Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע עד כמה אני רוצה להשקיע גם בידית מומנט..

כאן בסרטון, יש לבחור רכב כמו שלי , הוא פותח וסוגר עם ראצ'ט רגיל (בוקסה 19מ"מ).

גם נראה שהוא לא מפעיל ממש כוח בסגירה.

אגב, זה נראה די פשוט לעשות את זה ברכב שלי..

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=FIsV4wAW5NI

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפלאגים כדאי שתשתמש בידית מומנט, לשמן לא צריך.

הוא עושה טעות אגב. כדאי מאוד למלא את פילטר השמן בשמן לפני שמרכיבים.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

יש אסכולה שלמה שטוענת שאתה טועה,

כשאתה ממלא את הפילטר, אתה בעצם "מלדג" על פעולת הפילטר, השמן הזה יעלה ישר למערכת ללא שהוא עובר בלחץ דרך פילטר נייר.

גרגרי חול, אבק, סיבי בד וכדומה יכולים בכיף להגיע ככה לאיפה שהם לא אמורים להיות.

גם במפעל השמן הטוב בעולם ייתכן ויחדרו "מזהמים" כאלה, לכן יש פילטר שמן, אני לא ממלא את שלי, יש מספיק דוגמאות ברשת איך השמן טס למעלה במכוניות מודרניות

כבר חתמתי...

פורסם

אם אתה משתמש בשייבה קורסת חדשה ומקורית, אולי אפשר לוותר על ידית מומנט לבורג שמן. אם לא, עדיף ידית מומנט. על אחת כמה וכמה כשמדובר במישהו ללא נסיון בתחום (אני יכול לדמיין שמוסכניק שמחליף שמן מס' פעמים ביום יידע להעריך באופן די מדויק סגירה של בורג ריקון שמן גם בלי ידית מומנט... אני אישית לא שם).

@kfirg - בסופו של דבר הרכב שלך, תעשה מה שאתה מוצא לנכון. רק תיקח בחשבון שסרטון הדרכה ביוטיוב זו לא הדרכה רשמית, ואף אחד לא מבטיח לך שאין טעויות בסרטון (כמו, לדוגמא, סגירה בלי ידית מומנט). תעשה עם עצמך חשבון איפה לחסוך, ואיפה לא. ותחשוב על זה ככה: תוך טיפול-שתיים אתה גם כך תחסוך את כל העלויות של הכלים (לעומת ביקור במוסך) - אז דווקא את ה-150 ש"ח של כלי שיימנע ממך לעשות טעויות אתה רוצה לחסוך, כי ראית מישהו אקראי ביוטיוב לא משתמש בו (בין אם בטעות, ובין אם בגלל שיש לו הרבה יותר נסיון ולכן הוא יכול לסגור את הבורג במידה הנכונה, ואתה לא)?

לפני 51 דקות, yairw כתב:

יש אסכולה שלמה שטוענת שאתה טועה,

כשאתה ממלא את הפילטר, אתה בעצם "מלדג" על פעולת הפילטר, השמן הזה יעלה ישר למערכת ללא שהוא עובר בלחץ דרך פילטר נייר.

גרגרי חול, אבק, סיבי בד וכדומה יכולים בכיף להגיע ככה לאיפה שהם לא אמורים להיות.

גם במפעל השמן הטוב בעולם ייתכן ויחדרו "מזהמים" כאלה, לכן יש פילטר שמן, אני לא ממלא את שלי, יש מספיק דוגמאות ברשת איך השמן טס למעלה במכוניות מודרניות

אם מטריד אותך לכלוך במיכל שמן חדש - אתה יכול למלא את הפילטר דרך החורים הקטנים - כך תוודא שהשמן עובר דרך הפילטר, ולא יהיה מלוכלך (רק תוודא שאכן זה כיוון זרימת השמן דרך הפילטר אצלך באוטו; זה הכיוון ברובם, אך בחלק זה הפוך - מהחור במרכז לכיוון החורים החיצוניים).

פורסם

ואיך משתמשים בידית מומנט?

לפי חיפוש ברשת צריך לחזק את הבורג ב- 20-25 ליברות.

אולי באמת עדיף לי לקנות ידית מומנט ובוקסה בודדת של 19מ"מ במקום סט שלם?

במחשבה שנייה, פלאגים אני לא אחליף לבד , זה יותר מידיי מורכב בשבילי.

בעזרת ידית מומנט אפשר לפתוח גם את הפילטר שמן? (עם המתאם שקניתי כמובן).

פורסם

ידית מומנט זה פשוט ראצ'ט שעושה רעש (קליק) ברגע שאתה מגיע למומנט הזוויתי הנדרש. אבל בגלל היותו כלי רגיש, לא אמורים להשתמש בו לשום דבר מלבד ביצוע תפקידו. כלומר, רק לסגור ברגים במומנט הזוויתי הנדרש - *לא* לפתוח ברגים. לכן, אתה צריך גם ראצ'ט רגיל בשביל לפתוח את הברגים.

ולהחליף פלאגים זה לא מסובך בכלל. אבל הכל טוב, תתחיל מלהחליף שמן - עם הזמן תצבור מספיק בטחון עצמי גם לפלאגים.

פורסם

מנסיון אישי: (כל אחד מה שנוח לו)

1. מספיק סט 3/8.
  2. לפתיחת הבורג היה לי קשה על ראצט קצר, קל מאוד עם ידית כח
  3. קניתי ידית מומנט. לדעתי מי שאין לא נסיון עדיף שיהיה לו.
  4. מעדיף לפתוח את הפילטר עם פלייר גדול יותר מאשר עכביש.

*כל המוצרים הנ"ל רכשתי מאמזון, חיפוש זריז יתן מחירים נוחים.

פורסם

זה הסט שאני קניתי, משרת אותי כבר שלוש שנים נאמנה,

https://www.brandtools.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=3735&catId=53

עם המזל שלי, כמובן שחסר בסט כמה מידות שנחוצות לרכב שלי אז רכשתי בוקסה 18 בנפרד,

ועם הזמן עוד מידות, מאריכים, מעברים ולא מראה סימנים של עצירה

כבר חתמתי...

פורסם

ידית כזו מאמזון בסדר?

עדיין אגב לא הצלחתי להבין איך מכוונים את הידית למספר הרצוי.. (זה נראה מסורבל)

https://www.amazon.com/ARUCMIN-8-Inch-ft-lb-Dual-Direction-Adjustable/dp/B08QJ5N4L4/ref=sr_1_3_sspa?crid=1KC8P1RGOYBT5&keywords=Torque%2BWrench&qid=1704002059&sprefix=torque%2Bwrench%2Caps%2C306&sr=8-3-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGY&th=1

פורסם (נערך)

יש נעילה למטה שמשחררים, ואז מסובבים את העיגול עד שמגיעים לסימון הרצוי.

ב12 עולה בערוץ שלי סרטון על החלפת בלמים, יהיה שם קטע בשימוש בידית מומנט, מקווה שזה יעזור.

Http://youtube.com/@knufia

עריכה אחרונה על ידי EliC25

• תוכן חדש...