Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, בשלבם מתקדמים של ההריון, אבל לא ממש בסופו, הייתי פוסל אפילו את אילת, אין שם פגיה. לא הייתי חושש מלידה שהגיעה זמנה. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 23.9.2023 בשעה 20:35, sperial כתב:

וכמה זמן שהת  בביה"ח לפני שחזרה הביתה? כמה בטיפול נמרץ?

שלושה שבועות בפגיה, לא יודע אפילו איך כותבים את המילה פגיה באנגלית. 

לפי מה שכתבת אתם די סגורים על הרעיון של טיול רציני, נאחל לכם טיול נעים ורגוע

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני לא אישה אז זאת רק אבחנה מהתבוננות, אבל כל שבוע זה משהו אחר לגמרי וזה הולך ונהיה יותר קשה בטח לקראת הסוף.

אתם מעדיפים בטח ללדת קרוב לבית ולא במטוס בדרך הביתה.

חכו עם הטיסה עד אחרי ההתאוששות מהלידה, זה הדבר הבטוח לעשות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אגב, מבחינות רבות, דווקא לטוס עם קטנטן 0-6 חודשים) יותר בטוח מאשר טיסה עם היריון מתקדם.

מחוברים לאימא בכל מקרה, בשלב הזה הם יונק פשוט עם צרכים פשוטים. לרדוף אחרי בן שנה וחצי שכבר רץ בתוך המטוס, סיפור אחר לגמרי מניסיון...

• מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 7 שעות, Michazzz כתב:

שלושה שבועות בפגיה.

זה אומר חלק, כי גם משחרור מהפגיה עד הטיסה ארצה אתה עלול להזקק להמתנה של כמה שבועות. מי יממן לך מלון לחודש-חודשיחם, שלא לדבר על שהחה של הילוד בטיפול נמרץ, ואולי גם אשפוז,ממושך של היולדת. אתה מדבר על עלויות שיגיעו בקלות לעשרות אלפי דולרים ביום, אתה צריך כיסוי ביטוחי 7 ספרתי רק למצב,הזה.

אגב, פגיה באנגלית היא neonatal intensive care unit.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולם, נשקול בשנית. 

משתמש זה הינו משתמש אנונימי שנוצר כדי לאפשר לחברי פורום לשאול שאלות מבלי לחשוף את זהותם. על מנת לקבל גישה למשתמש יש לשלוח הודעה פרטית למשתמש @פבל. עם סיום הדיון, יש להודיע לאותו @פבל ולהגיד לו שיחזיר את המשתמש לארון של עמוס. אם עבר יותר משבוע מאז ההודעה האחרונה, המשתמש יוחזר לארון עצמונית.

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, sperial כתב:

עלויות שיגיעו בקלות לעשרות אלפי דולרים ביום, אתה צריך כיסוי ביטוחי 7 ספרתי רק למצב,הזה.

מהכירות של כמה מקרים שסימו בNICU - החשבונות בתי חולים נעו בין 200 אלף ל700 אלף דולר.

(תלוי אם זה רק אשפוז או ניתוחים אח״כ וכו).

(דרך אגב - עם הביטוח - התשלום בסופו של יום היה כמה מאות דולרים , כדי שיהיה ברור - בערך אף אחד לא באמת משלם את המחירים האלו - נו טוב - חוץ מתיירים בלי ביטח בריאות / עם כיסוי לא מספק. שזו הסיבה שכמו שכתבת - צריך ביטוח רפואי רציני)

לפרופורציות - לידה רגילה היא סביב ה15-20 אלף דולר (שוב לפני שיקומו פה מומחי הפורום לביטוחים אמריקאים - בפועל - זה יוצא כמה מאות דולרים אחרי ההשתתפות - כולל כל הרופאים בדרך מהבדיקת גניקולוג הראשון - והתנאים בבית חולים שהיינו בו שם את כל המלוניות בארץ בכיס הקטן + רופאה צמודה למהלך הלידה - לא יולדת לבד שמטיילת בין חדרים)

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, אני מניח שהמחירון הזה הוא כמו מחירון חלקי החילוף לרכב בארץ - חברות הביטוח לא משלמות מה שמשלם המסכן חסר הכיסוי. מה שאתה משלם כהשתתפות עצמית לא מעניין את התייר - הוא צריך ביטוח עם היקף מספק למחיר המחירון.

מצד שני - כשאני קורא את סיפוכי הונאות הביטוח הרפואי בארה"ב אני די נדהם מהמספרים שם לכל חיוב. לא סתם מרפאות מחזיקות אנשים שכל תפקידם הוא coding - מומחיות באיך לחייב את הביטוחים בכמה שיותר כסף.

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, sperial כתב:

ליביו, אני מניח שהמחירון הזה הוא כמו מחירון חלקי החילוף לרכב בארץ - חברות הביטוח לא משלמות מה שמשלם המסכן חסר הכיסוי.

אתה צודק - חברות הביטוח משלמות הרבה פחות (שליש ומטה ברובה המקרים) - אבל גם מטופלים ללא ביטוח לא משלמים את המחירים האלו. הם משלמים מחירים דיי קרובים יותר (אבל לא נמוכים באותה רמה) לחברות הביטוח.

וכן - במיוחד בתי חולים ומרפאות גדולות מחזיקים אנשים שהתפקיד שלהם הוא הגשות claims לביטוח כדי למקסם את ההכנסות שלהן. זה אוסף משחקי בכאילו שבורים לגמרי שנשמעים לישראלי הממוצע הזיה , ולרוב האמריקאים לא ממש אכפת כי הם לא משלמים אותם.

בפועל מה שקורה זה שמי שיש לו ביטוח טוב (גם אם על חשבון המדינה אגב) מקבל שירותי בריאות מעולים ומהר בזול (בזול = כשאתה מחשב את עלות הביטוח - מול מסי בריאות בגובה עצום בישראל) , ומי שלא (מי שלא ״עני״ מספיק לקבל את הביטוח מהמדינה ומי שעובד במקומות שהביטוח בריאות שלהם מחורבן / עצמאי) משלם הרבה - או על הביטוח או על ההשתתפות העצמית בביטוח גרוע.

זה לא כזה דרמטי אבל כמו שזה נראה מבחוץ - ובסופו של דבר לי יוצא מהכיס סכום של נגיד 5000 דולר בשנה (כולל הכל) שמוכר למס לעומת 5% מהמשכורת שהייתי משלם בארץ - ומקבל ביטוח ברמה של ביטוח פרטי בארץ בנוסף לדרגה הכי גבוהה שיש בקופות חולים. (עבור כל המשפחה)

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

פורסם

5000 בשנה למשפחה לביטוח בריאות בארה"ב זה חינם... נשמע לי מעט נמוך.

בסינגפור שילמתי בערך 20 אלף דיוויד שילד וידוע לי שארה"ב היתה אפילו יותר יקרה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

היתרון בשיטה הישראלית (והאירופית) הוא שיש לך כיסוי גם אם אתה לא מכניס פרוטה. אשתי גמלאית, אז הי לא משלמת בט"ל, כולל ביטוח בריאות. והכיסוי הבסיסי בסל הבריאות הישראלי נחשב רחב.

פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

5000 בשנה למשפחה לביטוח בריאות בארה"ב זה חינם... נשמע לי מעט נמוך.

בסינגפור שילמתי בערך 20 אלף דיוויד שילד וידוע לי שארה"ב היתה אפילו יותר יקרה.

השתתפות מעסיק זה מילת המפתח.

בלי זה - העלות (ששוב - מוכרת לצרכי מיסים) היתה סביב ה25 אלף (שוב לביטוח ל5 אנשים מעולה) ומקבילה למיסים + ביטוח פרטי משלים בישראל שהיו עולים חצי (ברמת שכר שלי. עשיתי את החישוב. כנראה אם הייתי מקביל את זה לשכר הנוכחי שלי - או אפילו המקביל שלי בישראל - המצב היה בערך זהה)

לפני שעה, sperial כתב:

היתרון בשיטה הישראלית (והאירופית) הוא שיש לך כיסוי גם אם אתה לא מכניס פרוטה.

נחלק את זה ל2 מצבים:

1. כל עוד אתה עובד - זה פשוט לא נכון - כי אתה משלם מס בריאות שנע בין 3 ל5 אחוז מהשכר. (ובאירופה רמות מיסוי אפילו יותר גבוהות).

2. כשאתה פורש - אתה משתמש לרוב בmedicaid / medicare (כמו אנשים ברמות שכר נמוכות) שנע בין חינם ל169 דולר לחודש.

לפני שעה, sperial כתב:

והכיסוי הבסיסי בסל הבריאות הישראלי נחשב רחב.

צודק בקשר לזה - הבעיה היא לא שהכיסוי לא רחב - הבעיה זה הזמני המתנה והאישורים (הפניות , החרגות , תרופות מסוימות וכו). קרה לי (ולא פעם אחת) שהייתי צריך לחכות חודשים רבים + הפניות למומחים (לדוגמא גסטרואינטרולוג לפני אי אילו שנים, או מומחה אוטופדיה מאוד ספציפי) או שפשוט לא אשרו לי בדיקות מסוימות על שטויות (MRI - שלא לדבר על הזמן המתנה לאחד).

בזמן הזה - כשהייתי צריך הליך (שנחשב ניתוחי אבל נגיד...) פה - קבעתי לתחילת שבוע הבא (מבחירה) וזה נגמר בביקור אחד ברופא + ההליך עצמו 5 ימים מאוחר יותר. אצל מומחה שאני בחרתי שהנחשב בין הטובים ביותר בארה״ב.

Then dying is forgetting

פורסם

נוהל האישורים קוצר מאוד - הרבה מהם נעשים באופן אוטומטי, מה שמפנה את אנשי המנהלה לטפל באישורים היותר בעייתיים. טיפולים תרופתיים מסויימים שאני נותן, ושהיה צורך להמתין לאישורם יום - יומיים מאושרים היום תוך שעה ופחות.

תורים - אכן בעיה, היא נגזרת ממחסור גדול ברופאים ושאר צוות רפואי. נובע מכל מיני סיבות, אבל התוצאה ברורה. זו לא בעיה ישראלית בלבד. זכורים לי מחקרם שבוצעו באנגליה על מה שקרה לחולים בין תאריך הקביעה שהם זקוקים לפרוצדורה מסויימת לבין ביצועה, השהיה של חצי שנה היתה שגרה. אנקדוטות - יש לי גם בכיוון ההפוך. אבל אין ספק שמערכת הבריאות האמריקאית הרבה יותר עשירה, וגם בזבזנית, מהישראלית. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
בתאריך 26.9.2023 בשעה 21:29, Liviur כתב:

השתתפות מעסיק זה מילת המפתח.

בלי זה - העלות (ששוב - מוכרת לצרכי מיסים) היתה סביב ה25 אלף (שוב לביטוח ל5 אנשים מעולה) ומקבילה למיסים + ביטוח פרטי משלים בישראל שהיו עולים חצי (ברמת שכר שלי. עשיתי את החישוב. כנראה אם הייתי מקביל את זה לשכר הנוכחי שלי - או אפילו המקביל שלי בישראל - המצב היה בערך זהה)

אז ה 5K שלך זה ישראבלוף כי יש לך מעסיק מספיק נדיב, מה שלרוב האנשים אין והעלות השנתית היא כמו שכתבתי 20-25K וזו העלות האמיתית

ת'שמע... בסינגפור קבעו לי תור מהיום להרגע ל MRI ל CT לניתוח למה שצריך

רק שבדר"כ... לא היה צריך כלום.
אין להם בעיה לנתח על דברים שבכלל לא צריכים ניתוח, לחבר ישראלי הם אמרו שאם הוא יוצא מהמרפאה ולא עובר ניתוח חרום בגב הוא נשאר נכה לכל החיים (אחרי שהוא העביר את הצילומים לרופאי ישראלי, הוא יצא בדילוגים המהרפאה ולא נכה עד היום)
מה שאני אומר... שהרפואה הפרטית, יש לה גם לא מעט מחלות

סה"כ... טפו טפו טפו... אפשר להסתדר בארץ, הרמה של הרופאים משמעותית טובה מכל מקום אחר שהכרתי.
נכון... לא תמיד יש תורים, אבל בסוף מוצאים
ויש הרבה רעות חולות פה, על הרפואה אני הכי פחות מלין

אבל סטינו מנושא הטיול בשבוע ה 30...
אז מה נסגר? מטיילים או נשארים בבית?

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...