Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, כוכב השחר כתב:

לא רוצה לפתוח פה מוקדם מדי, אבל אם הכל ילך כשורה שבוע הבא אחליף את המיאטה ב Z4 M40i ידנית.

היו כמה פרמטרים שתרמו להחלטה:

• האשה מסרבת להכנס למיאטה לנסיעות של יותר מ 5 דק' (ולא מאשים אותה, המושב של הנוסע בלתי נסבל, במיוחד לאנשים עם רגליים קצרות)
  • ה Z4 M40 הידנית הפסיקה ייצור (אחרי 6 רבעונים בלבד), ז"א שמדובר בכ 2000 רכבים ידניים לכל ארה"ב - אפילו יותר אקסלוסיבי מה 718ספיידר = שמירת ערך פנומנלית בד"כ
  • בא לי משהו קצת יותר נוח, קצת יותר חזק, קצת יותר איכותי, קצת יותר מעודן
  • מחיר מצוין על 26' בדיוק בקונפיגורציה שרציתי
  • מחיר פשוט משוגע על המיאטה שלי (35 כאשר אני שילמתי לפני 14 חודשים 37)

מרגישה רכישה די בטוחה - נהגתי על ה Z4 האוט' בגרמניה כשבוע וזה פשוט רכב מצוין. הדבר היחידי שהפריע לי היה התחושה שה ZF8 קצת עצל - שהבעיה הזו פשוט לא קיימת בגרסא הידנית.

אעדכן.

לדעתי החלטה נבונה. גם לדעתי השוק של ה- Z4 M40i הידניות במיוחד יהיה חזק מאוד.

לא בטוח אבל כנראה מהאחרונות שייצרו אם העולם מתקדם לחשמלי.

גם רכב שיותר מתאים ליום יום ממיאטה.

המיאטה אוטו מדהים אבל לא מאוד נוח או מרווח, ואם לאישה זה לא מתאים כל כך אז זה בהחלט דיל ברייקר.

ב.מ.וו זה ב.מ.וו 😅

והכח שם - זה כיף לא נורמלי.

עומר :-)

• תגובות 249
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, yoni162 כתב:

ואללה זה עבד.

חחח כשרשמת את זה כבר הייתי אחרי שבוע עם ה Z4 בגרמניה וכמה משאים ומתנים עם כמה דילרים בסביבה על הידנית, זה לא הבשיל מכל מני סיבות

לפני 8 שעות, Doron_Z כתב:

מן הסתם רכב מצויין אבל קצת יוצא מהנישה של הנעה אחורית קלת משקל מכונת חיוכים סטייל המיאטה. אני חושב שתרגיש שיש פשרה בפאן ובתקשורת אבל בתמורה תקבל עוד יותר ליטוש (שידוע לי שזה משהו שאתה מאוד אוהב ברכבים) ויוקרה וכוח מן הסתם וגם נוחות ומרווח מחייה, בקיצור דיילי עדיפה משמעותית. 

לא אומר מה עדיף, זה טרייד אוף שלגיטימי לבצע מתוך החלטה מודעת שלוקחים קצת צעד אחורה ממטרת העל של מקסימום כיף לטובת עדיין כיף מאוד אבל גם מיושב יותר. גם ביחס למיאטה יש דברים שביחס אליהם המיאטה מרגישה כמו צעד אחורה בכיף אבל מיושבת יותר, עד שמגיעים לכלים קיצוניים כמו אריאל אטום וכאלה שהולכים על אפס אחוז מיושב ו 100 אחוז טירוף. נטו עניין של העדפה אבל כל עוד הרכב מצויין ומתקשר זה מה שחשוב והבימר הנ״ל במיוחד בקונפיגורציה הידנית הספורטיבית יותר - לגמרי עומדת עדיין בהגדרה של רכב לנהג.

אגב קצת לא הבנתי למה המיאטה סיוט לנוסעת עם רגליים קצרות, זה לא אמור להיות הפוך? בזמנו אחת הסיבות שבגללן חששתי לקנות מיאטה זה כי בת הזוג גבוהה ושאין סיכוי שיהיה לה שם נוח לאורך זמן.

אידיאלית, הייתי מחזיק שני רכבים - דיילי ומשהו כמו מיאטה, כמו הבחור שקונה ממני, שהגיע למפגש עם SQ7. כרגע זה לא על הפרק ואני עדיין דוגל ב "רכב אחד עושה הכל" - יותר חיבור למכונה ותחושה שעושה לי יותר נעים. בעתיד, כשנגיע לשם, זה כנראה יהיה דיילי ומשהו כמו לוטוס אליס. 

המיאטה סיוט לנוסע בגלל הקופסא של הגיר בצד ברגל שמאל של הנוסע. בגדול אם הרגליים שלך לא מספיק ארוכות ולא מגיעות ל firewall יוצא שרגל שמאל נמצאת על גבעה בגובה 10-15 ס"מ לעומת רגל ימין.

image.thumb.png.d89e3808b96afb03de69239b930b9fd4.png

• אהבתי 2
פורסם

מסכים ומתחבר לגמרי לגישה שלך של רכב אחד שהוא הדיילי והכיף שלך, זה כיף לנהוג ברכב מהנה ביום יום שלך,  משהו שמוסיף כל יום קצת צבע וכיף ליום יום יחסית אפור. כל עוד זה אפשרי אני אדבוק בזה.

אגב מה לגבי לוטוס אמירה? רכב לוטוס שהוא גם ברמת גימור ונוחות טובות בניגוד לרוב הדגמים שלהם וגם לא יפול מהמיאטה כמעט בכלום (חוץ מההרגשה אולי של אולטרה משקל קל ולא סתם שוקלת יחסית קל ותצורת קופה ללא גג נפתח) בכל הנוגע לפאן, וכחבילה כוללת שמשקללת גם כוח ויכולות ניהוג הוא על פניו גם רכב יותר מיוחד ומהנה גם מהמיאטה. שלא לדבר על היופי של הרכב שמרגיש כאילו אתה בעלים של מיני פרארי לכל דבר.

כמובן שיש קפיצה במחיר, אבל אולי אפשר להביא משומשת חדשה במחיר שקרוב לבימרית שם?

פורסם
לפני 17 שעות, Doron_Z כתב:

אגב מה לגבי לוטוס אמירה? רכב לוטוס שהוא גם ברמת גימור ונוחות טובות בניגוד לרוב הדגמים שלהם וגם לא יפול מהמיאטה כמעט בכלום (חוץ מההרגשה אולי של אולטרה משקל קל ולא סתם שוקלת יחסית קל ותצורת קופה ללא גג נפתח) בכל הנוגע לפאן, וכחבילה כוללת שמשקללת גם כוח ויכולות ניהוג הוא על פניו גם רכב יותר מיוחד ומהנה גם מהמיאטה. שלא לדבר על היופי של הרכב שמרגיש כאילו אתה בעלים של מיני פרארי לכל דבר.

מצחיק, בדיוק רשמתי את התגובה הזו למישהו שעשה מסלול די דומה לשלי (ספיידר->מיאטה->Z4) וניסה לשכנע אנשים לקנות את הלוטוס:

ציטוט

A few weeks before taking delivery of my Spyder, when I couldn't decide if I want to keep it or not (ED car) I test drove the Emira. My reaction was - this car had no right to exist at THAT price when something like the 718 GTS exists:
- Engine was crap, not inspiring, not particularly smooth
- Manual + clutch were decent, but not as good as the Spyder\Miata\TypeR
- Seats were literally dealbreaker - no idea who authorized those seats
- Lotus reliability
- Steering was really good, but really unless one is a steering snob they will be fine with the steering in a 718\Miata\Z4

פורסם

מניח שבעיית הרגליים הקצרות פתירה ע"י קרוב המושב... אולי היית מרוויח אפילו מקום למשהו קטן מאחוריו.

הבעיה האמיתית של הנוסע במיאטה היא שבחלק מאוד גדול מהנסיעה יש הזדמנויות לאקשן (כמעט יותר מכל מכונית אחרת). זה מאוד נעים לנהג, הרבה פחות לאורח.

תמשיך להנות ולשתף.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

סתם שאלה, יצא לך לקרוא/לנהוג על הדורות הישנים יותר של הקיימן? 987?981?

לכאורה יותר קטנות ופחות חזקות, וב 987 יש אפילו הגה הידראולי. אני מניח על פי ההיסטוריה שלך שאתה מעדיף רכבים חדשים אבל מכיר לא מעט השוואות שמציגות את ה 987 הכי קרובה למיאטה מבחינת נימבליות ותחושות.

והסיפור מטורף ובהחלט גרם לי להעריך את המיאטה :)

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • אהבתי 1

Miata ND2

פורסם (נערך)

which Lotus Engine was crap: The Toyota or the AMG?

אם יסתדרו הכוכבים ואכן תירכש הב.מ.וו אשמח לשני העדכונים הבאים:
1. רגע אחרי: "אני לא מאמין שאני נוהג בלוויתן 😭... איפה את מיאטה אהובתי, הכיצד זנחתי אותך...?"
2. חודש\חודשיים מאוחר יותר: "אחרי שהנוירונים התחווטו מחדש , הב.מ.וו היא מכונית שכיף לנהוג בה, המנוע נהדר וליום יום היא הרבה יותר טובה"

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi
  • אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 5 שעות, mcshmupi כתב:

which Lotus Engine was crap: The Toyota or the AMG?

אם יסתדרו הכוכבים ואכן תירכש הב.מ.וו אשמח לשני העדכונים הבאים:
1. רגע אחרי: "אני לא מאמין שאני נוהג בלוויתן 😭... איפה את מיאטה אהובתי, הכיצד זנחתי אותך...?"
2. חודש\חודשיים מאוחר יותר: "אחרי שהנוירונים התחווטו מחדש , הב.מ.וו היא מכונית שכיף לנהוג בה, המנוע נהדר וליום יום היא הרבה יותר טובה"

אני בספק, אני לא קונה על עיוור. חייתי עם ה Z4 כמעט שבוע ו 2100~ ק"מ שנה שעברה, אז אני יודע למה אני נכנס.

המנוע היה של טויוטה, דווקא שמעתי דברים די טובים על ה AMG.

לפני 4 שעות, מיץ פטל כתב:

3. 6 חודשים מאוחר יותר... "פאק - חוזר למיאטה". וקונה רכב נוסף למקרים שנוסעים בהרכב של יותר מ 1. "בסופו של יום, רוב הזמן אני לבד ברכב."

כל הרכישות והמכירות האלו הן רק כשהעסקאות באמת מאוד טובות, אחרת אני פשוט לא מחליף

• רעיון טוב! 1
פורסם

להיפך, הטויוטה סופרה עם מנוע B58 של BMW.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 18 שעות, כוכב השחר כתב:

מצחיק, בדיוק רשמתי את התגובה הזו למישהו שעשה מסלול די דומה לשלי (ספיידר->מיאטה->Z4) וניסה לשכנע אנשים לקנות את הלוטוס:

מאוד מתפלא שזה מה שחשבת על הלוטוס, חשבתי תעוף עליו כי זאת אשכרה לוטוס שהכי ממוקדים על רכבי נהג טהורים ומהנים ובלי הרצינות של פורשה רק שזאת מגיעה עם רמת ליטוש וגימור ממש סבבה. הביקורות דווקא מצוינות אולי היית צריך קצת לבלות עם הרכב יותר זמן.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Doron_Z כתב:

מאוד מתפלא שזה מה שחשבת על הלוטוס, חשבתי תעוף עליו כי זאת אשכרה לוטוס שהכי ממוקדים על רכבי נהג טהורים ומהנים ובלי הרצינות של פורשה רק שזאת מגיעה עם רמת ליטוש וגימור ממש סבבה. הביקורות דווקא מצוינות אולי היית צריך קצת לבלות עם הרכב יותר זמן.

הייתי עם הרכב כמה שעות, לגמרי מספיק זמן. בעולם הרכב יש מותגים שאסור לגעת בהם, פורשה, לוטוס... ועוד כמה. הרכב נראה משוגע והוא של לוטוס עם הגה הידראולי, אני חושב שזה עושה bias משוגע לכל כתב רכב עוד לפני שהוא מתיישב בו. אני לא אומר שזה רכב ספורט לא טוב. הוא מצוין - אבל אנחנו ב 2025 ותקלות ברכב חדש זה פשוט משהו שעבר מן העולם כמעט אצל כל שאר היצרנים - כנס לסאברדיט של לוטוס - אשכרה ל 100% מהרוכשים יש תקלה כזו או אחרת כל כמה זמן.

אין לי איזו היסטוריה עם לוטוס, אני שופט לפי מה שאני מקבל - וכשיצאתי מהרכב הזה אחרי כמה שעות פשוט הייתי בהלם שמישהו משלם על זה $100K, כאשר משקללים את כל הנתונים. זה רכב שאם פורשה לא היו דוחפים את 718GTS לאיזור ה 100K לוטוס מתמחרים ב 80K גגגגגגג.

ואת זה לא אני אומר - השוק אומר את זה. כנס ל carsandbids או bringatrailer - סנן לפי 718 GTS ולפי Emira ואתה תראה בעצמך שהאמירה מאבדת 15% בקלות בשנה הראשונה בזמן שה 718 נמכרת במחירון+ גם אחרי שנתיים.

עריכה אחרונה על ידי כוכב השחר
פורסם
לפני 28 דקות, amosbmw כתב:

להיפך, הטויוטה סופרה עם מנוע B58 של BMW.

הוא התכוון לאיזה דגם של מנוע בלוטוס אמירה שמגיעה עם V6 עם מגדש על של טויוטה (מנוע של קאמרי) או מנוע של מרצדס המשודך לגיר רובוטי כפול מצמד.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 43 דקות, כוכב השחר כתב:

הייתי עם הרכב כמה שעות, לגמרי מספיק זמן. בעולם הרכב יש מותגים שאסור לגעת בהם, פורשה, לוטוס... ועוד כמה. הרכב נראה משוגע והוא של לוטוס עם הגה הידראולי, אני חושב שזה עושה bias משוגע לכל כתב רכב עוד לפני שהוא מתיישב בו. אני לא אומר שזה רכב ספורט לא טוב. הוא מצוין - אבל אנחנו ב 2025 ותקלות ברכב חדש זה פשוט משהו שעבר מן העולם כמעט אצל כל שאר היצרנים - כנס לסאברדיט של לוטוס - אשכרה ל 100% מהרוכשים יש תקלה כזו או אחרת כל כמה זמן.

אין לי איזו היסטוריה עם לוטוס, אני שופט לפי מה שאני מקבל - וכשיצאתי מהרכב הזה אחרי כמה שעות פשוט הייתי בהלם שמישהו משלם על זה $100K, כאשר משקללים את כל הנתונים. זה רכב שאם פורשה לא היו דוחפים את 718GTS לאיזור ה 100K לוטוס מתמחרים ב 80K גגגגגגג.

ואת זה לא אני אומר - השוק אומר את זה. כנס ל carsandbids או bringatrailer - סנן לפי 718 GTS ולפי Emira ואתה תראה בעצמך שהאמירה מאבדת 15% בקלות בשנה הראשונה בזמן שה 718 נמכרת במחירון+ גם אחרי שנתיים.

למה אסור לגעת בפורשה?

עומר :-)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...