Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעשים בכביש משובש,מזדה 3 2016 האצ'בק ספורט

דור-ל
מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

לפני 5 דקות, yulianx כתב:

כאשר מתחילים הרעשים ואתה לוחץ על הבלמים הרעש נפסק?

הרעש בוודאות מהרדיאטור,כשאני טופח עליו הוא רועד ומשמיע את אותם הרעשים,השאלה מכל המכלול חלקים ששייכים לרדיאטור מה יכול ליהיות

m7kj.jpg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 8.11.2024 בשעה 01:04, Tom_22 כתב:

ביד אחד תדפוק, ביד שניה תיגע בכל מיני נקודות ותראה מתי הרעש מפסיק.

קבל קטע,זה גם לא מהרדיאטור,הרכב היה על הליפט בטיפול האחרון והעובד סגר את הפינה הזאת של הרעשים מהרדיאטור,יש פלסטיק של המגן אבנים שחסרים בו כמה קליפסים אז היום הבאתי כדי להשלים,אני צריך רק למצוא את התרשים שמראה כמה קליפסים ואיפה שאוכל לחבר לבד 

m7kj.jpg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אהלן דור,

אני גם הגבתי כאן לשרשור.. יש לי רעשים כאלה מוזרים - מאזדה 3 ספורט סדאן 4 דלתות. לא יודע אם זה בוודאות אותו רעש. הכל התחיל מאז שהוחלף משולש ימין

במוסך עברו על כל האוטו קומפלט אומר שאין חופשים והכל תקין. אפילו החליפו שוב את אחד המוטות מייצבים שחשדו בו.

אני עוקב בהדיקות אחרי השרשורים והתופעות שאתה מתאר, אתה גם נראה לי בן אדם שהוא טכני ויודע לאן לגשת.

הרעשים קצת הזכירו את הרעש שהעלת בסרטון עם הרדיאטור הקודם.. אתה אומר שחיזקת וסגרת את הפינה.

במה אתה חושד כרגע?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 49 דקות, Matan1515 כתב:

אהלן דור,

אני גם הגבתי כאן לשרשור.. יש לי רעשים כאלה מוזרים - מאזדה 3 ספורט סדאן 4 דלתות. לא יודע אם זה בוודאות אותו רעש. הכל התחיל מאז שהוחלף משולש ימין

במוסך עברו על כל האוטו קומפלט אומר שאין חופשים והכל תקין. אפילו החליפו שוב את אחד המוטות מייצבים שחשדו בו.

אני עוקב בהדיקות אחרי השרשורים והתופעות שאתה מתאר, אתה גם נראה לי בן אדם שהוא טכני ויודע לאן לגשת.

הרעשים קצת הזכירו את הרעש שהעלת בסרטון עם הרדיאטור הקודם.. אתה אומר שחיזקת וסגרת את הפינה.

במה אתה חושד כרגע?

הרעשים מגיעים כשאני נוסע בכביש משובש,רעשי תקתוק מאיזור תא המנוע,הייתי בטוח שמצאתי את "המחלה" ומסתבר שזה גם לא מהרדיאטור,העובד הראה לי חלקי פלסטיק מתחת לרכב של המגן אבנים בזמן שהרכב היה על הליפט שחסר להם קליפסים והם לא מהודקים אז יש מצב שזה הגורם,עברתי מוסכניק ומקווה שאוכל לקבל ממנו דיאגנוסטיקה אמיתית ומקצועית,ימשיך לעדכן פה

m7kj.jpg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 59 דקות, דור-ל כתב:

הרעשים מגיעים כשאני נוסע בכביש משובש,רעשי תקתוק מאיזור תא המנוע,הייתי בטוח שמצאתי את "המחלה" ומסתבר שזה גם לא מהרדיאטור,העובד הראה לי חלקי פלסטיק מתחת לרכב של המגן אבנים בזמן שהרכב היה על הליפט שחסר להם קליפסים והם לא מהודקים אז יש מצב שזה הגורם,עברתי מוסכניק ומקווה שאוכל לקבל ממנו דיאגנוסטיקה אמיתית ומקצועית,ימשיך לעדכן פה

זה קורה לך גם בבמפרים אגרסיבים ובעליה וירידה איטית ממדרגת חניה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 דקות, Matan1515 כתב:

לא,אבל יש לי בצד נהג בזמן שאני יורד ממדרכה בסיבוב ימינה של ההגה רעש אחר שהתחיל לאחר שהוחלפו מוטות מייצבים כריות בולם ומיסבי בולם,צריך שבעל מקצוע אמין מקצועי וישר יעשה סיבוב על הרכב וידע לתת חוות דעת והצעת מחיר לתיקון,לפעמים זה רק בורג שלא חוזק טוב,העיקר הוא שתסכם עם הבעל מקצוע שהבעיה הזאת נפתרת והוא לא מכניס אותך לסבב הוצאות שיגיד לך אחר כך יש עוד משהו

m7kj.jpg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד עדכון של עוד חופשים בחלקי פלסטיק בתחתית הרכב,כל מקום שרופף בו חלקים תורם להגברת הרעשים אז התהליך דורש איתור ומניעה

20241120_181808.jpg

20241120_181808.jpg

m7kj.jpg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
בתאריך 20.11.2024 בשעה 13:34, Matan1515 כתב:

עדכונים,
אחרי שהוצאתי את רוב החלקים מהתא מטען והרעשים המשיכו הלכתי על הימור של החלפת תושבות בולמים אחוריים שבדיעבד לא ניראה שהיה צריך,בכל אופן צד נהג אחורי השתתק לגמרי מרעשים,צד נוסע אחורי ממשיך,אני מתכנן לפרק גם את הבטנה שעדיין לא פורקה ולהכניס ספוג אקוסטי לאיזור הזה,אני משוכנע שזה יהיה המוצא האחרון שלי לאיתור הרעש,כנראה שהרבה בעלי מאזדה סובלים מזה

20241212_221002.jpg

20241219_083427.jpg

20241219_083439.jpg

m7kj.jpg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תקפיד להשתמש בחומרי בידוד ואיטום אקוסטיים שמיועדים לעבודה ברכב (ולא מכילים רעלנים שישתחררו עם התחממותם בחלל הרכב).

בסרטון נראה שהוא משתמש רק ביריעות בוטיליות, שמטרתן העיקרית היא הוספת מסה לחלקי פח כדי להפחית תהודה, פחות כדי למנוע קרקושים ורעידות.

טכנית, לא חובה לעשות כיסוי מלא כדי להשיג שיפור משמעותי. וגם, חשוב לוודא שאתה לא סותם פתחי ניקוז למיניהם (לעיתים בצורה גומיה שכזו).

אפשר כמובן להוסיף ספוגים במקומות מועדים לקרקושים (או כאלו שאותרו) וכן להשתמש בסרט עוטף רך לכל מיני צמות וכד'.

מציע להתייעץ עם אחד הספונסרים בפורום אודיו לגבי מה אתה צריך למטרותיך, @CarAudio Workshop, יש להם חומרים כאלו במחירים שפויים לתחום.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 שעות, Tom_22 כתב:

תקפיד להשתמש בחומרי בידוד ואיטום אקוסטיים שמיועדים לעבודה ברכב (ולא מכילים רעלנים שישתחררו עם התחממותם בחלל הרכב).

בסרטון נראה שהוא משתמש רק ביריעות בוטיליות, שמטרתן העיקרית היא הוספת מסה לחלקי פח כדי להפחית תהודה, פחות כדי למנוע קרקושים ורעידות.

טכנית, לא חובה לעשות כיסוי מלא כדי להשיג שיפור משמעותי. וגם, חשוב לוודא שאתה לא סותם פתחי ניקוז למיניהם (לעיתים בצורה גומיה שכזו).

אפשר כמובן להוסיף ספוגים במקומות מועדים לקרקושים (או כאלו שאותרו) וכן להשתמש בסרט עוטף רך לכל מיני צמות וכד'.

מציע להתייעץ עם אחד הספונסרים בפורום אודיו לגבי מה אתה צריך למטרותיך, @CarAudio Workshop, יש להם חומרים כאלו במחירים שפויים לתחום.

לפני 21 שעות, Tom_22 כתב:

תודה טום,
הייתי רוצה קודם לאתר את החלק המרעיש ואז אדע איך אני רוצה להתמודד איתו,חושב שספוג יהיה האופציה כדי ליצור בידוד בין החלקים שיש בינהם רווח,אתה מכיר מדריך כלשהוא לפרק את הצד שמסומן בחץ?,ראיתי שם קליפסים פשוטים להסרה אבל יש שם אחד שאני לא מכיר שמוקף בעיגול,

20241212_221002.jpg

m7kj.jpg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 21.12.2024 בשעה 14:14, Tom_22 כתב:

תשתמש בהודעה של Chrono פה ותגיע להוראות לרכבך.

זה כנראה הספציפי לענין.

לא מוצא שום סיבה לרעש גם אחרי שהוצאתי את החיפוי מהתא מטען הרעש המשיך,בצד נהג הרעש הפסיק לאחר ההחלפה,אני חושב שחסר חלק או חלק פגום מתחת לתושבת בולם,מה אמור ליהיות מתחת לתושבת האלומיניום,יש גומיה?

20241225_224251.jpg

20241225_224248.jpg

20241225_224246.jpg

m7kj.jpg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, דור-ל כתב:

אני חושב שחסר חלק או חלק פגום מתחת לתושבת בולם,מה אמור ליהיות מתחת לתושבת האלומיניום,יש גומיה?

לא נראה שחסר דבר.

התושבת בולם כולל גומי/כרית מגיעה יחד עם הבולם להבנתי, במק"ט המקורי. למרות שניתן לרכוש בנפרד תושבת תחליפית.

לגבי רעשים, כל חלק פלסטיק, כל קליפס, כל חיווט, כל חלק חופשי בצורה כזה או אחרת יכול לייצר רעש וזמזומים כאלו ואחרים. כולל מתחת לרכב (למשל מגינים למיניהם). זו משימה לא פשוטה לעיתים לאתר נקודתית רעש כזה או אחר. 🤷‍♂️

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 שעות, Tom_22 כתב:

לא נראה שחסר דבר.

התושבת בולם כולל גומי/כרית מגיעה יחד עם הבולם להבנתי, במק"ט המקורי. למרות שניתן לרכוש בנפרד תושבת תחליפית.

לגבי רעשים, כל חלק פלסטיק, כל קליפס, כל חיווט, כל חלק חופשי בצורה כזה או אחרת יכול לייצר רעש וזמזומים כאלו ואחרים. כולל מתחת לרכב (למשל מגינים למיניהם). זו משימה לא פשוטה לעיתים לאתר נקודתית רעש כזה או אחר. 🤷‍♂️

תודה טום,

מכיוון שבצד הנהג הרעש נפסק אני יכול להסיק שהכיוון של הבעיה מגיע מהתושבות,אולי המוסכניק לא חיזק מספיק טוב את הבורג שנועל הבולם עם התושבת,יבדוק ויעדכן

m7kj.jpg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...