Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המטרה לא לפתוח את עניין האם מהירות שה מסוכן שוב. 

אני מרגיש שכאשר אני נוסע פחות או יותר בקצב התנועה, נכפות עליי סיטואציות מסוכנות פי כמה וכמה מאשר כאשר אני מהיר מן התנועה.  אני מדבר על סדר גודל של 6-8-10 רגעים ששר להגדיר אותם כמסוכנים לעומת 0-1. 

אני רק אדגיש שאני לא מדבר על דברים מעצבנים כמו התנחלות בנתיבים או כאלו, אםא ממש על סיטואציות מסוכנות כמו חיתוכים, התפרצות לנתיב שלי, לפעמים עוברים עליי פיזית בלי מראות בכלל. 

למעשה, כשאהי נוסע לאט מן התנועה, נניח ב90 בימני, אז קורות לי הרבה פחות סיטואציות, אבל עדיין יותר מאשר כשאני מהיר מהתנועה. 

אני משער שהסבר אחד הגיוני הוא שברגע שאני בקצב של התנועה אני חושף את עצמי יותר לאנשים שבתנועה, קרי נהגים אחרים. ואז קל יותר סטטיסטית להיתקל גם בעפיפונים ושאר נהגים מסוכנים. 

האם גם אתם מרגישים כך? הפוך? 

אתם נוהגים בקצב התנועה? קצת יותר? הרבה יותר? 

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלה מעניינת. 

אז אתה בעצם טוען שעצם העבודה שאתה נוסע מהר יותר, ככה אתה פחות נתקל בהם? 

אני אישית בוחר במיוחד בעיר לנסוע מעט לאט יותר בדיוק בגלל שזה מאפשר לי לראות ולעבד בראש כול מיני סיטואציות של עפיפונים, חתכנים, מתאבדים על קורקינטים וסתם אנשים בלי התמצאות בסביבה. 

• אהבתי 5
פורסם

תלוי מאוד במצב התנועה.

אישית מעדיף שיוט רגוע בימני במהירות סביב המותרת, בדרך כלל הנתיב פנוי וההפתעות מעטות. היוצא מהכלל הוא במחלפים, שם ההפתעות צפויות, קצת ממשתלבים שלא יודעים להשתלב, ויותר מממהרי הרגע האחרון שחותכים בפראות מהשמאלי כדי לצאת, לעתים על ה-815.

• אהבתי 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, ניקו פ. כתב:

המטרה לא לפתוח את עניין האם מהירות שה מסוכן שוב. 

אני מרגיש שכאשר אני נוסע פחות או יותר בקצב התנועה, נכפות עליי סיטואציות מסוכנות פי כמה וכמה מאשר כאשר אני מהיר מן התנועה.  אני מדבר על סדר גודל של 6-8-10 רגעים ששר להגדיר אותם כמסוכנים לעומת 0-1. 

אני רק אדגיש שאני לא מדבר על דברים מעצבנים כמו התנחלות בנתיבים או כאלו, אםא ממש על סיטואציות מסוכנות כמו חיתוכים, התפרצות לנתיב שלי, לפעמים עוברים עליי פיזית בלי מראות בכלל. 

למעשה, כשאהי נוסע לאט מן התנועה, נניח ב90 בימני, אז קורות לי הרבה פחות סיטואציות, אבל עדיין יותר מאשר כשאני מהיר מהתנועה. 

אני משער שהסבר אחד הגיוני הוא שברגע שאני בקצב של התנועה אני חושף את עצמי יותר לאנשים שבתנועה, קרי נהגים אחרים. ואז קל יותר סטטיסטית להיתקל גם בעפיפונים ושאר נהגים מסוכנים. 

בהחלט כך. ולגמרי מובן. נסיעה מהירה יותר מהסביבה היא באופן כמעט מובנה מחייבת ריכוז יתר וגם חשופה פחות לטעויות המשתמשים האחרים בדרך. 

• אהבתי 1
פורסם

להיפך, כשאתה נוסע מהר משאר התנועה אתה נחשף ליותר משתמשי דרך מאשר אם תיסע במהירות התנועה. 

כול ההודעה נשמעת כמו הרגשה סובייקטיבית אחת שמנסה לתרץ נסיעה מהירה מהשאר. מה שכמובן בסופו של דבר גורר לולאת משוב חיובית.

• רעיון גרוע 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

ראוי להבחין בין מספר משתמשי הדרך, לשאלת הזמן במסגרתו אתה " מבלה " בחברתם. כשאתה נוסע בצמוד לסמיטריילר וב" מהירות התנועה " הזהה לזו שלו, " נחשפת " למשתמש דרך אחד בלבד. כשאתה עובר אותו ועוד אחד אחריו " נחשפת " אמנם לשניים, אבל לפרק זמן שונה וקצר יותר. מהיכרות עם תרבות הנהיגה בארץ העדר התקשורת וההבנה  האחד את רעהו המאפיינות אותה, אני יודע מה אני מעדיף.

• אהבתי 1
פורסם

להיפך, מרגיש שכשאני נוסע מהר יש לי הרבה יותר סיטואציות של נהגים במהירות איטית יותר שנכנסים לי לנתיב ומצריכים ממני בלימות חזקות.

ב 90 בימני גם יש תקריות אבל הרבה יותר רגוע.

• אהבתי 2

Miata ND2

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי כן. שאתה נוסע מהר יותר משאר התנועה אתה:

1. מגיע מהר יותר ולכן פחות זמן על הכביש, כלומר פחות חשוף לסכנות.

2. מקצר את החשיפה לנהגים שמחטטים באף/קוראים הודעות/מתעסקים בוויז ויכולים לעשות משהו מטומטם באופן פתאומי מחוסר תשומת לב בכך שאתה נוסע יותר מהר ועוקף אותם.

3. יותר עירני כי אתה תמיד מחפש את הסכנה ומתחמק ממנה.

4. רוב הזמן הרכב שלפניך רחוק מאד וכשאתה מגיע אליו אתה עוקף, כך שהמרחק הממוצע בינך לרכב שמקדימה גדול מאד ורוב הזמן יש לך אופק נקי.

כמובן שזה לא מתייחס למישהו שנוסע 200 קמש ומזגזג בין רכבים כששאר התנועה נוסעת 90-100 קמש.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כשאתה נוסע במהירות הממוצעת בימיני ועוקף לפי הצורך עם חזרה לימין יקח לך קצת יותר זמן להגיע אבל לא יהיו לך הפתעות.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש מספר משתנים קריטיים בנהיגה טובה וזהירה. 1. שמירת שדה ראייה מספק. 2. שמירה על הפרש מהירויות סביר בינך לבין רוב הנהגים סביבך. 3. התאמת מהירות הנסיעה לתוואי הדרך. 

באם מקפידים על העקרונות, ההפתעות המסוכנות יורדות למינימום עד אפס.

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

לדעתי כן. שאתה נוסע מהר יותר משאר התנועה אתה:

קצת מצחיק אותי ש- SlowRide בעד נסיעה מהירה...

לעצם העניין - אני מאוד לא אוהב לנסוע באותה מהירות לצד מישהו אחר כי זה נראה לי מתכון לתקלות. כשאני מגיע לסיטואציה כזאת אני לפעמים מאיץ כדי לעקוף, לפעמים מאט כדי לתת לנהג השני להתרחק - תלוי בסיטואציה הספציפית.
אבל אם נניח תיאורטית שכולם נוסעים 100 קמ"ש וגם אני  כך, ואני נמצא במרחק קבוע ובטוח מהרכב שלפניי ומהרכב שמאחוריי (וגם מאלה שמצידי) הכל בסדר... לא שדבר כזה קורה במציאות.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

תלוי. בוא נגיד שבכביש יש דבוקות של מכוניות

אם אני בדבוקה אני מאיץ לעקוף אותה אם בין הדבוקות נוח לי שהישאר בשטח הזה ליקראת הדבוקה הבאה אני באמצעי שומר מרחק 

בקיצור מסכים עם העיקרון שלך  

• אהבתי 2
פורסם

לפני 21 שעות, ניקו פ. כתב:

לגמרי מרגיש כך ולכן משתדל לסוע תמיד קצת יותר מהר מהתנועה. קצת זה פלוס מינוס 10 קמ״ש יותר.

ההסבר שלי הוא שבמצב כזה התנועה מתקרבת אליך מקדימה ובמהירות נמוכה, שזה המצב הכי בטיחותי.

כל זה נכון עד שאני מגיע לאיזור נתניה.

מגיע לנתניה, עובר לימני ושומר מרחק כמו סבתא זקנה.

• אהבתי 2
פורסם

יסלח לי פותח השרשור, אבל (וזו מסקנתי מיותר מ- 15 שנה של נסיעה יום יומית בכביש 6 וחשיפה לכל סוגי הנהגים הארץ ישראליים...), אבל כשאתה נוסע יותר מהר מהתנועה, אתה חושב שאתה נחשף פחות לנהגים אחרים, אבל כמות הפעמים שאתה חושף נהגים אחרים שלא נוהגים כמוך להתנהגות שלך, שקרוב לוודאי תתפס על ידם כמסכנת אותם - כי נסיעה יותר מהר מהתנועה בכביש 6 מחייבת צפרור/הבהוב נהגים הצידה, חיתוך בין מכוניות וכו'. 

• אהבתי 2

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

שאני לבד. אני בדרך כלל בקצב התנועה. (שזה סביב 110 ברוב הכבישים)

שאני מסיע את המשפחה. תמיד תמיד איטי מהתנועה. (80-90 בנתיב בימני בשאנטי)

א. הריכוז שלי תמיד יכול להיות מוסב בגלל אחת מהן. (יש לי רק בנות)

ב. תאונה במהירות גבוה תסכן אותן משמעותית

ג. גם האצות/בלימות פתע לא טובות להן.

• אהבתי 1

.

• תוכן חדש...