Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

self diagnostics honda accord 2.4 2005 TYPE S

מעבר לפיתרון נפתר ע"י alex1471,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם , 

ברשותי הרכב הנל ולפני כמה ימים הגיעו רעידות מוזרות ללא צק וללא שום תקלות שקפצו .

הרעש הוא רעידות חזקות וצלילים לא נעימים שמגיעים ונשמעים ברוב המקרים רק כאשר יושבים ברכב , הרעשים האלה מגיעים והולכים , לפעמים בנסיעה יש ולפעמים אין.

החלטתי לעשות את הדיאגנוסטיקה אבל היא לעולם לא מסתיימת , הכל מהבהב ולא עובר.

מישהו נתקל בבעיות כאלה?

מציין שיש לי תור במוסך ביום שישי , עד אז רוצה לשמוע חוות דעת ממכם

עריכה אחרונה על ידי alex1471
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מעדכן 

אחרי כמה ימים שהרכב היה במוסך נמצאה בעיה במותחן הרצועה , החלפה של מותחן ורצועה בעלות 1300 שח. והחלפת תושבת בעלות 750.

אני מחפש כרגע אנשים שיודעים לעבוד אך ורק על הונדות ומקצוען בלשון המעטה , במידה ויש לכם כאלה אשמח לטלפון.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

זה א' ב' כשיש רעידות \ רעשים להוציא רצועת אביזרים ולהניע בלי

אני באמת ובתמים מתקשה להבין מה לקח כמה ימים? אני אפילו לא מוסכניק,  קטונתי אבל זה המקצוע שלהם לא שלי והם במקום לעשות את זה קודם שכל טירון יודע שצריך, החליטו לשחק משחקים

לא יודע.. זה כאילו כמעט כל מוסך בארץ לא יודעים לעזזאל מה הם רוצים מהחיים שלהם

כמה תלונות, כמה שרשורים פה ובפייסבוק על תקלות שהן פשוט כלום ומה עשו מהן וכמה זמן לקח לפתור

חוץ מזה 1300 זה יקר לא קשה בכלל להחליף מותחן והרצועה עולה 200 בערך לאיכותית

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
פורסם (נערך)
לפני שעה, CiUiK כתב:

זה א' ב' כשיש רעידות \ רעשים להוציא רצועת אביזרים ולהניע בלי

אני באמת ובתמים מתקשה להבין מה לקח כמה ימים? אני אפילו לא מוסכניק,  קטונתי אבל זה המקצוע שלהם לא שלי והם במקום לעשות את זה קודם שכל טירון יודע שצריך, החליטו לשחק משחקים

לא יודע.. זה כאילו כמעט כל מוסך בארץ לא יודעים לעזזאל מה הם רוצים מהחיים שלהם

כמה תלונות, כמה שרשורים פה ובפייסבוק על תקלות שהן פשוט כלום ומה עשו מהן וכמה זמן לקח לפתור

חוץ מזה 1300 זה יקר לא קשה בכלל להחליף מותחן והרצועה עולה 200 בערך לאיכותית

מה שהמצחיק שכבר החליפו את הרצועה לפני חודשיים בערך +- והמוסך הבודק אמר שככל הנראה מי שעבד מתח חזק מידי וככה נהרס המותחן.

הקטע שזה רק מתחיל ב1300 ויכול להיגמר איפשהו רחוק, גם במוסך הוא אמר לי "תשמע אני לא מבטיח שזה יפתור את הבעיה אבל בוא נתחיל לנסות מהכיוון הזה".

בגלל זה אני מחפש מכונאים טובים שיכולים לעבוד עם מערך עבודה ולא לעבוד מהביצים והתחת כמו שרובם עובדים , פגשתי מספיק חפרים שחשובים שהם יותר חכמים מספרים טכניים ואז עובדים ורק עושים יותר נזק לשאר המכלולים ,לכן אני מחפש מישהו שיודע לעבוד מסודר נכון והכל לפי הספרות. אני מייחס חשיבות רבה לכל הקטע של הספרים הטכניים כי אני מגיע מעולם התעופה ואני מבין כמה זה חשוב .

image.jpeg

פורסם
לפני 6 דקות, GTI33 כתב:

ישנם כמה מוסכים\סדנאות שמתמחות בהונדה...

MAX- POWER, MFC WORKSHOP, M.R TUNING, GFORCE ועוד...

תלוי מאיפה אתה בארץ

אני מהשפלה , כל מה שבסביבה יתאים

פורסם
לפני 4 שעות, alex1471 כתב:

מה שהמצחיק שכבר החליפו את הרצועה לפני חודשיים בערך +- והמוסך הבודק אמר שככל הנראה מי שעבד מתח חזק מידי וככה נהרס המותחן.

זה לא מצחיק, זה עצוב,

מי שלא אוהב רעשים, לא מחליף רצועה - מחליף קיט רצועה שמגיע עם מותחן וגלגלת חדשים, ומכונאי רציני או שידרוש שתרכוש את הקיט, או שידרוש שלא תבוא לבכות על רעשים מהרצועה וטענות לגבי העבודה אם אתה רוצה לחסוך.

אף אחד לא מתח חזק מידי,

שיקרו לך בידיעה, או יותר הגיוני בחוסר ידיעה (והבנה), המותחן, כשמו כן הוא - דואג לשים מתח על הרצועה, רוב הסיכויים ששלך היה תקול או עשה את דרכו לשם.

אז לפני הסיפור החלפת רצועה וכעת בהחלפת המותחן החלפת עוד פעם את הרצועה?

לפחות את הפולי (גלגלת) גם החליפו? כי אם לא, אל תתפלא עם גם משם יגיעו רעשים בקרוב.

קשה מאוד למצוא מקצוענים אמיתיים וגם אז צריך ליפול עליהם ביום טוב,

אני לא מכיר את הונדה יותר מדי, אבל עושה רושם שכל המקצועים שהמליצו עליהם פה, נשמעים כמו סדנאות שיפורים ולא מוסך סטנדרטי.

אל תחשוב שתמצא מקצוענות או בקיאות במורשה יבואן בהכרח.

אתה חייב לדעת קצת מכל נושא או שאתה תזרוק הרבה כסף לשווא,

לרוב הגיון בריא וקצת הבנה טכנית והכל יעשה לך הגיון,

אם הרצועה הגיעה למצב שצריך להחליף אותה, תחשוב על המכלולים שהיא רצה עליהם, על הגלגלת שעברה את אותו הקילומטרז ועל המותחן שמפעיל לחץ כל הזמן הזה,

אם תחליף רק את הרצועה, תקבל רצועה מגומי טרי וחזק שיפעיל מתח גדול יותר על כל המכלולים מהרצועה העייפה שכבר עשתה את שלה,

פתאום מופעל לחץ גדול יותר על המותחן והגלגלת שעברו כבר שנים עם הרצועה הישנה והתעייפו כמוה והם מתחילים לזמר,

זאת הסיבה שמוכרים את זה כקיט של רצועה, מותחן ופולי.

ממליץ לך בחום להתחיל ללמוד לעשות כמה שיותר בעצמך, אתה לא תעבוד עלייך, לא תקצר תהליכים, לא תזלזל, תשקיע רק באיכות, תדע בדיוק מה נעשה ותבין את הרכב שלך הרבה יותר טוב,

בהצלחה

כבר חתמתי...

פורסם
בתאריך 3.8.2023 בשעה 17:17, yairw כתב:

מחליף קיט רצועה שמגיע עם מותחן וגלגלת חדשים

אז מה אתה ממליץ לעשות עכשיו? להחליף ביחד הכל או  להחליף רק את המותחן ?

פורסם

עכשיו? אתה עם רצועה חדשה ומותחן חדש לא? אם אין רעש, אין סיבה להחליף אותם שוב,

אם יש רעש, ייתכן שזה מהגלגלת, אולי ניתן לרכוש אותה בנפרד.

תחפש בקבוצות של חובבי הונדה כמוך איפה הם מטפלים ותחפש את המומחה שלך,

אל תתבייש לשאול בעלי רכבים שתפגוש איפה הם מטפלים, כמה זמן והאם הם מרוצים.

ממליץ לך ללמוד לעשות דברים בעצמך שוב

כבר חתמתי...

פורסם
בתאריך 3.8.2023 בשעה 17:17, yairw כתב:

מי שלא אוהב רעשים, לא מחליף רצועה - מחליף קיט רצועה שמגיע עם מותחן וגלגלת חדשים, ומכונאי רציני או שידרוש שתרכוש את הקיט, או שידרוש שלא תבוא לבכות על רעשים מהרצועה וטענות לגבי העבודה אם אתה רוצה לחסוך.

אם תחליף רק את הרצועה, תקבל רצועה מגומי טרי וחזק שיפעיל מתח גדול יותר על כל המכלולים מהרצועה העייפה שכבר עשתה את שלה,

פתאום מופעל לחץ גדול יותר על המותחן

מכונאי רציני לא ימהר להחליף חלקים בסיטונאות עם מותחן וגלגלת חדשים, אלא יפעל לפי הוראות היצרן. לזה צריך את הכלים המתאימים והספרות. הנה דוגמה להחלפת רצועה בלבד:

image.thumb.png.6c6d81ed7ce00cdd33a2e62d70726e6e.png

רצועה מגומי טרי וחזק לא תפעיל מתח גדול יותר על המכלולים. היא תפעיל לחץ כפי שמתח אותה המכונאי.

אלכס, בתור איש טכני, תנסה להשיג את הספרות הטכנית של הרכב ברשת, וכך תוכל לעקוב אחרי מה שמוסכניק עושה.

פורסם
לפני שעה, mcaspi כתב:

מכונאי רציני לא ימהר להחליף חלקים בסיטונאות עם מותחן וגלגלת חדשים, אלא יפעל לפי הוראות היצרן

עצוב,

הוראות יצרן הן המינימום הנדרש לשמירת האחריות, ממש לא הטיפול האופטימלי לרכב

כבר חתמתי...

פורסם
בתאריך 5.8.2023 בשעה 13:03, yairw כתב:

עכשיו? אתה עם רצועה חדשה ומותחן חדש לא?

כרגע אני עם רצועה בת חודשיים +- , ומותחן רק אלוהים יודע בן כמה הוא

בתאריך 5.8.2023 בשעה 15:13, mcaspi כתב:

אלכס, בתור איש טכני, תנסה להשיג את הספרות הטכנית של הרכב ברשת, וכך תוכל לעקוב אחרי מה שמוסכניק עושה.

זה קצת קשה לעקוב , לא חשוב שיש מוסכניק שיסכים שאני אעמוד לו על הראש ואני אתחיל להסביר לו איך לעבוד...

כרגע אני מתכנן להזמין מותחן ו6 תושבות (3 מנוע ו3 גיר) 

פורסם
לפני 19 שעות, alex1471 כתב:

זה קצת קשה לעקוב , לא חשוב שיש מוסכניק שיסכים שאני אעמוד לו על הראש ואני אתחיל להסביר לו איך לעבוד...

לא כל כך קשה במוסכים הקטנים. זה לא כדי להסביר לו איך לעבוד, אלא יותר לראות שדברים נעשים לפי הוראות היצרן. כדי לא להיות כמו אלו שפורום כזה לא מעניין אותם, ואין להם מושג מה נעשה. דוגמה: מזגניסט רצה למלא לי 40% יותר גז מזגנים מהוראת היצרן. "הגיוני". שמתי לב לזה והערתי לו.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

כל החלקים הגיעו , עד אז תיקנתי את הבמפר שהיה שבור ומודבק.

בקרוב אתחיל עבודה .

IMG_20230823_134257.jpg

IMG_20230823_134411.jpg

IMG_20230823_123656.jpg

IMG_20230813_105057.jpg

IMG_20230812_130609.jpg

Screenshot_2023-08-23-13-36-00-093_com.google.android.youtube.jpg

Screenshot_2023-08-23-14-00-13-809_com.google.android.youtube.jpg

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אחרי קצת עבודת ערב , הרמתי את אף הרכב על בלוקים בשביל שיהיה לי יותר קל להגביה את המנוע והגיר.

פירקתי את כל תושבת הגיר העליון ומחר שולח את המשטח שיושב עליו המצבר לניקוי וטיפול בחלודה ואז צביעה.

התושבת פשוט מתה לחלוטין , כנראה שככה גם כל שאר התושבות. 

IMG_20230823_231614.jpg

IMG_20230823_231606.jpg

IMG_20230823_222815.jpg

IMG_20230823_190342.jpg

• תוכן חדש...