Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 21.8.2024 בשעה 16:01, natco כתב:

אתה *לא* יכול להתקין עמוד בפינת החניה שלך, גם לא כשהוא בשטח "שלך".

הסברתי את הסיבות לכך בשרשורים קודמים (שצורפו כאן) ואין טעם לחזור על זה.

הפרעה בפינת החניה אסורה ותחשוף אותך לתביעת נזיקין.

כל מי שכתב לך כאן אחרת, טועה, ומטעה אותך.

.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, taranta כתב:

.

אנחנו נמצאים בפורום משפטי.
אני רוצה להאמין שהכותבים רובם משפטנים.
התגובות לכאן ולכאן.
מה עם יתר התגובות של המשפטנים שכתבו שניתן ומותר להתקין? ביטלת אותם?

עריכה אחרונה על ידי mojofun
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, taranta כתב:

תעשה מה שאתה רוצה. אני הדגשתי לך את זה שאשכרה מתעסק עם זה ביום יום.

הצגתי את הדברים בדיוק כמו שהם.
אני אזרח שומר חוק, אני לא מעוניין לעשות דברים נגד החוק.
האם אתה מקבל את זה שאדם יפגע ברכושך שוב ושוב (באזור הפרטי שלך) ואתה גם יודע שזאת לא תהיה הפעם האחרונה אם לא תעשה מעשה כדי למנוע את זה.

דיברת עם האדם על הבעיה, הצעת לו פתרונות והמצב המשיך בשלו, צילמתי שוב ושוב את התמונות.
הודעת לאדם שיוצב שם עמוד שעלול לסכן אותו.
ובכל זאת הקורבן הוא זה שעלול לדבריך לחטוף תביעת נזיקין לאין שיעור.
אני באמת שואל, אתה מקבל את העמדה הזו?

פורסם
לפני 52 דקות, mojofun כתב:

אנחנו נמצאים בפורום משפטי.
אני רוצה להאמין שהכותבים רובם משפטנים.
התגובות לכאן ולכאן.
מה עם יתר התגובות של המשפטנים שכתבו שניתן ומותר להתקין? ביטלת אותם?

קיבלת כאן בתגובות, הנחייות לגודל תא חנייה.

אם תסתכל בהנחיות, תראה שאם יש שורה של תאי חנייה, אזי התאים הקיצוניים במידה והם ליד קירות, רוחב התא שלהם יותר גדול מתא שנמצא באמצע השורה.

ולמה הדבר כך... מכיון שכאשר יש רכב בתא על ידך הוא הרי לא חונה בדיוק על הקו (כן, הבנתי שזה מה שעושה השכנה שלך) ואז לדוגמא כאשר אתה נכנס לחנייה או כאשר אתה פותח את הדלת יש לך יותר מרווח תמרון. בתאים הקיצונים אין את המרווח הנוסף הזה ולכן מגדילים להם את רוחב התא.

תחשוב לצורך העניין, אם שני השכנים שלך לחנייה, משני הצדדים יבנו קיר בצד שלהם של הקו.

האם תוכל להכנס לתא החנייה?

האם תוכל לפתוח דלתות ולצאת מהרכב (בקלות)?

ודרך אגב זה נכון גם לגבי אנשים ששמים בחנייה שלהם ארגז אחסון וממקמים אותו בדיוק על אמצע הקו המסומן, שהרי זה שלהם.... אז זהו, שלא.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, Ron Poh כתב:

קיבלת כאן בתגובות, הנחייות לגודל תא חנייה.

אם תסתכל בהנחיות, תראה שאם יש שורה של תאי חנייה, אזי התאים הקיצוניים במידה והם ליד קירות, רוחב התא שלהם יותר גדול מתא שנמצא באמצע השורה.

ולמה הדבר כך... מכיון שכאשר יש רכב בתא על ידך הוא הרי לא חונה בדיוק על הקו (כן, הבנתי שזה מה שעושה השכנה שלך) ואז לדוגמא כאשר אתה נכנס לחנייה או כאשר אתה פותח את הדלת יש לך יותר מרווח תמרון. בתאים הקיצונים אין את המרווח הנוסף הזה ולכן מגדילים להם את רוחב התא.

תחשוב לצורך העניין, אם שני השכנים שלך לחנייה, משני הצדדים יבנו קיר בצד שלהם של הקו.

האם תוכל להכנס לתא החנייה?

האם תוכל לפתוח דלתות ולצאת מהרכב (בקלות)?

ודרך אגב זה נכון גם לגבי אנשים ששמים בחנייה שלהם ארגז אחסון וממקמים אותו בדיוק על אמצע הקו המסומן, שהרי זה שלהם.... אז זהו, שלא.

תודה על התגובה.
להבנתי מלשון החוק ועצם מיקום החנייה הנוכחית בעצם אין לי כלים משפטיים / לא משפטים להתמודד מול התופעה?
אלה לתבוע עבור כל פגיעה עתידית שתהיה? 
מה לגבי התקנת מצלמה שתהיה מותקנת על הסוכך שתהווה הרתעה ישירה , מה החוק אומר לגבי זה?

פורסם

@mojofun מצטער, אני חושש שאין כאן אף משפטן. יש כאן אנשים שרוצים לעזור על יסוד ״ידע כללי״ ויש אנשים כמו @natco שיש להם ידע ספציפי מכוח לימודיהם ועיסוקם.

מכל מקום - עצה של הדיוט - אם נגרם לך נזק ויש לך הוכחות שהשכנה היא המזיקה, שלח לה דרישה לתשלום הנזק (תזקק להוכחה כמו חשבונית התיקון), ואם תסרב תבע אותה בבית המשפט. מן הסתם היא תלמד לחנות.

אופציה שניה (נפרדת) - אם השכנה מפריעה לך לחניה ומתעקשת פנה לעורך דין לצורך ייעוץ, יתכן שתוכל לקבל צו לטובתך אצל המפקח על המקרקעין, שתפקידו מסמיך אותו כשופט בעניינים כאלה.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 56 דקות, mojofun כתב:

להבנתי מלשון החוק ועצם מיקום החנייה הנוכחית בעצם אין לי כלים משפטיים / לא משפטים להתמודד מול התופעה?

לא זוכר את כל ההצעות שנתנו לך, אבל נתתי לך הצעה משפטית.

פורסם
לפני 16 דקות, mcaspi כתב:

לא זוכר את כל ההצעות שנתנו לך, אבל נתתי לך הצעה משפטית.

אין ספק שהצעת הצעה טובה, אבל היא קצת למרחיקי לכת.
אין לי כוונה להוציא אותה מהדירה להיות שוטר או מחנך בדרכים כאלה או אחרות אנחנו בכל זאת מדברים על משפחה עם ילדים שמתגוררת בבניין.
חיפשתי פתרון פשוט, בעלות נמוכה שכפוף למגבלות החוק.
ומאפשר לי לחזור מיום עבודה ולחנות בצורה נוחה, ולישון בראש שקט בידיעה שלא אקום למכה חדשה בבוקר.

לצערי אין בנמצא.

פורסם

לא מדוייק. ההנחיות והתקנות שפורסמו כאן,ראשית מוכוונות למהנדסי בניין וכד, בעת הקמת מבנה חדש. אין להם תוקף זהה או בכלל, כאשר מדובר בחניון קיים או במקרה של פותש. התקנות האלה טובות אם אדם פלוני רכש דירה, אך גודל החניה שלו קטן ביחס לתקן. יכול לבוא עם התקנות למנהל הבניין ולדרוש חניה על פי התקן. במקרה של פותש , כאמור העניין לא רלוונטי. 

חיפשתי ולא מצאתי פסקי דין בנושא של עמודי חניה בתוך חניון פרטי. 

אפשר לדבר עם השכנה, להתריע שאתה מתקין עמודי חניה בתוך חניה שלך כדי להגן על רכבך. עדיף לתעד את ההתרעה ואולי אף למסור אותה בכתב/מייל/ווטסאפ.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, fatboy1340 כתב:

לא מדוייק. ההנחיות והתקנות שפורסמו כאן,ראשית מוכוונות למהנדסי בניין וכד, בעת הקמת מבנה חדש. אין להם תוקף זהה או בכלל, כאשר מדובר בחניון קיים או במקרה של פותש. התקנות האלה טובות אם אדם פלוני רכש דירה, אך גודל החניה שלו קטן ביחס לתקן. יכול לבוא עם התקנות למנהל הבניין ולדרוש חניה על פי התקן. במקרה של פותש , כאמור העניין לא רלוונטי. 

חיפשתי ולא מצאתי פסקי דין בנושא של עמודי חניה בתוך חניון פרטי. 

אפשר לדבר עם השכנה, להתריע שאתה מתקין עמודי חניה בתוך חניה שלך כדי להגן על רכבך. עדיף לתעד את ההתרעה ואולי אף למסור אותה בכתב/מייל/ווטסאפ.

תודה.
אכן בוצעה התרעה בע"פ ובוצעה התרעה בווטסאפ בידיוק בנוסח הזה לעניין הצבת העמוד.
מה שכרגע מונע ממני את ההצבה זה חלק מהתגובות פה.

1. פגיעה של הרכב שלה בעמוד, תביעה שתושט עליי מפני שהעמוד מהווה עבורם "הפרעה".
2. חשיפה לתביעת נזיקין בעל / אישה ילד נפל מהצבת העמוד, אפילו שקיבלו מבעוד מועד התרעה על הצבת עמוד. (מכיוון שלא עמד כלשון החוק במרווחי בטחון והפלפולים המשפטיים של תכנון החנייה).

אם שני הסעיפים האלו בעלי קייס משפטי, זה לא יגרום לי לישון טוב בלילה.

פורסם

חשיבה לגיטימית. מה עמדת ועד הבית בנושא?

נפילה של ילד בחניון אמורה להיות מכוסה על ידי ביטוח צד ג של הבניין. פגיעה של רכב בתוך עמוד שנמצא בתוך גבולות חניה שלך, לא שונה מהותית מפגיעה ברכבך או בעמוד של סככה מעל חניה, כפי שציינתי .

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 3 דקות, fatboy1340 כתב:

חשיבה לגיטימית. מה עמדת ועד הבית בנושא?

נפילה של ילד בחניון אמורה להיות מכוסה על ידי ביטוח צד ג של הבניין. פגיעה של רכב בתוך עמוד שנמצא בתוך גבולות חניה שלך, לא שונה מהותית מפגיעה ברכבך או בעמוד של סככה מעל חניה, כפי שציינתי .

עמדת ועד הבית, זהה לעמדתי.
הצעתו הראשונית שלו היא פינוי ה"אי" ובמקומו אבנים משתלבות ובכך בעצם להרחיב את החנייה של הדיירת.
משפחה של הדיירת אמרה שהם לא משתפים פעולה, בשום דבר הכרוך בהוצאה כספית מכיוון שהדירה שכורה, כמו כן גם לא בהוצאות הפגיעה ברכב מכיוון שמדובר ברכב חברה והחברה היא זו שנושאת בעלויות :)

הועד מבחינתו אומר שאם כך המצב מיצית הכל, והצבת עמוד הוא הפתרון האידיאלי.

הועד כאמור הוא אדם כמוני, הוא לא בקיא בחוק והוא לא יעמוד מאחוריי בנושא תביעה לגבי 2 הסעיפים שציינתי.
אם יש משפטן שיאמר לי שאין חשש מ 2 הסעיפים שציינתי, העמוד יוצב שם מחר בבוקר.

לגבי צד ג' - אני מניח שנפילה כתוצאה מעמוד / מחסום בחניה פרטית שלי היא תביעה כנגד הביטוח דירה שלי הפרטי ולא כנגד הבניין ההגיון של אומר ככה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...