 בשעה 16:08, natco כתב:

פעם היו סנקציות נגד מי שמייעצים בפורום הזה יעוץ לא מקצועי.

חבל שהמשמעת הזו התרופפה.

מנסים גם היום לשמור על המשמעת הזו אבל בעניינים מקצועיים ספצפיים כמו הנ"ל למשל, לא תמיד יש לנו את הידע להחליט אם היעוץ נכון או לא. אז נשאר לסמוך על חברי פורום שיש להם את הידע הזה. 

• אהבתי 1

פורסם

פתרון שראיתי בבתי מלון, מיועד למקרים שהאורחים חונים עקום ומצמצמים את המקום בחניות סמוכות. 

קונסים כאלו מוצבים בפינות החניות, מצד אחד לא יגרמו נזק לרכב אם יפגע בהם (זה פלסטיק קל משקל שלא מקובע לשום דבר) ומצד שני מסמנים גבולות גזרה וגורמים לאנשים להחנות ישר בתוך החניה. 

יכול להיות כמובן שהקונוס יעלם משם אחרי זמן מסויים.

vacant-parking-lot-with-traffic-cone-photo.thumb.jpg.c02806a72541356eba73706f19567815.jpg

פורסם (נערך)

תודה לכולם על תשובות.
העמוד כבר הוזמן ונמצא אצלי אך טרם הותקן, אבל מהתשובות אני חייב לציין שאני מבולבל.

חברים, צריך להבין שכל ניסיונותיי  לפנות לשכנה ולנסות להסביר לה איך נכון לחנות עלו בתוהו,  אין לצד השני שום ניסיון תרומה או רצון לפתור את העניין היא מבחינתה אדישה לעניין.
הרכב הוא ליסינג ואם יש לי בעיה / תלונה על נזק שאתבע את החברה.
מזכיר כי גם שפגעה ברכב לא השאירה הודעה / פתק  הייתי צריך לאמת אותה מול המצלמות של הבניין, ורק אז היא לא התכחשה אבל גררה אותי זמן רב עד שהעבירה את הפרטים.
אני לא בקיא בחוק אבל כמות התמונות, הבקשות בהתכתבות, הפגיעות ברכב, המריחת זמן במשיכת זמן להעברת מסמכי ביטוח הריצות והתיקונים שלי למוסך.

אני חושב שכל אלו יעידו בפני כל תביעה עתידית, שניסיתי הכל ואם בכל זאת לפי חברי הפורום אני עלול לעמוד בפני חשיפה לתביעת נזיקין, אז אני באמת לא יודע כבר לצד מי החוק עומד.

כפי שנאמר העמוד מפריע לי הרבה יותר מאשר לה, ובכל זאת אני נאלץ להתקין אותו כדי להגן על הרכוש.

העדכון מפתיחת השרשור, שהודעתי בכתב שלאור כל הניסיונות לפתור את המצב יוצב עמוד בפינה למניעת פגיעות ברכבי.
בתגובה קיבלתי לייק.

מצפונית, אני חושב אולי להתחיל שעמוד במצב מקופל
כדי שהרכב שלה לא ייפגע בכניסה, וכדי שהיא תרגיש שהיא "עולה" על משהו ותתקן את עצמה.

עריכה אחרונה על ידי mojofun
פורסם
לפני 1 דקה, taranta כתב:

מצפונית זה נחמד. איש מקצוע הגיב לך כאן שהיא יכולה לתבוע לך את הצורה. הייתי מקשיב לו.

לא מצאתי בשרשור תגובה חד משמעית.
כן מצאתי בתגובה שלך שכנה שתופסת לך 70% מהחניה וזה בסדר מצידך.
אני תמיד בעד שכנות טובה, אבל גם לזה יש גבולות ומקרה דנן אפשר לתחום אותם בעמוד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...