Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טווח רכבים חשמלים - C460 \ BYD\TESLA3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חושב לעבור לרכב חשמלי מלא כאשר 3 המועמדות מצוינות מעלה, כמובן שמדובר על רכבים מיד 2 .

ההיצע ביד 2 הוא נרחב ביותר וניתן למצוא רכבים טובים בקלות יחסית.

אבל .., נושא הטווח הוא בגדר נעלם והשמועות רבות .

C460 - שומע שניתן להגיע לטווח המוצהר בנהיגה רגועה .

BYD - מרבית המשובים שקיבלתי היא שהסוללה תתקשה לספק יותר מ 320 ק"מ בפועל

מודל 3 - טווח מוצהר 491 , מישהו יכול לאמת  ?

בקיצור פונה לחוכמת ההמונים , אשמח לשמוע מכם את הטווח האמיתי ואופן הנהיגה שבו הוא הושג כי ברור לי שבנהיגת סבתא ניתן להגיע בכל אחד מהרכבים לטווח המוצהר על ידי היצרן...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)

חשוב להבין, טווח מורכב מהרבה פרמטרים. מזג אוויר, מזגן וכמה(יש כאלה שאוהבים להקפיא ויש כאלה שמספיק להם אוורור חם), סגנון נהיגה, עליות וירידות, משקל ויש עוד. אם יש הרבה נסיעות קצרות הטווח יתקצר בעיקר אם מפעילים מזגן לקירור מרחוק(אם יש) וסנטרי (אם יש)ועוד הרבה פרמטרים, כמו חניה במקום חם שם הסוללה תצרוך הרבה חשמל כדי לקרר את עצמה לאחר נהיגה. אין דין נהיגה מהירה בקיץ לנהיגה רגועה בעונות מעבר. כך שמאוד קשה להשוות. אם אוהבים לנהוג מהר אז האווירודנמיות של הרכב מתחילה להיות חשובה.

לדוגמה בקיץ בנסיעות ארוכות אני מקבל בערך 340 קמ (בנהיגה ממוצעת, לא יכול לנהוג ממש רגוע) בעוד בעונות מעבר על אותם נסיעות אני חוצה את ה 400 קמ.

יש לך כאן את החישוב שלי מנסיעה בקיץ לאילת עם טסלה sr שלי עם 445 קמ טווח. (בנוכחית מ 2022 כבר 490 קמ) 

באופן אישי. לא חושב שהפרמטרים האלה ממש חשובים, חוץ מאנשים שהנסיעות שלהם ארוכות על בסיס קבוע. מערך הטעינה של טסלה בעיניי הרבה יותר חשוב בנסיעות ארוכות, מכל טווח. בסופו של יום תצטרך להטעין בחוץ, כמה נח ופשוט וזול זה יהיה יותר חשוב. 

לפני 56 דקות, CX25GTI כתב:

BYD - מרבית המשובים שקיבלתי היא שהסוללה תתקשה לספק יותר מ 320 ק"מ בפועל

יש לי חבר שמעיד שקיבל 360 קמ ב byd אטו 3 בנהיגה רגועה רציפה בעונת מעבר.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
פורסם

לכן אני פונה לשמוע מבעלי רכבים את הטווחים בעולם האמיתי , זה ככל הנראה המדד האמיתי בשטח ובמיוחד בימים החמים הללו.

פורסם

אשכרה צריך לחשוב מתי ולאן לנסוע, באיזה מזג אויר וכמה לחות יש באויר. ינואר או יולי.חושך או יום. רק המחשבה הזו מכניסה לדיכאון לנסוע בטסלה או כולל מנוע חשמלי אחר. בהצלחה. 

• רעיון גרוע 3
  • רעיון טוב! 2

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם
לפני שעתיים, 98civic כתב:

אשכרה צריך לחשוב מתי ולאן לנסוע, באיזה מזג אויר וכמה לחות יש באויר. ינואר או יולי.חושך או יום. רק המחשבה הזו מכניסה לדיכאון לנסוע בטסלה או כולל מנוע חשמלי אחר. בהצלחה. 

אם רוצים להיכנס לדיכאון ...

אולי עדיף להיות מודע לטווחים ולתכנן בהתאם ?

ביום יום שלי אני עושה כ 120 ק"מ, אך מספר פעמים נדרש להגיע למרכז ואו לדרום הארץ ומבקש לעשות רכישה מושכלת לא מעבר לכך.

מעבר לזאת אני חושב שבטווח של שנתים פלוס יגיעו הרכבים לטווחים של 600-700 ק"מ בדיוק כמו רכבי בנזין.

פורסם
לפני 15 שעות, davemustaine87 כתב:

בכנות, אם אתה לא ממש ממש חייב תצורה ג'יפונית, או שיש אנטי מסויים לטסלה, לא מבין איך אפשר בכלל להשוות בין הסיניות לטסלה. 

הבעיה בטסלה היא איכות הגימור של הרכבים הנמצא בצד הנמוך של המשוואה , באופן אישי זימזומים ברכב ופנאלים לא מיושרים עושים לא טוב, אין לי ספק שבכל הקשור למערכת ההינע \ יעילות האנרגטית הטסלה עדיפה על האופציות מסין.

פורסם

עם טסלה 3 LR משיג בממוצע 470-460 ק"מ כאשר אני נוהג 110 קמ"ש עם מזגן. אם הייתי נוהג 90 קמ"ש ובלי מזגן הייתי עובר בקלות את ה-500 ק"מ.

• מעניין 1
פורסם

בעלים של BYD , 

כשאני מקפיד על נסיעה יחסית חסכונית במצבים של נסיעות רחוקות מחוץ לעיר הטווח הוא בערך 380 ,

שיוט די נינוח של 110-120 קמש.

המזגן הוא אחד ממורידי הטווח הכי גדולים , גם בחום וגם בקור , ברגע שהוא עובד על המקסימום הוא לוקח 3-4 KWH , ככה שנסיעה של 3 שעות כוללת בתוכה ירידה של 15% רק על מיזוג,

הפיתרון הוא מזגן על 24-25 (עובד מעולה) והטווח משתפר פלאים.

בנסיעות עירוניות לא חסכוניות בעליל הטווח מתייצב סביב ה300 , זה כולל התנעות מרוחקות לפני כל כניסה לרכב בשביל למזג את הרכב לפני שמכניסים את הילדים וכו'.

בין הג'ילי לביידה אני לא חושב שיש מה להשוות מבחינת מרווח ואיכות הנסיעה , 

אם רק הטווח מעניין אז ג'ילי, וזה גם היתרון היחיד (אם לא מכלילים את הרמקולים :) ).

• אהבתי 1
פורסם

בתור בעלים של ג'ילי, הטווח הוא אחד מנקודות החוזקה שלו.

מאוד אמין למוצהר. אפשר להגיע די בקלות ל-460 ק״מ (בגרסה הרלוונטית). נוסע כמו על רכב בנזין (בינעירוני במהירות גבוהות), לא מתחשבן עם מזגן ודברים מהסוג הזה...

בדרך כלל הטווח בנסיעה בינעירונית לא רגועה יגיע ל-420, פלוס מינוס (120 קמ״ש +). אין חרדת טווח.

יש לקרוב משפחה BYD ואיכות הנסיעה עדיפה לטעמי בג'ילי, הרכב גם מרגיש הרבה פחות כבד והרבה יותר זריז (על הנייר הנתונים לא רחוקים). לגבי מרווח, לא יודע.. מרגיש די דומה.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Ragnar כתב:

בדרך כלל הטווח בנסיעה בינעירונית לא רגועה יגיע ל-420, פלוס מינוס (120 קמ״ש +).

מה זה השטויות האלו?! 

באירופה, איפה שעושים מבחני טווח אמיתיים (והג'ילי לא נמכרת אז לא נבחנת בהם) ב 120 קמ"ש(בלי פלוס) ,רכב כמו איוניק 6 rwd , רכב עם מעל 610 קמ wltp מגיע  לטווח של 381 קמ. אניאק שניצח את הג'ילי במבחן טווח הזה:

https://www.icar.co.il/רכב-חשמלי/מבחן_השוואתי:_מה_באמת_הטווח_של_הרכבים_החשמליים/

מגיע לטווח של 316 קמ בלבד ב 120 קמ"ש, לפי מבחנים אירופאים.

במבחן של icar הנ"ל,שנערך ב 100 קמש בממוצע הג'ילי הוציאה 435 קמ טווח. ברור לך פערי האנרגיה בין  100 קמש ל 120 קמש (ושלא נשכח את הפלוס)?

אז הג'ילי שלך חותכת את האוויר ומצליחה בנהיגה לא רגועה של 120 קמש (פלוס) להגיע ל 420 קמ. כל הכבוד, שברת את חוקי הפיזיקה.

לא צריך לחרטט נתונים. אפשר לספר  את האמת, שאין לך חרדת טווח ,גם בלי נתונים פיקטיביים.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Uri-G כתב:

מה זה השטויות האלו?! 

באירופה, איפה שעושים מבחני טווח אמיתיים (והג'ילי לא נמכרת אז לא נבחנת בהם) ב 120 קמ"ש(בלי פלוס) ,רכב כמו איוניק 6 rwd , רכב עם מעל 610 קמ wltp מגיע  לטווח של 381 קמ. אניאק שניצח את הג'ילי במבחן טווח הזה:

https://www.icar.co.il/רכב-חשמלי/מבחן_השוואתי:_מה_באמת_הטווח_של_הרכבים_החשמליים/

במבחן של icar הנ"ל,שנערך ב 100 קמש בממוצע הג'ילי הוציאה 435 קמ טווח. ברור לך פערי האנרגיה בין  100 קמש ל 120 קמש (ושלא נשכח את הפלוס)?

אז הג'ילי שלך חותכת את האוויר ומצליחה בנהיגה לא רגועה של 120 קמש (פלוס) להגיע ל 420 קמ. כל הכבוד, שברת את חוקי הפיזיקה.

לא צריך לחרטט נתונים. אפשר לספר  את האמת, שאין לך חרדת טווח ,גם בלי נתונים פיקטיביים.

בהחלט, פלוס מינוס. בנסיעה בינעירונית על כביש 4 במישור

לא ביצעתי מבחן טווח וגם לא אבצע, ובפלוס מינוס הכוונה היא למקטעים מסוימים ב-130 ובמקטעים מסוימים גם ב-110, בתקווה לכביש פתוח

ניכר שאתה מנסה לעקוץ, או שאתה אפילו כועס. לא ברור כל כך למה. יצא לך לנסוע על ג'ילי יותר מיממה ולהתרשם בעצמך? אל תענה, לא אמשיך באמת אמשיך לקיים מולך שיח

מוזמן להתרשם מההמונים בקבוצות השונות של ג'ילי, שמוציאים אפילו הרבה יותר מזה, ובנהיגה מאוד חסכונית מביאים טווח של 500 ק"מ

עריכה אחרונה על ידי Ragnar
  • מעניין 1
פורסם
לפני 4 שעות, Uri-G כתב:

מה זה השטויות האלו?! 

למה אתה צועק? מה קרה? בנאדם מספר מהנסיון שלו.

לא משהו שהוא קרא שאחרים עשו או כתבו, אלא מהחוויה האישית שלו. יש לך חוויה אחרת? שלך? אישית? בוא תשתף. 

והנה אני אצטט לך ממבחן שעשיתי לג'ילי כשהיא רק הגיעה לארץ, חמישה נוסעים + מזוודות:

אנחנו מעמיסים את הרכב במזוודות לחמישה אנשים לשלושה ימים, ואני מופתע לגלות שתא מהטען קטן מדי למשימה. אני מוציא את המדף האחורי כדי שניתן יהיה לנצל את כל גובה תא המטען, ואנחנו יוצאים לדרך. אני מצלם את מצב הסוללה והווייז ושם פעמיי לצומת מחניים לטובת הפסקה ועמדת טעינה. כביש 6, מנהרות יקנעם, מחלף גולני, ואנחנו עוצרים בתצפית על הארבל על כביש 65, רק כדי לגלות שדרך של 123 ק"מ הורידה לנו מהטווח רק 121 ק"מ! מפתיע מאוד ונוסך בטחון ברכב.

התוצאה הזו של קיטון טווח הנסיעה הנותר ביחס דומה מאוד עד כדי זהה לחלוטין לדרך שעברת בפועל תחזור על עצמה כל פעם שבחנתי אותה, פעם אחר פעם, בעקביות מעוררת בטחון.

מגיעים למחניים ומטעינים בעמדה מהירה, בדיוק כדי לסיים פרוזן יוגורט מאוד לא מומלץ. ממשיכים בדרכנו למרום גולן, ומופתעים לגלות שיש במקום עמדת טעינה של 'שנפ', ממש בצמוד למסעדת הבוקרים, אבל אני כבר כל-כך בטוח ברכב שלא ממש ממהר להתחבר. הטווח המוצהר של הרכב מתגלה להיות מאוד ריאלי, ומאוד מאוד מרשים.

ה BYD לעומתה עם טווח ריאלי של בין 350 ל 380 ק"מ, להערכתי, והיתרון הכי גדול שלה על הג'יאומטרי הוא במבחני הריסוק של ה EuroNcap בהם קיבלה האטו 3  חמישה כוכבי בטיחות ואילו הג'יאומטרי בכלל לא נבחנה. גם לא בצ'יינה אנקאפ. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...