Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף להמלצה על הכלי לריקון שמן, עדיף אחד שיכול להחזיק כמה ליטרים יותר מאשר יש לך במנוע.

אמנם ברכב הנוכחי שלי, פילטר השמן הוא אלמנט פנימי שיש להחליף בבית קבוע, אבל מעולם לא נעזרתי בכלי לפילטר שמן, פותח עם היד וסוגר עם היד

כבר חתמתי...

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, yairw כתב:

פותח עם היד וסוגר עם היד

זה אפשר אחרי ההחלפה הראשונה בבית (כי אחרי שתסגור עם היד, תוכל גם לפתוח עם היד בעוד שנה). אבל במוסכים נוטים לסגור את פילטר השמן במתכונת של "תסגור ב-100% מהכוח שיש לך, ואז תסובב עוד קצת", אז בהצלחה לפתוח את זה עם היד בפעם הראשונה.

אגב, המלצה שלי לכלי לשמור בו את השמן המרוקן (כי הרי לא תסיע אותו בתוך כלי פתוח) - תסתובב בין מסעדות (ובפרט כאלה שמכינות אוכל עם הרבה שמן, כמו שווארמיות וכד') - מקסימום, תשאל את עבודי המטבח שם - אתה בקלות תוכל למצוא מיכלי שמן 20 ליטר שהם פשוט זורקים (רק תדאג שיביאו לך גם את הפקק).

פורסם

המכונאי של אבא שלי כנראה סוגר הכל עם פטיש אוויר,

את בורג הריקון פתחתי עם ידית מומנט ואגרופים על הידית,

יש לי פלייר פטנט לפילטרי שמן, הפילטר הסתובב כמו ביסלי גריל אבל לא זז מההברגה שלו,

למזלי אחי הגדול, בודי בילדר לשעבר, בילה 10 דקות מתחת לרכב והפיק כל מיני קולות, אבל יצא עם פילטר ביסלי בסוף

• מצחיק 2

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

כשנדרש כוח משתמשים בידית כוח. לא בידית מומנט. ידית מומנט משמשת אך ורק להידוק סופי.

הג'קים עגלה הזולים מתאימים רק לחלק מהמכוניות, שהן לא כבדות מדי, לא נמוכות מדי ולא צריך להגביה אותן הרבה.

הרבה יותר נוח לעבוד עם ג'ק עגלה מקצועי שמתאים לכל סוגי המכוניות. אבל יותר קשה לאחסן אותו, ולהרים אותו אם אין אפשרות לאיחסון באותו מפלס בו עובדים על הרכב.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 3.1.2024 בשעה 19:12, yairw כתב:

פותח עם היד וסוגר עם היד

לדיברי חבר מכונאי - גבר אמיתי סוגר עם בוקסה ומחזק עם היד 😀

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 13 שעות, zaf כתב:

לדיברי חבר מכונאי - גבר אמיתי סוגר עם בוקסה ומחזק עם היד 😀

פילטר שמן פותח עם רטשת ומאריך 3/8 שמתחבר למפתח יעודי במידה המדויקת של הפילטר

סוגר עם היד עד התנגדות ואז מחזק עם המפתח עוד 3/4 סיבוב ע"פ מה שרשום בMANUAL של הרכב

מספר פעמים עשיתי כך  ועד עכשיו אין בעיות

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן שהיום קיבלתי את הידית מומנט מאמזון , עוד לא ניסיתי אותה כי הפילטרים עדיין לא הגיעו.

רציתי לשאול איך לשמור על הידית במצב של אחסון , האם להשאיר את הבורג התחתון משוחרר?

פורסם

תשמור את הידית כשהבורג נעול, אבל על השנתה הכי נמוכה.

אנקדוטה: אני במשך כמה שנים חשבתי שצריך לשמור את הידית כשהיא במצב משוחרר לחלוטין (כלומר, מתחת לשנתה הנמוכה ביותר אפילו). לאחרונה קראתי שזה לא נכון, ועברתי לשמור אותה בשיטה המתוארת לעיל. עם זאת, נראה שלפחות במקרה שלי, לא נגרם שום נזק - מדדתי את ערכי הידית לאחרונה, והכל תקין ומדויק.

פורסם
לפני שעתיים, chrono כתב:

לאחרונה קראתי שזה לא נכון, ועברתי לשמור אותה בשיטה המתוארת לעיל.

אפשר קישור או הסבר מדוע זה עדיף על מצב משוחרר לגמרי? 

פורסם
לפני 3 שעות, chrono כתב:

מדדתי את ערכי הידית לאחרונה

איך או איפה? מה העלות של דבר כזה?

ואם אין סטיה אחרי שימוש של כמה שנים, אז אולי לא צריך לבדוק..

יש לי 3 ידיות לטווחים שונים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...