Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודי תכנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על המענה חברים, 

אז כן, המשכורות בהייטק מושכות אותי, מכיוון שבאותה משרה פה אני ארוויח משמעותית יותר משאר המשרות. 

אולם, אני מודע שאין קיצורי דרך. 

בסך הכל שאלתי איך כדאי להתחיל. 

אני לא מעוניין בהסבת מקצוע, אלא לראות האם יש מקצוע שאני יכול ללמוד ויכול לעזור לי לממן את הלימודים. 

כרגע יש לי חופשה מהלימודים ולכן אני עובד במשרה מלאה ואפילו שעות נוספות, אבל בעוד 3 חודשים אשוב ללימודיי ואצטרך למצוא עבודה שתתאים ללו"ז הלימודים. 

לכן אני רוצה להתחיל ללמוד כבר מעכשיו בטיפין טיפין כדי שאוכל למצוא עבודה טובה בתחום. 

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לך חפש לך משרה בתור פקיד לילה בבית אבות או בית מלון. משרת סטודט קלאסית. רק תביא בחשבון שאחרי משמרת לילה לא תוכל ללמוד.

איך אני יודע? כשהייתי סטודנט עבדתי כעוזר לאחיות בבית חולים. עזרתי לרחוץ את החולים הכי קשים ולעטוף את המתים (במשך השנים נתנו לי לעשות עבודות יותר אחראיות, אבל זה לא פטר אותי מהבסיס). בימים אחרי המשמרות השורות במחברות שלי עשו סולמות וחבלים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, Froyne כתב:

בזמנו נתקלתי בחברה אמריקאית ששכרה עובדים מרחוק לבדוק שעבודים על נכסים ולהכין איזשהו דו"ח בעניין.

אכן - יש כמה חברות שעוסקות בכל מני נושאים משפטיים / אוטומציה לזה (הסכמים , בדיקות וכו) הן לרוב הוקמו / מעסיקות צוות עורכי דין דיי רציני כי אחרת הן מאוד חשופות לתביעות.

תחום מרתק - אישית בתור מפתח - מתרחק ממנו כמו מאש :)

אבל לעניינינו - מצד אחד אתה כותב:

לפני כשעה, חולה רכב#1 כתב:

אולם, אני מודע שאין קיצורי דרך. 

ומצד שני אתה כותב:

לפני כשעה, חולה רכב#1 כתב:

אני לא מעוניין בהסבת מקצוע

הרי ברור לך אם זה היה הכי קל בעולם ולא דורש שום התמחות (ובא , קורס אונליין זה לא התמחות) - אז למה שכולם לא היו עושים את זה?

אתה צריך להחליט מה אתה רוצה להיות ״כשתהיה גדול״ - שזה אוסף שיקולים של כסף ועניין ולכוון את עצמך לזה. אתה לא תעבוד בתכנות או אפילו בבדיקות תוכנה כדרך אגב מקורס אונליין בחופשת סמסטרים.

כתבתי דיי במפורשות שעבודות סטודנט מוצעות לרוב לשנים מתקדמות של תארי מדעי המחשב. לא לסטודנטים להשלמת הכנסה במקום משרות שלא דורשות הכשרה. (בין השאר כי הם גם מקווים שהסטודנטים האלו ישארו אחרי התואר. הערך שסטודנט כזה מביא לחברה הוא נמוך למדי. במקומות אחרים בעולם זה ממש על תקני internship ככלי לגייס בוגרים איכותיים)

מה שאתה מבקש לעשות זה המקביל ללהגיד - יש לי זמן לעשות דואלינגו וחוברות לימוד לילדים לשפה בזמן החופש - כי במהלך התואר למשפטים אני מעוניין לעבוד כמתורגמן ... הרי זה לדוגמא - אתה מבין שלא ריאלי? כי זה לא כזה רחוק ממה שאתה מדבר עליו (רק כנראה בעוד סדר גודל קשה יותר)

מה שהקורסים האלו מלמדים זה אחד מה3:

1. בסיס מאוד מאוד ראשוני של מה זה תכנות.

2. שפה למי שכבר מכיר תכנות

3. האהוב עלי - איך להעתיק דוגמאות ממצגות לתוך קוד ואז לחשוב שאתה יודע לתכנת - אבל בפועל ברגע שיוצאים מהאופציה להעתיק / להדביק - אתה עומד מול קיר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אני רואה שהרוב פה מנסים להוריד אותך מזה, אני חושב ההפך. 

ידע שתרכוש במקרה הגרוע לא יועיל לך מעשית, אבל בטח לא יזיק. 

אחרי 20 שנה בתעשיות שונות, פגשתי המון אנשים שקצת ידע בסיסי בשפת תכנות היה מקל עליהם מאוד בעבודתם. 

כמעט בכל סוג של עבודה נדרשת עבודה עם נתונים. היכולת להכניס אוטומציה למשימות שגרתיות מהווה מכפיל כוח רציני מאוד, חוסכת זמן, וחוסכת טעויות. 

דוגמא, עבדתי עם מישהי בעלת תואר שלישי במדעי החיים, שאנליזה סטטיסטית פשוטה לקחה לה יום שלם שרובו התבזבז על פתיחה של מסמכים והעתקת הנתונים לקובץ יחיד. עניין של דקות בפייתון. 

כנ"ל לגבי יצירת גרפים פשוטים, או תהליכים שגרתיים של קליטת או שליפת מידע, ויש לי עוד הרבה דוגמאות. 

הנה עוד דוגמא היפותטית מהראש במקצוע שלך - מעבר על עשרות מסמכים ומציאת מילים מסויימות או אזכורים מסויימים, שליפה של העמודים הרלוונטיים וקיבוץ שלהם למסמך בודד. למי שיודע שפת תכנות, קל. 

לכן אני אומר, תלמד. 

כנראה שלא תעבוד עם הידע כמתכנת, אבל אין סיבה שלא תרתום את היכולת למטלות אחרות. 

לגבי איפה להתחיל, נתנו לך כמה אפשרויות, אני הייתי מתחיל בפייתון. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

הבחור שאל על תכנות ככלי לפרנסה, תוך שהוא לומד משפטים, מקצוע שמצריך השקעת הרבה מאוד זמן. כנראה שמעט אנשים מסוגלים לעמוד בכך.

מה שאתה מציע הוא ללמוד עקרונות של תכנות ככלי עזר בעבודה. זה עניין אחר, ואת זה יוכל ללמוד תוך כדי תנועה, בהתאם לצרכים בעבודה בה יעסוק, ובלי הלחץ ֶשל הלימודים האקדמיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, SurfHigh כתב:

אני רואה שהרוב פה מנסים להוריד אותך מזה, אני חושב ההפך. 

ממש לא

לפני 3 שעות, SurfHigh כתב:

כנראה שלא תעבוד עם הידע כמתכנת

וזו הסיבה

הוא כתב שהוא מחפש ללמוד קצת כדי לעשות כסף

לא כי זה ידע חשוב שכנראה בכל מקצוע בשלב כלשהו בחיים יכול לעזור לך או ישירות לקצר תהליכים או הבנה של איך מערכות אחרות עובדות.

ללמוד תכנות בשביל הידע ? אחלה.

בכלליות חשוב לדעתי היום בדיוק מהסיבות שכתבת.

לפני שעתיים, Coro כתב:

לא קשור לתרד אבל הרג אותי מצחוק (קונטקסט - אני על הבטאת מפתחים הכי חדשה של אפל):

image.thumb.png.dffad7b63a5c654fbcc37b0aa9ad38b6.png

Then dying is forgetting

פורסם

ממליץ לך מעכשיו לעבור וללמוד הנדסת תוכנה/מדעי המחשב.

שחברים/מכרים שלך יסיימו את הלימודים וירוויחו 30K כג'וניורים בזמן שאתה תעשה התמחות ב-8K מהבוקר עד הלילה אתה תאכל את עצמך יותר מאשר עכשיו.

אין טעם לנסות ללמוד "תכנות" על מנת להרוויח בזה כסף מהצד.

פורסם
לפני 16 שעות, חולה רכב#1 כתב:

אני לא מעוניין בהסבת מקצוע, אלא לראות האם יש מקצוע שאני יכול ללמוד ויכול לעזור לי לממן את הלימודים.

אני אצטרף למקהלה. אתה לא מבין מה אתה מבקש.

אתה רוצה חלטורה בתור מתכנת, מקצוע תחרותי שמצריך השקעה בלימודים ובביצוע.

זה משהו שאפשרי למי שעסק בתחום, יש לו כמה שנים של נסיון והחליט שזה לא התחום העיקרי שלו.

אם אתה חושב שתוכל לעשות כמה קורסים ואז לקבל עבודות בתור פרילנס כשנוח לך, או במשרת סטודנט, אתה טועה. יש אלפים עם רקע משמעותי יותר שמתקשים למצוא עבודה.

עוד דבר שדרוש ממתכנת, זו היכולת לחקור תחום לבד ולמצוא את המידע והפתרון הרלוונטים. כן, גם הם נעזרים בקולגות בפורומים, אחרי שכבר חקרו ולמדו את הנושא.

• אהבתי 1
פורסם

אחי למד מדעי המח - מסלול מקוצר לדוקטורט.

על הדרך למד פיתוח אתרים, עבד בזה והכניס כסף יפה מהצד.

את הדוקטורט הוא לא סיים.

הוא היום עובד בתור   Software Architect באיזו חברה אמריקאית עם מרכז בישראל.

בקצרה לך על זה, אבל באמת תתחיל מלמטה. לך תדע לאן החיים יובילו אותך.

Peugeot  5008 2023 

פורסם
לפני 4 דקות, laviil כתב:

אחי למד מדעי המח

מדעי המח כולל קורסים ממדעי מחשב גם כן (לפחות בבר אילן בזמנו)

לפני 6 דקות, laviil כתב:

על הדרך למד פיתוח אתרים

באיזה שנה ? זה קונטקסט חשוב. גם המצב בשוק וגם הגרות השוק לא להיט עכשיו.

והאם הוא עסק במחשבים כתחביב לפני זה.

ולכן כתבתי כמעט. תמיד תוכל למצא יוצא דופן או סיפור חלקי שישמע פנטסטי. (לדוגמא פרוייקטים ראשונים בתכנות שקיבלתי עליהם כסף עשיתי כבר בגיל 15 והיום אני מפתח סטאף (אין אצלינו ארכיטקט, כי זה חלק מהעשייה , לא דרגה) עם היסטוריה גם בגאמפא בארה״ב. האם זה רלוונטי כרגע לסיפור ? פחות

Then dying is forgetting

פורסם

לפני מעל עשור (במיוחד אם זה היה ב2009/10 שהשוק היה דיי חלש) זה תקופה משמעותית שונה מהיום וכמו שכתבתי - מדעי המח כולל חלק מהקורסי בסיס של מדעי מחשב (ממש ממש בסיס אבל עדיין) וכולל גם יסודות מדעיים.

תפוזים לתפוחים + מקרה פרטי זה ממש לא דוגמא טובה.

האם שווה לבחור ללמוד כדי לראות אם זה מעניין אותו וכי זה יתן לו דברים בשלב מסוים של החיים ? בטח.

האם הוא הולך לעשות מזה בסיס לעבודה במשרה חלקית ? כנראה פחות.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...