Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לבנתיים...To EV or not to EV

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חפירה,מתנצל מראש

אז הוחלט בגדול להחליף את אחת המכוניות בבית לחשמלית.

המחשבה להתחיל ברכב שני ולהעביר אליו את מירב הנסיעה להשאיר את הגיפון בבית כי אני לא חושב שעדיין החשמליות לגמריי שם מבחינת טווחים וכדומה.

יש עמדת טעינה בבית ובעבודה (תלוי זמינות). נסועה 35-80 ק"מ  ביום משולב עם לא מעט פקקים ,ועוד הרבה נסיעות קצרות,שני נהגים כרגע.

אנחנו לא אוהבים מכוניות קטנות מידי ונדרש שתהיה אפשרות להסיע שני נערים מידי פעם מאחור (אולי שלושה לעיתים לחוגים לנסיעה קצרה) לא מחייב גיפון אבל תצורת הצ"בק כן.

עדיפות לרכב עם   one pedal driveשמאוד אהבתי ויעזור בפקקים.

המועמדות

ירדו מהפרק ללא נסיעה:

טסלה 3 , לא הצ"בק וארוכה מידי.

הBYD -אין נהיגה בדוושה אחת.

הסמארט- לא מתחבר לעיצוב לצערי בכלל חוץ מזה ניראה חבילה לא רעה.

הוולבו -מחיר יקר יחסית מרחב מצומצם מאחור וסוללה קטנה לדגם פתיחה.

יונדאי קונה EV- אין תאריך הגעה לארץ ולא בטוח שיגיע בגלל מחיר גבוהה,מעבר לזה הרכב ניראה ממש מתאים לנו ומגניב. אבל אחרי שנכנסים לספסל האחורי ומשווים לאחות נירו מבית קאיה (בהמשך) עולות שאלות.

:MG4

לאחר נסיעת מבחן (מגיעים עד אליך הביתה) סה"כ אחלה רכב,טווח סביר,יש אפליקציה,פשטות אבל בקטע טוב בגרסה הבכירה,כיף לנהיגה, פחות אהבנו הטאץ במסך ראשי לא מצטיין,אין פתחי מיזוג מאחור אבל הבנתי שהמזגן חזק אז יכול לעבוד לשימושים שלנו. הבעיה שהדגם הבכיר עם הנהיגה בדוושה אחת קיים במלאי בכתום בלבד זה דיל בירייקר מבחינתי.אין ידיעה כרגע מתי יגיעו צבעים אחרים ובאיזה מחיר.

זו היתה הנסיעה הראשונה שלנו והיינו רוכשים ללא עניין הצבע.

קיה נירוEV :

עד לא מזמן נמכרה ב200K ביחידות מועטות יחסית, כרגע ירד המחיר ל182.5 במבצע על הכביש...קבלת הרכב ברישוי 2024

מאוד מרווחת בלפנים ומאחור,מיזוג מאחור,הבגאז גדול בקטגוריה אני חושב ויש גם מקדימה,יש שקע מיוחד לגלגל רזרבי שאוסיף אם ארכוש.לא חסר כח, חוץ מזה לא מצטיינת בכלום אבל בסדר ברוב.

נסיעה נעימה על הצד הרך יותר בעיר קופצינית קצת בבורות,שני מסכים וידית הילוכים מהEV6 ניראה ומתפקד טוב.טעינה אלחוטית לנייד, מנופים בהגה לדרגות בלימה רגנטיבית,אומרים שהטווח שלה דיי קרוב למוצהר במצב חיסכון (שהוא סבבה) יש הרבה כפתורים ,כולל מיזוג רדיו,מצבי נהיגה אז אין צורך במסך לכל דבר.

לשלילה איכות המערכת סטיראו ממש בדיחה ואני לא אדיופיל,פנסים ראשיים לא לד,אין אפליקציה להפעלת מזגן וסטטוס טעינה, באמת קיה?

אז יצאתי מבולבל וקצת מבואס ממנה...להוריד סכום כזה על מכונית שהיא בסדר... וכלום לא וואוו.

אין לחץ יש מכוניות אחרות בבית אבל נניח אמתין קצת מה יקרה? המחירים יעלו או ישארו.. אני לא רואה מועמדות נוספות שמתאימות שאמורות להגיע חוץ מזיקר אולי שכרגע אין מחירים וזמינות.

עריכה אחרונה על ידי blackpolo
פורסם (נערך)

מוזר הקטע של mg שברמת גימור שונה מקבלים opd. אתה בטוח שזה לא שקר של איש מכירות שרצה לדחוף את הגרסה היקרה בגלל עמלות? על הגרסה הזולה יש קרוב ל 20 אלף שח הנחה.

לפני שעתיים, blackpolo כתב:

אז יצאתי מבולבל וקצת מבואס ממנה...להוריד סכום כזה על מכונית שהיא בסדר... וכלום לא וואוו

נירו = לא וואוו ,בהגדרה. כל הרעיון ברכב הזה הוא יעילות ואת זה הוא עושה מצויין. כרכב "ללא וואו פקטור" הוא העסקה הכי טובה היום בשוק בדגם החשמלי במסגרת המבצעים, אפילו מול האטו 3 שטוב כשלעצמו.

הייתי ממליץ לך שוב לשקול את הסמארט שמתומחרת מצויין, אבל גם לה להבנתי אין opd.

במקומך הייתי מוותר על ה opd ולוקח את הגרסה הזולה של ה mg4 שנמכרת סביב 137 אלף שח בימינו, למרות שאני מסכים ש opd הבדל משמעותי אבל לפחות תחסוך הרבה כסף, סוג של נחמה 😀

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

הMG4 בגירסה הזולה עם הסוללה הגדולה לדעתי עולה יותר מ137 והיא ללא מספר מערכות בטיחות blind spot למשל. כמו כן עם מצלמה אחורית בהתקנה מקומית.

בגירסאות הבכירות יש תת גירסה עם צמיגי 18" מגב אחורי וOPD שכרגע בצבע כתום בלבד.

המחיר שלה בערך 2000 שקל יותר ומקבלת פחות הנחה, אני חושב שאפשר לרכוש אותה בקרוב ל150K אבל לא סגור על המבצעיים העדכניים.

לגבי גילי אבדוק אבל לא יודע אם יש OPD.

פורסם
לפני 7 דקות, Uri-G כתב:

אין מבחן ריסוק, לא מומלץ.

לא מומלץ על ידך אתה מתכוון, בחירה שלך. אין לו מבחני ריסוק כי הוא לא נמכר באירופה אבל הוא מאובזר היטב בכל מערכות הבטיחות שצריך, הרכב מאובזר ויש לו יתרונות רבים, גילי זה קונצרן ענק שכולל בתוכו מותגים כמו וולוו, תאמין לי שהם לא יוציאו רכב לא בטוח לשוק, דוגמה לרכב שנבחן בncap הסיני וקיבל ציון מעולה הוא Geely Geometry A . 

פורסם

הרכב מבוסס על פלטפורמה מ 2016 לרכב שיועד לשוק הסיני וחושמל לאחרונה.

לא מזמן נבחן גרסה סינית לרכב של mg וקיבל 0 כוכבים במבחן ריסוק, למרות שדגמים שלה לשוק האירופי מקבלים ציונים נורמליים. לא הייתי קונה רכב שלא יועד לאירופה ובטח לא כזה שלא עבר מבחן ריסוק. אבל אתה מוזמן לעשות מה שאתה רוצה, אני ימשיך לא להמליץ עליו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Uri-G כתב:

הרכב מבוסס על פלטפורמה מ 2016 לרכב שיועד לשוק הסיני וחושמל לאחרונה.

לא מזמן נבחן גרסה סינית לרכב של mg וקיבל 0 כוכבים במבחן ריסוק, למרות שדגמים שלה לשוק האירופי מקבלים ציונים נורמליים. לא הייתי קונה רכב שלא יועד לאירופה ובטח לא כזה שלא עבר מבחן ריסוק. אבל אתה מוזמן לעשות מה שאתה רוצה, אני ימשיך לא להמליץ עליו.

אתה מציג את זה באופן כאילו זה רכב מאולתר קקמייקה וזה פשוט לא נכון, זה רכב עם פלטפורמה שמיועדת גם כן לבנזין שזה משפיע על מרווח ותא מטען, נכון, אבל הרכב כבר מ2021 פה והוא מתפקד מעולה על הפלטפורמה הזו למרות החסרונות שלה, עובדה שזה אחד הרכבים הכי נמכרים שיש ויש אנשים שמרוצים ממנו יותר מהאטו 3 על חסרונותיו הרבים למרות היותו "חשמלי טהור". ואין קשר גם לmg כי אני מנסה להראות פה שזה מותג שמתמקד בין היתר בבטיחות ומנצל את הידע של המותגים בבעלותו כדי לשפר את הרכבים שלו. לידע כללי אני חבר בכל קבוצות הרכב החשמלי כולל mg4 , גילי, אטו 3

האטו 3 מלאה בתקלות כמו תקיעת סאנרוף, נורות תקלה, הגה מרעיש ועוד. הmg4 עליו המלצת הוא אוטו טוב בפני עצמו, אבל למרות הפלטפורמה החשמלית שלו ו5 כוכבי הריסוק, יש עדות ישראלית על אדם שיצא מהחנייה והגלגלים שלו התעקמו 90 מעלות באופן שהיה הורג אותו בכביש מהיר. לכן לדעתי אם יש אופציה טובה ומאובזרת מקונצרן גדול וידוע אין שום בעיה לשקול אותו גם אם הפלטפורמה שלו לא חשמלית 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם (נערך)

אני מציג אותו כפלטפורמה סינית מיושנת שלא עברה מבחן ריסוק ותו לא. (גם אם היה חדש הייתי ממליץ לחכות למבחן ריסוק). ולא מדובר על פלטפורמה "גם" לבנזין , כי עם פלטפורמה שתוכננה לבנזין ועברה הסבה.

מה שאתה מתאר ב mg4 נקרא תקלה. קורה בהרבה רכבים. טויוטה אפילו ייצרו אחד שהגלגלים יכלו ליפול ממנו. לא הופך רכב ללא בטיחותי ולא אומר דבר אם אין סטטיסטיקות שמוכיחות שמדובר על משהו שכיח ולא תקלה חד פעמית.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
Just now, Uri-G כתב:

אני מציג אותו כפטפורמה סינית מיושנת שלא עברה מבחן ריסוק ותו לא. (גם אם היה חדש הייתי ממליץ לחכות למבחן ריסוק)

מה שאתה מתאר ב mg4 נקרא תקלה. קורה בהרבה רכבים. טויוטה אפילו ייצרו אחד שהגלגלים יכלו ליפול ממנו. לא הופך רכב ללא בטיחותי ולא אומר דבר אם אין סטטיסטיקות שמוכיחות שמדובר על משהו שכיח.

יפה, תקלה שיכולה להרוג אותך , זו הוכחה לזה שלא כל הנראה נוצץ זהב למרות שיש מבחני ריסוק ונחשב "מומלץ" ויש לו פלטפורמה סינית חדשנית.  להבדיל מmg4, טויוטה לדוגמה לקחו אחריות מיד ועצרו את המכירות עד תיקון, גם אם זה לא משהו שכיח, זה דבר שמרתיע מקנייה במיוחד שלא יודעים מה קרה עם הבחור הזה אחר כך מבחינת שירות. במילים אחרות ולסיכום, לדעתי לפעמים עדיף רכב שהוא לא הטופ טכנולוגיה אך עם זאת אמין, טוב, נמכר בכמויות גדולות ושיש מאחוריו ארגון אב רציני. שפותש יבחר מה לעשות עם המידע הזה

פורסם

טויוטה עצרו כי  הבעיה הייתה מערכתית, ראה ערך סטטיסטיקה, ב mg4 לא. 

בהנתן וה mg4 משווק באירופה , גם תוכל לדעת על בעיות מערכתיות, דבר שלא תוכל לדעת על ג'ילי שמשווקת בסין ואני מנחש שהמנדרינית שלך לא במיטבה.

פורסם

אם הרכישה לא לחוצה הייתי שוקל אולי לחכות לטסלה מודל 1/2, לא יודע מתי זה ייצא אבל יש כבר לא מעט דיבורים על דגם קטן יותר מה-3.

קשה לי להצדיק את המחיר של הנירו EV, לא התחברתי אליה כל כך והמחיר שלה היה כל כך קרוב למודל 3 כשאני רכשתי אותה, שלא מצאתי שום היגיון ברכישה שלה, בהתחשב בעובדה שצריך להוסיף שם איתוראן, מצלמת דרך וכו', המחיר עדיין די קרוב למודל 3 הסטדרנטית. קח בחשבון גם שהנירו EV כנראה גניבה.

דרך אגב, מה עלויות הטעינה אצלך בעבודה? יכול להיות שממש לא משתלם.

יש מקומות שזה ממש משתלם, למשל ליד מקום העבודה שלי יש טעינה ב-46 אגורות לקוט"ש בטעינה איטית (עד 22KW, אבל גם אם אני מגיע עם סוללה ריקה זה ייקח 6 שעות גג, כי במודל 3 הטעינה עד 11KW). אבל ראיתי גם מקומות עבודה\מקומות שקרובים למקומות עבודה שבהם הטעינה יקרה פי 3 מטעינה ביתית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המחיר בנירו כולל איתורן save. לגבי גניבות כבר נגנב לנו רכב בעבר אין מה לעשות זה חלק מהסטטיסטיקה ושאילו יהיו הצרות . (בהנחה שהביטוח מפצה על חדש בשנה שנתיים הראשונות) לגבי טסלה 3 עדיין יש הבדל של 22k עוד לפני העלית מחיר(מעבר לזה שהיא לא מתאימה לנו),ויש לי הרגשה שהטסלה הקטנה יותר לא תגיע לפחות שנה לייצור אבל אולי נופתע. הטעינה אצלי בעבודה כרגע היא בחינם.לא יודע כמה זמן זה ישאר כך. 

פורסם

לדעתי one pedal driving זה לא כזה פיצ׳ר שימושי. השתמשתי בו פעמים בודדות ולא רואה בו טעם מעבר לרגנרציה גבוהה.

לגבי הנירו/ mg4 - שניהם רכבים טובים שיתנו לך vfm מצוין. 

פורסם
לפני 18 שעות, blackpolo כתב:

המחיר בנירו כולל איתורן save. לגבי גניבות כבר נגנב לנו רכב בעבר אין מה לעשות זה חלק מהסטטיסטיקה ושאילו יהיו הצרות . (בהנחה שהביטוח מפצה על חדש בשנה שנתיים הראשונות) לגבי טסלה 3 עדיין יש הבדל של 22k עוד לפני העלית מחיר(מעבר לזה שהיא לא מתאימה לנו),ויש לי הרגשה שהטסלה הקטנה יותר לא תגיע לפחות שנה לייצור אבל אולי נופתע. הטעינה אצלי בעבודה כרגע היא בחינם.לא יודע כמה זמן זה ישאר כך. 

בטסלה קשה לבנות על מועדים לגבי דגמים חדשים. יכול פתאום לצוץ מחר, יכול באותה מידה גם עוד שלוש שנים או בכלל לא. ענין של מסורת כבר.

• תוכן חדש...