Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בוסטר התנעה מ Aliexpress

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 29.6.2023 בשעה 08:51, WE988244 כתב:

כן אני גם מתנדב ידידים ומשתמש ב2500A וב3000A של החברה הזו,

הנעתי איתם אמבולנסים (של מד"א) בנגיעה, מיצובישי פאגרו טיוטה ל"ק עם מצברים ריקים בנגיעה,

הבוסטרים יושבים אצלי באוטו ולא התרקנו, (זה לא באמת מדד כי הם כל כמה ימים מתרוקנים על הנעות),

הדבר היחיד שצריך לדעת זה למקם את הכבלים נכון שיתנו מגע מלא ולא חלקי ואז זה מניע כמו ילד גדול,

תמיד שאני מוציא את הבוסטר בהאוטו לרכבים גדולים הם דופקים עלי עינים ואומרים לי נראה לך שהצעצוע הזה יצילח להניע כזה אוטו גדול?

אני לא ישכח שבאחד הפעמים שהנעתי אמבולנס היו שם כבר שני אמבולנסים שניסו לחבר לו כבלים ולא הצליחו להניע, הכבלים היו דקים מידי (זההיה נראה עבה אך בהרבה מהכבלים הגומי נורא עבה וכשמסתכלים צמוד לחיבור קולטים שזה לא שווה כלום), תכלס הם לא האמינו לי שהנעתי את האמבולנס בנגיעה.

ואני יודע על עוד כמה וכמה מתנדבים שמשתמשים עם הבוסטר הזה ועוזרים לעם ישראל.

לזה אני קורא המלצה. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 55 דקות, topop כתב:

[ההמלצה שלי היא להחזיק בוסטר ולהצטרף לידידים 😉]

השאיפה של הארגון, היא שבכל בנין במדינת ישראל יהיה מתנדב,

כל אחד מחברי הפורום שמתפנצר לו גלגל יודע להחליף, 

יש לנו שכנים שלא יודעים, וכשהם מגיעים לאוטו ומגלים פנצר, הם מתחילים להסתבך,

אין להם איך להגיע לשכן עם הידע טכני שיוכל לעזור להם,

ואם כל אחד מאיתנו היה מצטרף לעזור לסביבה שלו, זה בסוף גם יחזיר לו,

כי כשהאשה תגלה את עצמה עם פנצר, ואתה בעבודה,

אם בכל בנין יהיה מתנדב תוך 5 דקות היא תהיה אחרי,

ובהקשר לזמן המתנה למתנדב כמו שכתבו למעלה זה תלוי באזורים,

והציבור היחיד שיכול לעזור להרחיב את מעגל החסד הזה.

• אהבתי 4
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

אני מתנדב בידידים כבר כמה שנים 

יצא לי להעזר בהם (גם אחרי שהצטרפתי) לפחות 4-5 פעמים.

הנעה של רכב

חילוץ מחול

מילוי אוויר אחרי שהרזרבי היה ללא אוויר

וכו'

• אהבתי 3

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)

חייב להיות הוגן ולהגיד שאתמול הלכתי להניע רכב שעומד כבר 3 חודשים. Utrai לא הצליח להדליק אפילו את אורות הקודנית.

המצבר של הרכב גמור לגמרי ויש קורוזיה לבנה גדולה על הדק המינוס. 

הנורית של הבוסטר טוענת שמצבר מקצר . 

יונדאי אלנטרה. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
בתאריך 30.6.2023 בשעה 14:13, WE988244 כתב:

אם כל אחד מאיתנו היה מצטרף לעזור לסביבה שלו, זה בסוף גם יחזיר לו.

בוא נשים רגע את האלמנט הדתי בצד ונבחן את טיעון שלך באופן רציונלי. אם אני יודע להחליף גלגל ומתמצא קצת בענייני רכב, ואולי גם יודע לתפעל תקלות בבית ולכן מתנדב מדי פעם ועוזר לאנשים בסביבתי - מתי בדיוק 'זה יחזיר לי' ואיך? הרי אותם אנשים הם במקרה הטוב חסרי כישורים ותועלת, ובמקרה הגרוע פרזיטים שמנצלים את הארגון (שבתורו לא שואל שאלות ומוציא מתנדב בכל עניין) - אז איך אתה מצפה שהם יחזירו טובה (לי או לאנושות באופן כללי) ומה המוטיבציה שלהם לעשות זאת?

שוב, אני שואל באופן רציונלי ומעשי, לא בקטע של קארמה או תיקון עולם או שאר מונחים רוחניים. לארגון ידידים ולמקביליו בקהילות דתיות ברחבי העולם יש באג רציני בנושא הזה, שבינתיים לא נמצא לו פתרון מלבד אמונה.

בתאריך 27.6.2023 בשעה 09:56, Jack457 כתב:

אחד הביטויים הכי לא מדויקים הוא "מומלץ". מי ממליץ? על מה מתבססת המלצתו?

אם אתה משתמש בבוסטרים האלה משך שנתיים ויודע שהם עובדים ולא מתפגרים, תמליץ. אם לא, ורק קראת משהו שמישהו כתב איפושהו, אל תמליץ, או שלפחות תכתוב על בסיס מה ההמלצה.

הוא כתב שזה מומלץ בקבוצת וואטסאפ, וכולנו יודעים מה הקבוצות האלה שוות ואיך עובדת הדינמיקה שם. אחת הגדולות בתחום אפילו צמחה מהקארספורום, לאחר שמספר יוזרים הטילו ספק באותן 'המלצות' והפריעו לממליץ הראשי (שכישוריו הסתכמו באוננות על אמאזון) למצב את עצמו כאורים ותומים בתחום השופינג לבית ולרכב.

מצד שני, יש היום ערוצי יוטיוב שעושים עבודה יסודית למדי בביקורות, הבעיה איתם היא שזה בד"כ באנגלית והמדבקות על המוצרים הסיניים שונות ממה שאנו פוגשים בעליאקספרס. אז למי שאוהב לקנות רכב או מוצר חשמלי על סמך זה שלבת אחותו יש כזה והוא עובד טוב (בינתיים) יש את אפשרות א', ולמי שאוהב לגשת לנושא באופן יותר יסודי יש את ב'. אין טעם לערב בין השניים או לשכנע שאחד עדיף על השני, פשוט מדובר בקהלי יעד שונים.

(סרטון לדוגמה, באותו ערוץ יש עוד 3-4 השוואות דומות עם מוצרים אחרים.)

• רעיון גרוע 1
  • משעמם 2
פורסם (נערך)

תתפלא. יחזירו טובה. החלפתי לזר גמור גלגל, התעקש לקנות לי ארוחת בוקר בארקפה. לא סירבתי.שלח לי שובר בדואר. אני לא חבר בשום ארגון. 

דווקא יש לא מעט סרטונים מאנשים טובים ביוטיוב על המוצר שקניתי. לא מוצר דומה אלא בדיוק. פירק את המוצר לרמת הבורג. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

בוא נשים רגע את האלמנט הדתי בצד ונבחן את טיעון שלך באופן רציונלי. אם אני יודע להחליף גלגל ומתמצא קצת בענייני רכב, ואולי גם יודע לתפעל תקלות בבית ולכן מתנדב מדי פעם ועוזר לאנשים בסביבתי - מתי בדיוק 'זה יחזיר לי' ואיך? 

שוב, אני שואל באופן רציונלי ומעשי, לא בקטע של קארמה או תיקון עולם או שאר מונחים רוחניים. לארגון ידידים ולמקביליו בקהילות דתיות ברחבי העולם יש באג רציני בנושא הזה, שבינתיים לא נמצא לו פתרון מלבד אמונה.

לא אמרתי שכל מתנדב בידידים יותר חכם ממך,

אבל

א. קמת בבוקר המצבר גמור אתה חייב לעוף לעבודה, והיום גם הבוסטר שלך במקרה נגמר, או שהמפתח נתקע בתוך האוטו ואתה צריך שיפתחו לך אותו.

ב. אם אתה גבר נשוי ואשתך פחות מתמצאת ונתקעה,

ג. יש בארגון מכונאים שזמינים בואצפ למתנדבים 24 שעות, במקרים מסובכים נתקלתי פעם ברכב שלא הניע עלית מול מכונאי שהסביר לי איך לבדוק קונקטור מסוים לאחר שהתברר שהוא תקול הוא אמר לי להחליף אותו עם הקונקטור של המזגן, והרכב הניע, זה לדוג' לא כל אדם סטנדרטי יודע לעשות,

ד. אני מאחל לך שעד גיל 120 תוכל להחליף גלגל בעצמך, אך רובינו בגיל המבוגר קצת פחות בכושר,

לפני שעה, Derish כתב:

הרי אותם אנשים הם במקרה הטוב חסרי כישורים ותועלת, ובמקרה הגרוע פרזיטים שמנצלים את הארגון (שבתורו לא שואל שאלות ומוציא מתנדב בכל עניין) - אז איך אתה מצפה שהם יחזירו טובה (לי או לאנושות באופן כללי) ומה המוטיבציה שלהם לעשות זאת?

ולא הבנתי למה אתה חושב שאותם אנשים מנצלים את הארגון?

כל מתנדב נותן עזרה בחינם, הציוד הוא אישי ולא מהארגון, מה הבעיה שהאגון מוציא מתנדב בכל ענין?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

נראה לי הכוונה יותר פשוטה. 

אם ניצור עולם שכל אחד עוזר מכישוריו לשני. בסוף אתה תעזור בהלךפת פנצ'ר ואיקס יעזור לך בעצה פיננסית. "אפקט הפרפר"

וכן זה מדבק- אנשים זמחים מאוד לעזור אחד לשני. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

בוא נשים רגע את האלמנט הדתי בצד ונבחן את טיעון שלך באופן רציונלי. אם אני יודע להחליף גלגל ומתמצא קצת בענייני רכב, ואולי גם יודע לתפעל תקלות בבית ולכן מתנדב מדי פעם ועוזר לאנשים בסביבתי - מתי בדיוק 'זה יחזיר לי' ואיך? הרי אותם אנשים הם במקרה הטוב חסרי כישורים ותועלת, ובמקרה הגרוע פרזיטים שמנצלים את הארגון (שבתורו לא שואל שאלות ומוציא מתנדב בכל עניין) - אז איך אתה מצפה שהם יחזירו טובה (לי או לאנושות באופן כללי) ומה המוטיבציה שלהם לעשות זאת?

אהלן, כאן פרזיט / חסר כישורים (לפי הגדרתך) שלמזלו מעולם לא "ניצל" את שרותי ארגון ידידים/אחוקים , אם כי כן יצא לי לתרום להם.

אם אני בעל מוגבלות, זה "בסדר" שאתקשר אליהם במידה ואצטרך, או שגם שזה לא בא לך טוב בקארמה?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 4 שעות, Derish כתב:

(סרטון לדוגמה, באותו ערוץ יש עוד 3-4 השוואות דומות עם מוצרים אחרים.)

יש משפט שאומר ואני לא יודע מה המקור שלו. ראיתי אותו באחד הפרקים מהסידרה "להציל את טוני". המשפט אומר שחברה אידיאלית זאת חברה שבה אנשים מבוגרים יודעים שהם נוטעים עצים שאחרים יהנו מהפירות שלהם למרות שהם עצמם לא. כלומר חברה אידיאלית תפיק תועלת מכך שאנשים עושים דברים למען אחרים למרות שהם עצמם לא יהנו מהם. אפשר לעזור ולתרום מבלי לחשוב איזה תועלת אישית תצא מזה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 5 שעות, save כתב:

חייב להיות הוגן ולהגיד שאתמול הלכתי להניע רכב שעומד כבר 3 חודשים. Utrai לא הצליח להדליק אפילו את אורות הקודנית.

המצבר של הרכב גמור לגמרי ויש קורוזיה לבנה גדולה על הדק המינוס. 

הנורית של הבוסטר טוענת שמצבר מקצר . 

יונדאי אלנטרה. 

כתבתי למעלה, בשביל להניע רכב עם מצבר גמור בעזרת Utrai צריך כבלים ללא הגנת קטבים, זה הסיפור כנראה.

לפני 4 שעות, Derish כתב:

מתי בדיוק 'זה יחזיר לי' ואיך?

הוא לא יחליף לך גלגל בפעם הבאה שתתקע אם לזה אתה מצפה. אלא אם אתה יודע הכל - כנראה יש משהו שהוא מבין בו יותר ממך ויבוא יום. או שהוא גם לא יעזור לך, אלא לאדם אחר ובסוף זה יגיע אלייך. 

אגב, אם תלמד אותו להחליף גלגל בעצמו - הוא גם לא יקרא לך שוב וגם יעביר את כל הטוב הזה הלאה.

פורסם

הבעיה שלי עם הארגון ונגזרותיו היא שהוא מוציא למעשה צ'ק פתוח מבלי לספק ערוץ מיידי להחזר הטובה. פעם אחרונה שנעזרתי בו (לפני כשבע שנים), הייתי צריך לחפש הרבה זמן איך לתרום כסף או כישורים בתמורה. רוב האנשים לא יטרחו, אם כי אולי היום המצב שונה וכן יש דרכים פשוטות 'לשלם' על השירות באופן כזה או אחר.

כל הטיעונים לגבי נטיעת עצים והעברת אנרגיה חיובית אינם רלוונטיים כאן. יש אנשים שמאמינים בזה ויש כאלה שחיים עם עיניים פקוחות ורואים איך החברה האנושית מתבהמת, לא רק בישראל. הנסיון שלי מראה שככל שתתן יותר בחינם, כך אנשים יתרגלו יותר לכך שלא צריך להתאמץ וימשיכו לקחת. זה לא יעודד אותם לתת גם כן או ללמוד משהו. מתקשר במידה מסויימת לנושא האכלת חתולי הרחוב והיונים שדיברנו עליו בשרשור אחר לא מזמן.

סתם דיון צדדי פילוסופי, בעודנו ממתינים להמלצות נוספות על בוסטרים...

פורסם
לפני 14 דקות, Derish כתב:

הבעיה שלי עם הארגון ונגזרותיו היא שהוא מוציא למעשה צ'ק פתוח מבלי לספק ערוץ מיידי להחזר הטובה. פעם אחרונה שנעזרתי בו (לפני כשבע שנים), הייתי צריך לחפש הרבה זמן איך לתרום כסף או כישורים בתמורה. רוב האנשים לא יטרחו, אם כי אולי היום המצב שונה וכן יש דרכים פשוטות 'לשלם' על השירות באופן כזה או אחר.

כל הטיעונים לגבי נטיעת עצים והעברת אנרגיה חיובית אינם רלוונטיים כאן. יש אנשים שמאמינים בזה ויש כאלה שחיים עם עיניים פקוחות ורואים איך החברה האנושית מתבהמת, לא רק בישראל. הנסיון שלי מראה שככל שתתן יותר בחינם, כך אנשים יתרגלו יותר לכך שלא צריך להתאמץ וימשיכו לקחת. זה לא יעודד אותם לתת גם כן או ללמוד משהו. מתקשר במידה מסויימת לנושא האכלת חתולי הרחוב והיונים שדיברנו עליו בשרשור אחר לא מזמן.

סתם דיון צדדי פילוסופי, בעודנו ממתינים להמלצות נוספות על בוסטרים...

ההנחה שלך היא שאם עשיתי טובה ולא קיבלתי חזרה זה בעיה, אני רואה בזה ההפך מבעיה. 

בדיוק הבוקר עזרתי למישהי עם פנצ׳ר, עוד לפני שהיא הספיקה לפתוח קריאה, בתגובה היא אמרה שהיא תתרום לארגון. 

עשית לי חשק לבדוק איך תורמים לארגון, אז מסתבר שזה ממש ממש פשוט, נכנסים לאתר שלהם ולמעלה מצד שמאל כתוב 'לתרומה'. 

ממליץ לתת בלי לצפות לקבל, גם אם אחרים יתרגלו, יתבהמו וכו', תעשה את החלק הטוב שלך.

בהצלחה גדולה!

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אין שום תשלום על השירות,

זה שירות בהתנדבות נטו,

מי שרוצה יכול להשתתף בעלות של הוצאות הביטוח שיש על כלל המתנדבים וכו' בתרומה באתר,

אבל השירות הינו חסד נטו.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 44 דקות, Derish כתב:

פעם אחרונה שנעזרתי בו (לפני כשבע שנים), הייתי צריך לחפש הרבה זמן איך לתרום כסף או כישורים בתמורה.

אף אחד לא ביקש ממך לעשות זאת, למה חיפשת איך לתרום ?

• תוכן חדש...