Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני ארגיע אותכם

פות"ש לא נטש (אינני בין הנעדרים או השבויים ב"ה)

אני קורא את דבריכם בשום שכל ובעניין רב

אני אפרט מס' נקודות שיענו על שאלות שצצו כאן

רכבי הקודם היה סיאט אלטיאה 2012 והחזקתי אספנות בצד 323 1993

חמש שנים לפני זה היה לי קורולה 2003 והחזקתי בצד DL סטישן 1990 

וכן האלה, וזה בשביל הרגש . לא למטרת עבודה

את הראב 4 קניתי לפני שקרה היקור בביטוחים ועליית הריבית

כך שאפשר להבין מדוע "פתאום" זה נהיה יקר

רכב שני אחרי מס' חודשים ללא שימוש שוטף,

הופך למעמסה במגורים בעיר ולכן חלקם גם נמכרו בסוף

כרגע עם כניסתם של רכבים משנתונים מתקדמים יותר (1994) וזה גם מה שפתחתי בדברי

אני באמת שוקל לעבור לרכב אחד , השאלה אם הוא עונה על הפרמטרים שפירטתי

והדבר הכי חשוב שלא קיבלתי עליו תשובה זה הרגש לאספנות שחזקה אצלי מאוד

ולא שכרית אוויר אחת פחות או יותר תניע אותי מרכישת הרכב....

IMG_4403.JPG

IMG-20200224-WA0042.jpg

אינני נוסע כלל בשעות הבוקר

הביטוחים והאגרה ברכב אספנות ממש זולים ביחס לאלטו ולמשפחתיות מ2010

ותודו שקורולה 1994 לא באמת "אספנות" מקרטעת כמו שפיאסטה או אפלוז בני גילה נראים

העיקר שלא באמת נטשתי...😄

פורסם

נשמע שיש לך את הנסיון עם רכבים בגיל המדובר, ולכן תשובות בסגנון של "רכב משנות ה-90 פחות בטיחותי" אכן לא אמורות לעניין אותך (אתה יודע את זה ואת השיקולים שלך כבר עשית). אתה גם מכיר את עלויות האחזקה יותר טוב מכל אחד פה שלא החזיק רכב בגיל כזה, לכן גם מהבחינה הזו אתה לא צריך עצות. בגדול, אני חושב שהשאלה המרכזית פה היא האם רכב מבוגר כזה יכול לשמש אותך באופן אמין עם נסועה של 100 ק"מ ביום... ואני לא יודע לענות לך על שאלה כזו בבטחון.

זה תלוי בקילומטרז' איתו יגיע הרכב. ככל שתהיה לך וודאות רבה יותר לגבי ההיסטוריה של הרכב, כך תוכל לענות על השאלה הזו טוב יותר. מנוע וגיר ממש לא חייבים למות ב-200,000 ק"מ, ועם טיפול מסור הם יכולים בקלות להגיע גם לחצי מיליון ק"מ ויותר. אבל הבעיה היא במה שקורה לפני זה. בשנות ה-90 היה צריך עוד לעשות break-in למנוע, ואם לא עשו - זה לא שהמנוע מת מיד, אבל זה כן מקצר את אורך החיים שלו, ופתאום 200,000 ק"מ נהיה גיל מופלג. באופן דומה, אם הבעלים הראשון (או, לצורך העניין, כל בעלים לאורך חייו של הרכב) לא טיפל ברכב בזמן, פספס טיפולים, וכד' - לזה גם יש השלכות באורך החיים, שלא ממש אפשר לפתור עם טיפול מסור בהמשך (אולי רק לדחות מעט את הקץ). וברגע שאתה משתמש ברכב כרכב עיקרי ביומיום, ובפרט עם נסועה של 25,000 בשנה, הסבירות שהמנוע יגיע לבעיה קריטית (אם הוא סובל מהבעיות הנ"ל) עולה מהר.

בשורה התחתונה - אם תמצא רכב כזה יד ראשונה, ואתה סומך על המוכר - לך על זה. אחרת, אתה עדיין יכול ללכת על זה - אבל צריך להיות מודע לסיכון הטמון בכך. בכל אופן, במקרה הכי גרוע עושים שיפוץ או מחליפים את המנוע/הגיר, אז זה לא סוף העולם (ולאורך שנים, יהיה זול יותר מהביטוח של ה-RAV4), אבל כשזה הרכב היחיד - זה כמובן פחות נוח.

• אהבתי 1
פורסם

אתה כותב דברים נכונים

אני מאמין שלא אמצא רכב בן 30 שנה עם  100000 ק"מ

אבל לכן היפניות יותר מבוקשות 

כי גם 300000 ק"מ לא נקרא משהו מופלג אצלן

אני מנסה ללמוד על ה"בריק אין" שכתבת

תודה על תגובתך

פורסם

הנה מה שלויקיפדיה יש לאמר בנושא (אגב, השם בעברית הוא "תקופת הרצה"):

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Break-in_(mechanical_run-in)

אין ממש מסקנות חד-משמעיות, במיוחד כשלא בדיוק אומרים מה מוגדר כמנוע מודרני (שעל פניו, לא דורש תקופת הרצה), ומה לא. אנקדוטה, בפיקנטו 2014 שהייתה ברשותי, נדרשה תקופת הרצה (כולל החלפת שמן אחרי כ-1000-2000 קילומטר), אך מאוד יכול להיות שזה נופל בקטגוריית הפלסיבו במאמר לעיל. להערכתי, מנוע משנות ה-90 עוד לא שם (כלומר, דורש הרצה), אבל יכול להיות שאני טועה - אתן למומחים להביע דעה בנושא.

פורסם

זה רכב אספנות.. מה שאתה מתכוון לרכוש זה רכב ישן/ענתיקה/טרנטה ומה לא. להנות מרכב כזה בנסיעה יומיומית? נו מילא. אני ממליץ לך לרכוש רכב חדיש יותר עם מגוון של כריות אוויר ומערכת ABS ESP ועוד. אתה יכול לעשות רק ביטוח חובה וצד ג' ולא תשלם הרבה על מקיף. סע בזהירות. זה מה שאני הייתי עושה

biz12517_time1612894435_rand6486193.jpg

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...