Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לאחרונה יש מספר דברים שגורמים לי לחשוב שהמצמד סיים את חייו, או שמא יש בעיה אחרת בגיר...

ראשית, כאשר אני מעביר להילוך מסויים אני שומע מן מכה או נקישה בדיוק באותו רגע שאני מכניס את ההילוך...

בנוסף, אני מרגיש כי יש להרים את הקלאץ' יותר מבעבר כדי להגיע לנקודת המגע...

האם אלה התסמינים של מצמד גמור או שמא יכולה להיות בעיה אחרת?

הרכב הוא ניסאן אלמרה 96 ידנית, המצמד אף פעם לא הוחלף...

פורסם
שלום!

לאחרונה יש מספר דברים שגורמים לי לחשוב שהמצמד סיים את חייו, או שמא יש בעיה אחרת בגיר...

ראשית, כאשר אני מעביר להילוך מסויים אני שומע מן מכה או נקישה בדיוק באותו רגע שאני מכניס את ההילוך...-הפרדה לקויה!

בנוסף, אני מרגיש כי יש להרים את הקלאץ' יותר מבעבר כדי להגיע לנקודת המגע...-"קלאץ' מפריד גבוה"-בלאי מצמד(בשפת מכוני הבדיקה)

האם אלה התסמינים של מצמד גמור או שמא יכולה להיות בעיה אחרת?-כן(מיסב לחץ?אולי...)

הרכב הוא ניסאן אלמרה 96 ידנית, המצמד אף פעם לא הוחלף...

כמה קילומטר עבר הרכב והאם אתה בד"כ נוסע בעיר או מחוצה לה?

על מנת לדעת בודאות תכניס להילוך רביעי,כאשר המנוע מונע ואתה לוחץ על הקלאץ.

עזוב את הקלאץ-אם המנוע לא נכבה סימן שהקלאץ סיים חייו.

ניצן

פורסם

הרכב עבר בסביבות ה98 אלף ק"מ... בתקופה האחרונה רובן נסיעות בין-עירוניות במהירות קבועה... אבל גם נסיעות בעיר...

פורסם

כל עוד המצמד לא מחליק, אפשר להמשיך לנסוע איתו.

(למרות שחבר הפורום נסע עם מצמד מחליק לא מעט זמן).

המצמד שלי מפריד גבוה כבר שנה בערך...

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

נדמה לי שהקלאץ' באלמרה הוא הידראולי => אין דרך לשחק עם הגובה של הקלאץ' => אם נראה לך שהקלאץ' גבוה - רוב הסיכויים שהוא בדרך לסיים את חייו.

שים לב שאמרתי רוב הסיכויים כי תמיד יכולה להיות סיבה אחרת.

אם אתה לא ישן בלילות (כמו האיילות) ולא תסיר דאגה מליבך עד שלא יפורק הקלאץ' לגורמים ע"מ למצוא את הבעיה, הייתי ממליץ לך על הדרך בכל זאת להחליף את הקלאץ' והמיסב לחץ תמורת כמה מאות שקלים, וזאת מפעת גילו של הקלאץ' אשר ממילא יזדקק להחלפה בעתיד הלא רחוק.

כמובן שאפשר להמשיך לנסוע עד ש..... אי אפשר יהיה להמשיך לנסוע.

כמו כן בעיה בשילוב הילוכים יכולה לנבוע מהרבה סיבות.

דבר ראשון שאתה יכול לבדוק הוא מתי הוחלף (אם בכלל) שמן גיר? אם התשובה היא "אף פעם" המלצתי לך היא לעשות כך בהקדם ואז לראות אם יש שינוי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

על מנת לדעת בודאות תכניס להילוך רביעי,כאשר המנוע מונע ואתה לוחץ על הקלאץ.

עזוב את הקלאץ-אם המנוע לא נכבה סימן שהקלאץ סיים חייו.

אל לשכוח להקפיד שבלם היד יהיה מורם ושדוושת הבלמים תהיה לחוצה בחוזקה!

וגדי, האם ביצעת הבדיקה?

חזור עם תוצאות.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

המכה שאתה מרגיש זה השיניים של ההילוכים, זה אומר שהסנכרון קצת יצא מכיוון, יש לי את זה כבר 4 שנים, וזה שצריך להרים יותר גבוה זה מיסב הלחץ אם אני לא טועה, דרך אגב אל תעשה את הבדיקה שהציעו לך, תעשה חיפוש ותראה שאנשים הרבה יותר מקצועים אוסרים עליה

?!?!?!?מי זרק ביצה זה?!?!?!? חוליגנים, חולרות

פורסם

QUOTE=Supakilla]המכה שאתה מרגיש זה השיניים של ההילוכים, זה אומר שהסנכרון קצת יצא מכיוון, יש לי את זה כבר 4 שנים, וזה שצריך להרים יותר גבוה זה מיסב הלחץ אם אני לא טועה, דרך אגב אל תעשה את הבדיקה שהציעו לך, תעשה חיפוש ותראה שאנשים הרבה יותר מקצועים אוסרים עליההסנכרון של גלגלי השיניים, הכוונה היא שגלגלי השיניים שמתחברים זה לזה בעת הכנסת ההילוך לא מתוזמנים במדוייק מבחינת מיקומם זה יחסית לזה? אם כן לפי דעתי זה עלול לגרום לשחיקה שלהם, או אפילו למצב שהם יתקעו, או שאני טועה?

בשבועות הקרובים אנחנו אמורים לבצע את הטיפול השנתי, ככה שאז כבר נבדוק את זה במוסך...

פורסם

ב 99% מהרכבים הידניים בארץ הגיר לא מסונכרן. זהו בלאי טבעי. אין ממה להתרגש.

לך לבדיקה רק אם אתה ממש צריך להפעיל כוח בעת הכנסת הילוכים, או שהילוך כלשהו לא נכנס.

אפשר לחיות עם זה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אל לשכוח להקפיד שבלם היד יהיה מורם ושדוושת הבלמים תהיה לחוצה בחוזקה!

בברכה,

שחף בן צבי.

אם אין לך רגל שלישית מפותחת במיוחד (אולי לקס לקסינגטון יכול :roll:) ,זה עשוי להיות קצת קשה לביצוע ...

(מה גם שאין צורך בשתי פעולות בלימה. ידית ההנד ברקס המשוכה עושה את העבודה).

פורסם
אם אין לך רגל שלישית מפותחת במיוחד (אולי לקס לקסינגטון יכול :roll:) ,זה עשוי להיות קצת קשה לביצוע ...

בילבלתם אותי...

מאיפה הבאתם רגל שלישית?

או שאני לא הבנתי נכון או שמישהו פה מסבך את העניינים...

הבדיקה כמו שאני הבנתי:

המנוע עובד, מכניסים להילוך רביעי, בלם היד מורם, ואז משחררים את הקלאץ' (בלי ללחוץ על גז או על הבלמים) ? או שפספסתי כאן משהו?

פורסם

שמר, שים לב לדבריי, לא ציינתי שיש ללחוץ על הגז, למרות שיש היגידו שיש לעשות זאת.

אבהיר במדויק:

הדרך, כפי שציין ניצן, היא לשלב הילוך רביעי, ובזמן שהבלמים מופעלים לשחרר את המצמד במהירות ולהסיק המסקנות.

דרכי המהדרין היא לשלב הילוך שני כשבלם היד מורם, ותוך כדי לחיצת גז מועטה שחרור המצמד.

אולם לדעתי (ושמר - התייחס לכך), מעט מסוכן מדי לבחון את טיב כיוונונו של בלם היד ולהסתמך על כך, מומלץ אם כך ללחוץ גם על הברקס. פשוט יש להתאמץ ללחוץ עם רגל ימין גם על הגז וגם על הברקס - אם אנשים עושים זאת במהלך נהיגה נמרצת, אין סיבה שלא יהיה ניתן לעשות זאת בעמידה.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...