Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, amosbmw כתב:

לפי הקונסולה שצילמת אין מזגן. מבחינתי מסיים את ההתלבטות באותו רגע. רכב פסול.

זה בסדר, אתה כנראה לא קהל היעד של הגרסה הספציפית הזאת. בדומה למתחרותיה בקטגוריה, ה-W124 נמכרה בגרסאות צי רכב/השכרה במקביל לגרסאות מאובזרות ויקרות יותר, ויש עדיין מספיק מהן בעולם - מכל סוג, לכל תקציב, ולכל קהל יעד (כולל מדינות שלא סובלות מחום או לחות גבוה).

אני מעריך שרוב המכוניות שנחתו בישראל הגיעו מארה"ב, שם התוצרת של מרצדס תמיד מוצבה כפרימיום ואובזרה/תומחרה בהתאם. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Derish כתב:

זה בסדר, אתה כנראה לא קהל היעד של הגרסה הספציפית הזאת. בדומה למתחרותיה בקטגוריה, ה-W124 נמכרה בגרסאות צי רכב/השכרה במקביל לגרסאות מאובזרות ויקרות יותר, ויש עדיין מספיק מהן בעולם - מכל סוג, לכל תקציב, ולכל קהל יעד (כולל מדינות שלא סובלות מחום או לחות גבוה).

אני מכיר היטב את גירסאות רואי החשבון "Buchhalterausstattung"  שנקראות ככה מכיוון שרואה החשבון לא אישר תוספות יקרות כגון חלונות חשמל.

מכיר את הW124 מאז שהיו חדשות, כמו גם את המתחרה E34 שגם אצלה יש גרסאות ערומות ועלובות וגרסאות מפוארות כמו שהייתה לי.

עד לפני כמה שנים מזגן היה איבזור אופציונלי בתשלום במכוניות אירופאיות.

אבל דווקא היום, כשגם בצפון אירופה יש ימים חמים מאוד, וגם מי שמעוניין ברכב קלאסי רוצה שיהיה לו נעים - אני חושב שההבדל בין רכב עם מזגן ללא מזגן הוא קריטי, ולא רק לי. אם יש חלונות ידניים, לדוגמה, אפשר יחסית בקלות להחליף לחשמלי אם בעל הרכב חפץ בכך. אבל מזגן ברכב שלא היה בו זה כבר פרוייקט מורכב מאוד שיעלה יותר מההפרש לדגם כולל מזגן. אפילו רכב עם מזגן מקולקל כולל תשתית שניתן להשתמש בה. רק חלון שמש הוא "עוד יותר לא ניתן להוספה" ממזגן אבל הוא פחות חשוב.

לכן, כשאני מסתכל על מכוניות קלאסיות למכירה, דבר ראשון שאני בודק אם יש מזגן. עוד לפני בחינה של המצב המכאני והקוסמטי.

לפני 8 שעות, saar5555 כתב:

סדרה 7. לא מבין בזה הרבה

דור שישי, G11, גירסת בסיס גלגלים קצר, לפני מתיחת פנים, מנוע B58. עדיין לא נדירה בכלל. 

הדבר המיוחד בG11 הוא גג וחלקי מרכב מסיבי פחמן.

מה שכן, סדרות 7 נעלמות יחסית מהר כי אחרי כ10 שנים הבעלים כבר לא בנויים לתקן תקלות יקרות כגון מתלי אוויר שנופחים את נשמתם. את הדור החמישי אני כבר רואה עם מדבקות פינוי של העיריה, את הדור הרביעי המכוער ואת הדור השלישי היפהפה כבר כמעט לא רואים נוסעות.

מצרף תמונה של דגם זהה עם בסיס גלגלים ארוך, שנסעתי בה במינכן ב2017:

20170905_193518.jpg

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 4
  • מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

היום, כשגם בצפון אירופה יש ימים חמים מאוד, וגם מי שמעוניין ברכב קלאסי רוצה שיהיה לו נעים - אני חושב שההבדל בין רכב עם מזגן ללא מזגן הוא קריטי, ולא רק לי.

בתור תושב ספרד שגדל בישראל אני מסכים איתך, וגם בעיניי זה פוסל כל רכב - קלאסי או חדש. 

אבל אני מניח שזה כמו גיר אוטומטי/הגה כוח, או מיקרוגל/מדיח כלים בבית. מי שלא גדל עם כזה לעתים קרובות לא מבין את גודל השדרוג גם כשמציעים לו לנסות. וכשמדובר במכונית ישנה שיוצאת לסיבוב של כמה שעות בסופ"ש ונשארת בחניה בחורף, חלק מהרוכשים הפוטנציאליים אפילו יחשיבו את המזגן לחסרון, כי זה עוד משהו שעלול להתקלקל ולא בטוח עד כמה קל יהיה למצוא מישהו שידע לתקן (עם גז ישן ושסתומים ישנים וכו'). 

פורסם
לפני שעה, orankohn כתב:

מספר רכבי אצולה ממוצא משותף  בריטי- גרמני מבית בנטלי (פליינג ספאר, קונטטינטל)  ....

B1.jpg

B2.jpg

B3.jpg

B4.jpg

B5.jpg

B6.jpg

B7.jpg

B8.jpg

אוטו מאוד מפואר ויקר אך לטעמי ולדעתי העיצוב החיצוני של בנטלי מאוד משעמם ודי שומר על השעמום הבריטי.

פורסם

עיטוף מעניין. 
אני סקרן לגבי העתיד, מה יחליף את זה בעוד כמה זמן.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 58 דקות, yohai71 כתב:

20251031_080911.thumb.jpg.20edaf798fc8b959296a76c225490b25.jpg

20251031_080927.thumb.jpg.2d77d9193115783d49eacdb8e1922028.jpg

נדיר ומרשים לראות מאריך פין שהוא גם נאום מוטיבציה נייד. מעניין אם כשנכסים אליו ולוחצים על Start, זה מפעיל פודקאסט ליזמי קריפטו שמנגן ברקע עד סוף הנסיעה. 

• מצחיק 6
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

אני מכיר היטב את גירסאות רואי החשבון "Buchhalterausstattung"  שנקראות ככה מכיוון שרואה החשבון לא אישר תוספות יקרות כגון חלונות חשמל.

מכיר את הW124 מאז שהיו חדשות, כמו גם את המתחרה E34 שגם אצלה יש גרסאות ערומות ועלובות וגרסאות מפוארות כמו שהייתה לי.

עד לפני כמה שנים מזגן היה איבזור אופציונלי בתשלום במכוניות אירופאיות.

אבל דווקא היום, כשגם בצפון אירופה יש ימים חמים מאוד, וגם מי שמעוניין ברכב קלאסי רוצה שיהיה לו נעים - אני חושב שההבדל בין רכב עם מזגן ללא מזגן הוא קריטי, ולא רק לי. אם יש חלונות ידניים, לדוגמה, אפשר יחסית בקלות להחליף לחשמלי אם בעל הרכב חפץ בכך. אבל מזגן ברכב שלא היה בו זה כבר פרוייקט מורכב מאוד שיעלה יותר מההפרש לדגם כולל מזגן. אפילו רכב עם מזגן מקולקל כולל תשתית שניתן להשתמש בה. רק חלון שמש הוא "עוד יותר לא ניתן להוספה" ממזגן אבל הוא פחות חשוב.

לכן, כשאני מסתכל על מכוניות קלאסיות למכירה, דבר ראשון שאני בודק אם יש מזגן. עוד לפני בחינה של המצב המכאני והקוסמטי.

דור שישי, G11, גירסת בסיס גלגלים קצר, לפני מתיחת פנים, מנוע B58. עדיין לא נדירה בכלל. 

הדבר המיוחד בG11 הוא גג וחלקי מרכב מסיבי פחמן.

מה שכן, סדרות 7 נעלמות יחסית מהר כי אחרי כ10 שנים הבעלים כבר לא בנויים לתקן תקלות יקרות כגון מתלי אוויר שנופחים את נשמתם. את הדור החמישי אני כבר רואה עם מדבקות פינוי של העיריה, את הדור הרביעי המכוער ואת הדור השלישי היפהפה כבר כמעט לא רואים נוסעות.

מצרף תמונה של דגם זהה עם בסיס גלגלים ארוך, שנסעתי בה במינכן ב2017:

20170905_193518.jpg

המעבר בין ה-e38, שנחשבת לדעתי לאחת המכוניות היפות שיוצרו, אל ה-e65, שרק הקב״ה יודע מה עבר למעצב בראש, הוא קיצוני מידי... משיא היופי והסטייל לעיצוב לא מוגדר (ולרכב שלעצמו הוא היה פחות אמין, נדמה לי שזו הבמוו הראשונה שהייתה עם idrive)

עריכה אחרונה על ידי TLE60
פורסם
לפני 4 שעות, yohai71 כתב:

20251031_080911.thumb.jpg.20edaf798fc8b959296a76c225490b25.jpg

20251031_080927.thumb.jpg.2d77d9193115783d49eacdb8e1922028.jpg

לפני 4 שעות, zaf כתב:

עיטוף מעניין. 
אני סקרן לגבי העתיד, מה יחליף את זה בעוד כמה זמן.

לפני 3 שעות, itaysamurai כתב:

כנראה כזה 

2647793.jpg.6d2bbfc6144a6ab3f3fe703a4d4b1a6a.jpg

לפני 3 שעות, Derish כתב:

נדיר ומרשים לראות מאריך פין שהוא גם נאום מוטיבציה נייד. מעניין אם כשנכסים אליו ולוחצים על Start, זה מפעיל פודקאסט ליזמי קריפטו שמנגן ברקע עד סוף הנסיעה. 

האמת, אולי הייתי צריך להוסיף - מדובר במישהו שגר בשכונה וכנראה בעלים של העסק הזה ליבוא רכבים, Super Jeep. כל פעם מופיע משהו אמריקאי עכשווי אחר, שבדר"כ נושא עליו מדבקה של "סופר ג'יפ". בין היתר היו גלדיאטור, האמר וסילברדו חשמליים, שאף אחד מהם לא היה עטוף כמו הטסלה הנ"ל. כנראה העלה שלב בשיווק.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...