Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד חום לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום קניתי רכב חדש-ישן שאין לו מד טמפרטורה רק נורה שנדלקת כשהמנוע מתחמם אני מתכנן להוסיף לו מד טמפרטורה אני מאוד אוהב את איך שהמד האנלוגי נראה השאלה שלי זה כמה הם אמינים כי שמעתי מכמה אנשים שהרעידות של הנסיעה תוקעות אותו או גורמות לו לזייף 

תודה

פורסם

אכן, מד טמפ' המיועד לרכב, טוב יותר מנורה שנדלקת שהמנוע מתחמם.

לזייף?

גם "כמה אנשים" ששמעת מהם, יכולים לזייף.

אין ביטוח 100 אחוז מזיופים.

פורסם (נערך)

מד טמפ' אנלוגי דיי עמיד בזיופים. הכל תלוי במקצועיות המתקין, מיקום הרגש וכו. אתה מכיר מדחום רפואי כספית שמזייף ?

אתה אפילו לא צריך שיראה טמפ' בתוך המנוע אלא מדד כלשהו להתחממות. 

התקנתי ברכב ישן מד טמפ' איטלקי לג'יפים. זה עבד יפה. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

באיזה רכב מדובר?
יש רגש ("סנסור"/"יוניט") שמורכב בד"כ במערכת הקירור או על הרדיאטור. אם בנורית בלוח השעונים היא מסוג "on/off" - אזי גם הרגש כזה. כתלות ברכב, ניתן להחליף את הרגש המקורי בכזה דינמי שיכול לתת מנעד מדידות (מותקן בו רכיב אלקטרוני מסוג טרמיסטור - רכיב אלקטרוני שמשנה את התנגדותו כתלות בטמפרטורה). ואותו לחבר לשעון אנלוגי. אם אתה רוצה לשמור את הרגש המקורי ולהוסיף בתוספת אליו, אתה יכול לחבר את הרגש הדינמי עם דבק אפוקסי סטיל (ערבוב של שני חומרים) שעמיד לטמפרטורות גבוהות, או למערכת הקירור, או למיקום בתא המנוע היכן שהטמפרטורות גבוהות - אפילו נאמר למכסה שסתומים (חיצונית, לא בפנים, יכול לעשות נזק).
ומשם, לסלול כבל לשעון האנלוגי. גילוי נאות - עשיתי בדיוק אותו הדבר באופנוע שלא היה לו מד חום בכלל.

פורסם

זה רכב מעל מודל 2001?

אם כן לא צריך להתקין שום דבר. קונים שעון OBD חיצוני שמתחבר לשקע אבחון ומציג מספר רב שם פרמטרים כולל טמפ'.

נתון טמפ' קיים במחשב מנוע, אין צריך בשום חיישנים נוספים.

דוגמא לשעון כזה, יש מגוון. רק לא לבחור את הזולים ביותר.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! ₪80.84  35%OFF | OBD2+GPS Head up Display Car Speedometer Oil Pressure Water Temp Turbo Press Digital Display On-board Computer OBD2 For Gas Car
https://a.aliexpress.com/_EJujZGR

פורסם
לפני שעתיים, BassDriver כתב:

באיזה רכב מדובר?
יש רגש ("סנסור"/"יוניט") שמורכב בד"כ במערכת הקירור או על הרדיאטור. אם בנורית בלוח השעונים היא מסוג "on/off" - אזי גם הרגש כזה. כתלות ברכב, ניתן להחליף את הרגש המקורי בכזה דינמי שיכול לתת מנעד מדידות (מותקן בו רכיב אלקטרוני מסוג טרמיסטור - רכיב אלקטרוני שמשנה את התנגדותו כתלות בטמפרטורה). 

לא ניתן להחליף את חיישן הטמפ' המקורי בחיישן דינמי ברכבים מודרנים. 

לפני 22 שעות, סובארו בלב כתב:

שלום קניתי רכב חדש-ישן שאין לו מד טמפרטורה רק נורה שנדלקת כשהמנוע מתחמם אני מתכנן להוסיף לו מד טמפרטורה אני מאוד אוהב את איך שהמד האנלוגי נראה השאלה שלי זה כמה הם אמינים כי שמעתי מכמה אנשים שהרעידות של הנסיעה תוקעות אותו או גורמות לו לזייף 

תודה

על איזה רכב מדובר ?

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 7 דקות, מרק10 כתב:

לא ניתן להחליף את חיישן הטמפ' המקורי בחיישן דינמי ברכבים מודרנים

החיישן המקורי הוא דינמי, לא ON/OFF, מחשב מנוע צריך את הנתון נמדייק של הטמפרטורה בשביל תיקוני הזרקה. 

אלא אם כן מדובר ברכב עם קרבורטור מלפני 30 שנה פלוס. 

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Buki כתב:

החיישן המקורי הוא דינמי, לא ON/OFF, מחשב מנוע צריך את הנתון נמדייק של הטמפרטורה בשביל תיקוני הזרקה. 

אלא אם כן מדובר ברכב עם קרבורטור מלפני 30 שנה פלוס. 

תלוי על איזה רכב מדובר. קיימים רכבים שבהם מותקנים גם 2 חיישני טמפ' מסוג NTC כאשר אחד מודד את טמפ' נוזל הקירור אשר מוצגת בלוח השעונים והשני נקרא על ידי  מחשב הרכב לצרכים שונים.

אני חושב שחבר הפורום BassDriver התכוון למפסק תרמי המבוסס על דו מתכת כמו מפסקים שמפעילים את המאורר ON/OFF. בהנחה שהבחור התכוון למפסק כזה התכוונתי שלא ניתן להחליפו בחיישן NTC.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

כמו שכתבתי בתגובה הקודמת, שמים צג OBD שמראה את הטמפ' מהחיישן הדינמי המקורי שמשמש גם את המחשב מנוע. זה אמין, עובד טוב וניתן חיווי מצויין. כל התקנה אחרת בעייני מיותרת. בהנחה שזה רכב מעל מודל 2001 שיש לו שקע  OBDII.

פורסם

מרק10 ו Buki אכן התכוונתי ליוניט שניתן היה נמצא למצוא ברכבים ישנים שהגיע בגרסת on/off או בגרסה דינמית.
דברים השתנו מאז - לדוגמה ב CX30 שלי הטרמוסטט מבוקר מחשב.. נו ו? יש באג שהוא נשאר מעט פתוח.. המחשבים הגיעו גם לשם.
אם פות"ש מעוניין בשעון טמפרטורה, ההצעה לצג OBD מצוינת - יוכל לראות עוד פרמטרים. האמת - גם אני הייתי שמח לתצוגת פרמטרים נוספים בלוח השעונים/מולטימדיה. אולי לקחת סמארטפון ישן או טאבלט 7'' ולצמד אותו ל ELM327 (מתאם OBD Bluetooth).

פורסם
לפני 4 שעות, Buki כתב:

זה רכב מעל מודל 2001?

אם כן לא צריך להתקין שום דבר. קונים שעון OBD חיצוני שמתחבר לשקע אבחון ומציג מספר רב שם פרמטרים כולל טמפ'.

נתון טמפ' קיים במחשב מנוע, אין צריך בשום חיישנים נוספים.

דוגמא לשעון כזה, יש מגוון. רק לא לבחור את הזולים ביותר.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! ₪80.84  35%OFF | OBD2+GPS Head up Display Car Speedometer Oil Pressure Water Temp Turbo Press Digital Display On-board Computer OBD2 For Gas Car
https://a.aliexpress.com/_EJujZGR

אבל זה לא נוח וזה לא מתריע במקרה של התחממות, שלחתי מייל למפתח car scanner שיוסיף את האופציה הזו ונראה..

פורסם
לפני 9 דקות, CiUiK כתב:

אבל זה לא נוח וזה לא מתריע במקרה של התחממות.

למה לא נוח?

אני די בטוח שיש דגמים בהם אפשר לתכנת התרעות.

פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

למה לא נוח?

אני די בטוח שיש דגמים בהם אפשר לתכנת התרעות.

התכנות הוא מול האפלקציה אם אתה משתמש בסורק בלותוס

וזה לא נוח כי אתה צריך כל הזמן להסתכל בטלפון ואם אתה שם וויז אי אפשר

• תוכן חדש...