Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשמע. מההודעות שלך נשמע שהדבר היחיד שיש ברשותך זה מפתח פילטר שמן מעלי אקספרס שעלה 5 ש"ח (לפי הקישור שאתה צירפת). אתה עומד עכשיו לבזבז 300 ש"ח על מפתח מומנט פלוס ראצ'ט עם בוקסות. מפתח פילטר השמן הזה בטל בשישים, פשוטו כמשמעו - פשוט תיקח מפתח פילטר אחר שיתאים לראצ'ט וידית מומנט שתקנה, וזהו.

מכיר את הסיפור על איך שברומא הכבישים נבנו ברוחב המתאים למעבר של שני סוסים אחד מול השני, ולאט-לאט זה הפך לסטנדרט של רוחב כביש, ואז כתוצאה מרוחב הכבישים המקובל הושפע גם הרוחב של מסילות רכבת, ואז כשהתחילו לתכנן את הרקטות בתכנית החלל האמריקאית, אחד השיקולים במבנה המנועים היה אילו חלקים יוכלו לעבור במנהרות, מכיוון שרכבות יובילו אותם? ואז יוצא שמבנה הכלי שטס לירח תלוי בעצם בגודל האחוריים של סוס מצוי.

אל תבנה את כל מאגר הכלים שלך על בסיס כלי יחיד שיש לך שעלה לך כמה שקלים. זה לא אומר שסט כלים בהינע 1/2" זה בהרכח רע - פשוט כדאי שהשיקולים יהיו יותר רלוונטיים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

1/2 אלו בוקסות שמנות שמתאימות לפתיחת אומים עם הברגות גדולות בד"כ מעל 10

3/8 מתאים לרוב העבודות הקלות בינוניות ברכב

אני היית מצטייד ב 2 סטים כולל מתאמים 

לא אוהב להתקע באמצע עבודה כשהרכב על סטנד בלי איזה כלי כי רציתי לחסוך כמה שקלים

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

מעדכן שרכשתי סט 3/8 של  סיגנט.

לגבי הפילטר שמן שמורכב כרגע ברכב , הוא מגיע עם פתיחה יעודית של 1 אינץ'. (שזה שווה ערך ל-25 מ"מ?)

שימו לב לבליטה שלו בקצה , אני לא יודע אם כל מפתח פילטר יתאים לפתיחתו כי הצופצ'יק ימנע אחיזה הרמטית.

מעדיף להזמין מפתח יעודיי מאמזון / לקנות פלייר מיוחד בארץ.. אשמח להמלצה.

זה הפילטר:

https://www.knfilters.com/hp-1008-oil-filter

SIG.jpg

עריכה אחרונה על ידי kfirg
פורסם

מפתח עכביש יתפוס לך את הפילטר, וגם יתאים לפילטרים בגדלים שונים, אם בעתיד תרצה לטפל ברכבים אחרים. גם לא יקר. רק בשום אופן אל תשתמש בו כדי לסגור את הפילטר החדש, רק אם היד - אחרת תסתכן בלחורר אותו. תשאל אותי איך אני יודע 😅

• רעיון טוב! 1
פורסם

אוקיי תודה.

מאיפה אני יכול לקנות בורג ריקון ושייבה מקוריים? רק במורשה מאזדה?

לא הצלחתי למצוא כאלה בחנויות חלפים מחו"ל..

פורסם

כן. יש גם שייבות מקוריות של מאזדה באמאזון. אולי גם ב-RockAuto. אני משתמש בשייבות גנריות שטוחות, ובינתיים אחרי מס' החלפות שמן וכמה עשרות אלפי קילומטרים, אין נזילות. אבל אני כן רוצה לעבור למקוריות של מאזדה, אם אצליח להשיג אותן במחיר סביר.

אתה לא צריך להחליף את הבורג, אלא אם הוא נהרס.

פורסם

סבבה אבדוק במורשה..

אשמח לקבל המלצה לזוג בוקים טובים.

הרכב מונמך מעט אז חשוב שהבוקים יהיו בגובה נורמלי כדי שיהיה נוח לעבוד מתחת לרכב.

פורסם

בוקים סטנדרטיים יעשו את העבודה.

לגבי הג׳ק אתה צריך למדוד את גובה הסף התחתון בנקודות ההרמה מהכביש ואת גובה הג׳ק במצב סגור הכי נמוך שלו על מנת להיות בטוח שהוא יכנס תחת הרכב בנקודה המדוייקת .

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, kfirg כתב:

עכשיו כל מה שנשאר זה לרכוש ג'ק עגלה , שייבה לבורג וכלי כלשהו לאיסוף שמן..

ג'ק עגלה יש באוטודיפו במבצע. מחיר יותר טוב אפילו משל ידידים.

לגבי ריקון שמן - אני ממליץ על זה. המשפך המובנה עם השוליים מונעים מהשמן להישפך לכל הכיוונים כשמעבירים למיכל אחסון.

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

• תוכן חדש...